Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να φυτεψω ενα δεντρο μονο για ισκιο, να μην ειναι καρποφορο. μερικες ομως απο τις προϋποθεσεις που πρεπει να πληροι απραιτητα ειναι το λιγο ποτισμα, επειδη το μερος οπου θα φυτευτει ειναι μακρια και δεν θα ποτιζεται συχνα και να εχει γρηγορη αναπτυξη. μου προτειναν την καλλωπιστικη μουρια.

την γνωμη σας παλικαρια και για αλλα ειδη.

Δημοσ.

μπα. το κυπαρισι δεν προσφερει καθολου σκια. θα το προτεινα μονο για ηλιακο ρολοϊ.  :-D

καποιο που να απλωνει τα κλαδια του.

• Like 2
Δημοσ.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%AD%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%82.

Εχω δυο τετοια στην αυλη για να βαζω τα αυτοκινητα απο κατω.Μεγαλωνουν αρκετα γρηγορα,στην 5ετια δλδ θα εχει ικανοποιητικη σκια,δεν φτιαχνουν ριζες οπως πχ μια ιτια ή ενας πλατανος(το λεω αν εχεις τσιμεντα γυρω-γυρω).Απο ποτισμα δεν ξερω να σου πω,η μανα μου τα ποτιζει αλλα οτι δεν ειναι καρποφορο,δεν εχει μεγαλη ζητηση σε νερο.Μονο στην αρχη που ειναι μικρο(κανενα χρονο περιπου μεχρι να πιασει και να δυναμωσει),οταν μεγαλωσει δεν εχει θεμα.Καλα λογια ακουω και για την Παυλωνια,το ταχυτερα αναπτυσσομενο δεντρο λενε,ανθεκτικο και τετοια.Ειναι ομως ιδιοτροπο και ευαισθητο μεχρι να πιασει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

+1 για τον σφένδαμο. Τέτοια έχουμε στο χωριό και δεν χρειαζόμαστε κλιματιστικά.

Δημοσ.

Κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι αν σου είναι καθοριστικό το να έχει σκιά (φύλλα) όλο το χρόνο ή όχι.

πχ η μουριά (την οποία είχαμε στο πατρικό και την προτείνω) ρίχνει τα φύλλα της το χειμώνα. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν είναι κακό αφού τη χειμωνιάτικη περίοδο αφήνει τον ήλιο αλλά το καλοκαιράκι έχει ωραία σκιά.

Πάντα βέβαια μιλάω για άγρια (να μην κάνει μούρα δηλαδή) αφού αν κάνει θα μαζεύονται και διάφορα (μύγες, κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Σε ποια τοποθεσια θες να βαλεις το δεντρο; Αν ειναι για τις συνθηκες της μουριας, δοκιμασε χαρουπια. Θα εχεις και χαρουπια.

Δημοσ.

το δεντρο θα φυτευτει σε μερος ¨παραθαλασσιο¨ το οποιο βρισκεται σε  2-3 χλμ μακρια απο την θαλασσα. απο οτι διαβασα στα χαρακτιριστηκα του  ο σφενδαμος δεν αγαπαει αυτο το κλιμα.

κατι αλλο που παρελειψα να αναφερω ειναι οτι στο ιδιο σημειο που θα φυτευτει το νεο δεντρο υπηρχε μια συκια την οποια εκοψα γιατι ειχαν απλωθει πολυ οι ριζες της και αρχισε να ξηλωνει τον σχιστολιθο της αυλης.

απο οτι λεει ο ¨αθανατος¨πιο πανω και για την μουρια ισχυει το ιδιο;

η φυλλοβολια τον χειμωνα δεν με ενδιαφερει. ας ριχνει τα φυλλα του τοτε, αρκει το καλοκαιρι να μου δινει δροσια.

κιοσκι και αναρριχητικα φυτα.Εγγυηση 

ειχα σκεφτει και αυτην την λυση αλλα θα προτιμουσα καποιο δεντρο

Δημοσ.

το δεντρο θα φυτευτει σε μερος ¨παραθαλασσιο¨ το οποιο βρισκεται σε  2-3 χλμ μακρια απο την θαλασσα. απο οτι διαβασα στα χαρακτιριστηκα του  ο σφενδαμος δεν αγαπαει αυτο το κλιμα.

κατι αλλο που παρελειψα να αναφερω ειναι οτι στο ιδιο σημειο που θα φυτευτει το νεο δεντρο υπηρχε μια συκια την οποια εκοψα γιατι ειχαν απλωθει πολυ οι ριζες της και αρχισε να ξηλωνει τον σχιστολιθο της αυλης.

η φυλλοβολια τον χειμωνα δεν με ενδιαφερει. ας ριχνει τα φυλλα του τοτε, αρκει το καλοκαιρι να μου δινει δροσια.

Με αυτα τα κριτηρια, ειναι πολυ καλη επιλογη η χαρουπια. Ενας απο τους λογους που το φυτευουν ως δεντρο ειναι γιατι δημιουργει ενα πολυ καλο μικροκλιμα τριγυρω του, και ειναι πολυ πιο δροσερα. Δεν ειναι φυλλοβολο.

Δημοσ.

ειχα σκεφτει και αυτην την λυση αλλα θα προτιμουσα καποιο δεντρο

Για τον ίδιο λόγο που ξήλωσες τη συκιά, ξηλώσαμε μια μουριά στο πατρικό.

Διέλυσε το σύμπαν γύρω της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...