Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Δουλεύω σε τηλεφωνικό κέντρο όπου κλασικά το πρόγραμμα είναι κυλιόμενο. Τους τελευταίους μήνες σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα να δουλεύουμε βράδυ τρίτη πχ 10μμ-6πμ, Τετάρτη-Πέμπτη ρεπό και Παρασκευή πρωί 6πμ-14μμ. Αυτό είναι νόμιμο? εννοώ να σχολάω Τετάρτη πρωί και να πιάνετε σαν ρεπό. 

Επίσης το να σου βάζουν έξτρα βάρδια χωρίς να σε ρωτάνε. Αυτό το μήνα έχω 2 έξτρα. 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μη νόμιμο είναι λιγότερο από 11 ώρες απόσταση από βάρδια σε βάρδια (πχ σχολάς μεσημέρι 2 και καπάκι ξαναπάς βράδυ 10 ).

Αυτό που κάνει νόμιμο είναι, αν και δε βολεύει τον εργαζόμενο.

Δημοσ.

Η εργασιακή ήμερα αρχίζει απο 0001 και τελειώνει 2400 μέσα σε αυτο το 24ωρο δεν μπορείς και να δουλεύεις και να εχεις και ρεπο, απλα δεν γίνετε.

Το 11αωρο ισχυει πράγματι σαν ενδιάμεση ανάπαυση για οσους κάνουν βάρδιες αλλα αφορά διαφορετικά 24ωρα, δηλαδή δεν μπορεί να δουλεύεις τρίτη πρωί πχ0700 εως 1500 και να σε ξανα φέρουν για δουλειά τετάρτη 0001 εως 0800, για να είναι νόμιμοι την τετάρτη θα πρέπει να δουλέψεις ή πρωί ή απόγευμα

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ κάποιες φορές έχω δουλέψει από βράδυ απόγευμα. Δηλαδή να σχολάω 7 και να πηγαίνω ξανά 3. Νομίζω δεν είναι νόμιμο τυπικά αλλά δεν γινόταν κι αλλιώς.

Δημοσ.

Εκτός του ότι δεν είναι νόμιμο δεν φαίνεσαι και πουθενά στις καταστάσεις που πάνε στο υπ εργασίας, στην ουσία αυτοί είναι νόμιμοι, αλλά σε πιθανό έλεγχο από την επιθεώρηση εργασίας την πάτησαν

Δημοσ.

Το μη νόμιμο είναι λιγότερο από 11 ώρες απόσταση από βάρδια σε βάρδια (πχ σχολάς μεσημέρι 2 και καπάκι ξαναπάς βράδυ 10 ).

Αυτό που κάνει νόμιμο είναι, αν και δε βολεύει τον εργαζόμενο.

πολλες φορες εχω σχολασει 10 το βραδυ και πηγα στη δουλεια 6 το πρωι

επισης σχολαω 2 το μεσημερι και παω το βραδυ στις 10

ή να σχολαω 6 το πρωι και να πηγαινω 2 το μεσημερι.

κοινως το βουλωνω γιατι πρωτων εχω δουλεια (πληρωνει στην ωρα του, οσα αναλογουν-χωρις υπερωριες) και δευτερων καποιος πρεπει να δουλεψει οταν δεν υπαρχουν ατομα  :-(

• Like 1
Δημοσ.

πολλες φορες εχω σχολασει 10 το βραδυ και πηγα στη δουλεια 6 το πρωι

επισης σχολαω 2 το μεσημερι και παω το βραδυ στις 10

ή να σχολαω 6 το πρωι και να πηγαινω 2 το μεσημερι.

κοινως το βουλωνω γιατι πρωτων εχω δουλεια (πληρωνει στην ωρα του, οσα αναλογουν-χωρις υπερωριες) και δευτερων καποιος πρεπει να δουλεψει οταν δεν υπαρχουν ατομα  :-(

To ξέχασα αυτό! Πολλές φορές κι εγώ σχολούσα 11 το βράδυ και πήγαινα το πρωί στις 7 πάλι. Δεν το θεωρούσα και κάτι ιδιαίτερο...

Δημοσ.

ειναι λιγο μανικι, αλλα παλι καλα λεμε που εχουμε δουλειά!

Όπως το βλέπει ο καθένας...εγώ όπως είπα δεν το θεωρώ σπουδαίο αλλά σίγουρα κάποιοι θα σε (μας) κατηγορήσουν!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως το βλέπει ο καθένας...εγώ όπως είπα δεν το θεωρώ σπουδαίο αλλά σίγουρα κάποιοι θα σε (μας) κατηγορήσουν!

Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς (τουλάχιστον έτσι πιστεύω). Δική σας επιλογή και μπράβο σας. Αλλά εγώ θα το θεωρούσα λίγο κοροϊδία.

Δημοσ.

Δεν θα σας κατηγορήσει κανείς (τουλάχιστον έτσι πιστεύω). Δική σας επιλογή και μπράβο σας. Αλλά εγώ θα το θεωρούσα λίγο κοροϊδία.

Δεν είναι κοροϊδία αν έτσι βγαίνει το πρόγραμμα για όλους. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να είσαι ευνοημένος, να δουλεύεις πχ πρωί, να έχεις ρεπό την άλλη μέρα και μετά να δουλεύεις βράδυ. Δηλαδή με ένα ρεπό να κάθεσαι δυόμισι μέρες στην ουσία.  

Δημοσ.

ΟΙ βαρδιες ειναι πολυ συηθισμενες σε τηλεφωνικα κεντρα (help desk)που δουλευουν 24/24, 365/365 αλλα και σε ΔΕΔΔΗΕ κλπ .

Απλα οπως ειπαν τα παιδια μετα απο καθε βαρδια πρεπει να μεσολαβει διαστημα ξεκουρασης 11 ωρων .

Αυτο παρα πολλες φορες καταστρατηγειται αν δεν αναγελουν τροποποιηση ωραριου σε ΕΡΓΑΝΗ κατι που δεν ειναι παντα εφικτο .

Εχω περασει απασχολησει συνεχομενη 16ωρη  πολλες φορες σε συστημα απασχολησης χωρις μετα να μεσολαβει 11ωρη αναπαυση .

Δημοσ.

Εγω δουλευω 7:00-14:30 και μετα παλι 18:00-22:00 κάθε μερα εκτος κυριακης. Σπαστο ωραριο. Που δεν ξερω τι ισχυει.

Δε νομίζω να είναι παράνομο το σπαστό, όλη η αγορά έτσι δουλεύει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...