Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθε φορα που διασχιζω ενα δρομο για την παραλια υπαρχει ενα επικίνδυνο σκυλι σε αυλή που γαυγιζει λυσσασμένο μολις δει περαστικο. Το σκυλι αυτο δεν ειναι δεμενο και ο φρακτης δεν ξεπερνα το ενα μετρο. Εαν βγει μπορει να σκοτωσει ανθρωπο σε 1 λεπτο.

Καθε φορα νιωθω οτι απειλειται η ζωη μου. Το ιδιο ειναι να σε σημαδευει καποιος με καραμπινα. Ξερει κανεις αν καλεσω την αστυνομια τι κατηγοριες θα απαγγείλουν στον ιδιοκτητη; Επισης χρειαζονται μαρτυρες, βιντεο;

• Like 2
Δημοσ.

Άμα το σκυλί επιτίθεται σε ότι κινείται τότε τι να τους κάνεις τους μάρτυρες. Μόλις έρθει ή αστυνομία θα το διαπιστώσει μόνη της. Επίσης το σκυλί μπορεί να έχει κάποιο θέμα οπως πχ να είναι διψασμένο, να πεινάει και γι' αυτό να συμπεριφέρεται έτσι. Ακόμα μπορείς να ενημερώσεις την τοπική φιλοζωική.

• Like 1
Δημοσ.

μπορεί να είναι περίπτωση σκύλου που γαυγίζει αλλά δε δαγκώνει.Πολλοί σκύλοι αντιδρούν έτσι όταν κάποιος περνάει από την περιοχή τους. Δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα επικινδυνος, ακόμα κι αν δείχνει έτσι. Ελπίζω ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι τόσο ανεύθυνοι ώστε να αφήνουν επικίνδυνο σκύλο με χαμηλή περίφραξη. Η αστυνομία απ όσο ξέρω δεν μπορεί να κάνει κάτι καθώς ο σκύλος είναι σε περιφραγμένη περιοχή και δεν υπάρχει περιστατικό επίθεσης.

• Like 1
Δημοσ.

καλά αν μπορεί ενα οικόσιτο σκυλί που όλη του η ζωή είναι μέσα σε μια αυλή να σε σκοτώσει σε ένα λεπτό τότε μάλλον καλύτερα να εξελιχτούν έτσι τα πράματα γιατι είσαι τόσο αδύναμος που δεν αξίζει να μεταδόσεις το DNA σου... φυσική επιλογή που λέμε... :P

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Δημοσ.

Καθε φορα που διασχιζω ενα δρομο για την παραλια υπαρχει ενα επικίνδυνο σκυλι σε αυλή που γαυγιζει λυσσασμένο μολις δει περαστικο. Το σκυλι αυτο δεν ειναι δεμενο και ο φρακτης δεν ξεπερνα το ενα μετρο. Εαν βγει μπορει να σκοτωσει ανθρωπο σε 1 λεπτο.

Καθε φορα νιωθω οτι απειλειται η ζωη μου. Το ιδιο ειναι να σε σημαδευει καποιος με καραμπινα. Ξερει κανεις αν καλεσω την αστυνομια τι κατηγοριες θα απαγγείλουν στον ιδιοκτητη; Επισης χρειαζονται μαρτυρες, βιντεο;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι,ο σκύλος θέλει να προστατεύσει τον χώρο του.Αν ήθελε να σκοτώσει,απλά δέν θα γράφονταν αυτές οι γραμμές.Δέν θα κάνω λόγο για το πόσο χρόνο χρειάζεται το ζωντανό να σε ξεκληρίσει...

Αν αισθάνεσαι άβολα με το ύψος του τοιχίου και γενικότερα έχεις φοβίες σχετικά με την σωματική σου ακεραιότητα,μπορείς να βρείς άλλο δρόμο για την παραλία.

Και κοίτα σύμπτωση,το καλοκαίρι κάθομαι στην αυλή μου και κάνω συντήρηση το δίκαννο.ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠ ΕΞΩ!

• Like 3
Δημοσ.

Ο σκυλος πρεπει να ειναι μεγαλο ροντβαιλερ. Απο την στιγμη που δεν ειναι δεμενος ειναι επικίνδυνος. Δεν ξερω τη νομοθεσια στην Ελλαδα για αυτο ρωταω τι ισχυει. Βεβαια καθε χωρα εχει τους δικους του νομους.  Δεν μου αρεσει να με απειλουν η να αλλαζω δρομο επειδη οι ιδιοκτητες ειναι ανευθυνοι.

• Like 2
Δημοσ.

απ όσο ξέρω η νομοθεσία στην Ελλάδα αναφέρει πως ένας σκύλος δεν πρέπει να είναι δεμένος. Επιπλεον το " δεν είναι δεμένος κι άρα επικινδυνος", δεν είναι επιχείρημα, ούτε κι ράτσα του. Απο τη στιγμή που δεν έχει επιτεθεί σε κάποιον, δεν έχει βγει ελευθερος στο δρόμο και γενικότερα δεν είχε κάποιο περιστατικό βιας δεν το κανει καθόλου επικίνδυνο. Απλά εσύ φοβάσαι κι υποθέτεις... Κι αν τόσο πολύ απειλείσαι από το γαυγισμα του πήγαινε από την απέναντι μεριά. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο σκυλος πρεπει να ειναι μεγαλο ροντβαιλερ. Απο την στιγμη που δεν ειναι δεμενος ειναι επικίνδυνος. Δεν ξερω τη νομοθεσια στην Ελλαδα για αυτο ρωταω τι ισχυει. Βεβαια καθε χωρα εχει τους δικους του νομους.  Δεν μου αρεσει να με απειλουν η να αλλαζω δρομο επειδη οι ιδιοκτητες ειναι ανευθυνοι.

Ο σκύλος βρίσκεται σε περιφραγμένο ιδιωτικό χώρο.

Το πώς θα έπρεπε να βρίσκεται (δεμένος ή όχι),εναπόκειται στην κρίση του ιδιοκτήτη και μόνον.Το αν είναι επικίνδυνος ή όχι,δέν είναι κάτι που έχεις την ικανότητα ή δικαιοδοσία να κρίνεις.

Με λίγα λόγια,είσαι ενοχλητικός και αδιάκριτος.

Και επειδή, όπως είπες, κάθε χώρα έχεις τους  δικούς της νόμους,θα σε συμβούλευα να κλείσεις one way εισιτήριο για μία άλλη της αρεσκείας σου...γιατί πολύ απλά, εδώ δέν θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για καλύψει υποχονδριμούς.

• Like 3
Δημοσ.

Tenshi δεν καταλαβαινω το υφος σου και τους χαρακτηρισμους σου.

Οποτε με αυτα που λετε ειναι οτι δεν υπαρχουν νομοι στην Ελλαδα για την προστασια των ανθρωπων απο σκυλους. Εδω βρηκα μια λιστα απο απαγορευμενους σκυλους σε αλλες χωρες https://petolog.com/articles/banned-dogs/

π.χ στην Ισπανια χρειαζεσαι ειδικη αδεια για ροτβαιλερ και ασφαλεια ως το ποσο των 120,000 ευρω.

• Like 1
Δημοσ.

Tenshi δεν καταλαβαινω το υφος σου και τους χαρακτηρισμους σου.

Οποτε με αυτα που λετε ειναι οτι δεν υπαρχουν νομοι στην Ελλαδα για την προστασια των ανθρωπων απο σκυλους. Εδω βρηκα μια λιστα απο απαγορευμενους σκυλους σε αλλες χωρες https://petolog.com/articles/banned-dogs/

π.χ στην Ισπανια χρειαζεσαι ειδικη αδεια για ροτβαιλερ και ασφαλεια ως το ποσο των 120,000 ευρω.

Θα κατανοήσεις τόσο το ύφος μου (όσο και τους χαρακτηρισμούς μου),όταν με πρόσχημα τον "κίνδυνο" που διατρέχεις,τραβήξεις φωτογραφίες-μαζέψεις μάρτυρες-ζητήσεις παρέμβαση της αστυνομίας.

Μια αγωγή για τα περι προσωπικών δεδομένων (φωτογραφίες),μία αγωγή περι πρόκλησης ηθικής βλάβης και το κερασάκι στη τούρτα, ασφαλιστικά μέτρα για οτιδήποτε τυχόν συμβεί (πχ φόλα).

Αυτή θα ήταν η αντίδρασή μου σάν ιδιοκτήτης του χώρου και του σκύλου.Θές πραγματικά να δοκιμάσεις την τύχη σου στα Ελληνικά δικαστήρια;

Η Ελλάδα δεν είναι Ισπανία.Το τι συμβαίνει στην Ισπανία/Αμερική/Ζουαζιλάνδη δέν μας αφορά.

• Like 3
Δημοσ.

Προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη νομοθεσία. Αυτό που νομίζω ότι σου λέμε όλοι, είναι ότι το έντονο γαύγισμα δεν καθιστά το σκύλο επικίνδυνο. Αν είναι σε περιφραγμένη αυλή και δεν έχει προκαλέσει κάπου είδους βλάβη σε κάποιον δεν είναι επικινδυνος, απλά για κάποιους τρομακτικός. Το λέω γιατί κι εμείς εχουμε σκύλο, ο οποίος γαυγιζει άγρια αν περνάει κάποιος εξω απο το σπίτι, ειδικά αν είναι ξένος (τους γείτονες τους έχει μαθει). Αρνακι είναι, και πολύ χαδιάρης αλλά προστατεύει το χώρο του με αυτόν τον τρόπο. Αν κάποιος ,που φοβάται και λίγο τα σκυλιά τον δει και κυρίως τον ακούσει θα τρομάξει. Αλλά δε θα κινδυνεύσει. Αν θες έχε καμιά λιχουδιά να του πετάς όταν περνάς, κάποια στιγμή θα λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά του Παβλώφ και θα χαίρεται που σε βλέπει. 'Η μίλα με τους ιδιοκτήτες μήπως σε καθησυχάσουν αυτοί.

• Like 2
Δημοσ.

Εφοσων ο σκυλος δεν φευγει εκτος οριων του σπιτιου απο μενει, δεν υπαρχει σε αυτο καποια παρανομια. Δεν ειναι σπανιο να βλεπεις σκυλια απο αμυντικα η και κτητικα στο χωρο τους, αν ηθελε να βγει πιθανοτατα θα το ειχε κανει, με διαφορα αποτελεσματα.

Αν το σκυλι το βλεπεις παραμελλημενο, πχ να μην εχει νερο, να μην μπορει να παει καπου απο την ζεστη, να φαινεται αρρωστο κτλ, μπορεις να κανεις καταγγελια στο τοπικο δημο η κοινοτητα για αυτο.

Τελος, πολυ ατυχες το παραδειγμα σου με την Ισπανια και τις απαγορευσεις, απο μια χωρα οπου εχει για εθνικο "αθλημα"  την ανανδρη και βασανιστικη θανατωση ταυρων.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω θα σου ελεγα αν θελεις να το κυνηγησεις να το κανεις. Παρε την αστυνομια και οπου αλλου μπορεις και δες τι μπορεις να κανεις.

Εχει παραγινει πια το κακο με τα σκυλια. Πλεον ο Ελληνας εχει λιγοτερα δικαιωματα απο ενα σκυλι.

Γιατι πρεπει ο ανθρωπος να κανει υποχωρησεις στην ιδια του την χωρα? Ειδικα για ενα σκυλι?

Υπαρχουν πολλα σκυλια στη Θεσσαλονικη, και ειναι πολυ επικινδυνα για αυτους που οδηγανε μηχανες. Ειδικα στο ρετζικι και στο ασβεστοχωρι γινεται ο κακος χαμος, κανεις δεν ενδιαφερεται, ο σκυλος ειναι ενα ζωο που κανεις δε μπορει να ψυχολογησει. Το αν ειναι επικινδυνο η οχι δεν το ξερουμε, μιας και δε μπορει να μιλησει ουτε να περασει απο καποια τεστ. Τα σκυλια που κατασπαραξαν το κοριτσακι πριν κατι μηνες τι ηταν? Μηπως το ειχαν ξανακανει? Δε νομιζω, απλα το εκαναν γιατι ειναι ζωα και αυτη ειναι η φυση τους.

Επισης, αυτοι που πανε τα σκυλια τους σε παρκα και τα αφηνουν χωρις λουρι πρεπει να το ξανασκεφτουν λιγο, εμενα δε μου αρεσει να ερχονται διπλα μου, οποτε και δεν μπορει κανενας να με αναγκασει να ανεχτω ενα ζωο να ερχεται διπλα μου που πιθανοτατα μπορει να με βλαψει.

Ειχα καποτε ενα πιτ μπουλ. Του ειχα μαθει να μη δαγκωνει (οσο μπορουσα) και ηταν αρκετα φιλικο, ειχαμε καποια θεματα στα οποια τρομαζε τον κοσμο αλλα δεν ειχε κανει καποια ζημια, δυστυχως χαθηκε το σκυλι η το κλεψανε. Σαν πρωην κατοχος θα πω οτι δεν ξερεις ποτε πως θα αντιδρασει ενα σκυλι.

Ουτε τα μισω ουτε τα αγαπω τα σκυλια. Απλα.. μακρυα και αγαπημενοι εφοσον δεν ειναι δικο μου το σκυλι.

Σαν κατοχος επρεπε να το εχει περιφραξει καλα το σκυλι παντως.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...