Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν το ανοιγω στην κατηγορια με τα κληματιστικα επειδη θεωρω οτι ανηκει σε αλλη κατηγορια.

Βασικα σκεπτομενος οτι χρειαζομαι μονο ψηξη και το διαστημα ειναι περιπου 2-3 μηνες και ισως ακομα λιγοτερο ,μονο στις μεγαλες ζεστες (1-1.5μηνα το πολυ) σκεφτηκα να αγορασω ενα φορητο κληματιστικο που εχει τα εξης πλεονεκτηματα.

1.Μικρο κοστος αγορας σε σχεση με τα κανονικα (περιπου 250 ευρω)

2.Δεν εχει κοστος εγκαταστασης-τρυπες σε τοιχους κτλ (και θεμα καλαισθησιας)

3.Καλη αποδοση

4.Φορητοτητα

Σε συντομη αναζητηση που εκανα διαβασα καλα λογια με αρνητικο κυριως τον θορυβο.Οσα  αφορα την καταναλωση δεν εχω διαβασει αλλα θεωρω οτι θα ειναι περιπου στα ιδια επιπεδα με τα συμβατικα.

εχει κανεις εμπειρια με φορητο κληματιστικο καθως και ναι να προτινει καποια με καλη αποδοση-τιμης.

ευχαριστω.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχω μελετήσει πως είναι κατασκευασμένο το σύστημα ενος φορητού κλιματιστικού.

Ο συμπυκνωτής τους που βρίσκεται; Από που βγαίνει ο θερμός αέρας του συμπυκνωτή;

Δημοσ.

Δεν έχω μελετήσει πως είναι κατασκευασμένο το σύστημα ενος φορητού κλιματιστικού.

Ο συμπυκνωτής τους που βρίσκεται; Από που βγαίνει ο θερμός αέρας του συμπυκνωτή;

σου δίνει ένα χοντρό σωλήνα κ το στερεωνεις στο παράθυρο..
Δημοσ.

Δεν σε προβληματίζει ότι, αν έχει όλα αυτά τα "προτερήματα" που ανέφερες, δεν δείχνει να έχει "πιάσει" στην αγορά;

Νομίζω ότι όλοι (ή τουλάχιστον πολλοί) θα ενδιαφέρονταν για ένα μηχάνημα που το πας πέρα δώθε (άρα σε κάποιο σπίτι μπορείς να βάλεις λιγότερα κλιματιστικά αφου θα το μεταφέρεις στο χώρο που το χρειάζεσαι) και θα στοιχίζει λιγότερο ή δεν θα έχει κόστος εγκατάστασης.

Για μένα τα "θέματα" που έχει είναι τα εξής:

Θόρυβος.

Υποχρεωτικά ανοιχτό παράθυρο εκεί κοντά, άρα απώλειες. Εκτός αν κάνεις κάποια πατέντα, όπου όμως τότε ψιλοχάνεται ή φορητότητα σαν επιχείρημα (εκτός αν κάνεις ειδικές κατασκευές "υποδοχής" του σωλήνα σε κάθε δωμάτιο που σε ενδιαφέρει).

Αν δεις τις τωρινές τιμές σε "κλασσικά" a/c τότε φθηνό δεν το λες (εκτός αν το συγκρίνεις με daikin ή hitachi).

Τώρα για το θέμα καλαισθησίας, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά δεν μου είναι ότι πιο καλαίσθητο ένα μπαούλο (ή μπαουλάκι, ανάλογα την μάρκα/μοντέλο) σε κάποιο σημείο του χώρου μου. Τουλάχιστον όχι πιο καλαίσθητο ή πιο χωροταξικά αποδεκτό σε σχέση με ένα παραλληλόγραμμο κουτί ψηλά στον τοίχο

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά θα πάω σε συμβατική μονάδα επειδή το θέμα καλαισθησίας και θορύβου δεν πέρασε τον ποιοτικο έλεγχο των άλλων ατόμων του σπιτιού.

