kanesaxo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Τα φώτα κάποιου ταξιδεμένου... Εχει κλείσει ο άνωθεν προορισμός με αυτοκίνητο. Μένει να κλείσουμε το "δρομολόγιο". Τρία τα τινά. 1) Καστορια-Αλβανία-Μαυροβούνιο. Τα λιγότερα χλμ (616) αλλα κακό οδικό δίκτυο. Απο γνωστούς που χουν ταξιδέψει, δεν έχω ακούσει καλά λόγια, νταλικέριδες επίσης (αλλα μ'αυτους δε βγάζεις ακρη) 2) Σκόπια-Σερβία-Βοσνία Ερζεγοβίνη. 936 χλμ, πιο προκομμένο οδικό δίκτυο. 3) Περιλαμβάνει το κόσσοβο, αλλα δεν εχουμε διαβατήρια οπότε άκυρο. Για πείτε αν καποιος εχει κάνει τη διαδρομή.
Backpacker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Τα φώτα κάποιου ταξιδεμένου... Εχει κλείσει ο άνωθεν προορισμός με αυτοκίνητο. Μένει να κλείσουμε το "δρομολόγιο". Τρία τα τινά. 1) Καστορια-Αλβανία-Μαυροβούνιο. Τα λιγότερα χλμ (616) αλλα κακό οδικό δίκτυο. Απο γνωστούς που χουν ταξιδέψει, δεν έχω ακούσει καλά λόγια, νταλικέριδες επίσης (αλλα μ'αυτους δε βγάζεις ακρη) 2) Σκόπια-Σερβία-Βοσνία Ερζεγοβίνη. 936 χλμ, πιο προκομμένο οδικό δίκτυο. 3) Περιλαμβάνει το κόσσοβο, αλλα δεν εχουμε διαβατήρια οπότε άκυρο. Για πείτε αν καποιος εχει κάνει τη διαδρομή. Εννοείται δεύτερη διαδρομή. Στο road trip μετράει ο δρόμος και οι στάσεις όχι ο τελικος προορισμός. Έχω γυρίσει τα βαλκανια πολλάκις...το 2ο ασυζητητί...θα δείτε και πιο ωραίες πόλεις και στο ενδιάμεσο. ΥΓ Το Ντουμπροβνικ απλά απίστευτο! Πολύ ανερχόμενη τουριστικά η Κροατία...εγώ πήγα πρώτη φορά το 2003 και ήταν ακόμα πίσω...έχει κάνει τρελή πρόοδο.
Chrisxxx Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Γνωστός το έκανε με μηχανη απο Αλβανία. Παλευεται αλλά όντως το δίκτυο ειναι κακό. Αν κάνεις το 2 μεχρι να βγεις από τον κεντρίκο που παει για Βελιγράδι απο Θεσσαλονικη ειναι κάπου 5μιση ώρες, σε πολλα σημεία ειναι 2 λωρίδες, σε αλλα 3 (Νις προς Βελιγραδι) σε αλλα 1 λωρίδα με εργα να γίνονται αλλά προχωρας κανονικά. μετά ομως πρεπει να ειναι όλο στροφές και θα περάσεις από πολλα χωριά. Εκει να περιμενεις οδικο δίκτυο παρατημενο στο μεγαλυτερου του μερος. Παντως οι εκτιμησεις του google maps ειναι συνηθως σωστες ως προς την ωρα. Αν εχετε κανα 3 μερες παραπανω και λεφτά πηγαινετε Βελιγραδι - Ζαγκρεμπ-Σπλιτ-ντουμπρόβνικ. Υπάρχει και η διαδρομη μεσα απο το Μαυροβουνιο που επίσης πρεπει να εχει κακο οδικό δίκτυο αλλά ειναι πανεμορφο. 1
kanesaxo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Μπα κατευθείαν θα πάμε στο προορισμό. Δεν έχουμε μέρες, αλλιως θα καθόμασταν μια μέρα βελιγράδι. (έχουμε πάει φυσικα 2 τριήμερα βελιγράδι με αυτ/το πάλι προσφάτως). Οπότε όλοι απ'το 2ο...το λογικό. Δηλαδή Αλβανία ειναι τόσο χάλια; απο γκουγκλ μαπς, οσο καταλαβαίνω, είναι το περισσότερο κομμάτι μια λωρίδα ανα κατεύθυνση...πίκρα.
Garnele Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Είχα κάνει ένα ποστ πρίν μερικούς μήνες για κάποιους από τους ανωθεν προορισμούς στο τόπικ με τα ταξίδια, αν θες ρίξε μια ματιάhttp://www.insomnia.gr/topic/100280-διακοπές-ταξίδια-εκδρομές/?p=54880743 Εντιτ α ακυρο, τώρα είδα τι γράφεις στο τελευταίο ποστ - εφόσον θα πάτε κατευθείαν γιατί δεν κλείνετε αεροπλάνο; την άρτα και τα γιάννενα θα πάρετε μαζί σας;
kanesaxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 οχι βρε έτσι για το μουχαμπέτι! δεν εχουμε θεμα με οδήγηση αμφότεροι, ίσα ισα...
Garnele Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 A τότε να πάτε από Αλβανία - για το μουχαμπέτι δηλαδή. :Ρ
haris_216 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Η δεύτερη επιλογή είναι η ευκολότερη από άποψη δρόμου/οδήγησης. Την έχω κάνει πέραν της μίας φοράς και είναι πολύ ωραία και βατή. Ακόμα κι εκεί που ο δρόμος είναι με μία λωρίδα (αρκετά σημεία στα Σκόπια) είναι όμορφα και σχετικά άνετα. Προσοχή βέβαια στην οδήγηση αφού αυτοί οι δρόμοι αστυνομεύονται αρκετά (καμία σχέση με εδώ). Η πρώτη επιλογή, αν και όχι η ευκολότερη, είναι επίσης ένα καλό option, γι' αυτόν που θεωρεί ότι η διαδρομή είναι μέρος του ταξιδιού και όχι απλά τρόπος για να φτάσεις ("σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη" ένα πράγμα). Το Μαυροβούνιο πάρα πολύ ωραίο. Ακόμα και η Αλβανία έχει ενδιαφέρον αν και θέλει αρκετή προσοχή στην οδήγηση. Ίσως μάλιστα την εποχή του εκσυγχρονισμού και της έντονης δυτικοποίησης όλων των χωρών στην περιοχή μας να είναι αυτή που έχει ακόμα αρκετά βαλκανικό "χρώμα", με ότι βέβαια (θετικό ή αρνητικό) συνεπάγεται αυτό. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2016 από haris_216
evo481 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Έχουν δώσει μερικά κομμάτια καινούριου δρόμου στα νότια της αλβανιας αλλά γενικά η πρώτη διαδρομή είναι η πιο κουραστική.
zio10 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Εγώ πέρασα από Αλβανία πρόσφατα και οι δρόμοι αλλά και γενικότερα το όλο σκηνικό ψιλοτραγικό μου φάνηκε....δεν θα το έκανα αν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος. (Όντως όμως υπάρχουν κομμάτια καινούργιου δρόμου στυλ Εγνατίας).
Chrisxxx Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 http://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CE%9D%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BD%CE%B9%CE%BA-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CE%91%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85.55085/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα