Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είχα επιστροφή φόρου και δεν έγινε συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ.

πάω στην εφορία να το κανονίσω και μου λένε οκ.

έχει περάσει ένας μήνας από τότε.

ούτε τα λεφτά της επιστροφής μπήκαν, ούτε συμψηφισμός έγινε.

οπότε εξακολουθώ να πληρώνω ΕΝΦΙΑ και να περιμένω την επιστροφή.

Τι διάολο γίνεται τώρα;

Να ξαναπεράσω από την εφορία;

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είχα επιστροφή φόρου και δεν έγινε συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ.

πάω στην εφορία να το κανονίσω και μου λένε οκ.

έχει περάσει ένας μήνας από τότε.

ούτε τα λεφτά της επιστροφής μπήκαν, ούτε συμψηφισμός έγινε.

οπότε εξακολουθώ να πληρώνω ΕΝΦΙΑ και να περιμένω την επιστροφή.

Τι διάολο γίνεται τώρα;

Να ξαναπεράσω από την εφορία;

Πάντως σε μένα που ήμουν αντίστοιχη περίπτωση, πήγα στην εφορία και μου το έκαναν επιτόπου.

Ψάξιμο στον υπολογιστή, έκδοση σχετικού παραστατικού, μετά ταμείο για τις σχετικές σφραγιδοϋπογραφές και τέλος.

Όταν τσεκάρισα στο taxis είδα ότι από την οφειλή του ΕΝΦΙΑ (μάλλον ξεχάσαμε τη λέξη "χαράτσι" και το αισθανόμαστε σαν κάτι άλλο ;) ) είχε αφαιρεθεί η επιστροφή κι ένα μικρό υπόλοιπο που έμεινε να πληρώσω είναι σαν τελευταία δόση (λήξη πληρωμής το νέο έτος).

Άρα θα σου έλεγα να πας από κει

Δημοσ.

Κανω φορολογικη δηλωση για ένα φιλο και εχω βαλει το δικο μου email και τωρα μου ηρθε το παρακατω :

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΓΔΕ

Username:******
Αποδέκτης:********
Είδος χρέους που συμψηφίστηκε: ΕΝ.Φ.Ι.Α. (Ν.4223/2013) 2016
Ποσό που συμψηφίστηκε : 92,37 ευρώ

ΘΕΜΑ: Αυτόματος Συμψηφισμός Χρέους

Σας γνωρίζουμε ότι διενεργήθηκε αυτόματος συμψηφισμός μη ρυθμισμένου χρέους σας με ποσά πληρωμής που έχετε πραγματοποιήσει σε τράπεζα και ήταν σε εκκρεμότητα στη Δ.Ο.Υ. σας. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε για το νέο μειωμένο ποσό της οφειλής σας από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση/Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης στο TaxisNet.

Κωδ:ΣΜΨΥΠ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο

Δημοσ.

Θα γίνει σε όλους συμψηφισμός , επειδή μου χρωστάνε 448 ευρώ και δεν έχω ΕΝΦΙΑ , καθώς δεν έχω σπίτι ??

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σήμερα μου βάλανε την επιστροφή τελικά! Δεν χρειάστηκε να πάω στην εφορία, έφτανε η αίτηση που είχε κάνει ο λογιστής μου όπως μου είχε πει.

Πάλι καλά, τα είχα ξεχάσει σχεδόν! :D

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα μου βάλανε την επιστροφή τελικά! Δεν χρειάστηκε να πάω στην εφορία, έφτανε η αίτηση που είχε κάνει ο λογιστής μου όπως μου είχε πει.

Πάλι καλά, τα είχα ξεχάσει σχεδόν! :D

Γλέντι τώρα!! :)

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μια ερώτηση σχετική του θέματος.Ο λογιστής μου έιπε από το καλοκαίρι ότι δικαιούμαι επιστροφή φόρου κάπου στα 450€ όπως και ο αδερφός μου και μου είχε πει ότι θα μπουν τα λεφτά τον Σεπτέμβριο.Τα λεφτά δεν έχουν μπει ακόμα σε μένα ενώ ο αδερφός μου κανονικά τα πήρε στο λογαριασμό του.

Διάβασα ότι μπορώ να πάω στο ΚΕΠ με κάποια διακαιολογητικά για να δώσουν αυτοί το οκ για να μπουν.Τι δικαιολογητικά χρειάζονται και γενικά τι συμβαίνει με αυτό το θέμα;Προφανώς δεν δουλεύει τίποτα και δεν ξέρει κανείς υπεύθυνος όταν τον ρωτάς αλλά νομίζω άδικα είναι να μην τα πάρω.Διάβασα για Εκκαθαρηστικό,ταυτότητα και φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού,ισχύουν;Θέλει κάτι ακόμα;

Δημοσ.

Μια ερώτηση σχετική του θέματος.Ο λογιστής μου έιπε από το καλοκαίρι ότι δικαιούμαι επιστροφή φόρου κάπου στα 450€ όπως και ο αδερφός μου και μου είχε πει ότι θα μπουν τα λεφτά τον Σεπτέμβριο.Τα λεφτά δεν έχουν μπει ακόμα σε μένα ενώ ο αδερφός μου κανονικά τα πήρε στο λογαριασμό του.

Διάβασα ότι μπορώ να πάω στο ΚΕΠ με κάποια διακαιολογητικά για να δώσουν αυτοί το οκ για να μπουν.Τι δικαιολογητικά χρειάζονται και γενικά τι συμβαίνει με αυτό το θέμα;Προφανώς δεν δουλεύει τίποτα και δεν ξέρει κανείς υπεύθυνος όταν τον ρωτάς αλλά νομίζω άδικα είναι να μην τα πάρω.Διάβασα για Εκκαθαρηστικό,ταυτότητα και φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού,ισχύουν;Θέλει κάτι ακόμα;

Πάνε στην εφορία που ανήκεις με τα δικαιολογητικά που ανέφερες και αν είσαι τυχερός μπορεί να τα πάρεις και επιτόπου.

• Like 3
Δημοσ.

Πάνε στην εφορία που ανήκεις με τα δικαιολογητικά που ανέφερες και αν είσαι τυχερός μπορεί να τα πάρεις και επιτόπου.

Ετσι ακριβως .Καμμια σχεση τα ΚΕΠ.

• Like 1
Δημοσ.

να τα πάρεις επιτόπου θα έλεγα ότι δε παίζει.

βασικά έχουν ένα όριο πάνω από το οποίο η επιστροφή γίνεται μόνο μέσω τραπέζης.

μου το είχε πει ένας υπάλληλος το όριο αλλά το ξέχασα.400-450€ κάπου εκεί γύρω.

οπότε δίνεις IBAN.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...