Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε κάτι ακριβές περιοχές, έχουν ακόμα μεγάλη διαφορά :P

Για πες, έχω ανοιχτό το eaxies. Διαδόχου Παύλου; Εκεί δεν έπεσε καθόλου.

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Για πες, έχω ανοιχτό το eaxies. Διαδόχου Παύλου; Εκεί δεν έπεσε καθόλου.

Να αναφέρω περιοχές? Βούλα, Γλυφάδα, Κηφισιά, Εκάλη, Ν.Ερυθραία, Χολαργό, Ψυχικό, Π.Φάληρο, Βουλιαγμένη κτλπ, είχε πάρει το μάτι μου ότι οι διαφορές είναι και πάλι άνω του 30%...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάντα ζητάω απόδειξη και αν δεν μου κόψουν δεν πληρώνω.

Δεν είναι σωστό να μην ζητάμε και να μας κόβει στην τιμή γιατί έμμεσα τα πληρώνουμε σε φόρους μετά.

Αν όλοι ζητούσαμε υποχρεωτικά απόδειξη το κράτος θα είχε μεγαλύτερα έσοδα και δεν θα με πηδούσε στην φορολογία.

Επίσης με αυτές τις τακτικές σε εισαγωγικά σε κλέβει πάντα ο καταστηματάρχης γιατί και δεν αποδίδει ΦΠΑ και θα δηλώσει λιγότερα έσοδα.

Υ.Γ στα 60 ευρώ φίλε μου το ΦΠΑ είναι περίπου 15 ευρώ οπότε σε κλέβει όπως είπα και ποιο πάνω με τα πέντε ευρώ που σου έκοψε. 

Φιλε τα λες πολυ καλα. Αλλα 1 προταση σου μου αναψε τα λαμπακια...

Ανθρωπε μου ! , με ολο το σεβασμο. Το κρατος μας πηδουσε , μας πηδαει και θα μας πηδαει στην φορολογια !! , Δεν παμε να γινουμε ολοι παναγιες και νομοταγεις πολιτες (?) , το κρατος δε θα σωθει απο τις αποδειξεις - δεν τους νοιαζει εαν θα σωθει η χωρα, τους καιει μονο το ποσα θα βαλουν στην τσεπη και στο στομαχι τους.

Αρα μην κοροϊδευομαστε μεταξυ μας κιολας. Το οτι ο κοσμος δεν ζηταει αποδειξεις: 1ον) δεν ειναι τυχαιο και 2ον ) ειναι το 1 προβλημα απο τα δις προβληματα που εχει αυτη τη στιγμη η Ελληνικη Οικονομια...

Τα λεω καλοπροαιρετα.

Δημοσ.

Προπερσι και περίσυ ζητούσα. 

Εαν δεν ειναι απαραίτητο πλέον δεν ζητάω γιατι η φορολογία για τις μικρές επιχειρήσεις ειναι δισβάσταχτη.

Δεν εχω επιχείρηση αλλά μπαίνω και λίγο στη θέση τους. Ειναι παράλογο αυτο που συμβαίνει οπότε δεν μπορώ το στηρίξω.

Εαν απο την άλλη δώ επιχείρηση που αισχροκερδεί εννοείται θα ζητήσω.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ta 200αρια για την απόκτηση διπλώματος αυτοκίνητου και αυτά με κάρτα θα πληρώνονται?

Η ερώτηση είναι ειρωνική

Διόρθωση: Η ερώτηση είναι Ρεαλιστική 

Δημοσ.

Να αναφέρω περιοχές? Βούλα, Γλυφάδα, Κηφισιά, Εκάλη, Ν.Ερυθραία, Χολαργό, Ψυχικό, Π.Φάληρο, Βουλιαγμένη κτλπ, είχε πάρει το μάτι μου ότι οι διαφορές είναι και πάλι άνω του 30%...

Οι τιμές ζώνης σε ένα δήμο όπως οι δήμοι που βρέχονται από θάλασσα, δεν είναι παντού ίδιες. Με εξαίρεση ελάχιστους δρόμους (πχ "πάνω στο κύμα"), όλες οι υπόλοιπες τιμές ζώνης έχουν κατέβει αρκετά. Πχ, η τιμή ζώνης στην Λ. Ποσειδώνος στο Π. Φάληρο για κτήρια με πρόσωπο στην Ποσειδώνος (Α' ζώνη), είναι σήμερα 2.800 (από 3.050). Σε καμία περίπτωση οι εμπορικές των νεόδμητων δεν είναι 30% κάτω για να πρέπει να πέσουν κι άλλο οι αντικειμενικές. Σε ό,τι αφορά στα παλιά, ένα διαμέρισμα 100τμ, 40 ετών, 1ου ορόφου, πάνω στην Ποσειδώνος, έχει αντικειμενική (κατ' εκτίμηση) 170.000 ευρώ περίπου (1.700 ευρώ/τμ). Ε, κάπου τόσο πουλιέται και σήμερα, εξαρτάται από το αν έχει ανακαινιστεί ή όχι. Στα ενδότερα του δήμου, οι αντικειμενικές είναι προφανώς χαμηλότερες, το ίδιο και οι εμπορικές. Πχ, αρκετούς δρόμους πιο μέσα, στην Πλειάδων, η νέα Τ.Ζ. είναι στα 1.450. Τα νεόδμητα πωλούνται αρκετά πιο πάνω. Τα παλιά έχουν κατ' αναλογία αρκετά χαμηλότερη αντικειμενική και φυσικά, πωλούνται αρκετά πιο κάτω, και κάτω από 1.000 ευρώ/τμ.
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι κάποιες ζώνες πρέπει να πέσουν κι άλλο...

