Ziguala Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Ξέρουν που ορμάνε τα σκυλιά. Τέλος. ναι στα 5χρονα παιδάκια 8
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αρχικά για όσους διαβάσουν το παρακάτω πόστ μου να ενημερώσω πως συμπαθώ αρκετά τα σκυλιά σε αντίθεση με άλλα ζώα όπως πχ γάτες για τις οποίες έχω μια φυσική απέχθεια. Στα 19 μου λοιπόν σε διακοπές σε ένα χωριό στην Ελλάδα σε κάποια φάση είχα αποπροσανατολιστεί (ένα κολοχώρι με κάτι ανηφόρες και ξέφωτα γάμα τα).Ξαφνικά σε μια ερημική τοποθεσία σκάει μπροστά μου ένα τεράστιο φάση λυκόσκυλο, μπάσταρδο μάλλον.Στην αρχή έκανα όλα τα προβλεπόμενα,δεν το κοίταζα στα μάτια περπατούσα σιγά σιγά κοκ μέχρι που το έχασε και μου επιτέθηκε.Αρχικά με έπιασε από το πόδι και με μερικά μπουνίδια μου το άφησε ενώ στα καπάκια με αρπάζει από το ένα χέρι μέχρι που με ρίχνει κάτω και με πιάνει στη συνέχεια από τον ώμο οπότε και έιχαμε γερή μάχη για μερικά δευτερόλεπτα..και ξέρετε δεν είναι εύκολο να με ρίξει κάποιος κάτω, 1.90 γόμαρος κοντά στα 80 κιλά γαρ.Δε θα τις ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές.Για καλή μου τύχη και ενω με είχε πιάσει με μανία από τον ώμο βλέπω δυο σκουριασμένες λαμαρίνες παράπλευρα του χωματόδρομου, σέρνομαι λοιπόν ενώ ήταν γατζωμένο πάνω μου και του σκάω μια στην κοιλιά με την λαμαρίνα (η οποία και την διαπέρασε) αλλά το κολόσκυλο συνέχιζε ενώ αιμοραγούσε. Για να μην τα πολυλογώ.Δεν μου άφησε πολλές επιλογές και έτσι με το που παίρνει φόρα να μου επιτεθεί ξανά του σκάω με όσο δύναμη είχα (και μπορείτε να φανταστήτε την αδρεναλίνη μου εκείνη τη στιγμή) 2 δυνατές με την λαμαρίνα που το βρήκαν στη σπονδυλική στήλη την οποία και του την έκαναν κομμάτια.Σωριάστηκε αμέσως και λίγο μετά ξεψύχησε.Ακόμα έχω τα σημάδια στον ώμο. Είσαι ψυχολόγος ειδικευμένος σε σκυλοψυχιατρική; συγκριτική ψυχολογία λέγεται. 3
Lucifer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 συμπαθώ αρκετά τα σκυλιά σε αντίθεση με άλλα ζώα όπως πχ γάτες για τις οποίες έχω μια φυσική απέχθεια. Έχεις απέχθεια προς κάποιο ζωντανό το οποίο είναι εξ ορισμού και εκ φύσεως αδύνατον να είναι κακό. Έχεις σοβαρό πρόβλημα και, ως εκ τούτου, η άποψή σου στερείται, τουλάχιστον, κύρους. 4
Zito_H_Ergatia Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αρχικά για όσους διαβάσουν το παρακάτω πόστ μου να ενημερώσω πως συμπαθώ αρκετά τα σκυλιά σε αντίθεση με άλλα ζώα όπως πχ γάτες για τις οποίες έχω μια φυσική απέχθεια. Στα 19 μου λοιπόν σε διακοπές σε ένα χωριό στην Ελλάδα σε κάποια φάση είχα αποπροσανατολιστεί (ένα κολοχώρι με κάτι ανηφόρες και ξέφωτα γάμα τα).Ξαφνικά σε μια ερημική τοποθεσία σκάει μπροστά μου ένα τεράστιο φάση λυκόσκυλο, μπάσταρδο μάλλον.Στην αρχή έκανα όλα τα προβλεπόμενα,δεν το κοίταζα στα μάτια περπατούσα σιγά σιγά κοκ μέχρι που το έχασε και μου επιτέθηκε.Αρχικά με έπιασε από το πόδι και με μερικά μπουνίδια μου το άφησε ενώ στα καπάκια με αρπάζει από το ένα χέρι μέχρι που με ρίχνει κάτω και με πιάνει στη συνέχεια από τον ώμο οπότε και έιχαμε γερή μάχη για μερικά δευτερόλεπτα..και ξέρετε δεν είναι εύκολο να με ρίξει κάποιος κάτω, 1.90 γόμαρος κοντά στα 80 κιλά γαρ.Δε θα τις ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές.Για καλή μου τύχη και ενω με είχε πιάσει με μανία από τον ώμο βλέπω δυο σκουριασμένες λαμαρίνες παράπλευρα του χωματόδρομου, σέρνομαι λοιπόν ενώ ήταν γατζωμένο πάνω μου και του σκάω μια στην κοιλιά με την λαμαρίνα (η οποία και την διαπέρασε) αλλά το κολόσκυλο συνέχιζε ενώ αιμοραγούσε. Για να μην τα πολυλογώ.Δεν μου άφησε πολλές επιλογές και έτσι με το που παίρνει φόρα να μου επιτεθεί ξανά του σκάω με όσο δύναμη είχα (και μπορείτε να φανταστήτε την αδρεναλίνη μου εκείνη τη στιγμή) 2 δυνατές με την λαμαρίνα που το βρήκαν στη σπονδυλική στήλη την οποία και του την έκαναν κομμάτια.Σωριάστηκε αμέσως και λίγο μετά ξεψύχησε.Ακόμα έχω τα σημάδια στον ώμο. συγκριτική ψυχολογία λέγεται. Λεοντάρι είσαι. Πάντως άλλη φάση εντελώς αυτό που έγινε σε εσένα και άλλο αυτό που συζητάνε εδώ.
Mau-Maus Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Ξέρουν που ορμάνε τα σκυλιά. Τέλος. Επίσης εγώ έχω μια φυσική απέχθεια προς όσους απεχθάνονται τα ζώα και δεν το λέω για τον τόξο , το εννοώ , νιώθω αυτην την απέχθεια από πάντα και θα την νιώθω για όσο ζω . 2
Tenshi Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Αρχικά για όσους διαβάσουν το παρακάτω πόστ μου να ενημερώσω πως συμπαθώ αρκετά τα σκυλιά σε αντίθεση με άλλα ζώα όπως πχ γάτες για τις οποίες έχω μια φυσική απέχθεια. Στα 19 μου λοιπόν σε διακοπές σε ένα χωριό στην Ελλάδα σε κάποια φάση είχα αποπροσανατολιστεί (ένα κολοχώρι με κάτι ανηφόρες και ξέφωτα γάμα τα).Ξαφνικά σε μια ερημική τοποθεσία σκάει μπροστά μου ένα τεράστιο φάση λυκόσκυλο, μπάσταρδο μάλλον.Στην αρχή έκανα όλα τα προβλεπόμενα,δεν το κοίταζα στα μάτια περπατούσα σιγά σιγά κοκ μέχρι που το έχασε και μου επιτέθηκε.Αρχικά με έπιασε από το πόδι και με μερικά μπουνίδια μου το άφησε ενώ στα καπάκια με αρπάζει από το ένα χέρι μέχρι που με ρίχνει κάτω και με πιάνει στη συνέχεια από τον ώμο οπότε και έιχαμε γερή μάχη για μερικά δευτερόλεπτα..και ξέρετε δεν είναι εύκολο να με ρίξει κάποιος κάτω, 1.90 γόμαρος κοντά στα 80 κιλά γαρ.Δε θα τις ξεχάσω ποτέ εκείνες τις στιγμές.Για καλή μου τύχη και ενω με είχε πιάσει με μανία από τον ώμο βλέπω δυο σκουριασμένες λαμαρίνες παράπλευρα του χωματόδρομου, σέρνομαι λοιπόν ενώ ήταν γατζωμένο πάνω μου και του σκάω μια στην κοιλιά με την λαμαρίνα (η οποία και την διαπέρασε) αλλά το κολόσκυλο συνέχιζε ενώ αιμοραγούσε. Για να μην τα πολυλογώ.Δεν μου άφησε πολλές επιλογές και έτσι με το που παίρνει φόρα να μου επιτεθεί ξανά του σκάω με όσο δύναμη είχα (και μπορείτε να φανταστήτε την αδρεναλίνη μου εκείνη τη στιγμή) 2 δυνατές με την λαμαρίνα που το βρήκαν στη σπονδυλική στήλη την οποία και του την έκαναν κομμάτια.Σωριάστηκε αμέσως και λίγο μετά ξεψύχησε.Ακόμα έχω τα σημάδια στον ώμο. Με τον spider man είχαμε irradiated αράχνη και με τον Τόξο είχαμε λυκόσκυλο. Δηλώνω φιλόζωος,άλλα αρχίζω και φοβάμαι ... 1
Ziguala Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Για να μην τα πολυλογώ.Δεν μου άφησε πολλές επιλογές και έτσι με το που παίρνει φόρα να μου επιτεθεί ξανά του σκάω με όσο δύναμη είχα (και μπορείτε να φανταστήτε την αδρεναλίνη μου εκείνη τη στιγμή) 2 δυνατές με την λαμαρίνα που το βρήκαν στη σπονδυλική στήλη την οποία και του την έκαναν κομμάτια.Σωριάστηκε αμέσως και λίγο μετά ξεψύχησε.Ακόμα έχω τα σημάδια στον ώμο. και τώρα όλοι ξέρουμε πως γεννήθηκε ο τοξοβόλος
jennyV Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Βλεπω τωρα Τζενουλα το δικαιολογεις ... όταν ειχες εσυ πρόβλημα όμως με τους γυφτους που κανανε φασαρια δεν δεχοσουν δικαιολογιες ότι ετσι είναι και ότι είναι φωνακλάδες σαν άνθρωποι. 2 μέτρα και 2 σταθμα. Σου λεει ότι ενοχλείται και φοβάται με αυτή την κατασταση του οικοπέδου που έχει μεσα έναν σκυλο που εχει επιθετικές ορμές. Κανονικα ο ιδιοκτητης αμα είναι σωστος θα πρέπει να ζητησει συγγνωμη όταν έρθουν οι αστυνομικοι και να κοιτάξει πως μπορει να περιφράξει το χωρο. Και για δικο του καλο γιατι αν ξαναλεω ο σκυλος βγει εκτος και δαγκώσει ανθρωπο θα έχει πρόβλημα. Θα είναι κατηγορούμενος βασικά σε δικαστηριο απλά. Δεν μπορω να καταλαβω δηλαδή γιατι πρεπει κάποιοι να είναι προκλητικοι όταν έχουν αδικο να γυρισει δηλαδή να πει στον αλλον άλλαξε δρομο. Ε ντάξει. Τηλεφωνο την αστυνομια και πολύ το συζητήσαμε. Εγω ετσι θα κανα και θα του λεγα κιολας με βλέπεις? εγω θα την πάρω. Στο λεω και επωνυμα μη νομιζεις ότι είμαι ύπουλος. καλά DDevilακι χαλάρωσε, το θέμα με τους γύφτους είναι εντελως μα εντελώς άσχετο από κάθε άποψη. Τωρα γι αυτό το θέμα, επειδή έχω αντιμετωπίσει παρόμοια κατασταση, λέω πως μπορεί ο ts να είναι υπερβολικός, καθώς ονομάζει ένα σκυλι επικινδυνο χωρις να του επιτεθει απλά επειδη γαυγίζει, κάτι που κάνουν πολλά σκυλιά όταν περνάς απο το χωρο τους. Αν θεωρεί την περιφραξη χαμηλή (καθώς περίφραξη υπάρχει) ας το συζητήσει με τους ιδιοκτήτες.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Επίσης εγώ έχω μια φυσική απέχθεια προς όσους απεχθάνονται τα ζώα και δεν το λέω για τον τόξο , το εννοώ , νιώθω αυτην την απέχθεια από πάντα και θα την νιώθω για όσο ζω . Τα γουστάρω τα σκυλιά και είχαμε ένα στο πατρικό μου επί πολλά χρόνια.Τις γάτες όμως τις θεωρώ ΓΤΠΚ ζώα.Δεν θα τους έκανα ποτέ κακό φυσικά.
the other one Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Μόνο εγώ το θεωρώ ηλίθιο να έχει κάποιος το σκύλο του κολλημένο στην εξώπορτα να γαβγίζει με μανία σε όποιον περάσει από μπροστά του; το χεις που το χεις το σκυλί μες στα ψυχολογικά τουλάχιστον βάλτο κάπου αλλού σε κάναν ακάλυπτο ή στη τελική μες στο σπίτι. ή δεστο. Το επιχείρημα "δεν σου χει ορμήξει ποτέ άρα όλα οκ" λυπάμαι αλλά είναι για γέλια και πού ξέρει ο καθένας πού είναι τα όρια του καθε σκύλου και πότε μπορεί να του τι βιδώσει; θα βασιστούμε και στην ψυχολογία του κάθε ζώου τώρα; αν πάει ήθελα να ξερα καμιά μέρα κάνα πιτσιρίκι με τα μισά μυαλά του TS και του πετάξει καμιά πέτρα και βγει το σκυλί και τον ξεσκίσει τι θα λέτε καλά του κανε; Είχα κι εγώ παλιοτερα παρόμοιο θέμα, σε δρόμο προς παραλία ο τύπος είχε 3 σκυλιά στην αυλή του και ο φράχτης ήταν συρμάτινος με μια τρύπα κάπου. Τα σκυλιά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που περνούσα χωρίς να κάνω τίποτα έβγαιναν απ' την αυλή και με ακολουθούσαν στο δρόμο για καμιά 30αριά μέτρα γεβγίζοντας σα μανιακά. Αλλά υποθέτω αφού δε μου κοψαν ποτέ κάνα κομμάτι όλα οκ δεν υπάρχει πρόβλημα. 3
georgekz750 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Παρε εναν κροκοδειλο και βαλτα να κανουν παρεα σαν καλος φιλοζωος. Δεν θα σε ξαναενοχλησει ο σκυλος,εκτος αν ρευεται και περδεται ο κροκοδειλος για καποιο διαστημα. 1
jennyV Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Μόνο εγώ το θεωρώ ηλίθιο να έχει κάποιος το σκύλο του κολλημένο στην εξώπορτα να γαβγίζει με μανία σε όποιον περάσει από μπροστά του; το χεις που το χεις το σκυλί μες στα ψυχολογικά τουλάχιστον βάλτο κάπου αλλού σε κάναν ακάλυπτο ή στη τελική μες στο σπίτι. ή δεστο. Το επιχείρημα "δεν σου χει ορμήξει ποτέ άρα όλα οκ" λυπάμαι αλλά είναι για γέλια και πού ξέρει ο καθένας πού είναι τα όρια του καθε σκύλου και πότε μπορεί να του τι βιδώσει; θα βασιστούμε και στην ψυχολογία του κάθε ζώου τώρα; αν πάει ήθελα να ξερα καμιά μέρα κάνα πιτσιρίκι με τα μισά μυαλά του TS και του πετάξει καμιά πέτρα και βγει το σκυλί και τον ξεσκίσει τι θα λέτε καλά του κανε; Είχα κι εγώ παλιοτερα παρόμοιο θέμα, σε δρόμο προς παραλία ο τύπος είχε 3 σκυλιά στην αυλή του και ο φράχτης ήταν συρμάτινος με μια τρύπα κάπου. Τα σκυλιά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που περνούσα χωρίς να κάνω τίποτα έβγαιναν απ' την αυλή και με ακολουθούσαν στο δρόμο για καμιά 30αριά μέτρα γεβγίζοντας σα μανιακά. Αλλά υποθέτω αφού δε μου κοψαν ποτέ κάνα κομμάτι όλα οκ δεν υπάρχει πρόβλημα. όχι αυτό είναι άλλο. Σκυλιά που ξεφευγουν από την περιφραξη του σπιτιού τους με τόση ευκολία, φυσικά κι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί, κυρίως γιατί τα περισσότερα θεωρούν περιοχή τους και το μέρος γύρω από το σπίτι οπότε δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσουν. Αλλό όμως να είναι εντός σπίτιου και να γαυγίζει. Αν ο ts θεωρεί πως μπορεί ο σκύλος να πήδηξει, πρέπει να το αναφέρει στους ιδιοκτήτες καθώς η αστυνομία χωρίς περιστατικό επίθεσης δε θα κάνει κάτι. Το ξέρω γιατί στο χωριό των γονιών μου έχουμε πολλά σπίτια με σκυλιά κι άλλα τόσα προβλήματα. Και λίγο πολύ έχω δει όλες τις καταστάσεις: και το αποδεδειγμένα επιθετικό σκυλί που ο ιδιοκτήτης του το είχε καμάρι κι όλοι έπρεπε να κάνουμε τουμπεκι όταν το έβγαζε βόλτα, αλλά τουλάχιστον το είχε στο κήπο με πειρφραξη τις άλλες ώρες, και το σκυλο που ξέφευγε από το σπίτι κι ενώ ηταν φιλικό ορμουσε σε ότι ποδηλατο και μηχανακι περνούσε κι ήταν επικίνδυνο, και το δικό μας που όταν το πρωτοφέραμε γαυγιζε έντονα χωρίς όμως να επιτιθεται, μέχρι που συνηθισε και ησύχασε (κι αυτό εννοείται σε κήπο με περίφραξη και βόλτα μόνο δεσποζόμενο). Αν ο ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος θα βρεθεί λύση
the other one Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Προφανώς αν δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να τα προβλέπει αυτά τι να κάνει η αστυνομία. Δεν ξέρω τίποτα από ψυχολογία σκύλων αλλά κατά τη γνώμη μου δεν είναι φυσιολογικό να σου γαβγίζει με μανία ένας σκύλος επειδή τόλμησες και πέρασες απ' το πεζοδρόμιο μπροστά απ' το σπίτι του. Αν πατήσεις πόδι στο σπίτι του ας σε σκίσει στα δύο αλλά απ' εξω για ποιο λόγο; Έχω χορτάσει από σκύλους στη γειτονιά μου δεν είναι όλοι έτσι πολλοί είναι ήρεμα σαν ζώα. Αλλά αυτό υποθέτω είναι θέμα εκπαίδευσης που φυσικά δεν περνάνε όλοι, και γιατί να το κάνουν κιόλας μήπως τους υποχρεώνει κανείς; Αλλά το ότι δε θα έπρεπε να επιτρέπεται νομικά να υπάρχει σκύλος ελεύθερος σε σπίτι στο οποίο δεν έχει περάσει έλεγχο πως έχει σωστή περίφραξη το θεωρώ δεδομένο.
margaritagr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Καλα μερικοι εχετε παρει το θεμα , το χετε ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΠ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ και απλα βγάζετε τα ψυχολογικα σας προβληματα. Ο topic starter φοβαται επειδη ενας σκυλος γαβγίζει μες το σπίτι του, γιατι ΙΣΩΣ μπορει να βγει και ΑΝ βγει ΙΣΩΣ επιτεθεί. Και λετε να φωνάξει την αστυνομια, και να γελάνε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί μεταξυ τους. Μπορω να βαλω βιντεο απ το γάβγισμα που ρίχνουν τα δικα μου σκυλια απ το μπαλκονι, ενα λαμπραντορ κι ενα γιορκσαιρ, οταν περασει αλλος σκυλος , ή κανας μαλακας ανθρωπος. Φυσικα το οτι μενουν μονο εκει και απο κοντα δε κανουν το παραμικρο -το δε Λαμπ κανει και χαρες - ειναι περιττό να το πω ε.... Αλλα με τη λογικη του νηματοθετη και μερικών απο δω, θα μπορουσε το λαμπ να παρει στις πλάτες του το γιορκι και να προσγειωθούν πανω στον περαστικό γιατι ακουσα καποτε τον φιλο του μπατζανάκη του παππού μου να λεει πως στη Μαδαγασκάρη ζούσε ενα σκυλι που πηδούσε απο μπαλκόνια 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις