Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ.

A οκ κατάλαβα :)

Πάντως πιστεύω ότι ο DrLo εννοεί ότι θα γίνει κάτι τέτοιο αν (ή όταν) πτωχεύσουμε.

Επίσημα :). Γιατί πρακτικά έχουμε πτωχεύσει.

Δημοσ.

και επισημα εχουμε πτωχευση αλλο αν δεν το πολυ λενε τα μμε 

A οκ κατάλαβα :)

Πάντως πιστεύω ότι ο DrLo εννοεί ότι θα γίνει κάτι τέτοιο αν (ή όταν) πτωχεύσουμε.

ξεχασατε μου φαινετε το selective default επι psi και την μη πληρωμη τοκοχρεωλυσίων  περσι τετοια εποχη. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

ξεχασατε μου φαινετε το selective default επι psi και την μη πληρωμη τοκοχρεωλυσίων περσι τετοια εποχη.

Δεν έχουμε πτωχεύσει επίσημα.

Δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση.

Αν ήταν επίσημο θα το είχε πει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, το οποίο δεν έχει γίνει.

Πριν 4 χρόνια έγινε το SD μετά το psi.

Όσο για τη δόση στο ΔΝΤ, κάναμε την πρωτοτυπία...

Δημοσ.

ξεχασατε μου φαινετε το selective default επι psi και την μη πληρωμη τοκοχρεωλυσίων  περσι τετοια εποχη. 

Δημοσ.

Δεν έχουμε πτωχεύσει επίσημα.

Δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση.

Αν ήταν επίσημο θα το είχε πει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, το οποίο δεν έχει γίνει.

Πριν 4 χρόνια έγινε το SD μετά το psi.

Όσο για τη δόση στο ΔΝΤ, κάναμε την πρωτοτυπία...

Ενταξει αφου μου εβαλες τι ελεγε ο μπενυ με επεισες, παλικαρια το 2012 η χωρα για τις αγορες χρεωκοπησε για αυτο θεωρηθηκε πιστωτικό γεγονος και πληρωθηκαν τα cds, δεν εχουμε χρεωκοπησει επισημα γιατι δεν μας αφησουν τα κορακια μας εχουν ζωντανους νεκρους με τεραστιο χρεος και μας κανουν οτι θελουν 

Δημοσ.

Εννοεί σε μεγαλύτερη κλίμακα μάλλον, έχεις δεν έχεις λεφτά :)

Το.σχολιό μου ηταν προφανως ειρωνικο στην λαμπρη ιδεα/προταση/υποθεση λειτουργιας των ΣΜ με "κρατική βοηθεια" ....

• Like 1
Δημοσ.

Eίναι ακατανόητη η πολιτικη λιτότητας, οι μισθοι των 400 ευρω και η αύξηση της ανεργίας σε χώρες που έχουν οικονομικά προβληματα. Αποδείχθηκε οτι η λιτότητα δε βοηθάει. Αποδειχθηκε οτι η ανάπτυξη με σωστό φορολογικο συστημα κ.ο.κ. βοηθάνε μια χωρα. Η επιμονη της Γερμανιας στη λιτότητα προβληματίζει.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια απορία πάνω στο θέμα της ανεργίας..

Πως γίνεται κάποιος να βρει δουλειά όταν όλοι του ζητανε προυπηρεσία (τουλάχιστον 2 χρονια) αλλα για να έχει προυπηρεσία θα έπρεπε να έχει δουλεια αλλα δεν έχει γιατι του λειπει η προυπηρεσία.. and so on  :mad:  :mad:  :mad:

Δημοσ.

Το.σχολιό μου ηταν προφανως ειρωνικο στην λαμπρη ιδεα/προταση/υποθεση λειτουργιας των ΣΜ με "κρατική βοηθεια" ....

δεν θα ηταν ασχημο παντως να υπαρχουν δημοσια σουπερ μονο για οικονομικα ασθενης, θα μπορουσε να πουλαει τροφιμα στο κοστος 

Πως γίνεται κάποιος να βρει δουλειά όταν όλοι του ζητανε προυπηρεσία (τουλάχιστον 2 χρονια) αλλα για να έχει προυπηρεσία θα έπρεπε να έχει δουλεια αλλα δεν έχει γιατι του λειπει η προυπηρεσία.. and so on  :mad:  :mad:  :mad:

ελα ντε φαυλος κυκλος και εγω την ιδια απορια εχω , δυστηχως για την αγορα εργασιας εισαι τελειωμένος μονο αν σε παρουν με κανενα voucher 

• Like 1
Δημοσ.

Όσο μπορείς να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ και να αγοράζεις με τα λεφτά σου ό,τι θέλεις δεν έχουμε πτωχεύσει...:)

Δημοσ.

δεν θα ηταν ασχημο παντως να υπαρχουν δημοσια σουπερ μονο για οικονομικα ασθενης, θα μπορουσε να πουλαει τροφιμα στο κοστος 

1. γιατί μόνο για οικονομικά ασθενείς?

2. δε ξέρω αν είναι ωραίο ή άσχημο ... αλλά το ότι δεν υπάρχει αυτό που λες σήμερα ενω ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ να γίνει κάτι λεει.

3. Technically speaking ... και τα κανονικά σουπερ μάρκετ στο "κόστος" πουλάνε ... στο άρθοισμα του πχ:

---- κόστους ενοικίων

---- κόστους μισθών των εργαζομένων

---- κόστους κεφαλαίου των μετόχων τους

κλπ

Δημοσ.

Υπάρχουν τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Το θέμα με τέτοιες ενέργειες είναι ότι υπάρχει έλλειμμα δημόσιας διοίκησης και δημόσιων λειτουργών. Στο τέλος το κόστος μπορεί να έβγαινε και περισσότερο από τα ιδιωτικά. Υπάρχει βέβαια και το θέμα του θεμιτού-αθέμιτου ανταγωνισμού.

Δημοσ.

Eίναι ακατανόητη η πολιτικη λιτότητας, οι μισθοι των 400 ευρω και η αύξηση της ανεργίας σε χώρες που έχουν οικονομικά προβληματα. Αποδείχθηκε οτι η λιτότητα δε βοηθάει. Αποδειχθηκε οτι η ανάπτυξη με σωστό φορολογικο συστημα κ.ο.κ. βοηθάνε μια χωρα. Η επιμονη της Γερμανιας στη λιτότητα προβληματίζει.

Δεν ειναι στους πρωτευοντες σκοπους τους να "βοηθησει" αλλα να παρει πισω οσο μεγαλυτερο μερος μπορει απο αυτα που της χρωσταμε την ωρα που εχουμε αποδειξει επανειλημενως οτι ειμαστε αναξιοπιστοι σε ολα τα επιπεδα. Υπο αυτην την οπτικη γωνια, η λιτοτητα ειναι απολυτα λογικη ειδικα σε μια χωρα που επιδεικτικα δεν εφαρμοζει τους νομους, ενιοτε δεν τους ψηφιζει καν, ακομα κι αν περιλαμβανονται στις μνημονιακες-δανειακες υποχρεωσεις μας.

Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που -ακομα- δεν μας εχουν μετατρεψει σε Σομαλια. Κοιτανε να παρουν πισω οτι μπορουν, συνεπως επιβαλλουν νομους λιτοτητας στους οποιους παιρνουν τα λεφτα του κοσμου με αμεσο ή εμμεσο τροπο. Και πολυ ορθα πραττουν. Με αναξιοπιστο λαο, αναξιοπιστους επιχειρηματιες, αναξιοπιστους πολιτικους και γενικα τοση αναξιοπιστια, η υπομονη που δειχνουν ειναι αξια θαυμασμου.

Αν λοιπον υπηρχε σοβαρο κρατος, θα μπορουσε να βαλει ισοδυναμα στη λιτοτητα, πχ παταξη φοροδιαφυγης, αφανισμος δημοσιων υπαλληλων που τα ξυνουν, τελος ρουσφετιων και ολα αυτα τα ομορφα. Εφοσον καμια κυβερνηση δεν εχει τη βουληση για κατι τετοιο (με αποκορυφωμα την τελευταια που το εχει παει σε αλλο επιπεδο ειδικα το ρουσφετολογικο), προφανως ο λαος καλειται να πληρωσει και παλι τα σπασμενα, με τη γνωστη λιτοτητα. Ε, δε θα κατσει ο Ευρωπαιος να σου χαρισει λεφτα επειδη 6-7 χρονια τωρα δε βαζεις μυαλο και κυριως ΔΕΝ ΘΕΣ να ορθοποδησεις ως κρατος. Την τσεπη του κοιταει να σωσει επειδη ειναι εκτεθιμενος σε βαρελι διχως πατο (Ελλαδα).

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει αφου μου εβαλες τι ελεγε ο μπενυ με επεισες, παλικαρια το 2012 η χωρα για τις αγορες χρεωκοπησε για αυτο θεωρηθηκε πιστωτικό γεγονος και πληρωθηκαν τα cds, δεν εχουμε χρεωκοπησει επισημα γιατι δεν μας αφησουν τα κορακια μας εχουν ζωντανους νεκρους με τεραστιο χρεος και μας κανουν οτι θελουν 

Ναι βρε για πλάκα και χαβαλέ το έβαλα.

1. Με τόση ανεργία και ανταγωνισμό για την εύρεση εργασίας, οι εργοδότες αυξάνουν τα standards στις αγγελίες ώστε να περιορίζουν όσο μπορούν τον αριθμό των βιογραφικών που λαμβάνουν και να αποθαρρύνουν κόσμο να στείλει βιογραφικό γιατί γίνεται χαμός.

2. Συνήθως οι περισσότεροι βρίσκουν μια δουλειά μέσω γνωστού και μετά αποκτούν την προϋπηρεσία. Έχω παραδείγματα ατόμων που βρήκαν δουλειά χωρίς να τηρούσαν 100% όλα τα προσόντα που απαιτούσε η αγγελία.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...