Ziguala Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Ποιον μισο χρόνο ανθρωπε μου...εδώ σου λεω εκλεισα για τέλη ιουλίου 1μιση μηνα μετα με 62 ευρώ πηγαινε ελα. Και μιλαμε για την πιο χάι περίοδο του χρονου για την πιο τουριστικο μερος της Ελλάδας. Εσύ αν θες να βρεις εισητήριο για το σουκού που έρχεται τότε τι να πω. Αυτό που ειπε ο Σέλερς ψάχνεις εμποδια με το ζορι...no offence αλλά νιώθω λες και μιλάω τοση ώρα με γεροπαράξενο γκρινιάρη άνω των 60 ετών. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!! Καταρχήν μην μπερδευόμαστε και μεταξύ μας το θέμα ήταν αν είναι όντως τόσο απλο το να μένεις Ευρώπη και να πηγαινοέρχεσαι Ελλάδα (ένα το κρατούμενο) και για ποιο λόγο κάποιος με καλή δουλειά και ζωή στην Ευρώπη να θέλει να το κάνει αυτό (δύο τα κρατούμενα) Από εκει και πέρα ξεκινήσαμε ένα πόλεμο με τις τιμές (που να επαναλάβω δεν υπήρχαν πέρσι πρόπερσι παραπροπερσι κτλ απο την Aegean) για ηράκλειο θεσσαλονίκη γιατι.... βασικά δεν ξεω γιατι ξεκινήσαμε να μιλάμε για αυτό χα0χα0χ0αχ0α Το θέμα ήταν πως δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να το κάνεις (όπως πχ να πας Ηράκλειο Χανιά που πάλι δεν ειναι απόσταση αλλα αυτό εντάξει το κάνεις ή Αθήνα Πάτρα κτλ)
Backpacker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!! Καταρχήν μην μπερδευόμαστε και μεταξύ μας το θέμα ήταν αν είναι όντως τόσο απλο το να μένεις Ευρώπη και να πηγαινοέρχεσαι Ελλάδα (ένα το κρατούμενο) και για ποιο λόγο κάποιος με καλή δουλειά και ζωή στην Ευρώπη να θέλει να το κάνει αυτό (δύο τα κρατούμενα) Από εκει και πέρα ξεκινήσαμε ένα πόλεμο με τις τιμές (που να επαναλάβω δεν υπήρχαν πέρσι πρόπερσι παραπροπερσι κτλ απο την Aegean) για ηράκλειο θεσσαλονίκη γιατι.... βασικά δεν ξεω γιατι ξεκινήσαμε να μιλάμε για αυτό χα0χα0χ0αχ0α Το θέμα ήταν πως δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να το κάνεις (όπως πχ να πας Ηράκλειο Χανιά που πάλι δεν ειναι απόσταση αλλα αυτό εντάξει το κάνεις ή Αθήνα Πάτρα κτλ) Όταν λέω να πηγαινοέρχεται εννοώ να μπορέσεις να ρθεις Ελλάδα Χριστούγεννα-Πάσχα-Καλοκαίρι. Τι πιο απλό να το κάνει αυτό κάποιος που δουλεύει στην Βρετανία ή την Γερμανία ή την Ολλανδία ή την Σκανδιναβία? Τις ίδιες φορές θα το κάνει και ένας σαλονικιος που δουλεύει στην Πάτρα ή ένας κρητικός που δουλεύει στην Λάρισα.πχ.
xpapias Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Πωπω. Με επιασε ψυχοπλακωμα. Έκλεισα τον κυκλο μου και επιστρεφω Ελλαδα. Και επειδή ειχα αποφασίσει να επιστρέψω χανω το ταμειο ανεργιας (μηνιαια 3-4 φορες ο μισθος που θα ειχα στην Ελλάδα - εδω ειναι απλα για επιβιωση βεβαια).
