Dark_Sage Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Γεια σε ολους! Εχω παρατηρήσει το εξης pattern τα τελευταία (αρκετά) χρόνια: θα δω ενα βιβλίο που μου αρέσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, είτε στο επιστημονικό μου πεδίο είτε κάποιο πολιτικό βιβλίο είτε οτιδήποτε. Θα το αγορασω, θα διαβάσω 10 σελιίδες και μετα θα το παρατήσω αν κ θέλω να το διαβάσω. Θα το εχω διπλα μου θα το κοιταζω και θα λεω ναι θελω να το διαβάσω αλλα ποτε δεν θα το τελειωσω Αυτη τη σιτγμή ειναι τουλαχιστον 5 βιβλια που ειναι διπλα μου που ενω θελω δεν καθομαι να τα διαβασω. Ειμαι δυσλεκτικός? Σχολίο και πανεπιστήμιο δεν είχα πρόβλημα με διάβασμα και εξετάσεις. Χρόνο σχετικά ναι έχω. Εχω προβλημα συγκέντρωσης? Δεν με απασχολεί κατι να πω πως ναι αυτο φταίει. Διαβασα το παρακατω: Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας Πως μπορω να δω αν το εχω? Εχω 2 προβληματα και θελησης στο να τελειωσω (οχι να αρχίσω) αλλα και συγκέντρωσης. Οποια γνωμη ή εμπειρία ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2016 από Dark_Sage
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Βάλε σαν πρόγραμμα 5 ή το πολύ 10 σελίδες τη μέρα για αρχή. Ό,τι και να γίνει, να διαβάζεις αυτές τις σελίδες, όση ώρα και να σου πάρουν. Μην προσπαθεήσεις να διαβάσεις περισσότερες. Μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες, πιθανό είναι να μπορείς να διαβάσεις και περισσότερες χωρίς να ζορίζεσαι, άπαξ και μπει η συνήθεια στην καθημερινότητά σου. Πιθανό όμως να μείνεις και στις 5 σελίδες τη μέρα. Δεν πειράζει. Αλλά οπωσδήποτε ξεκινάς με το μίνιμουμ και απλά κοιτάς να το τηρείς αυστηρά. Τώρα αν σε βολεύει να λες ότι έχεις το σύνδρομο τάδε και αυτό δικαιολογεί τα πράγματα που καθυστερείς και αναβάλεις, πάσο.
Moderators Malthador Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ξεκίνα να διαβάζεις: Why Procrastinators Procrastinate 2
Highlander Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Αυτό το παθαίνω όταν το βιβλίο αποδειχθεί μάπα για τα γούστα μου. Έχω αφήσει πολλά βιβλία στη αρχή και στη μέση. Αν το βιβλίο όμως είναι γαμάτο, παίζει να μην κοιμηθώ όλο το βράδυ και να έρθω καπάκι μαγαζί. 3
saxos55 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ξεκίνα να διαβάζεις: Why Procrastinators Procrastinate Ξεκίνησα να το διαβάζω αλλά το έβαλα bookmark να το διαβάσω κάποια στιγμή αργότερα Για όσους βαριούνται το διάβασμα https://www.ted.com/talks/tim_urban_inside_the_mind_of_a_master_procrastinator 2
evabb Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Το ότι σε κεντριζει ο τίτλος και το θέμα δείχνει ενδιαφέρον δεν λέει τίποτα. Δεν μπορείς να ξέρεις αν σου άρεσε το βιβλίο αν δεν το διάβασες ολόκληρο. Κάποια βιβλία είναι γραμμένα δύσκολα ή το θέμα τους είναι δύσκολο ή έχουν μεταφραστεί άσχημα και κουραζουν. Αν πρόκειται για λογοτεχνία ή μυθιστόρημα συνήθως οι πρώτες 10-15 σελίδες είναι λίγο βαρετες μέχρι να μπεις στο νόημα και πρέπει να ζοριστεις λίγο.
idomeneas7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 'Εχω κι εγω κατι παρομοιο...δεν μπορω να κανω μόνο ένα πράγμα επειδή το βαριέμαι και το παρατάω. Αν όμως το σταματήσω και κάνω κάτι άλλο, μετά επιστρέφω και συνεχίζω με όρεξη. Με κάποια πράγματα μάλιστα πρέπει να κάνω και κάτι άλλο παράλληλα. Σε κάποιους φαίνεται ανοργάνωτο αυτό και τους μπερδεύει αλλά μόνο έτσι μπορώ να έχω παραγωγικότητα.
zio10 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Γιατί δεν σου αρέσουν! Αν σου αρέσει πραγματικά ένα βιβλίο δεν το αφήνεις από τα χέρια σου και δεν θέλεις και να τελειώσει!
Dark_Sage Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Γιατί δεν σου αρέσουν! Αν σου αρέσει πραγματικά ένα βιβλίο δεν το αφήνεις από τα χέρια σου και δεν θέλεις και να τελειώσει! μα αυτο ακριβώς ειναι το πρόβλημα που προσπαθώ να αντιμετωπίσω. Οτι μου αρεσει κατι αλλα χανω την ορεξη μου να το τελειώσω και παρόλο που θελω να συνεχίσω δεν κάνω την κίνηση 'Εχω κι εγω κατι παρομοιο...δεν μπορω να κανω μόνο ένα πράγμα επειδή το βαριέμαι και το παρατάω. Αν όμως το σταματήσω και κάνω κάτι άλλο, μετά επιστρέφω και συνεχίζω με όρεξη. Με κάποια πράγματα μάλιστα πρέπει να κάνω και κάτι άλλο παράλληλα. Σε κάποιους φαίνεται ανοργάνωτο αυτό και τους μπερδεύει αλλά μόνο έτσι μπορώ να έχω παραγωγικότητα. το δικό μου ειναι λιγο διαφορετικό. Εσυ μιλάς για mutlitasking ή για round robin ενασχόληση. Εγω δεν βρίσκω τη συγκέντρωση να το κάνω Το ότι σε κεντριζει ο τίτλος και το θέμα δείχνει ενδιαφέρον δεν λέει τίποτα. Δεν μπορείς να ξέρεις αν σου άρεσε το βιβλίο αν δεν το διάβασες ολόκληρο. Κάποια βιβλία είναι γραμμένα δύσκολα ή το θέμα τους είναι δύσκολο ή έχουν μεταφραστεί άσχημα και κουραζουν. Αν πρόκειται για λογοτεχνία ή μυθιστόρημα συνήθως οι πρώτες 10-15 σελίδες είναι λίγο βαρετες μέχρι να μπεις στο νόημα και πρέπει να ζοριστεις λίγο. θα είχες δίκιο αλλα όχι μονο μου αρεσουν οπως τα διαβάζω αλλά ειδικά αυτα που αφορούν τον επιστημονικό μου κλάδο τα βρίσκω φοβερά ενδιαφέροντα αλλα δυστυχως δε τα τελειώνων ποτε Αυτό το παθαίνω όταν το βιβλίο αποδειχθεί μάπα για τα γούστα μου. Έχω αφήσει πολλά βιβλία στη αρχή και στη μέση. Αν το βιβλίο όμως είναι γαμάτο, παίζει να μην κοιμηθώ όλο το βράδυ και να έρθω καπάκι μαγαζί. ρε φιλε και εγω αυτο θελω να κανω. Να παρω το βιβλίο και να το ξεκοκαλίσω. Απλα δεν βρίσκω τη συγκέντρωση να το κανω. Θα το πιάσω κ μετα απο 5' θα κανω κατι αλλο. Βάλε σαν πρόγραμμα 5 ή το πολύ 10 σελίδες τη μέρα για αρχή. Ό,τι και να γίνει, να διαβάζεις αυτές τις σελίδες, όση ώρα και να σου πάρουν. Μην προσπαθεήσεις να διαβάσεις περισσότερες. Μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες, πιθανό είναι να μπορείς να διαβάσεις και περισσότερες χωρίς να ζορίζεσαι, άπαξ και μπει η συνήθεια στην καθημερινότητά σου. Πιθανό όμως να μείνεις και στις 5 σελίδες τη μέρα. Δεν πειράζει. Αλλά οπωσδήποτε ξεκινάς με το μίνιμουμ και απλά κοιτάς να το τηρείς αυστηρά. Τώρα αν σε βολεύει να λες ότι έχεις το σύνδρομο τάδε και αυτό δικαιολογεί τα πράγματα που καθυστερείς και αναβάλεις, πάσο. είναι αλήθεια, πως σε κάτι προσωπικά projects ειχα βάλει όρο καποιους μηνες πριν πως καθε μέρα βρέξει χιονίσει θα ασχοληθώ μία ωρα. Η αληθεια ειναι πως μεσα σε μια εβδομάδα ειχα κανει πρόοδο που δεν ειχα κάνει σε μήνα πριν. Απλα αυτά ηταν projects, ναι ήθελαν συγκέντρωση και κώδικα αλλα οχι καθαρό διάβασμα. Ισως οπως λες να κανω το ιδιο και στα βιβλία Παιδιά, δεν τρολλάρω και οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Απλα θελω να σταματησω να αφήνω βιβλία αδιάβαστα, να βρω τον λόγο και να καταφέρω μετα απο 5' να μην τα παρατάω.
Xvipes Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Παιδιά, δεν τρολλάρω και οποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Απλα θελω να σταματησω να αφήνω βιβλία αδιάβαστα, να βρω τον λόγο και να καταφέρω μετα απο 5' να μην τα παρατάω. 3
Dark_Sage Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ξεκίνα να διαβάζεις: Why Procrastinators Procrastinate το διαβάζω και είναι λες κ μιλάει για εμένα. Μηπως τελικά ειμαι απλά ενας σκληροπυρηνικός procrastinator? Θα δω πως θα καταφερω να εφαρμόσω όσα λεει. Εχεις εφαρμόσει εσύ κάποια απο αυτά που λέει?
Artemidoros282 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2016 Ξεκίνα να διαβάζεις: Why Procrastinators Procrastinate .......Απο αύριο
billpao Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ούτε και εγώ διάβαζα βιβλία, μεχρι που διάβασα ένα ebook ( Mini Habits: Smaller Habits, Bigger Results ) και έβαλα στόχο να διαβάζω τουλάχιστον 2 σελίδες την ημέρα, οτι και αν γίνει. Χαρις αυτήν την τακτική εχω διαβάσει κάπου στα 20 βιβλία μέσα σε 2 χρονια. 2
Dark_Sage Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ούτε και εγώ διάβαζα βιβλία, μεχρι που διάβασα ένα ebook ( Mini Habits: Smaller Habits, Bigger Results ) και έβαλα στόχο να διαβάζω τουλάχιστον 2 σελίδες την ημέρα, οτι και αν γίνει. Χαρις αυτήν την τακτική εχω διαβάσει κάπου στα 20 βιβλία μέσα σε 2 χρονια. Δες τι εγραψα κ εγω για εμενα πιο πανω: είναι αλήθεια, πως σε κάτι προσωπικά projects ειχα βάλει όρο καποιους μηνες πριν πως καθε μέρα βρέξει χιονίσει θα ασχοληθώ μία ωρα. Η αληθεια ειναι πως μεσα σε μια εβδομάδα ειχα κανει πρόοδο που δεν ειχα κάνει σε μήνα πριν. Απλα αυτά ηταν projects, ναι ήθελαν συγκέντρωση και κώδικα αλλα οχι καθαρό διάβασμα. Ισως οπως λες να κανω το ιδιο και στα βιβλία ισως τελικα αυτος ειναι ο τρόπος
tarantules Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Προσωπικά , αν και δεν έχω πρόβλημα συγκέντρωσης , αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Διαβάζοντας (κυρίως ξένα) βιβλία σε ebook μορφή, όλα μα όλα προτείνουν κάποιο άλλο καλό βιβλίο σχετικό που είτε εμπνεύστηκαν είτε απλά το προτείνουν ως πολύ καλό , και καταλήγω να διαβάζω ταυτόχρονα 5-6 βιβλία και στο τέλος να χάνω την μπάλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα