Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Πριν λίγο έβαλα ένα ποτήρι γάλα για να πιω πριν κοιμηθώ και καθώς πάω να πιω μια γουλιά,μου έρχεται μια αιδια και συμπέραινω πως το γάλα έχει γίνει σαν γιαούρτι. Σαν να έχει λήξει 10 μέρες ένα πράγμα. Το θέμα είναι πως το πήρα σήμερα και κανονικα λήγει σε 2 μέρες(29/6). Έχει τύχει σε κανέναν; Να το πάω στο supermarket που το πήρα η να πάρω τηλ στη Δελτα να τους τα χωσω;

Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση. Γαλα κρατάει πρακτικά περισσοτερες μερες απο την ημερομηνία ληξης αν ειναι κλειστο.

Προτεινω Δέλτα. Αφενος θα τσεκαρουν την παρτιδα και το super market. Αφετέρου σε βλεπω με κανενα κιβωτιο. Κρατας συσκευασια εννοείται κ βγάζεις και καμια φωτογραφία. Εννοείται σημερα κιολας, οσο έχεις ακόμα το δικιο σου.

Δημοσ.

για να ισχύει η ημερομηνία λήξης πρέπει να έχει διατηρηθεί η ψυκτική αλυσίδα, αν τα είχαν παρατήσει εκτός ψυγείου με τον καύσωνα ή δεν λειτουργούν σωστά τα ψυγεία του sm ή του ts μπορεί και να χαλάσει πριν

• Like 7
Δημοσ.

Αν εσύ που το αγόρασες δεν το άφησες κανα 5ωρο σε κανα αυτοκίνητο να βράσει και μετά το έβαλες στο ψυγείο πας στο σούπερ μάρκετ και το λες.Αν τουλάχιστον δεν στο αντικαταστήσουν ενημερώνεις και την δέλτα απλά μην το πιεις :)

Μου κανει εντυπωση. Γαλα κρατάει πρακτικά περισσοτερες μερες απο την ημερομηνία ληξης αν ειναι κλειστο.

Προτεινω Δέλτα. Αφενος θα τσεκαρουν την παρτιδα και το super market. Αφετέρου σε βλεπω με κανενα κιβωτιο. Κρατας συσκευασια εννοείται κ βγάζεις και καμια φωτογραφία. Εννοείται σημερα κιολας, οσο έχεις ακόμα το δικιο σου.

Εννοεί το φρέσκο γάλα ο ts πιθανολογώ που είναι στο ψυγείο όχι τα μακράς διαρκείας εκτός ψυγείου.Το περισσότερο που θα κερδίσει είναι η δωρεάν αντικατάσταση του προιόντος.Δεν είναι τεχνικό λάθος πχ να βρήκε ξένο σώμα μεσα στο γάλα για να τον αποζημιώσουν ή να το κεράσουν κιβώτια.Ευθύνη πιθανότατα έχει το σ/μ που δεν το συντηρησε σωστά.

Δημοσ.

Τυπικά το γάλα δεν χαλάει.

Απλά στη δική σου περίπτωση έχει ξινισει, για την ακρίβεια λόγω του ότι βρέθηκε κάποια στιγμή για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου άρχισε η "ζύμωση" έτσι ώστε να μετατραπεί σε γιαούρτι ή τυρί.

(Καλά μην περιμένεις να γίνει κανονικό γιαούρτι ή τυρί χωρίς τη μαγιά ή τη πυτια).

Αν δεν ξέχασες εσύ το γάλα εκτός ψυγείου, κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται το κατάστημα απ'όπου το προμηθεύτηκες. Άντε να βγάλεις άκρη βέβαια...

Δημοσ.

Τώρα το καλοκαίρι γίνονται αυτά με τα γάλατα,αυγα,γιαουρτι κτλπ.

Λόγω ζεστης λίγο να τα αφήσεις έξω ή να είσαι απροσεχτος στην διατήρηση τους χαλάνε εύκολα,ειδικα με κάτι 42 βαθμούς που έκανε.

Δημοσ.

Και εμένα μου έχει συμβεί να γίνει γιαούρτι, αλλά είχε λήξει δύο μέρες. (εντός ψυγείου)

Μάλιστα όταν το είπα στην παρέα, μου λέει μία κοπέλα "Δέλτα ήταν, ε; Αυτά χαλάνε πιο εύκολα". Όχι ότι ήταν κάποια ειδικός επί του αντικειμένου, αλλά μόλις διάβασα την επικεφαλίδα μου ήρθε αυτό στο μυαλό.

Δημοσ.

Παρε στην Δελτα, ειχε συμβεί και σε εμενα αυτο και εφταιγε ο οδηγος τους... Μας αποζημιωσαν βεβαια, στέλνοντας μας διαφορα (γιαουρτια, γαλατα κλπ)

Δημοσ.

Τα τυποποιημένα "φρέσκα" γάλατα δεν χαλάνε με τίποτα.

Καρατσεκαρισμένο με γάλα που το είχαμε επίτηδες βδομάδες (όχι βδομάδα) μέσα στο ψυγείο μετά την ημερομηνία λήξης γι' αυτό το σκοπό και κατά καιρούς το ελέγχαμε βράζοντας ποσότητά του.

Δεν παθαίνει τίποτα (θα μου πεις, παθαίνει τίποτα το...νερό :P ).

Άρα το σενάριο στη περίπτωση του ts είναι αυτό που ήδη αναφέρθηκε. Διακοπή στην ψύξη κατά τη μεταφορά/αποθήκευση για Χ χρονικό διάστημα και αλλοίωση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Δημοσ.

Τα τυποποιημένα "φρέσκα" γάλατα δεν χαλάνε με τίποτα.

Καρατσεκαρισμένο με γάλα που το είχαμε επίτηδες βδομάδες (όχι βδομάδα) μέσα στο ψυγείο μετά την ημερομηνία λήξης γι' αυτό το σκοπό και κατά καιρούς το ελέγχαμε βράζοντας ποσότητά του.

Δεν παθαίνει τίποτα (θα μου πεις, παθαίνει τίποτα το...νερό :P ).

Άρα το σενάριο στη περίπτωση του ts είναι αυτό που ήδη αναφέρθηκε. Διακοπή στην ψύξη κατά τη μεταφορά/αποθήκευση για Χ χρονικό διάστημα και αλλοίωση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω βρει χαλασμένο γάλα και εντός ψυγείου...σίγουρα μετά την ημερομηνία λήξης αλλά είχε χαλάσει :)

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω βρει χαλασμένο γάλα και εντός ψυγείου...σίγουρα μετά την ημερομηνία λήξης αλλά είχε χαλάσει :)

Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.

Από την άλλη όμως η περιγραφή που έκανα αφορά δική μας (για την ακρίβεια της συζύγου) "εργαστηριακή έρευνα".

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.

Από την άλλη όμως η περιγραφή που έκανα αφορά δική μας (για την ακρίβεια της συζύγου) "εργαστηριακή έρευνα".

Εννοείται ούτε εγώ σε αμφισβητώ, απλά γράφω τι έτυχε σε μένα :)

Δημοσ.

Θα παρεις τηλ στα κεντρικα της Δελτα, θ αναφερθει το προβλημα στο εργοστάσιο του Ταύρου και λογικα θα σου ρθει κανα κιβωτιο σπίτι.

Εμενα μου χε τυχει σε πατατάκια να βρω ενα κομματακι πλαστικο στη σακουλα. Πηρα τηλ στην tasty και μετα απο δυο μερες ηρθε μια κυρια με μια μεγαλη κουτα γεματη απ ολες τις ποικιλίες τους

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...