Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο forum

Καταρχήν θα ξεκινήσω με το σύστημά μου ώστε να μου πείτε εάν αξίζει καταρχήν η αναβάθμιση ή κάποια νέα σύνθεση.

Έχω λοιπόν:

κουτί: Thermaltake Commander GS-II

Μητρική:Gigabyte f2a88x-d3h

Επεξεργαστής: AMD A10-7700K Box (εργοστασιακή ψύκτρα)

Κάρτα γραφικών: Όχι

Τροφοδοτικό: Thermaltake Smart SE 530W

ΜΝΗΜΗ: 2 x HyperX Fury 4GB DDR3-1600MHz

Σκληρός δίσκος: Seagate HDD 1TB,SATA-3,64MBc,7200RPM

SSD: Όχι

Διαθέτω το πολύ εώς 500ευρώ για αναβάθμιση ή για νέα σύνθεση. Αξίζει τι λέτε;

Η χρήση θα είναι κυρίως gaming. Δε χρειάζομαι τίποτα από περιφερειακά ή λογισμικό.

Περιμένω τις προτάσεις σας!

Δημοσ.

βασικά ξεκίνησες με κακό συνδυασμό, μιας και αναφέρεις gaming το single core performance ενος intel ειναι καλύτερο.

Απο εκει και πέρα,μιας και να πετάξεις τα 500€ και να πουλήσεις και το σύστημα δεν είναι εφικτό θαρρώ,περίμενε λίγο να ανακοινωθούν οι νεες amd κάρτες να δουμε τι πουλιά πιάνουν αλλιώς θα σου έλεγα κοίτα για καμιά gtx970 μεταχειρισμένη με 220-250€ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΦΥΣΙΚΑ!

Θεωρώ οτι ειναι τρομερό overkill η συγκεκριμένη κάρτα για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή,αλλα το θεωρω ευκαιρία απ οτι να δώσεις πχ 220€ για μια 960.

Δημοσ.

Ίσως να έχεις bottleneck σε μερικά παιχνίδια αλλά μην νομίζεις οτι θα χάσεις πολύ. Πχ στο BF4 άντε να έχεις 70 fps ΜΟ αντί για 75-80.

Δημοσ.

Το παραπανω συστημα για να αξιοποιηθει καταλληλα χρειαζεται να πουλησεις τον επεξεργαστη που εχεις και την μητρικη,να παρεις ενα i5 6500+μια μητρικη για αυτον και με τα ρεστα μια καρτα γραφικων και μια αξιολογη οθονη αν δεν εχεις ηδη.

Ο παραπανω επεξεργαστης/APU δεν ειναι για να διαθεσεις πολλα χρηματα.Ο λογος δημιουργιας και πωλησης του αλλωστε ειναι υποτιθεται το χαμηλο κοστος αγορας αφου ειναι και επεξεργαστης και καρτα γραφικων μαζι,και γιαυτο και προοριζεται για συστηματα χαμηλου budget.

Επισκέπτης
Δημοσ.

απο τα παραπάνω κατάλαβες οτι η pci x της μητρικής που έχεις είναι διακοσμητική.

Δημοσ.

δεν θα το πρότεινα το σύστημα που χεις, αλλά αφού το χεις, για μένα δεν αξίζει να το δώσεις, δεν είναι δα και μάπα όπως το βγαλαν εδώ μέσα... ήμαρτον είπε ο άλλος διακοσμητική την pci-e x16 θύρα (που χει https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-920+%40+2.67GHz&id=834 κατώτερο από τον 7700κ)... https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A10-7700K+APU αυτός ο επεξεργαστής δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να αντέξει μια rx470 των 160-170 ευρώ που περιμένουμε να χει. νομίζω αυτή είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση για 1080p gaming.

• Like 1
Δημοσ.

δεν θα το πρότεινα το σύστημα που χεις, αλλά αφού το χεις, για μένα δεν αξίζει να το δώσεις, δεν είναι δα και μάπα όπως το βγαλαν εδώ μέσα... ήμαρτον είπε ο άλλος διακοσμητική την pci-e x16 θύρα (που χει https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-920+%40+2.67GHz&id=834 κατώτερο από τον 7700κ)... https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A10-7700K+APU αυτός ο επεξεργαστής δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να αντέξει μια rx470 των 160-170 ευρώ που περιμένουμε να χει. νομίζω αυτή είναι μια πολύ καλή αναβάθμιση για 1080p gaming.

Οχι για 1080p gaming δεν ειναι ο παραπανω επεξεργαστης/apu και απο την στιγμη που το χρηματικο υπαρχει(500ευρω λεει αλλωστε)μια χαρα του βγαινει η αναβαθμιση και σε επεξεργαστη μητρικη.Τις μνημες αλλωστε που εχει μπορει να τις κρατησει και να παει στην χειροτερη σε haswell ή σε Skylake με Ddr3 μητρικη για πιο οικονομικα.

Επισης τα παραπανω Link ειναι ασχετα με το θεμα. Μιλαμε για gaming pc συγκεκριμενα....

Το νοημα των Apu συστηματων ειναι budget pc.Απαξ και υπαρχει παραπανω χρηματικο για αναβαθμιση χανεται το νοημα και το value τους.

Δημοσ.

απο τα παραπάνω κατάλαβες οτι η pci x της μητρικής που έχεις είναι διακοσμητική.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε ρε παιδιά τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή ο επεξεργαστής είναι για πέταμα; δε μπορεί να αξιοποιηθεί με μια καλή καρτα γραφικών; οκ ξέρω είναι apu αλλά τόσο χάλια επιδόσεις θα έχει πια; Με έχετε μπερδέψει λίγο. Ας πει κάποιος μια ολοκληρωμένη άποψη και ας προτείνει κάποια αναβάθμιση ή αν βγαίνει κάτι καλύτερο σε νέα σύνθεση στα 500ευρώ.

Δημοσ.

με αυτόν που με κανε like μαζί, το score είναι 3-2 για αναβάθμιση με gpu (κι όχι νέο σύστημα). δεν ξέρω γτ μπερδεύτηκες. και σκέψου και μόνος σου, έτσι πως είναι δεν τα παίζεις τα περισσότερα σε low-medium 1080p (ή έστω κάποια σε 720p); τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα βιντεάκια στο youtube. ε άρα τα σηκώνει και σκαλώνει στην ενσωματωμένη gpu, γτ αν δεν τα σήκωνε, ή δεν θα τα τρεχε καθόλου ή δεν θα ταν playable (κάτω από 20-25fps). επίσης θεωρώ ότι έθεσες λάθος το θέμα, γτ εδώ μέσα όταν λες ότι μπορείς να διαθέσεις 500 ευρώ για νέο σύστημα, κι όταν ακόμη περισσότερο λες την φράση "το θέλω για gaming", αμέσως αμέσως θα δεις πρόταση με i5+970 minimum αλλιώς δεν θεωρείσαι gamer... εμείς δλδ τόσα χρόνια είμαστε κουκουρουκου με core 2 duo... αλλά εγώ είμαι ο αιρετικός και ο άσχετος και δεν ξέρω...

Δημοσ.

Αντε παλι τα ιδια. Κλασσικα να πεταχτει ο ακυρος να πει τα οτι να ναι σχολια του και να χαρει κιολας.

Για να τελειωνουμε(και να μην παρεμβενουν ατομα που στην ουσια δεν βοηθανε σε κατι).

Καλημέρα στο forum

Καταρχήν θα ξεκινήσω με το σύστημά μου ώστε να μου πείτε εάν αξίζει καταρχήν η αναβάθμιση ή κάποια νέα σύνθεση.

Έχω λοιπόν:

κουτί: Thermaltake Commander GS-II

Μητρική:Gigabyte f2a88x-d3h

Επεξεργαστής: AMD A10-7700K Box (εργοστασιακή ψύκτρα)

Κάρτα γραφικών: Όχι

Τροφοδοτικό: Thermaltake Smart SE 530W

ΜΝΗΜΗ: 2 x HyperX Fury 4GB DDR3-1600MHz

Σκληρός δίσκος: Seagate HDD 1TB,SATA-3,64MBc,7200RPM

SSD: Όχι

Διαθέτω το πολύ εώς 500ευρώ για αναβάθμιση ή για νέα σύνθεση. Αξίζει τι λέτε;

Η χρήση θα είναι κυρίως gaming. Δε χρειάζομαι τίποτα από περιφερειακά ή λογισμικό.

Θες οπωσδηποτε ενα Ssd 240-250ρη(ειτε πας σε ενα φθηνο των 60-65 ευρω οπως Patrio-Crucial ή στον γνωστο Samsung Evo)

https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/342913/201-256GB.html?keyphrase=ssd+240

Μετα με τα ρεστα που σου μενουν η καλυτερη επιλογη οπως ειπα ειναι να πουλησεις τον επεξεργαστη και μητρικη,να χτυπησεις ενα i5+μητρικη(H97 αν πας σε Haswel ή H110 αν πας σε Skylake)και μετα αναλογα με το ποσα χρηματα μενουν πας για καρτα γραφικων και αν δεν σε καλυπτει το κουτι(μιας και τα φθηνα Thermaltake δεν ειναι και οτι το καλυτερο) και σε νεο κουτι.

Αυτο ειναι το καλυτερο δυνατο σεναριο.

Αλλιως μενεις οπως εχεις,αγοραζεις ενα Ssd και καρτα γραφικων βαζεις μεχρι R9 380υποθετω γιατι για παραπανω ο επεξεργαστης αυτος δεν ειναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...