Επειδή το έψαξα λίγο η εγκατάσταση είναι εύκολη και απώλειες δεν έχει αφού μαζί με το κλιματιστικό σου δίνουν και ένα πτυσομενο αλουμινένιο παραλληλόγραμμο που στην μέση έχει τον σωλήνα του εξαερισμού και μπαίνει σε συρόμενο παράθυρο .επισης και οι δυο μονάδες βρίσκονται στο ίδιο σώμα.νομιζω ότι τελικά καλό είναι για φοιτητές σε νοικιαζομενο δωμάτιο άντε και σε κανένα εξοχικό.

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω γνώμες σχετικά με κάποια οικονομικά κλιματιστικά που χρειάζομαι για χρήση σε σχολή. Λόγω budget, θα πάρω κάποιο από Leroy ή Praktiker. Λόγω του ότι το κτίριο έχει μεταλλικές όψεις, δεν επιτρέπεται να τρυπήσω για να βάλω κανονικά κλιματιστικά (τα οποία έχω, αλλά θα τα πουλήσω). Η μόνη πλευρά του κτιρίου που έχει τούβλο και θα μπορούσα να τρυπήσω είναι 15 μέτρα από εκεί που χρειάζεται να βάλω κλιματιστικά, κι έτσι η τόσο μεγάλη απόσταση του χαλκού δεν ενδείκνυται (έφερα 3 ψυκτικούς για μελέτη).

Από τα παρακάτω, ποιά θα προτείνατε; Θα δουλεύουν αρκετές ώρες, άρα με ενδιαφέρει και η κατανάλωση.

http://www.praktiker.gr/p/forito-klimatistiko-united-pac-9028-9-000btu-68130

http://www.praktiker.gr/p/forito-klimatistiko-f-u-pah-9027-9000btu-71330

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/forita/forito-klimatistiko-equation-silent-clim-9000-btuh-61802013/

https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/forita/forito-klimatistiko-equation-supra-2-acm-c-3500-12000-btuh-61680024/

Θα πάρω ένα 9άρι για αίθουσα 15τμ και ένα 12άρι για την υποδοχή που είναι 35τμ.

Δημοσ.

αν υποθεσουμε οτι οι προδιαγραφες ειναι ακριβης,διαλεξε απο τα δυο πρωτα,μονο και μονο για τα χαμηλοτερα επιπεδα θορυβου.

Δημοσ.

Δεν ψαχνεσαι πρωτα με τις εταιριες να δεις αν η μεγαλη αποσταση καλυπτεται με χαλκο. Το καθε μηχανημα εχει προδιαγραφες για την αποσταση που μπορει να τοποθετηθει και το μηκος-διαμετρο σωληνα που χρειαζεται. Δεν ειναι σιγουρο οτι οι ψυκτικοι ανοιξαν τα φυλαδια πριν σου δωσουν απαντηση.

Το λεω γιατι γνωριζω ολοκληρη οικοδομη με μεταλλικη προσοψη οπου ολα τα κλιματιστικα ειναι στην πισω πλευρα. Ο χαλκος μπηκε απο την φαση κατασκευης και ο καθε χριστης εγκαθιστα το μηχανιμα του.

Δημοσ.

Δεν ψαχνεσαι πρωτα με τις εταιριες να δεις αν η μεγαλη αποσταση καλυπτεται με χαλκο. Το καθε μηχανημα εχει προδιαγραφες για την αποσταση που μπορει να τοποθετηθει και το μηκος-διαμετρο σωληνα που χρειαζεται. Δεν ειναι σιγουρο οτι οι ψυκτικοι ανοιξαν τα φυλαδια πριν σου δωσουν απαντηση.

Το λεω γιατι γνωριζω ολοκληρη οικοδομη με μεταλλικη προσοψη οπου ολα τα κλιματιστικα ειναι στην πισω πλευρα. Ο χαλκος μπηκε απο την φαση κατασκευης και ο καθε χριστης εγκαθιστα το μηχανιμα του.

Το έψαξα ήδη. Τα κλιματιστικά που έχω τώρα είναι παλιά (αν και αχρησιμοποίητα σχεδόν), μάρκας Yokohama (ένα 24άρι και δύο 12άρια), και δεν θα αποδίδουν με τόσα μέτρα χαλκού, ο οποίος είναι και πανάκριβος. Επίσης, κι εμένα το κτίριο είναι όπως αυτό που περιγράφεις, αλλά δεν υπάρχουν σωληνώσεις πουθενά.

Πάντως, ώς προς τη χρηστικότητά τους, τα έχω δει σε πολλές σχολές φίλων και μια χαρά φαίνονται. Μη φανταστείτε ότι κάνουν και κανένα σπουδαίο θόρυβο, ειδικά σε συνθήκες σχολείου.

• Like 1
Δημοσ.

Εκτος απο τον θορυβο, λογικα αυτα τα φορητα εχουν χαμηλότερο βαθμο απόδοσης και χειροτερη αξιοπιστια. Απο δοκιμη φιλων μπορω να πω πως ειναι και αδυναμα σε θερμανση.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως βαλε τα κατω, ισως σου βγει πιο φθηνα ενα καινουριο inverter+εγκατασταση 15μ παρα ενα φορητο που καιει παραπανω, χαλαει και δεν ειναι και inverter. Ιδιαίτερα αν πρόκειτε να κάτσεις αρκετό καιρο στο κτίριο.

Δημοσ.

λύσεις υπάρχουν, αυτό έλειψε σε κτήρια που απαγορεύεται η τοποθέτηση μονάδων σε προσόψεις να μην μπορούν να κλιματιστούν. Αν αντί τριών ψυκτικών για "μελέτη" καλούσες ένα μηχανικό για μελέτη θα το γνώριζες

Δημοσ.

1.Μικρο κοστος αγορας σε σχεση με τα κανονικα (περιπου 250 ευρω)

Επειδή το είχα ψάξει, όλα τα φορητά κλιματιστικά που μπαίνουν στο δωμάτιο εσωτερικά είχανε ακριβότερες τιμές σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο του split air condition. Μήπως αυτό που λες εσύ είναι κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτος απο τον θορυβο, λογικα αυτα τα φορητα εχουν χαμηλότερο βαθμο απόδοσης και χειροτερη αξιοπιστια. Απο δοκιμη φιλων μπορω να πω πως ειναι και αδυναμα σε θερμανση.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως βαλε τα κατω, ισως σου βγει πιο φθηνα ενα καινουριο inverter+εγκατασταση 15μ παρα ενα φορητο που καιει παραπανω, χαλαει και δεν ειναι και inverter. Ιδιαίτερα αν πρόκειτε να κάτσεις αρκετό καιρο στο κτίριο.

Δεν βλέπω το λόγο γιατί ένα φορητό κλιματιστικό με συγκεκριμένες προδιαγραφές να έχει χαμηλότερη απόδοση ή κατανάλωση σε σχέση με ένα κλασικό κλιματιστικό με τις ίδιες προδιαγραφές. Το inverter δεν θα έχει σοβαρή διαφορά σε μένα, καθώς δεν θα είναι συνέχεια σε λειτουργία, παρά μόνο το πολύ 3-4 ώρες την ημέρα.Η θέρμανση δεν με ενδιαφέρει, καθώς έχω καλοριφέρ. Λέω κάτι λάθος;

λύσεις υπάρχουν, αυτό έλειψε σε κτήρια που απαγορεύεται η τοποθέτηση μονάδων σε προσόψεις να μην μπορούν να κλιματιστούν. Αν αντί τριών ψυκτικών για "μελέτη" καλούσες ένα μηχανικό για μελέτη θα το γνώριζες

Σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Αλλά δεν συμφέρουν οικονομικά. Ούτε το κόστος της μελέτης του μηχανικού συμφέρει οικονομικά στην περίπτωσή μου. Το διαπίστωσα. Μηχανικούς έφερα για προσφορά μελέτης, και μάλιστα γραφείο, από το οποίο ζήτησα και πήρα δύο γνώμες. Το ίδιο γραφείο που μου έκανε τις μελέτες και τις κατόψεις για την άδεια, τη στατική επάρκεια και την πυρασφάλεια.  Και, δεν μπαίνει στο συγκεκριμένο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούν να μπουν σωλήνες σε ψευδοροφή, γιατί μετά το ύψος του χώρου δεν θα πληροί τις προδιαγραφές των εκπαιδευτηρίων οι οποίες έχουν γίνει πολύ αυστηρές και μεταξύ άλλων ισχύει ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος. Άσε που κι αν γινόταν, ήθελε εκ νέου κατόψεις και εκ νέου φάκελο στον φορέα αδειοδότησης, που κοστίζει αρκετά έξτρα κατοστάρικα σε μηχανικούς (θέλει και μηχανολόγο μηχανικό και πολιτικό μηχανικό), συν τα παράβολα. Από την άλλη, το να φαίνονται σωλήνες χαλκού ή καναλάκια, απλά δεν είναι ΟΚ. Αν βάλω κεντρική εξωτερική μονάδα που θα δίνει σε όλες τις εσωτερικές (δεν ξέρω αν τα λέω καλά), το κόστος σε σχέση με το κέρδος είναι υπέρογκο και μη αποσβέσιμο σε εύλογο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που μιλάμε για 2500+ για μελέτη, επαγγελματική εγκατάσταση και μηχανήματα. Άλλο 500 κι άλλο 2500+. Ειδικά σήμερα.

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.

Δεν βλέπω το λόγο γιατί ένα φορητό κλιματιστικό με συγκεκριμένες προδιαγραφές να έχει χαμηλότερη απόδοση ή κατανάλωση σε σχέση με ένα κλασικό κλιματιστικό με τις ίδιες προδιαγραφές. Το inverter δεν θα έχει σοβαρή διαφορά σε μένα, καθώς δεν θα είναι συνέχεια σε λειτουργία, παρά μόνο το πολύ 3-4 ώρες την ημέρα.Η θέρμανση δεν με ενδιαφέρει, καθώς έχω καλοριφέρ. Λέω κάτι λάθος;

Σίγουρα υπάρχουν λύσεις. Αλλά δεν συμφέρουν οικονομικά. Ούτε το κόστος της μελέτης του μηχανικού συμφέρει οικονομικά στην περίπτωσή μου. Το διαπίστωσα. Μηχανικούς έφερα για προσφορά μελέτης, και μάλιστα γραφείο, από το οποίο ζήτησα και πήρα δύο γνώμες. Το ίδιο γραφείο που μου έκανε τις μελέτες και τις κατόψεις για την άδεια, τη στατική επάρκεια και την πυρασφάλεια.  Και, δεν μπαίνει στο συγκεκριμένο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούν να μπουν σωλήνες σε ψευδοροφή, γιατί μετά το ύψος του χώρου δεν θα πληροί τις προδιαγραφές των εκπαιδευτηρίων οι οποίες έχουν γίνει πολύ αυστηρές και μεταξύ άλλων ισχύει ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος. Άσε που κι αν γινόταν, ήθελε εκ νέου κατόψεις και εκ νέου φάκελο στον φορέα αδειοδότησης, που κοστίζει αρκετά έξτρα κατοστάρικα σε μηχανικούς (θέλει και μηχανολόγο μηχανικό και πολιτικό μηχανικό), συν τα παράβολα. Από την άλλη, το να φαίνονται σωλήνες χαλκού ή καναλάκια, απλά δεν είναι ΟΚ. Αν βάλω κεντρική εξωτερική μονάδα που θα δίνει σε όλες τις εσωτερικές (δεν ξέρω αν τα λέω καλά), το κόστος σε σχέση με το κέρδος είναι υπέρογκο και μη αποσβέσιμο σε εύλογο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που μιλάμε για 2500+ για μελέτη, επαγγελματική εγκατάσταση και μηχανήματα. Άλλο 500 κι άλλο 2500+. Ειδικά σήμερα.

Δεν γνωρίζω το χώρο σου και ενδεχομένως να έχεις δίκιο σε αυτό που λες.

Γενικά μιλώντας πάντως, υπάρχει μια ελληνική εμμονή με το κρύψιμο των πάντων (από σωλήνες και καλώδια μέχρι ντουλάπες) που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα ή κόστος.

Υπάρχουν περιπτώσεις που εμφανείς πχ σωληνώσεις όχι μόνο άσχημες δεν είναι αλλά μπορεί να δώσουν και αισθητική "πινελιά" στο χώρο. Το θέμα της προσβασιμότητας σε αυτές, όταν και αν χρειαστεί κάτι, δεν το συζητώ καν.

Σε αυτά ή απλά έχεις ανοιχτό μυαλό και φαντασία ή, κρατάς το ανοιχτό μυαλό και ζητάς τη βοήθεια κάποιου αρχιτέκτονα ή διακοσμητή

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...