Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους.

Επειδη ειμαι τελειως ασχετος θα ηθελα μερικες διευκρινισεις αν καποιος γνωριζει.

Αξιζει η αγορα ενος φορητου air-condition? Το σκεφτομαι γιατι θα χρειαστουν και χρηματα για τα περαστικα και οταν φυγω απο το σπιτι που νοικιαζω θα χρειαστει παλι ολοκληρη διαδικασια και χρηματα για να το βγαλω και να το μεταφερω στο επομενο.

Καιει παραπανω απο τα κανονικα?

Ειναι ολα με σωληνα που πρεπει να βγαινει εξω απο το παραθυρο?

Συνηθως ποσα κιλα ειναι χοντρικα, θα μπορω να το μεταφερω καθημερινα απο το σαλονι στο υπνοδωματιο?

Επισης, αν οχι air-condition, εχει βγει κατι καινουριο που ισως δεν γνωριζω?

Το budget μου ειναι 300€ max.

Σας ευχαριστω!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από το λίγο που το έχω ψάξει νομίζω πως δεν έχουν την ίδια απόδοση με τα άλλα. Η μεταφορά από σπίτι σε σπίτι γίνεται με ένα λογικό κόστος (περίπου όσα παίρνουν για εγκατάσταση).

Δημοσ.

Εχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση και  επειδη το ειχα ψαξει και γω δεν ειναι μεγαλη η διαφορα απο 1 καλο φορητο με 1 καλο φτηνο σταθερο

Δημοσ.

Παιδιά μη γράφουμε ότι να ναι.

Τα BTU που δίνουν τα φορητά είναι πραγματικά. Άρα ένα 9άρι φορητό έχει ακριβώς την ίδια απόδοση με 9άρι τοίχου.

Ούτε θόρυβο κάνουν περισσότερο. Και πάλι, αναγράφεται η στάθμη θορύβου εκεί που τα πουλάνε.

Είναι ελαφρύτερα από μια σόμπα υγραερίου, και μετακινούνται εντός του σπιτιού με τα ροδάκια που έχουν.

Τα μείον τους είναι ότι είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα επιτοίχια, και ότι η σωλήνα είναι υποχρεωτική για την αποπομπή του ζεστού αέρα στο περιβάλλον. Νομίζω και αποχέτευση έχουν για να φεύγει κάπου το νερό που μαζεύουν. Όπως όλα τα κλιματιστικά.

Ο λόγος που κάποιος αγοράζει φορητό είναι για να μπορεί να το μετακινεί μέσα στο σπίτι ή να το παίρνει μαζί του σε εξοχικά κλπ.

Αν σου κάνουν , τα παίρνεις.
End of story.

Δημοσ.

αν υποθεσουμε οτι οι προδιαγραφες ειναι ακριβης,διαλεξε απο τα δυο πρωτα,μονο και μονο για τα χαμηλοτερα επιπεδα θορυβου.

οι προδιαγραφές είναι ακριβείς.

ξέρεις κάτι άλλο και το γράφεις αυτό;

Δημοσ.

Παιδιά μη γράφουμε ότι να ναι.

Τα BTU που δίνουν τα φορητά είναι πραγματικά. Άρα ένα 9άρι φορητό έχει ακριβώς την ίδια απόδοση με 9άρι τοίχου.

Ούτε θόρυβο κάνουν περισσότερο. Και πάλι, αναγράφεται η στάθμη θορύβου εκεί που τα πουλάνε.

την ίδια απόδοση μπορεί να έχουν δεν έχουν όμως την ίδια αποδοτικότητα αφού καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για την ίδια θερμική ισχύ

θόρυβο κάνουν περισσότερο αφού τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας ενός split σε αυτά είναι εντός του δωματίου

Δημοσ.

κατα πρωτης,ο θορυβος των φορητων,ειναι ενοχλητικος το λιγοτερο.τα διαιρουμενα,εχουν εναν ελαχιστο θορυβο,του ανεμηστηρα.

κατα δευτερης,η αποδοση δεν ειναι ιδια,διοτι μεσα στο δωματιο που καλειται να δροσισει το φορητο,υπαρχει και η εκπομπη ζεστης του ιδιου του φορητου,αλλα και η μη καλη σφραγιση διαχωρισμος απο το εξω,λογο της εξατμισης που πρεπει να βγαλουμε οξω.....

Δημοσ.

την ίδια απόδοση μπορεί να έχουν δεν έχουν όμως την ίδια αποδοτικότητα αφού καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για την ίδια θερμική ισχύ

θόρυβο κάνουν περισσότερο αφού τα εξαρτήματα της εξωτερικής μονάδας ενός split σε αυτά είναι εντός του δωματίου

Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να γράφεις πράγματα που δεν έχουν νόημα.

Καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τι ; Με ένα ανώτερης κατηγορίας; ΦΥΣΙΚΑ!

Η κατανάλωση τους αναγράφεται και τα περισσότερα είναι κατηγορίας Α , Α+, που σημαίνει ότι είναι οικονομικότερα από όλες τις κατώτερες κατηγορίες.

Τα κλιματιστικά που έχω σπίτι μου είναι όλα από C και κάτω , και η μεγάλη πλειοψηφία εγκατεστημένων συσκευών στην Ελλάδα είναι τέτοια.

Ο θόρυβος τους είναι αντίστοιχος με ΠΟΛΛΑ επιτοίχια. Δεν κάνουν σαν αεροπλάνο.

Σε κάθε περίπτωση αναγράφονται οι τιμές στα χαρακτηριστικά τους.

Τέλος,  όπως ανέφερα, εξαιτίας της φορητότητας, είναι σχετικά ακριβότερα από τα αντίστοιχα επιτοίχια στη βάση των χαρακτηριστικών τους. Τα παίρνουν μόνο όσοι θέλουν φορητότητα ή δεν έχουν δυνατότητα να τρυπήσουν τοίχους και να εγκαταστήσουν μονάδες σε εξωτερικό χώρο.

Δημοσ.

άμα δεν καταλαβαίνεις τι γράφω μπορείς να τα προσπεράσεις, δεν είναι απαραίτητο ένας ιδιώτης να γνωρίζει από hvac και γιατί ένα μηχάνημα που πρέπει να παραλάβει εκτός του φορτίου του κλιματιζόμενου χώρου  και το θερμικό φορτίο του ίδιου, το θερμικό φορτίο και φορτίο αερισμού του σωλήνα απόρριψης αέρα δεν είναι δυνατό να έχει τα ίδια eer/cop με ένα αντίστοιχης ισχύος split που έχει και κατασκευαστικά μεγαλύτερο συμπυκνωτή.

Τουλάχιστον γράφεις σωστά ότι οι τιμές των χαρακτηριστικών είναι διαθέσιμες σε οποίον μπορεί να της καταλάβει και να κάνει την σύγκριση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, για να μην το κουράζουμε, εγώ την έκανα τη μέγιστη πατάτα και πήγα και πήρα ένα 12άρι φορητό με 260 ευρώ. Η χειρότερη αγορά ever που έχω κάνει, και καλά να πάθω. Ας όψεται που δεν ήθελα/δεν μπορούσα να τρυπήσω. Το έβαλα στη δουλειά, σε χώρο 16τμ με πλήρη μόνωση, και δεν αποδίδει καλά. Ενώ βγάζει παγωμένο αέρα, ο αέρας δεν διαχέεται, και οι περσίδες δεν ρυθμίζονται. ΑΛΛΑ, το βασικό του πρόβλημα, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ζήτημα του συγκεκριμένου είναι ο ΘΟΡΥΒΟΣ.  Επίσης,  η φυσούνα ζεματάει και το κιτ που περιλαμβάνει είναι για 1 μέτρο παράθυράκι και ψάχνεις για πατέντες για να τη βγάλεις σε παράθυρο. 

Epic fail η επιλογή φορητού, τουλάχιστον του συγκεκριμένου.  Τώρα το παντρεύτηκα καθώς δεν το αλλάζουν επειδή το άνοιξα, ενώ για να το δουν πρέπει να το πάω εγώ πίσω (πολύ βαρύ).

Απλά, μην την πατήσετε ακούγοντας το φορητό που θέλετε να αγοράσετε μέσα σε μαγαζί, γιατί το περιβάλλον είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με ένα μικρό γραφείο ή σπίτι. Εκτός αν θέλετε να τη βγάζετε με Depon από τον πονοκέφαλο. Πιστέψτε με δεν υπερβάλλω καθόλου. Απορώ πώς επιτρέπεται να πωλείται τέτοιο πράγμα εντός ΕΕ. 

Α και κάτι τελευταίο, αλλά ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Η συγκεκριμένη μάρκα που πήρα, αντιπροσωπέυεται από τη συγκεκριμένη αλυσίδα που τα πουλάει, η οποία σου λέει ότι ανταλλακτικά και σέρβις θα υπάρχουν μόνο κατά τη διάρκεια της εγγύησης. Μετά αν χαλάσει, σου δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ θα υπάρχει service ή ανταλλακτικά και ότι θα πρέπει να απευθυνθείς σε ψυκτικό. Αλήθεια... Ποια Ευρωπαϊκή νομοθεσία και κουραφέξαλα;

Δυστυχώς ήταν το μόνο 12άρι σε τιμή που μπορούσα να πληρώσω, αλλά πέταξα τα λεφτά μου.

Sorry για το θυμό μου, ξέρω ότι φταίω, αλλά ειλικρινά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο στη συγκεκριμένη φάση, και επηρεάστηκα επειδή ψώνιζαν ΠΟΛΛΟΙ το συγκεκριμένο μοντέλο στο κατάστημα που πήγα. Πρόλαβα το 4ο τελευταίο κομμάτι εκείνη την ημέρα.

Και μην μου πείτε ότι φταίει το συγκεκριμένο, γιατί πήγα και σε φίλων / συνεργατών τα γραφεία που πήραν φορητά από άλλο μαγαζί και είναι περίπου το ίδιο σκηνικό. Όλοι μα όλοι το μετανιώσαμε, εκτός από έναν που πλήρωσε τα διπλάσια χρήματα και πήρε πολύ γνωστό επώνυμο φορητό και όντως ακούγεται αρκετά λιγότερο.

Επεξ/σία από BritGreek
Δημοσ.

Απογοητευτηκα με αυτα που διαβαζω....

britgreek ευχαριστουμε για την ενημερωση, οπως και να χει..

Τα φορητα, πρεπει να ειναι μια λυση, οταν εισαι 'μετακινουμενος' και παντως οχι σταθερος για πολυ, σε μια κατοικια.

Το συνεχες ραβε-ξηλωνε, δεν ειναι λυση.

Εκει λοιπον, ενα φορητο, θα εδινε λυση.

Καλα θα κανουν να μιλησουν και οσοι εχουν οντως θετικες εμπειριες.

Να ξερουμε αν υπαρχουν και τιμιες επιλογες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...