Backpacker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Πωπω. Με επιασε ψυχοπλακωμα. Έκλεισα τον κυκλο μου και επιστρεφω Ελλαδα. Και επειδή ειχα αποφασίσει να επιστρέψω χανω το ταμειο ανεργιας (μηνιαια 3-4 φορες ο μισθος που θα ειχα στην Ελλάδα - εδω ειναι απλα για επιβιωση βεβαια). Από πια χώρα φίλε μου?
xpapias Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Βασικα θα μπορούσα να κανω τον παπια και να το παιρνω, ζωντας στην Ελλάδα. Αλλα δεν εχω την απατη στο αιμα μου.
Peleus17 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Έχω φύγει από το Ελλαντα το 14...Τώρα θα ήταν μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα αν έλεγα ότι θέλω να γυρίσω. Με καμία Παναγία. 2
Ziguala Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Έχω φύγει από το Ελλαντα το 14...Τώρα θα ήταν μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα αν έλεγα ότι θέλω να γυρίσω. Με καμία Παναγία. Πήγες και εσύ και έγινες Viking σαν τον Κράτος;
SlickNick Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Βασικα θα μπορούσα να κανω τον παπια και να το παιρνω, ζωντας στην Ελλάδα. Αλλα δεν εχω την απατη στο αιμα μου. Έκανες μαλακία...
AntiCambeR Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δούλευα για 10 χρόνια σε καλή εταιρία (Μισθό,ωράρια, δώρα,υπερωρίες,άδειες κλπ),μετά έμεινα για 3 χρόνια άνεργος χωρίς αποζημίωση ούτε και ταμείο ανεργίας(Πτώχευση).Τώρα δουλεύω 4 χρόνια σε τελείως διαφορετική δουλειά για τα μισά χρήματα,με τα χειρότερα ωράρια(βράδια,αργίες,όλα τα ΣΚ),ποτέ άδεια καλοκαίρι,αντιμετώπιση εργοδότη ΓΤΠΚ(αν παραπονεθείς 1-2 φορές σε διώχνουν η σε αναγκάζουν να παραιτηθείς). Αυτό που μου την δίνει είναι οτι είναι πολύ δύσκολο να βρω άλλη δουλειά με ανθρώπινα ωράρια η περισσότερα χρήματα η και τα 2.Επίσης έχω κουραστεί ψυχολογικά και «βλέπω» το μέλλον χειρότερο. 1
dionisis1925 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εργάζομαι τα τελευταία 3 χρόνια συνεχόμενα,χωρίς να έχω αλλάξει επαγγελματική στέγη,εννοείται πως δεν είμαι μόνιμος,τα λεφτά που παίρνω είναι τα κλασσικά του βασικού μισθού,να φύγω για το εξωτερικό δεν γουστάρω και άνεργος να μείνω θα παλέψω να βρω κάτι άλλο και ας με εκμεταλλεύονται,θα με πείτε μαζόχα-θύμα-ηλίθιο κτλπ , εγώ την χώρα μου την αγαπάω και ας μου στερεί αρκετά,αλλά ξέρω πως για να φτάσουμε σε αυτό το χάλι όλοι φταίμε,άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο,για εμένα δεν έχει σημασία,αλλά δεν μπορώ να διαβάζω μηνύματα πως φταίει το πολιτικό σύστημα οι γιατροί οι δικηγόροι ο γείτονας και εγώ όχι και αν δεν φταις εσύ ο ίδιος θα φταίει κάποιος συγγενής σου κάποιος γνωστός κάποιος που σε συνδέει,όσο είχαμε λεφτά μέχρι το 2008-09 όλα ήτανε όμορφα , γλεντούσαμε κάναμε σπατάλες και τώρα ξαφνικά μας φταίει η φορολόγηση ,τα μνημόνια και οι πολιτικοί,λες και οι πολιτικοί βγήκαν μόνοι τους,δεν τους ψήφισε κανένας. Όποιος θέλει να φύγει για το εξωτερικό του εύχομαι ολόψυχα να βρει μια δουλίτσα με καλύτερες συνθήκες(ωράριο-μισθός) και να κάτσει εκεί να φτιάξει τη ζωή του. Τώρα απλά τα τρώμε στη μάπα. 1
ALLisCHAOS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δε μου έρχεται ένα επάγγελμα στο μυαλό που να μπορείς να βρεις δουλειά στη σημερινή ελλάδα εάν δεν εχεις έτοιμη επιχειρήση που σε περιμένει(οικογένειας που έχει επιβοιώσει μέχρι σήμερα) ή γνωστό(βύσμα) να σε βολέψει κάπου. Ίσως στο τομέα της πληροφορικής να υπάρχει ακόμη ζήτηση αλλά και εκεί περιμένουν να τα κάνεις/ξέρεις όλα. Σε γενικές γραμμές δε βλέπω φως στο τούνελ και ο δρομος για το φως μου θυμιζει το ανεκδοτο: -Ειναι μακρυά μπαμπαστρουφ?-Και χοντρη!*σερβιτοριληκι δε το πιανω για δουλειά. Οχι οτι έχω κατι με τους σερβιτορους ή το θεωρώ εύκολο επαγγελμα, απλά ειναι κάτι που θα το κάνεις για να βγάλεις ενα χαρτζιλήκι για λίγο καιρό, δε προσφέρει κάποια εξέλιξη ή πρόοδο. Εργάζομαι τα τελευταία 3 χρόνια συνεχόμενα,χωρίς να έχω αλλάξει επαγγελματική στέγη,εννοείται πως δεν είμαι μόνιμος,τα λεφτά που παίρνω είναι τα κλασσικά του βασικού μισθού,να φύγω για το εξωτερικό δεν γουστάρω και άνεργος να μείνω θα παλέψω να βρω κάτι άλλο και ας με εκμεταλλεύονται,θα με πείτε μαζόχα-θύμα-ηλίθιο κτλπ , εγώ την χώρα μου την αγαπάω και ας μου στερεί αρκετά,αλλά ξέρω πως για να φτάσουμε σε αυτό το χάλι όλοι φταίμε,άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο,για εμένα δεν έχει σημασία,αλλά δεν μπορώ να διαβάζω μηνύματα πως φταίει το πολιτικό σύστημα οι γιατροί οι δικηγόροι ο γείτονας και εγώ όχι και αν δεν φταις εσύ ο ίδιος θα φταίει κάποιος συγγενής σου κάποιος γνωστός κάποιος που σε συνδέει,όσο είχαμε λεφτά μέχρι το 2008-09 όλα ήτανε όμορφα , γλεντούσαμε κάναμε σπατάλες και τώρα ξαφνικά μας φταίει η φορολόγηση ,τα μνημόνια και οι πολιτικοί,λες και οι πολιτικοί βγήκαν μόνοι τους,δεν τους ψήφισε κανένας. Όποιος θέλει να φύγει για το εξωτερικό του εύχομαι ολόψυχα να βρει μια δουλίτσα με καλύτερες συνθήκες(ωράριο-μισθός) και να κάτσει εκεί να φτιάξει τη ζωή του. Τώρα απλά τα τρώμε στη μάπα. Θυμίζει λίγο πάγκαλο το όλο σκεπτικό σου -ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ- Όχι τα ψίχουλα που μπορεί να εχουμε φάει εγώ, εσύ ή ο γείτονας είναι ένα τίποτα μπροστά στα των μεγάλων. Ήμασταν το μικρό κακομαθημένο παιδάκι που μαζί με τους γονείς του περνάει κ αυτό καλά και όταν χρεωκοπήσει η οικογένοια γυρνάνε κ λενε στο πιτσιρίκι και εσύ έφταιγες που έπερνες ακριβά παιχνίδια.*Το ρομαντισμό για αυτή την ελλάδα ποτέ δε το κατάλαβα . 1
Backpacker Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δε μου έρχεται ένα επάγγελμα στο μυαλό που να μπορείς να βρεις δουλειά στη σημερινή ελλάδα εάν δεν εχεις έτοιμη επιχειρήση που σε περιμένει(οικογένειας που έχει επιβοιώσει μέχρι σήμερα) ή γνωστό(βύσμα) να σε βολέψει κάπου. Ίσως στο τομέα της πληροφορικής να υπάρχει ακόμη ζήτηση αλλά και εκεί περιμένουν να τα κάνεις/ξέρεις όλα. Σε γενικές γραμμές δε βλέπω φως στο τούνελ και ο δρομος για το φως μου θυμιζει το ανεκδοτο: -Ειναι μακρυά μπαμπαστρουφ? -Και χοντρη! *σερβιτοριληκι δε το πιανω για δουλειά. Οχι οτι έχω κατι με τους σερβιτορους ή το θεωρώ εύκολο επαγγελμα, απλά ειναι κάτι που θα το κάνεις για να βγάλεις ενα χαρτζιλήκι για λίγο καιρό, δε προσφέρει κάποια εξέλιξη ή πρόοδο. Θυμίζει λίγο πάγκαλο το όλο σκεπτικό σου -ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ- Όχι τα ψίχουλα που μπορεί να εχουμε φάει εγώ, εσύ ή ο γείτονας είναι ένα τίποτα μπροστά στα των μεγάλων. Ήμασταν το μικρό κακομαθημένο παιδάκι που μαζί με τους γονείς του περνάει κ αυτό καλά και όταν χρεωκοπήσει η οικογένοια γυρνάνε κ λενε στο πιτσιρίκι και εσύ έφταιγες που έπερνες ακριβά παιχνίδια. *Το ρομαντισμό για αυτή την ελλάδα ποτέ δε το κατάλαβα . Αυτό ακριβώς. Δηλαδή πόσες δουλειές (στον ιδιωτικό τομέα πάντα) υπάρχουν που άντε να τις κάνεις στα 27-30 σου για τα 700-800 ευρώ και να ξέρεις οτι στα 35 σου θα σου δίνουν 1000-1200. Γιατί με τα 800 ευρώ στα 35 σου δεν κάνεις τίποτα. Ούτε σπίτι φτιάχνεις ούτε κατά διάνοια οικογένεια ούτε τίποτα. Δεν υπάρχει προοπτική...εδώ είσαι τυχερός αν κάθε χρόνο είσαι στα ίδια με τα προηγούμενο έτος. Για αύξηση ή βελτίωση με καμία παναγία. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Πως θα ηταν αραγε να δουλευεις και να ξερεις οτι θα παρεις καποια στιγμη αυξηση και προαγωγη; Εχω συνηθισει στο οτι καθε χρονο ο μισθος μου μειωνεται.Επισης καθε χρονο πληρωνω περισσοτερα σε φορους. Μπορει του χρονου να μην δουλευω. Εχω κοψει ταξιδια,εξοδους,ακριβα ρουχα εδω και χρονια. Ειδατε;Για να μην κακομαθαινουμε μας το κανουν.Να ειμαστε ολιγαρκεις και συνηθισμενοι στην φτωχια. Ουτε καν υποφερω πλεον. Απο τις δυσκολιες της ζωης εχω γινει αναισθητη.ενα ρομποτ που δεν ζει. 3
dionisis1925 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Θυμίζει λίγο πάγκαλο το όλο σκεπτικό σου -ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ- Όχι τα ψίχουλα που μπορεί να εχουμε φάει εγώ, εσύ ή ο γείτονας είναι ένα τίποτα μπροστά στα των μεγάλων. Ήμασταν το μικρό κακομαθημένο παιδάκι που μαζί με τους γονείς του περνάει κ αυτό καλά και όταν χρεωκοπήσει η οικογένοια γυρνάνε κ λενε στο πιτσιρίκι και εσύ έφταιγες που έπερνες ακριβά παιχνίδια. *Το ρομαντισμό για αυτή την ελλάδα ποτέ δε το κατάλαβα . Ναι ο Πάγκαλος το είχε πει , ήτανε η πρώτη και η τελευταία φορά που συμφώνησα μαζί του,μη το πας στα ψίχουλα,πρόχειρα μπορώ να σου δώσω μερικά παραδείγματα. 1. http://zeidoron.blogspot.gr/2016/05/blog-post_439.html το βάζω πρώτο γιατί είναι και αρκετά φρέσκο , ο συγκεκριμένος είχε αφήσει 5 μήνες απλήρωτους περίπου 800 εργαζόμενους , άρα για 5 τουλάχιστον μήνες δεν τους έβαζε ούτε καν ένσημα , αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε "ξαφνικά" να χρωστάει περίπου 8 εκατομμύρια στο Δημόσιο,αυτός ο άνθρωπος για να παίρνει δουλειές έπρεπε να παίρνει εγγύηση από το ΙΚΑ πως είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του,πες μου πως τα έκανε όλα αυτά από την στιγμή που οικονομικά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις; 2. Δεν ξέρω άμα ισχύει για όλους τους υπαλλήλους της ΔΕΗ,είχα γνωστό που ο πατέρας του δουλεύει χρόνια στη ΔΕΗ και έχει 50% κάθε μήνα έκπτωση στον λογαριασμό,δηλαδή κάνεις 300 ευρώ λογαριασμό και πληρώνεις 150..τα υπόλοιπα ποιος τα πληρώνει ? 3. Οι αστυνομικοί τις καλές εποχές έπαιρναν εφάπαξ γύρω στα 180.000 ευρώ και σύνταξη η χαμηλότερη 2.000 ευρώ. 4. Τα τελευταία 2 χρόνια ανακαλύπτουν ξαφνικά Δημόσιους Υπάλληλους που είχανε να πατήσουν στο πόστο τους 5-6 χρόνια και κάθε μήνα έπαιρναν κανονικό μισθό. 5. Πόσοι έγιναν τυφλοί χωρίς να είναι ? 6. Τόσα χρόνια όλη η Κρήτη ψήφιζε πασοκ,αγροτικά δάνεια-επιδόματα-επιχορηγήσεις και ξαφνικά φέτος κατέβηκαν στην Αθήνα, να κάνουν τι ? να υποστηρίξουν τι ακριβώς? την μίζα που πήρανε τόσα χρόνια ? Δεν είναι μόνο η Κρήτη έτσι ? Και στον Κάμπο τα ίδια και στον Βορρά. 7. Η μοναδική χώρα που δεν έβγαλε κέρδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από μικρό σε βάζουν σε αυτό το τρυπάκι,πόσα ρεμάλια έχουν πάρει πτυχία χωρίς να έχουν περάσει ούτε 1 μάθημα με την αξία τους μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε μια φοιτητική παράταξη ? Εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό το θέατρο από το μνημόνιο 1 που είχα κατέβει στο Σύνταγμα και έβλεπα πιτσιρίκια να τραγουδάνε συνθήματα λες και είναι στο γήπεδο και να τραβάνε βιντεακια με τα IPHONE,εκεί κατάλαβα πως δεν υπάρχει ελπίδα και ο καθένας θα πρέπει μόνος του να παλέψει και να αποφασίσει τι είναι καλό για τη ζωή του. Δεν είναι ρομαντισμός , η αηδία της χώρας μας είναι που πλέον την ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας. 7
doctorkostis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εγώ δεν άντεχα την αβεβαιότητα και τα 700€ στα 35 μου και πήρα την απόφαση να βγω από το comfort zone. Έμαθα ξένη γλώσσα και εδώ και περίπου ένα χρόνο δουλεύω Σουηδία. Δεν είναι τέλεια, ψάχνω το κάτι καλύτερο, αλλά δεν αγχώνομαι για το αύριο. Και φυσικά ταξίδι Ελλάδα 2-3 φορές το χρόνο. Νοσταλγία υπάρχει, αλλά με αυτά που βλέπω και ακούω, δύσκολο το να γυρίσει κανείς. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις