DrLo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Έχω παραδείγματα ατόμων που βρήκαν δουλειά χωρίς να τηρούσαν 100% όλα τα προσόντα που απαιτούσε η αγγελία. Αυτονειναι ο κανονας δεν ειναι κατι σπανιο 4
defacer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2016 Έχω παραδείγματα ατόμων που βρήκαν δουλειά χωρίς να τηρούσαν 100% όλα τα προσόντα που απαιτούσε η αγγελία. Χαριτολογώντας (λίγο μόνο) θα πω ότι αφήνοντας απέξω τα ψηλά επίπεδα στελέχωσης όπου δεν ξέρω τι γίνεται, το να μην έχεις το 100% που ζητάει η αγγελία είναι το νορμάλ. Μη ψαρώνετε με ατελείωτες λίστες τυπικών προσόντων. Το θέμα είναι να μπορείς να πείσεις ότι θα κάνεις τη δουλειά. 6
Gkostas2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Εμένα όποτε μου έχουν πει ότι θα με ενημερώσουν, πάντα το έχουν κάνει, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Πλέον το καταλαβαίνω ότι αν περάσει μια βδομάδα, τον πούλο. Αν όχι 1 βδομάδα, αν δεν σε πάρουν στις 2 απλά δεν ασχολείσαι. Για το παιδί που λεει για τις προϋπηρεσίες, στην Ελλάδα ζητάνε για entry level θέση 3-5 χρόνια προϋπηρεσία, που εκεί κανονικά πας για Manager. Είναι τρελό πχ να είσαι εταιρεία στον χώρο των ρούχων και να θες marketing assistant με 3-5 χρόνια προυπηρεσία και μάλιστα στον κλάδο. προσωπικά με 5 χρόνια προυπηρεσία, δεν θα πήγαινα τόσο χαμηλά αν δεν καιγόμουν για λεφτά. Γι' αυτό τον λογο στο τέλος, παίρνουν άτομα με λιγότερα προσόντα. ΥΓ Ακόμα χειρότερες ειναι οι εταιρείες που σε καλούνε για τεστάκια κλπ χωρίς να υπάρχει θέση, σε κουβαλάνε, χάνεις τον χρόνο σου για να κάνουν αυτοί την πλάκα τους ή να εκπαιδεύσουν καμιά καινούργια στο HR. Και στο τέλος σου λενε 'ισως ανοίξει θέση σε 1-2 μηνες απο τώρα. Έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι! 7
zio10 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Αν όχι 1 βδομάδα, αν δεν σε πάρουν στις 2 απλά δεν ασχολείσαι. Για το παιδί που λεει για τις προϋπηρεσίες, στην Ελλάδα ζητάνε για entry level θέση 3-5 χρόνια προϋπηρεσία, που εκεί κανονικά πας για Manager. Είναι τρελό πχ να είσαι εταιρεία στον χώρο των ρούχων και να θες marketing assistant με 3-5 χρόνια προυπηρεσία και μάλιστα στον κλάδο. προσωπικά με 5 χρόνια προυπηρεσία, δεν θα πήγαινα τόσο χαμηλά αν δεν καιγόμουν για λεφτά. Γι' αυτό τον λογο στο τέλος, παίρνουν άτομα με λιγότερα προσόντα. ΥΓ Ακόμα χειρότερες ειναι οι εταιρείες που σε καλούνε για τεστάκια κλπ χωρίς να υπάρχει θέση, σε κουβαλάνε, χάνεις τον χρόνο σου για να κάνουν αυτοί την πλάκα τους ή να εκπαιδεύσουν καμιά καινούργια στο HR. Και στο τέλος σου λενε 'ισως ανοίξει θέση σε 1-2 μηνες απο τώρα. Έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι! Για το πρώτο που γράφεις, όπως είπανε και τα παιδιά παραπάνω, απλά έτσι τα ζητάνε πολλές φορές, δεν είναι και απαραίτητο να τα έχεις! Για το άλλο με τα τεστάκια ενώ δεν υπάρχει θέση, πολλές εταιρείες θέλουν να έχουν μια έτοιμη λίστα υποψηφίων για όποτε χρειαστεί.
Gkostas2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Για το πρώτο που γράφεις, όπως είπανε και τα παιδιά παραπάνω, απλά έτσι τα ζητάνε πολλές φορές, δεν είναι και απαραίτητο να τα έχεις! Για το άλλο με τα τεστάκια ενώ δεν υπάρχει θέση, πολλές εταιρείες θέλουν να έχουν μια έτοιμη λίστα υποψηφίων για όποτε χρειαστεί. Το θέμα όμως είναι ότι όταν είσαι άνεργος, προσπαθείς να πιαστείς με το παραμικρό και είναι αρκετά ψυχοφθόρο να περιμένεις πότε και αν ανοίξει κάποια θέση, αφού έχεις μπει πρώτα στην διαδικασία να κάνεις τεστάκια κλπ Γενικά το κοινωνικό πρόσωπο απο τις εταιρείες σε ότι αφορά τους ανέργους, είναι πολύ χάλια. Προσπαθούν να έχουν και την πίτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτάτο, και αυτό το κάνουν πατώντας πάνω στις ελπίδες και την απελπισία του κάθε ανέργου. Γι' αυτό μου την δίνει και απίστευτα το HR, γιατί είναι οι κατεξοχήν τσάτσοι και ΨΕΥΤΕΣ μιας εταιρειας. Μπορεί να σου δίνουν ελπίδες μέχρι και να βρουν κάποιον άλλον που να τους ταιριάζει πιο πολύ και να σε έχουν στο περίμενε για αρκετό καιρό ή να σου λένε ψέμματα, ότι και καλά σε θέλουν για κάποια άλλη θέση. Γενικά αυτό που δεν καταλαβαίνουν, όσοι δεν έχουν ζήσει ανεργία πάνω απο 2-3 μήνες, είναι η απελπισία που νιώθει κάποιος. Είναι το να βγαινει και να προσέχει το τελευταίο του ευρώ, να έχει άπλετο χρόνο, να θέλει να κάνει πράγματα και να μην μπορεί, να βλέπει τους άλλους να δημιουργούν και αυτός απλά να περιμένει να περάσει η μέρα. Τέλος, είναι ντροπή σαν κοινωνία να ανεχόμαστε πολιτικές που ο ένας στους τέσσερις συμπολίτες μας είναι άνεργος. Είναι ντροπή να έχουμε σκασει έναν σκασμό λεφτά για σπουδές κλπ και να έχουμε 25% ανεργία. Είναι ντροπή να το ανεχόμαστε αυτό. Οι Γερμανοί και οι κάθε τραπεζίτες, κοιτάνε το συμφέρον τους και αναλόγως πράττουνε. Είναι παράλογο να ζητάμε απο τον φονιά μας, να σπαματήσει να μας σκοτώνει. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε! Δυστυχώς όμως σχεδόν όλοι έχουμε παραδοθεί στην απραγία και στην ελπίδα, μην τυχόν και μας πάρουν σε καμιά δουλίτσα με τον βασικό! ανεχόμαστε την κάθε κωλοσυμπεριφορά απο την κάθε εταιρεία και στο τέλος τους λεμε και ευχαριστώ 6
hexenlord Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Το θέμα όμως είναι ότι όταν είσαι άνεργος, προσπαθείς να πιαστείς με το παραμικρό και είναι αρκετά ψυχοφθόρο να περιμένεις πότε και αν ανοίξει κάποια θέση, αφού έχεις μπει πρώτα στην διαδικασία να κάνεις τεστάκια κλπ Γενικά το κοινωνικό πρόσωπο απο τις εταιρείες σε ότι αφορά τους ανέργους, είναι πολύ χάλια. Προσπαθούν να έχουν και την πίτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτάτο, και αυτό το κάνουν πατώντας πάνω στις ελπίδες και την απελπισία του κάθε ανέργου. Γι' αυτό μου την δίνει και απίστευτα το HR, γιατί είναι οι κατεξοχήν τσάτσοι και ΨΕΥΤΕΣ μιας εταιρειας. Μπορεί να σου δίνουν ελπίδες μέχρι και να βρουν κάποιον άλλον που να τους ταιριάζει πιο πολύ και να σε έχουν στο περίμενε για αρκετό καιρό ή να σου λένε ψέμματα, ότι και καλά σε θέλουν για κάποια άλλη θέση. Γενικά αυτό που δεν καταλαβαίνουν, όσοι δεν έχουν ζήσει ανεργία πάνω απο 2-3 μήνες, είναι η απελπισία που νιώθει κάποιος. Είναι το να βγαινει και να προσέχει το τελευταίο του ευρώ, να έχει άπλετο χρόνο, να θέλει να κάνει πράγματα και να μην μπορεί, να βλέπει τους άλλους να δημιουργούν και αυτός απλά να περιμένει να περάσει η μέρα. Τέλος, είναι ντροπή σαν κοινωνία να ανεχόμαστε πολιτικές που ο ένας στους τέσσερις συμπολίτες μας είναι άνεργος. Είναι ντροπή να έχουμε σκασει έναν σκασμό λεφτά για σπουδές κλπ και να έχουμε 25% ανεργία. Είναι ντροπή να το ανεχόμαστε αυτό. Οι Γερμανοί και οι κάθε τραπεζίτες, κοιτάνε το συμφέρον τους και αναλόγως πράττουνε. Είναι παράλογο να ζητάμε απο τον φονιά μας, να σπαματήσει να μας σκοτώνει. Εμείς πρέπει να αντισταθούμε και να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε! Δυστυχώς όμως σχεδόν όλοι έχουμε παραδοθεί στην απραγία και στην ελπίδα, μην τυχόν και μας πάρουν σε καμιά δουλίτσα με τον βασικό! ανεχόμαστε την κάθε κωλοσυμπεριφορά απο την κάθε εταιρεία και στο τέλος τους λεμε και ευχαριστώ αμα δε θες να ανέχεσαι ολα αυτά που λες και θες να δουλεψεις οσο ΛΕΣ ότι θες να δουλεψεις, πηγαινε χτες εξωτερικο.Ευχαριστω.Παρακαλω. 'ρκετα ειπα.
mentoras99 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Εδω που εφτασαν τα πραγματα, και χωρις προοπτικη (οχι προοπτικη ... μπαγκλαντες) για τις επομενες δεκαετιες, ειτε θελει να το παραδεχτει καποιος ειτε οχι, μονη λυση σε ατομικο επιπεδο, ειναι η μεταναστευση. Δυσκολα μεν, αλλα τουλαχιστον να εχεις δουλεια/αξιοπρεπεια/αυτονομια/προοπτικη/μελλον.
zio10 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Συμφωνώ φίλε μου αλλά έτσι είναι τα πράγματα δυστυχώς....ας κοιτάξει ο καθένας τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του και ας διεκδικήσει ό,τι νομίζει καλύτερο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από κανέναν.
Gkostas2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Απο το να σηκωθω να φυγω απο τον τοπο μου, τους φιλους μου, την οικογενεια μου και να το αφησω να τα χαιρεται το καθε κωλοπαιδο που εχει βισμα και ο καθε γονος, προτιμω να κατεβω στον δρομο και πουτανα ολα... αλλα δυστυχως οι πιο πολλοι προτιμανε να σκυψουν το κεφαλι και να φυγουν, παρα νς παλεψουν για το μελλον τους στον τοπο τους. Την ευκολη λυση την ξερουμε ολοι. Αλλα η ιστορια γραφεται απο το δυσκολο μονοπατι.... 2
d3monhunter Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Απο το να σηκωθω να φυγω απο τον τοπο μου, τους φιλους μου, την οικογενεια μου και να το αφησω να τα χαιρεται το καθε κωλοπαιδο που εχει βισμα και ο καθε γονος, προτιμω να κατεβω στον δρομο και πουτανα ολα... αλλα δυστυχως οι πιο πολλοι προτιμανε να σκυψουν το κεφαλι και να φυγουν, παρα νς παλεψουν για το μελλον τους στον τοπο τους. Την ευκολη λυση την ξερουμε ολοι. Αλλα η ιστορια γραφεται απο το δυσκολο μονοπατι.... Δηλαδή επειδή κάποιοι είναι πιο τυχεροί από τους άλλους είναι κωλόπαιδα; Ακόμα και οι γόνοι που λες είναι τυχερά παιδιά που έτυχε να έχουν οι γονείς τους πολλά χρήματα. Αν ήσουν εσύ στην θέση τους δηλαδη, τι θα έλεγες α όχι δεν θα δουλέψω για να προσλάβεται κάποιον άγνωστο; Σε παρακαλώ. Πάντως συμφωνώ στην λύση να μείνουμε και να παλέψουμε στην χώρα μας. Μπορεί η μετανάστευση να είναι λύση (όχι εύκολη πάντως!) αλλά σαν την Ελλάδα πουθενά. Και πάλι όμως όταν ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου ακόμα και σε αυτές τις καταστάσεις τι να πεις. 2
zio10 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Απο το να σηκωθω να φυγω απο τον τοπο μου, τους φιλους μου, την οικογενεια μου και να το αφησω να τα χαιρεται το καθε κωλοπαιδο που εχει βισμα και ο καθε γονος, προτιμω να κατεβω στον δρομο και πουτανα ολα... αλλα δυστυχως οι πιο πολλοι προτιμανε να σκυψουν το κεφαλι και να φυγουν, παρα νς παλεψουν για το μελλον τους στον τοπο τους. Την ευκολη λυση την ξερουμε ολοι. Αλλα η ιστορια γραφεται απο το δυσκολο μονοπατι.... Κάποιοι παλεύουμε και στον (ευρύτερο) τόπο μας, χωρίς ούτε στο δρόμο να βγούμε ούτε να αρχίζουμε να σπάμε! Επίσης, δεν κατάλαβα ποια εννοείς εύκολη λύση, το να φύγεις έξω; Δεν θα το έλεγα εύκολο! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Απο το να σηκωθω να φυγω απο τον τοπο μου, τους φιλους μου, την οικογενεια μου και να το αφησω να τα χαιρεται το καθε κωλοπαιδο που εχει βισμα και ο καθε γονος, προτιμω να κατεβω στον δρομο και πουτανα ολα... αλλα δυστυχως οι πιο πολλοι προτιμανε να σκυψουν το κεφαλι και να φυγουν, παρα νς παλεψουν για το μελλον τους στον τοπο τους. Την ευκολη λυση την ξερουμε ολοι. Αλλα η ιστορια γραφεται απο το δυσκολο μονοπατι.... Δηλαδή το θέλω να ασχοληθώ με το αντικείμενο μου, θέλω καλύτερο περιβάλλον, εμπειρίες, ένα καλύτερο μέλλον κοκ είναι σκυβω το κεφάλι... NOT Δηλαδή επειδή κάποιοι είναι πιο τυχεροί από τους άλλους είναι κωλόπαιδα; Ακόμα και οι γόνοι που λες είναι τυχερά παιδιά που έτυχε να έχουν οι γονείς τους πολλά χρήματα. Αν ήσουν εσύ στην θέση τους δηλαδη, τι θα έλεγες α όχι δεν θα δουλέψω για να προσλάβεται κάποιον άγνωστο; Σε παρακαλώ. Πάντως συμφωνώ στην λύση να μείνουμε και να παλέψουμε στην χώρα μας. Μπορεί η μετανάστευση να είναι λύση (όχι εύκολη πάντως!) αλλά σαν την Ελλάδα πουθενά. Και πάλι όμως όταν ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου ακόμα και σε αυτές τις καταστάσεις τι να πεις. Σαν την Ελλάδα πουθενά από ποια άποψη; Ότι έχει ωραία τοπία και καιρό;
hexenlord Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Απο το να σηκωθω να φυγω απο τον τοπο μου, τους φιλους μου, την οικογενεια μου και να το αφησω να τα χαιρεται το καθε κωλοπαιδο που εχει βισμα και ο καθε γονος, προτιμω να κατεβω στον δρομο και πουτανα ολα... αλλα δυστυχως οι πιο πολλοι προτιμανε να σκυψουν το κεφαλι και να φυγουν, παρα νς παλεψουν για το μελλον τους στον τοπο τους. Την ευκολη λυση την ξερουμε ολοι. Αλλα η ιστορια γραφεται απο το δυσκολο μονοπατι.... Κλαιω (όχι από τα γελια) με την απαντηση σου αγαπητε. Με τετοια μυαλα δεν θα πας "πουθενα". Εισαι τοσο λαθος σε τοσα επίπεδα που δεν υπαρχει λογος να ξεκινησουε καν συζητηση. Εκτος και αν τρολαρεις. 3
Gkostas2007 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δλδ ειναι πιο σοβαρο να θες να φυγεις, αντι να διεκδικησεις καλυτερες συνθηκες εργασιας, καλυτερο μελλον κλπ. Οκ... γιατι υπαρχουν τετοιες λογικες τρωμε το ενα μνημονιο πισω απο το αλλο. Αν εχετε εναν μαλακα να σας ενοχλει στο σπιτι σας, θα μετακομησετε αντι να τον πεταξετε εξω με τις κλωτσιες 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δλδ ειναι πιο σοβαρο να θες να φυγεις, αντι να διεκδικησεις καλυτερες συνθηκες εργασιας, καλυτερο μελλον κλπ. Οκ... γιατι υπαρχουν τετοιες λογικες τρωμε το ενα μνημονιο πισω απο το αλλο. Αν εχετε εναν μαλακα να σας ενοχλει στο σπιτι σας, θα μετακομησετε αντι να τον πεταξετε εξω με τις κλωτσιες Ναι βρε ακριβώς γι αυτό έγινε το μνημόνιο, πρέπει να είσαι τζιμάνι στα οικονομικά. Συγκρίνεται ο ενοχλητικός γείτονας με τη δουλειά, προοπτικές ανέλιξεις αλλά και πολλές φορές η έλλειψη εργασίας για το συγκεκριμένο αντικείμενο στην Ελλάδα που έχει σπουδάσει κάποιος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις