idomeneas7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Ψάχνω φαγητά που να μην έχουν (ούτε ίχνη) από γάλα, ψάρι, αβγό, κρέας, σόγια και κατα προτίμηση καθόλου αλάτι και ζάχαρη (μικρή ποσότητα είναι ανεκτή). Μέχρι στιγμής έχω ρύζι, πατάτα, μακαρόνια, ψωμί, φρούτα (όχι φράουλα - πορτοκάλι) και λαχανικά. Πρόσφατα βρήκα και κορν φλέικς σκέτο καλαμπόκι χωρίς τίποτα πρόσθετο. Τι άλλο υπάρχει?
Vapir Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 πουθενά , όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα έχουν πρόσθετα. Τι εννοείς αλλεργιογόνα? άσχετο αλλα καπνίζεις?
idomeneas7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Αλλεργιογόνα εννοώ αυτά που έγραψα πιό πάνω και τα ίχνη αυτών (συν ξηροκάρπια που τα ξέχασα). Δεν περιμένω τόσο να βρω έτοιμα τρόφιμα όσο νόστιμα φαγητά που μπορω να φτιάξω χωρίς να περιέχουν κανένα απο τα συστατικά που λέω. Δεν είναι για μένα. 1
Ψιτ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2016 Βγάζετο να βοσκάει, όχι σε φραουλόχώραφα... Oat or almond milk? για τα κορνφλέιξ αν δεν το πειράζουν τα συγκεκριμένα.
saxos55 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αν επιτρέπεται η μπανάνα, δοκίμασε αυτό: http://www.insomnia.gr/topic/570643-anti-fitness-thread/page-179?do=findComment&comment=54470082 (διάβασε και δύο πόστ παρακάτω για τη συνταγή, γινέται και χωρίς ζάχαρη ή με ελάχιστη) Περαστικά στο μικρό.
idomeneas7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αυτο μου αρέσει κι εμένα αλλά οσες φορες προσπαθησα να κανω μπανανα-μαφινς και ενω φουσκωναν λιγο στην αρχη, μετα κάτσιαζαν και πατικωνονταν. Εχεις καμια ιδεα τι κανω λαθος? Δεν ηταν μαυρες οι μπανανες αλλα τα υπολοιπα σχεδον ιδια ηταν.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Εγώ ξέρω ότι τα μπισκοτάκια OREO (που είναι τέλεια) δεν έχουν γάλα ή σόγια άσχετα που στο κουτί γράφουν για άλλους σκοπούς.
saxos55 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αυτο μου αρέσει κι εμένα αλλά οσες φορες προσπαθησα να κανω μπανανα-μαφινς και ενω φουσκωναν λιγο στην αρχη, μετα κάτσιαζαν και πατικωνονταν. Εχεις καμια ιδεα τι κανω λαθος? Δεν ηταν μαυρες οι μπανανες αλλα τα υπολοιπα σχεδον ιδια ηταν. Η πιο συχνές αιτίες για cake/muffins/μπανανόψωμα και λοιπά που φουσκώνουν και μετά πέφτουν είναι: 1) πολύ baking powder (το μίγμα παίρνει πολύ αέρα, φουσκώνει ωραιότατα αλλά μετά επειδή είναι πολύ αραιό δε μπορεί να συγκρατήσει το βάρος του και πέφτει) 2) υπερβολικό χτύπημα της ζύμης (πάλι για τον ίδιο λόγο, μπαίνει παραπάνω αέρας κτλ) 3) φούρνος που δεν έχει προθερμανθεί καλά ή που είναι χαμηλά ή που τον ανοίγεις συχνά (μπορεί να θέλει παραπάνω θερμοκρασία, γι'αυτό και τα γλυκά πέφτουν μόλις ανοίξεις την πόρτα, κατεβαίνει απότομα η θερμοκρασία). Η συνταγή πάντως για το μπανανόψωμο μου έχει πετύχει άψογα από την πρώτη φορά, παρότι έχω κάνει πολλές μετατροπές στην πορεία. Μπορεί να παίζει ρόλο και που τη φτιάχνεις Εγώ χρησιμοποιώ μια φόρμα σιλικόνης τέτοια: την οποία ούτε λαδώνω ούτε αλευρώνω (παρότι κάποιοι λένε ότι και οι φόρμες σιλικόνης το χρειάζονται). Αν θυμηθώ καμιά άλλη συνταγή θα postάρω. *Σπανακόρυζο έχεις δοκιμάσει; Εκτός του ότι είναι πολύ απλό (σπανάκι, ρύζι, τοματοπελτές, κρεμμύδι, άνηθος) και γρήγορο, δεν έχει κανένα από τα συστατικά που γράφεις. Πάσχει από εμφάνιση βέβαια, που στα παιδιά είναι μεγάλο μείον. 1
idomeneas7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Σπανακορυζο τρωει εδω και 15-20 μερες, αλλά σε πιο απλή μορφη (ρυζι - σπανακι - λαδι). Χτες εβαλα δειλα λιγο κρεμμυδι και περιμενω αποτελεσματα. Μαλλον το πολυ baking powder μου κανει τη ζημια.
idomeneas7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Το εφτιαξα λοιπον, χωρις καθολου ζαχαρη, και ηταν ωραιότατο. Εγώ το έφαγα δηλαδή γιατί η μικρή μου το τάιζε αντί να το φάει η ίδια. 1
Haldol Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Υπάρχει κάποιος (ιατρικός) λόγος για τόσο περιορισμένη διατροφή; Διότι οι επιλογές έχοντας περιορίσει τόσα πολλά πράγματα είναι πραγματικά ελάχιστες. Ακόμα κι οι vegans που βγάζουν τα κέρατά τους απ' τη διατροφή τους, πεθαίνουν στη σόγια. Εσύ την έχεις αποκλείσει κι αυτή ακόμα! almond milk? Ώπαπα, αμυγδαλόγαλο δοκίμασα πριν ελάχιστο καιρό, ήταν ότι πιο αηδιαστικό έχω πιει. Ενώ το αμύγδαλο σαν ξηροκάρπι γαμάει.
Vapir Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Το εφτιαξα λοιπον, χωρις καθολου ζαχαρη, και ηταν ωραιότατο. Εγώ το έφαγα δηλαδή γιατί η μικρή μου το τάιζε αντί να το φάει η ίδια. α μάλιστα... θα σε συμβούλευα να βρεις κάποιο καλό παιδίατρο να το συζητήσεις το θέμα των τροφών. Η μικρή σου έχει αλλεργία σε τόσα πολλά τρόφιμα ή κάνεις δοκιμές να δεις σε τι έχει κ σε τι δεν έχει αλεργία ? σε ρωτάω επειδή έγραψες Σπανακορυζο τρωει εδω και 15-20 μερες, αλλά σε πιο απλή μορφη (ρυζι - σπανακι - λαδι). Χτες εβαλα δειλα λιγο κρεμμυδι και περιμενω αποτελεσματα. Μαλλον το πολυ baking powder μου κανει τη ζημια. υπάρχουν εξετάσεις που μπορείς να κάνεις για να δεις αν υπάρχει κάποια αλλεργία
idomeneas7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2016 'Εχει μια αυτοάνοση πάθηση στο έντερο (ελκώδη κολίτιδα) που προκαλεί φλεγμονή και έντονη αιμορραγία. Κάποιες τροφές επιδεινώνουν την κατάσταση και οι γαστρεντερολόγοι την είχαν με ολική παρεντερική για ένα μήνα και στοιχειακή για ένα χρόνο. Με άλλα λόγια για ένα μήνα ήταν με σωληνάκι στη φλέβα και τίποτα απο το στόμα ενώ ένα χρόνο με ειδικά επεξεργασμένη σκόνη. Εννοείται παίρνει και φάρμακα που κάποια απο αυτά δεν τα πάνε καλά με αλάτι και ζάχαρη (πχ κορτιζόνη). Οπότε η διατροφή της πλέον είναι πιό πλούσια από το παρελθόν, όσο κι αν φαίνεται στερητική. Το αμύγδαλο δεν κάνει μιας και ειναι ξηροκάρπιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα