Simos805 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα. Τις τελευταίες μέρες το κλιματιστικό μου δεν αποδίδει τόσο όσο απέδιδε, και έτσι κάλεσα τεχνικό για έλεγχο. Αφού το είδε και μου είπε πως όλα είναι οκ, του είπα επίμονα πως το βάζω στους 16 βαθμούς αλλά το δωμάτιο παραμένει στους 24-25. Τότε πήγε στην εξωτερική μονάδα και είπε πως έκανε μια ρύθμιση ώστε το μοτέρ να δουλεύει με ελαφρώς περισότερες στροφές έτσι ώστε να κάνει μεγαλύτερη συμπίεση. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει τέτοια ρύθμιση, και έτσι έψαξα στις οδηγίες χρήσης/εγκατάστασης να δω από που γίνεται αυτή η ρύθμιση αλλά δεν βρήκα τίποτα τέτοιο. Ξέρετε αν όντως γίνεται αυτό ή λέτε ότι ο τεχνικός με εξαπάτησε?
Silverage Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Χωρίς να ξέρω λέω οτι σε εξαπάτησε. Δεν νομίζω οτι γίνεται αυτό αλλά συγγνώμη κιόλας περιμένεις να πάει στους 16 βαθμούς η θερμοκρασία τώρα;
Simos805 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Χωρίς να ξέρω λέω οτι σε εξαπάτησε. Δεν νομίζω οτι γίνεται αυτό αλλά συγγνώμη κιόλας περιμένεις να πάει στους 16 βαθμούς η θερμοκρασία τώρα; Όχι φυσικά δεν περιμένω να πάει στους 16, αλλά μέχρι πριν λίγες μέρες όταν το έβαζα στους 16, η θερμοκρασία του δωματίου πήγαινε στους 21-22 (πολύ κρύο με αποτέλεσμα να το βάζω στους 18-19 ώστε η θερμοκρασία να πηγαίνει στους 22-23) ενώ τώρα όταν το έχω στους 16 όπως είπα δεν κατεβαίνει κάτω από τους 24. Άρα κάτι έχει αλλάξει, εκτώς αν φταίνε οι ζέστες που περασαν και ζέσταναν τα σπίτια τι να πω.
lary7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Αμα εχεις σπιτι χωρις μονωση και το βαραει ο ηλιος τοτε το κλιματιστικο δεν φτανει, θες πιο μεγαλο να να παει πιο χαμηλα. Δεν φταιει το μηχανημα, το σπιτι φταιει. Ο τεχνικος δεν αυξησε τιποτα μαλλον, εικαζω πως σου ειπε μια μαλακια για να μην τον ζαλιζεις, το μοτερ δεν μπορει να δουλευει παραπανω γιατι θα παθει βλαβη στο τελος. Δοκιμασε να το βαλεις το βραδυ αν μπορει να το κατεβασει πιο πολυ απο οτι την ημερα. 1
idomeneas7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Να πω κι εγω τον πόνο μου: με την φωτια στη Βοιωτία έχουμε γεμίσει κάπνα και αποκαϊδια. Το πρωι ξυπνησα απο τη μποχα που εβαζε μεσα το κλιματιστικο και τωρα απορω αν ειναι εντάξει να το λειτουργησω κανονικά ή αν θα πρέπει να το καθαρίσω. Η Daikin λέει πως όταν πάρει μυρωδιές θέλει επαγγελματικό καθάρισμα, πράγμα που λυπάμαι να το κάνω σε μηχάνημα 2 εβδομάδων. Απο την άλλη σίγουρα δεν θελω να πάθει κατι. Αν καθαρισω μονο τα φιλτρα εγώ θα ειναι οκ?
Simos805 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Να πω κι εγω τον πόνο μου: με την φωτια στη Βοιωτία έχουμε γεμίσει κάπνα και αποκαϊδια. Το πρωι ξυπνησα απο τη μποχα που εβαζε μεσα το κλιματιστικο και τωρα απορω αν ειναι εντάξει να το λειτουργησω κανονικά ή αν θα πρέπει να το καθαρίσω. Η Daikin λέει πως όταν πάρει μυρωδιές θέλει επαγγελματικό καθάρισμα, πράγμα που λυπάμαι να το κάνω σε μηχάνημα 2 εβδομάδων. Απο την άλλη σίγουρα δεν θελω να πάθει κατι. Αν καθαρισω μονο τα φιλτρα εγώ θα ειναι οκ? Πώς γίνεται το κλιματιστικό να πήρε βρώμα απέξω? Εφόσον δεν παίρνει αέρα απέξω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Σωστά, το κλιματιστικό δεν μεταφέρει τον εξωτερικό αέρα στον εσωτερικό χώρο, αλλά η εσωτερική του μονάδα ανακυκλοφορεί τον εσωτερικό αέρα μέσα το στοιχείο για να αλλάξει την θερμοκρασία του αέρα, και στην εξωτερική γίνεται πάλι το ίδιο και ανακυκλοφορεί ο εξωτερικός αέρας στην εξωτερική μονάδα για να υπάρξει μεταφορά θερμότητας στον συμπυκνωτή. Οπότε η μπόχα δεν θα επέφερε κάτι στην εσωτερική μονάδα, πιθανόν να έγινε κάτι στην εξωτερική αλλά πιστεύω δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι εκτός αν εκείνη την ώρα το είχατε και σε λειτουργεία όταν υπήρχαν οι κάπνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα