Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά. Από τη νέα δουλειά μου ζήτησαν βεβαίωση λευκού ποινικού μητρώου. Το θέμα είναι ότι είμαι στο εξωτερικό και μου είναι αδύνατο να πάω σε ΚΕΠ για να υποβάλλω αίτηση έκδοσης. Υπάρχει κ το Εθνικό Ποινικό Μητρώο αλλά το site λαγγάρει πιο πολύ κι απ το πρώτο samsung galaxy :P και επιπλέον τώρα που γράφω το μνμ το site είναι down. Ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το αποκτήσω?

Δημοσ.

Εμένα μου ανοίγει , δοκίμασε και στο παρακάτω, https://www.eispa.gr/opencms/opencms/epa_site/certificates/poinikou_mitroou_aitisi.jsp

Έχεις δίκιο εκεί δεν κολλάει αλλά κάνοντας την αίτηση βλέπω ότι και πάλι χρειάζεται να το παραλάβω αυτοπροσώπως και δν γίνεται αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή :/ .

Δημοσ.

Επισης για να στο μεταφρασουν ή για να στο δεχθουν εξω μπορεί να χρειαστείς και σφραγιδα Χάγης. Ποτε δεν καταλαβα αν πραγματικά χρειάζεται.Τα ζωα στο μεταφραστικο μπορεί να ζητησουν. Εξω δεν τους νοιαζει καθόλου απ οσο ξερω.

Αν πας μια βολτα Ελλαδα - πχ στις διακοπες σου- παιρνει 2 ή 3 μερες συνολο. Τη μια μονο χρειάζεται να πας αυτοπροσωπως. Στα υπολοιπα δηλώνεις οτι θα παει αλλος. Τη μερα της παραλαβης μπορουν να βαλουν κ χαγη αν χρειαστεις. Μετα μεταφραση ειναι αλλη ιστορία.

Με το αποστολη σε ηλεκτρονική μορφη απλα γελαω!

Για την μετάφραση ελληνικών δημοσίων εγγράφων, που θα κατατεθούν σε χώρες του εξωτερικού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έγγραφα να είναι πρωτότυπα ή ακριβή αντίγραφα από τον εκδότη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί, βάσει των ισχυουσών εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, από την εκδούσα Αρχή για την νόμιμη διαδικασία επικύρωσης, αναλόγως της χώρας τελικού προορισμού των εγγράφων. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για την ύπαρξη της απαραίτητης επικύρωσης επί ελληνικών εγγράφων που θα σταλούν στο εξωτερικό βαρύνει τον αιτούντα την μετάφραση και μόνον.

Ειδικότερα, εάν το ελληνικό δημόσιο έγγραφο πρόκειται να κατατεθεί σε χώρα που είναι συμβαλλόμενο μέλος στην Σύμβαση της Χάγης, πρέπει να έχει λάβει την απαιτούμενη επικύρωση (σφραγίδα APOSTILLE) , εάν όχι (ή εάν για την χώρα αυτή υπάρχει ελληνική επιφύλαξη) να επικυρωθεί από την καθ΄ύλην αρμόδια Ελληνική Δημόσια Αρχή για το γνήσιο της υπογραφής του αρμοδίου οργάνου και ακολούθως από το Τμήμα Επικυρώσεων του ΚΕΠΠΑ ή το αντίστοιχο Γραφείο Επικυρώσεων από την Υ.ΔΙ.Σ Θεσσαλονίκης.

Δημόσια έγγραφα θεωρούνται τα προβλεπόμενα από την Σύμβαση της Χάγης.

Δημοσ.

Θα πας στο πλησιέστερο Ελληνικό προξενείο και θα κάνεις την αίτηση. Φυσικά καλύτερα να ζητήσεις να βάλουν και τη σφραγίδα της Χάγης.

Το άσχημο είναι ότι αργεί πολύ να έρθει καθώς θα έρθει με το διπλωματικό σάλο. Στην Αυστραλία ήρθε μετά από 3 μήνες.

Μπορείς όμως να ζητήσεις ταυτόχρονα να στείλουν αντίγραφο στο fax του προξενείου - το οποίο αν θυμάμαι καλά ήρθε σε 2 με τρεις εβδομάδες το πολύ.

Θα δώσεις αυτό αρχικά στη δουλειά και θα εξηγήσεις ότι μόλις το παραλάβεις θα προσκομίσεις και το πρωτότυπο.

Εμένα (που το ηθελα για εκδοση βιζας - πολύ σοβαρος λογος) μια χαρά δεχθηκαν το fax και μου ειπαν ότι δεν χρειαζεται να προσκομισω το πρωτοτυπο. Βέβαια στην Αυστραλία πάρα την αυστηρη γραφειοκρατια προσπαθουν να εξυπερετησουν το πολιτη και κοιταν την ουσία.

Στη χωρα που εισαι δεν μπορω να ξερω τι παιζει - αλλα δεν βλεπω ουσιαστικο λογο να το αρνηθουν

ΥΓ Το προξενειο ισως να εχει και μια μικρη χρεωση - δεν θυμαμαι σιγουρα αν είχε αλλα και να ειχε ηταν πολύ μικρο ποσό ( < 20 €)

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ, να είστε καλά για τη βοήθεια. Θα περάσω από την πρεσβεία από εβδομάδα. 

Δημοσ.

Mήπως λέω να έπαιρνες τέτοιο πιστοποιητικό από την χώρα που μένεις;
Γιατί και εγώ χρειάστηκα και πήρα γερμανικό τέτοιο χαρτί.Ή εκτός αν είσαι καινούργιος εκεί...

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ, να είστε καλά για τη βοήθεια. Θα περάσω από την πρεσβεία από εβδομάδα. 

Όχι πρεσβεια, στο κοντινότερο προξενείο πρεπει να πας (εκτος αν συστεγάζοντε οπότε και πάλι στο προξενειο θα απευθυνθείς).

Οι πρεσβείες διαχειρίζονται κρατικά θεματα και συνεργάζονται με τα κρατος που εδρευουν.

Τους πολίτες εξυπηρετουν τα προξενεια....(για αυτό άλλωστε πρεσβεία υπάρχει μόνο μια στη πρωτευουσα του κράτους - ενώ προξενεία υπάρχουν υπαρχουν σε διαφορες πολεις που είναι σημαντικές. πχ στην Αυστραλία πρεσβεια εχουμε στη Καμπέρα αλλά προξενειο εχουν και  Συδνευ - Μελβουρνη - Αδελαιδα - πιθανον και Περθ - Μπρισμπειν.

Δημοσ.

Mήπως λέω να έπαιρνες τέτοιο πιστοποιητικό από την χώρα που μένεις;

Γιατί και εγώ χρειάστηκα και πήρα γερμανικό τέτοιο χαρτί.Ή εκτός αν είσαι καινούργιος εκεί...

έχεις δίκιο! Σχεδόν 5 χρόνια είμαι Γαλλία, θα το πάρω από την εδώ υπηρεσία! Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...