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι κάποιες ζώνες πρέπει να πέσουν κι άλλο...

Νομίζω όχι αυτές που αφορούν τον πολύ κόσμο. Η μαλ@κία είναι ότι ο ENΦIA υπολογίζεται με τις παλιές...
Δημοσ.

ναι οπως επισης δεν υπολογισα το υπολοιπο 99% των πλησεων που κανει ηταν απλα παρδειγμα για να δειξω συγκεκριμενα για ΦΠΑ και προμηθευτες. 

Ναι, αλλά όταν ο τζίρος τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα, τα σταθερά κόστη είναι το ζουμί. Όταν βγάζω μικτό κέρδος 1230 ευρώ από (πωλήσεις) - (κόστος πωληθέντων), πληρώνω 230 ΦΠΑ και έχω να πληρώσω 300 ΤΕΒΕ & 600 (ενοίκιο-ρεύμα), δηλαδή μου μένουν 100 ευρώ στην τσέπη, ε ναι, υπάρχει ένα θέμα με το συλλογισμό σου. Και τα νούμερα είναι και γενναιόδωρα για πολλές επιχειρήσεις σήμερα.

Και φυσικά δε μιλάμε μόνο για νέες επιχειρήσεις, αλλά για χιλιάδες παλιούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν εγκλωβιστεί και προσπαθούν να επιβιώσουν.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω όχι αυτές που αφορούν τον πολύ κόσμο.

Δεν έχει σημασία, το σύνταγμα δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις και αν δεν γίνουν οι μειώσεις το ΣτΕ θα ρίξει πάλι σκατό...

Δημοσ.

Όσο για τα παλικάρια του ''τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης'', ας έχουν στο νου , πως την τιμή ενός προιόντος στην αγορά την ορίζει η χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή, ΦΠΑ και παπαριές. Αν λοιπόν στον παράνομο πληρώνω 1000 και στον νόμιμο πληρώνω 1230 , μαντέψτε ποια είναι η πραγματική τιμή της προσφερόμενης υπηρεσίας στην ΑΓΟΡΑ.

Αυτό είναι πλάνη. Στο παράνομο δε θα πληρώσεις 1000 αλλά 1150 γιατί μπορεί, και γιατί κανείς δε θα του πει τίποτα και την έχει εκεί τη τιμή ακριβώς γιατί το γνωρίζει αυτό και γιατί ακόμη κι αν ένα 20-30% του ζητήσει απόδειξη πάλι κερδισμένος βγαίνει.

Επίσης ακόμη κι αν η διαφορά ήταν ίσα στη τιμή του ΦΠΑ αυτός που δε θα κόψει πάλι κερδισμένος βγαίνει καθώς έχει πιο ανταγωνιστικές τιμές έστω και τεχνητά, με αποτέλεσμα να φέρνει περισσότερο κόσμο στο μαγαζί του.

Προσωπικά λοιπόν λυπάμαι όσους επαγγελματίες έχουν τη καλή θέληση να είναι όσο νόμιμοι χρειάζεται χαντακώνοντας έτσι τον εαυτό τους συγκριτικά με άλλους που δε θα το κάνουν. Όσοι λέτε λοιπόν πως λυπάστε τους επαγγελματίες για αυτό και δε ζητάτε, σκεφτείτε κι αυτούς που είναι νόμιμοι χωρίς να τους το πεις και τους παίρνει έτσι κι αυτούς η μπάλα.

Είναι σαν τον αντικαπνιστικό νόμο, θες να είσαι νόμιμος και να τον εφαρμόσεις αλλά δεν μπορείς γιατί όλοι γύρω σου είναι παράνομοι οπότε ή πας με το ρεύμα ή το κλείνεις το μαγαζάκι. Αυτά τα μυαλά έχουμε δυστυχώς.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία, το σύνταγμα δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις και αν δεν γίνουν οι μειώσεις το ΣτΕ θα ρίξει πάλι σκατό...

Μπορεί σε κάποιο δρόμο να μην πρέπει να πέσει λόγω υψηλής εμπορικότητας. Άλλωστε, οι μειώσεις που έγιναν δεν ήταν παντού ίδιες.

Γιατί δεν καταργούμε εντελώς τις αντικειμενικές;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ρητορική? :P

Το θέμα είναι ότι έχει "αποφασιστεί" κι ότι συμφωνούν εκτός από το ΣτΕ σχεδόν οι πάντες...

Δημοσ.

Θεωρώ απαράδεκτο να πληρώνω το 1/4 μιας συναλλαγής μου στον νταβά... Που ούτε καν νταβάς είναι γιατί (και) από προστασία μπιλοζίρι.

Ομολογώ πως ζήταγα επιτακτικά απόδειξη από τα πάντα μέχρι κ τις προτελευταίες εκλογές. Από τότε το μείωσα και από την ώρα που έγινε γνωστό πως δεν θα μπαίνουν στην φορολογική... μαχαίρι. Έχει κ πολιτικές προεκτάσεις η επιλογή μου αλλά μην το επεκτεινουμε, αριστερούς κ "αριστερούς" απλά δεν γουστάρω να συντηρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αξίζει το ρίσκο να μην σας δίνουν απόδειξη, ειδικά στην παροχή υπηρεσιών, γιατί το πρόστιμο είναι πολύ μεγάλο για τις επιχειρήσεις. Έχουν αγριέψει πολύ τα πράγματα.

Not!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...