Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι ιδιωτικες εταιριες εχουν το πλεονέκτημα να κανουν συμβόλαια με τα μαγαζια αναλογα με πωλησεις κτλ(να βγαλουν ενα εξτραδακι).... τα ελτα δεν νομιζω οτι μπορουν να κινηθουν εκτος καταλογου.

Τωρα για φτηνα μεταφορικα ασιας ειναι χωρες που το κρατος χρηματοδοτουσε τις αποστολές...αλλα μονο και μονο ο πληθυσμος βοηθανε για μειωση κοστους αποστολων(αρκετοι χρησιμοποιουν πλεον nl και singapore post αντι για china hk post...)

Δημοσ.

Σόρι αλλά βασικά εγώ αυτό που βλέπω είναι μόνο γκρίνια εκ μέρους σου. Αυτά που λες δε στέκουν, ενδεχομένως εκτός από το δυσπρόσιτη ή όχι το οποίο δεν ξέρω πώς προκύπτει. Εσύ ξέρεις ή μας γράφεις έκθεση ιδεών πώς το φαντάζεσαι;

Έτσι κι αλλιώς το δυσπρόσιτη ή όχι και πόσο πάει το μαλλί και όλα τα υπόλοιπα δεν είναι εστιατόριο να πληρώνεις ο,τι παρήγγειλες. Το ίδιος κόστος θα έχει η παράδοση στο Γιωρίκα που μένει διπλανή πολυκατοικία από την ACS, το ίδιο θα έχει και στον Κωστίκα που μένει στο μαθηματικά πιο απομακρυσμένο από υποκαταστήματα μέρος της πόλη, τη μέρα που στη γειτονιά του έχει λαϊκή. Το ίδιο δυσπρόσιτο κόστος μπορεί να έχει για σένα που θα έχει και για κάποιον που μένει πάνω στο βουνό μετά από 8 χιλιόμετρα χωματόδρομο και κρεμαστή γέφυρα πάνω από κροκόδειλους.

Η εταιρία πρέπει να βγαίνει στατιστικά. Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται ο καθένας ακριβώς όσο κοστίζει η εξυπηρέτηση, πρώτον γιατί αυτό είναι αδύνατον να υπολογιστεί, δεύτερον γιατί ακόμα κι αν ήταν δυνατό πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, και τρίτο (βασικότερο στην πράξη) επειδή τότε δε θα ήξερε κανένας πόσο θα του κοστίσει η υπηρεσία χωρίς να ρωτήσει. Δοκίμασε να ανοίξεις μια "λαϊκή" επιχείρηση όπου για να μάθει κάποιος πόσο χρεώνεις πρέπει πρώτα να σε πάρει τηλέφωνο να του πεις, και πες μας τι έγινε.

Και τέλος λογικό είναι να πληρώνεις αυτό που χρεώνει εκείνος που σε εξυπηρετεί. Αν δε σου αρέσει λες ευχαριστώ και τελειώνει εκεί η υπόθεση.

Ρε συ είδες κάπου να λέω πως δεν πρέπει να πληρώνουμε έξοδα αποστολής; Τι κατεβατό ήταν αυτό; Τι κροκόδειλους και κρεμαστές γέφυρες μας λες; Αναφέρω κάπου πως μένω στον Αμαζόνιο;

Για ποια γκρίνια μιλάς; Εξηγώ πως ορισμένες φορές οι χρεώσεις των αποστολών δεν στέκουν με τα ποσά που ζητάνε, ούτε είπα κάπου πως ανάλογα με το πόσο μακριά ή κοντά είναι κάποιος με το κατάστημα θα πρέπει να πληρώνει λιγότερα ή περισσότερα.

Είναι λογικό να σου χρεώνουν χρηματικά ποσά για τα οποία δεν πρέπει να πληρώσεις; Αν εσένα σου τρέχουν από τα παντελόνια, μπράβο σου άλλα πριν κρίνεις μια κατάσταση ρώτησε με να σου διευκρινίσω.

Οι ιδιωτικες εταιριες εχουν το πλεονέκτημα να κανουν συμβόλαια με τα μαγαζια αναλογα με πωλησεις κτλ(να βγαλουν ενα εξτραδακι).... 

Ναι, τι συμβαίνει όμως όταν ένα κατάστημα σε χρεώνει δυσπρόσιτη αντίθετα με κάποιο άλλο που σε χρεώνει βασική; Μιλάμε πάντα για την ίδια εταιρεία αποστολής. Δεν είναι λογικό να πληρώνεις 4-5 ευρώ αντικαταβολή κι άλλα 4-5 ελάχιστα μεταφορικά ( ε, τι ελάχιστα είναι αυτά; ). Και μιλάμε για καταστήματα έτσι, όχι να πάω εγώ να πουλήσω το τηλέφωνο μου σε κάποιον εδώ μέσα ας πούμε. Εκεί, ναι, θα σου χρεώσουν παραπάνω διότι δεν στέλνεις μαζικές ή και συχνές αποστολές. Σκέψου πως μια φορά αγόρασα κάτι καινούργια παπούτσια από ένα παλικάρι και είχα χρέωση κάπου 19 ευρώ +9 επειδή θεωρήθηκε και καλά δυσπρόσιτη. ΚΑΙ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΖΩ ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΡΙΣΚΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. Μερικοί από εσάς έχετε δει χωριό ή μπερδεύεστε και θέλετε να μας τρελάνετε με τις μ@ που λέτε!

Και ορισμένοι από εσάς αφήστε τις στατιστικές οικονομικών επειδή είναι διαφορετικό πράγμα το εισόδημα από την κλεψιά και μάλιστα στεγνά μέσα στα μούτρα. Άμα δηλαδή μου λέτε πως μπαίνουν μέσα όταν αγοράζεις με 3 ευρώ και πληρώνεις με 10, εντάξει τι να πω, γελάνε και οι πέτρες μαζί σας.

Δημοσ.

Σκέψου πως μια φορά αγόρασα κάτι καινούργια παπούτσια από ένα παλικάρι και είχα χρέωση κάπου 19 ευρώ +9 επειδή θεωρήθηκε και καλά δυσπρόσιτη. ΚΑΙ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΖΩ ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΡΙΣΚΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.

Το πρόβλημα σου δλδ είναι ο χαρακτηρισμός "δυσπρόσιτη περιοχή"? Αν είχαν δώσει τον χαρακτηρισμό "εκτός δικτύου περιοχή" θα ήσουν ok?

Δημοσ.

3.000 άτομα είναι χωριό. Το πιό πιθανό είναι να είσαι η μόνη παράδοση εκείνη την ημέρα. 'Αρα θες ο οδηγός να κάνει 24 χλμ και να χάσει καμια ώρα (ίσως και παραπάνω, δεν ξέρω τι κατσικόδρομους έχει εκεί) για να σου παραδώσει χωρίς επιπλέον χρέωση?

Εγώ λογικό το βλέπω. Εδώ πληρώνεις αντικαταβολή και δίνεις κερατιάτικα 4 ευρώ, αυτό σε πείραξε?

3000 άτομα ειναι κωμόπολη (town) ακόμη και για τα δεδομένα της Αμερικής που έχει πληθυσμό 300.000.000 πόσο μάλλον για την ελλαδίτσα που με το ζόρι αγγίζει τα 10....

Ανάλογα τον courier που έχουν συνεργασία.

Βασικά ACS ή ΕΛΤΑ.

Οι υπόλοιποι couriers είναι μόνο Αθήνα Θεσσαλονίκη.

Αφού έχεις θέμα θα πρέπει να το διευκρινίζεις κάθε φορά.

Ενδεχομένως να πηγαίνεις να το παίρνεις εσύ από το κοντινότερο κατάστημα του courier. Εκεί ενδεχομένως να μη σε χρεώνουν έξτρα.

όχι κάνεις λάθος είναι και η γενική ταχυδρομική σίγουρα και απο εκει και πέρα και η speedex σε μερικές πόλεις. 

Μου έχει τύχει σε επαρχία 3.000 ατόμων, με απόσταση 12 χιλιόμετρα το κοντινότερο κατάστημα acs 80 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη,

Σκούταρι Σερρών; :P

Δημοσ.

αυτο που ξερω εγω για acs τουλαχιστον θεωρει διςπροσιτη ια περιοχη εαν ειναι πανω απο 15 χιλιομετρα απο το κεντρικο καταστημα του νομου. Εμενα η τοπικη acs μου παραδιδει δεματα και Σαββατο χωρις επιπλεον χρεωση. Τωρα ειναι δεδομενο οτι πολλες φορες ασχετα με τι ειδους συμφωνια εχω τα καταστηματα με τις courrier οι πρωτοι φουσκωνουν τα μεταφορικα ωστε να βγαζουν κατι και απο εκει το ιδιο ισχυεο και με πωλητες του ebay

Δημοσ.

Στα καταστήματα όσο αφορά τα μεταφορικά συμβαίνουν τα εξής 2 πράγματα:

1. Τιμή προϊόντος + χρεώσεις μεταφορικής ( αμφιβάλλω αν με τέτοιο ανταγωνισμό θα βγάλει κάποιος από τα μεταφορικά)

2. Αυξημένη Τιμή προϊόντος που περιλαμβάνει μέρος των μεταφορικών + χαμηλότερα εμφανιζόμενα μεταφορικά ή χαμηλότερο ποσό δωρεάν μεταφορικών

οσο για την ερώτηση γιατί δεν χρησιοποίείται το απλό ταχυδρομείο , θα έλεγα ότι οι χρεώσεις δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτές των ELTA Courier και τα ELTA Courier παραλαμβάνουν και από το χωρό του καταστήματος .
Για την σύγκριση μεταξύ ELTA Courier και απλού ταχυδρομείου θα πρέπει να παίρνουμε υπόψιν μας το κόστος για  συστημένο δέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...