the other one Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μόνο που η επανάσταση του 21 δεν ξεκίνησε από βλάχους... εκτός αν εννοείς τους φοιτητές της Μολδοβλαχίας. Προηγήθηκαν σχέδια των Φιλικών επί χρόνια... γενικά παντα σε κοινωνικές συγκρούσεις υπάρχουν κάποιοι εμπνευστές κι αυτοί μόνο αμόρφωτοι δεν είναι 4
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ουτοπικά ήταν και τότε να ένα επίπεδο πού έχουν σχέση ας πούμε... εκτός αν πιστεύεις πως τους είχαμε τους Οθωμανούς άνετα (που ήταν στις τοπ 3 στρατιωτικές υπερδυνάμεις της εποχής με εκατοντάδες εκατομμύρια πληθυσμό και συμμάχους )Καλά και εμείς δεν νικήσαμε μόνοι μας...Μην τα λέμε και όπως θέλουμε. Αλλά και πάλι που κολλάει η επανάσταση του 1821 (εθνικό ζήτημα) με το τώρα;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 μόνοι ελευθερωθήκαμε δεν θυμάμαι να είχαμε παρέα (μεμονωμένα άτομα/φιλέλληνες δεν μετράνε δεν ήταν πχ οι avengers για να κάνουν την διαφορά ) ε πρέπει γενικά να διαβάσεις την συζήτηση και όχι το τελευταίο ποστ Γκουχ Γκουχ αναμιξεις Γάλλων, Ρώσων και Αγγλων διπλωματών, ναυμαχία του Ναυαρίνο κτλ;;;; Όλη τη συζήτηση έχω διαβάσει και συνεχίζω να θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια πραγματική σχέση.
DrLo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 εγώ ξέρω πάντως ότι όλοι αυτοί το '21, βλάχοι-ξεβλάχοι και δάνεια πείραν από το εξωτερικό και τα πλήρωναν κανονικά χωρίς "διαγραφές", και "μνημόνια είχανε" και βασιλιά οι γερμανοί τους βάλανε ... είχαν πρόγραμμα. 1
Fotis13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ποιο μπαναρισμενο account ειναι αυτος και γραφει ολες αυτες τις ανιστορητες αηδιες ειπαμε? 1
Gkostas2007 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Με την λογική σας, οι εργάτες στο Σικάγο θα έπρεπε να είχαν πάει άλλου αντί να αγωνιστούν για 8ωρα, άδειες κλπ. Μέχρι τον 19ο αιώνα, όλοι οι χριστιανοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα έπρεπε να πάνε σε άλλες χώρες της ευρώπης και ο Ελλαδικός χώρος θα έπρεπε να είναι γεμάτος Μουσουλμάνους, αλλά αυτοί κάθησαν εδώ και επαναστάτησαν! Οι Γάλλοι φοιτητές θα έπρεπε να πάνε σε άλλες χώρες του Σοβιετικού μπλοκ, αλλά με τον Μάη του '68 κατάφεραν και έκαναν πράξη αυτό που λεμε κοινωνικό κράτος! Ο Φιντέλ, θα έπρεπε να μείνει στο Μεξικό αντί να γυρίσει στην Κούβα και να την απελευθερώσει απο τα ανδρίκαλα των ΗΠΑ. Δεν είπα ότι το να φύγεις είναι εύκολο, είπα ότι το να φύγεις είναι πιο εύκολο απο το να κάτσεις εδώ και με αίμα, κόπο και αγώνα να διεκδικήσεις αυτό που σου ανήκει. Ναι η λύση είναι αγώνες, απεργίες, πορείες, κοινωνική αλληλεγγύη. Πράγματα που για τους περισσότερους εδώ μέσα τελικά, είναι κούφια λόγια αφού το μεροκάματο να πέφτει και ας είναι όπου είναι ή να γράφουμε πως περνάμε την ώρα μας όντας άνεργοι εν έτη 2016. Δεν με νοιάζει να πείσω κανέναν, γιατί προφανώς ο καθένας έχει τις δικές του αντιλήψεις, αλλά και κανένας δεν θα πείσει εμένα ότι το να φεύγεις έξω είναι η λύση ή ότι το μνημόνιο γίνεται για να υπάρχει ρευστό στην χώρα (όταν το 90% πάει σε δάνεια και ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, και αν μου πείτε για τις τράπεζες, θα σας πω να τις κρατικοποιήσουμε, για να τελειώνει το παραμύθι μια και καλή). Δεν θα με πείσετε καν οτι ο κάθε ευρωπαίος γραφειοκράτης θέλει το καλό της χώρας μου και το καλό το δικό μου. Και επαναλαμβάνω... επειδή υπάρχετε εσείς, υπάρχουν και τα μνημόνια, τα 10ωρα κλπ... Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκουμπιστείτε τελικά, μπας και μεινουμε εδώ αυτοί που θέλουμε να παλέψουμε ΥΓ Ο Μαλάκας που έγραψα πριν, δεν είναι η μανα σας, ο πατέρας σας κοκ... Είναι ο κάθε ευρωπαίος γραφειοκράτης, το κάθε λαμόγιο έλληνας επιχειρηματίας (έχουμε πολλούς απο δαύτους) που σου επιβάλλουν συνθήκες εργασίας σκλάβου και όχι ανθρώπου. Αυτούς ναι, απο το σπίτι μου με τις κλωτσιές θα τους διώξω γιατί έχω αξιοπρέπεια. Οι υπόλοιποι καθήστε να τους υπηρετείτε. 3
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Καταρχήν δεν ήταν αυτοί που ανέφερα ως "βλάχους" (και δεν το εννοούσα με την φυλετική έννοια της λέξης) πήραν μετά οι μορφονιοί και οι γλίτσες την σκιτάλη να κυβερνήσουν αν καθόταν οι "βλάχοι" μπορεί να είχαμε κράτος της προκοπής αλλά τους φάγανε οι ξενολάγνοι και οι γλίτσες! Πχ ο Κολοκοτρώνης αντι να του φιλάμε τα πόδια τον κλείσαμε φυλακή και εκεί πέθανε! Τον Καποδίστρια (που δεν ήταν "βλάχος" μεν αλλά ήταν ο μόνος Έλληνας με πραγματικά προσόντα να διοικήσει πολιτικά ενα κράτος που είχε γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και όχι το προσωπικό του ) του φυτέψαμε μια σφαίρα στο κεφάλι γιατί δεν βόλευε η εθνική πολιτική του τις κομπίνες "μας" (ΣΑΣ δηλαδή παλιογλίτσες).... Αρχηγέ, πάρτο αλλιώς, γιατί θα βρεις. Ο Κολοκοτρώνης «φυλακίστηκε» για έξι μήνες (σε εισαγωγικά το «φυλακίστηκε» γιατί δεν υπάρχουν και πολλές φυλακές με αυλές και παράθυρα) και πέθανε σε μεγάλη -για την εποχή- ηλικία μια νύχτα όταν ένιωσε αδιαθεσία στον ύπνο του, αφού είχε γυρίσει από μια δεξίωση. Ο Καποδίστριας από την άλλη ήταν πιο... ΠΑΣΟΚ κι από το ΠΑΣΟΚ στο κομμάτι της μίζας και του βύσματος. Στο γενικότερο πλαίσιο συμφωνώ με το ότι μας ενδιαφέρει πως ξεκίνησε η επανάσταση και όχι πως τέλειωσε και με τον παραλληρισμό που κάνεις των τότε ημερών με τους καιρούς που διανύουμε σήμερα, αλλά καλό θα ήταν να ανοίξεις κανά βιβλίο σχετικά με την Επανάσταση του 1821 πριν επιχειρηματολογήσεις. Φιλικά.
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Σε παρακαλώ φίλε αν δεν γνωρίζεις μην λες τέτοια και μάλιστα για ιερά για την χώρα σου πρόσωπα... Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταδικάστηκε σε θάνατο καταρχήν δι΄ απαγχονισμού, δεν «φυλακίστηκε» για 6 μήνες αλλα ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑΣΤΗΚΕ για 7 μήνες έχεις πάει να δεις που τον είχανε στο Παλαμήδι; εγώ πήγα και δάκρυσα καταρχήν δεν μπορείς να μπεις όρθιος στο "κελί" του πρέπει σαν αρουραίους να συρθείς! μιλάμε για ένα μπουντρούμι κυκλικό σχεδόν θεοσκότεινο μες στην υγρασία διαμέτρου 3,4 μέτρων το πολύ (κοιμόταν δηλαδή χάμω σαν ζώο στο χώμα και οι κενώσεις του ήταν μπροστά στα μάτια του) Με δέκα δευτερόλεπτα google, ε: λινκ Τέσπα, τέλος το off-topic από μένα. Αν θες να πιστεύεις και τους υπόλοιπους λαϊκούς μύθους περί κρυφών σχολιών και τα λοιπά, be my guest. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Το θέμα ξέφυγε πάρα πολύ. Λυπάμαι που κατέληξε έτσι. Να μαλώνουν οι "μάγκες" με τους "γνώστες".Από την στιγμή που το επιχείρημα σας είναι:"Δεν έγινε αυτό, αλλά αυτό" Μάλλον πρέπει να σας φέρω χαρτάκια να παίζετε σούπερατου.Μιλάτε για την επανάσταση και τα ακυρώνετε όλα γιατί νομίζετε ότι ξέρετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις