Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάλογος σημερα σε γνωστη εφορία των Αθηνών. Διάλογος:

-Πειτε μου ένα λογο που δε μου πιστωνετε την επιστροφή"

-Έχει προβλημα το συστημα.

-3 χρονια τα ιδια μου λέτε. Γιατι απλά δεν λέτε οτι έχετε εντολη να μη τα καταθέσετε για να ξαναέρθω να αιτηθώ συμψηφισμο για τον ΕΝΦΙΑ.

-Σας ειπα κυριε, έχει προβλημα το συστημα.

- Δεν έχει προβλημα το συστημα, τη βλέπω και εγω την επιστροφή (με θρασυτατη κινηση πάνω απ το κεφάλι της υπαλλήλου). Να το το κουμπί που γράφει πιστωση. Απλά το πατάς.

-Σας παρακαλω κυριε...

Καμία ελπιδα.

• Like 4
  • Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν υποβληθεί τροποποιητική δήλωση τώρα που πέρασε η προθεσμία, υπάρχει αυτοτελές πρόστιμο;

Ναι 100 ευρω

http://www.tilegrafima.gr/oikonomia/forologiki-dilosi-prostima-ekprothesmon/

Περυσι ομως που την πατησα με του γιου μου και το ξεχασα που ηταν μηδενικη δεν του το εβαλαν .

Δημοσ.

Όπως λέει και ο συνάδελφος pontez2, ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.

Είμαι συμβασιούχος (μίσθωση έργου) και δούλεψα 10 μήνες το 2016. Έπειτα μπήκα στρατό κλείνοντας τα βιβλία μου ενώ είχα ένα μικρό χρέος στον ΟΑΕΕ (~200 ευρώ μέσω ρύθμισης που την πλήρωνα κανονικά) και ΕΝΦΙΑ 2 ετών (~550 ευρώ). Είχα επιστροφή >1,500 ευρώ και δεν έπαιρνα επιστροφή παρά όλες τις αιτήσεις στη εφορία μου.

Περνούν κάποιοι μήνες, μου μένει μια μικρή δόση στον ΟΑΕΕ, κανονίζει κάτι ο λογιστής μου με έναν εφοριακό και μου συμψηφίζει τους 2 ΕΝΦΙΑ και πέρνω το υπόλοιπο (>1,000 ευρώ). Αυτό έγινε τον Ιανουάριο 2017.

Περνά πάλι ο καιρός, κάνω δήλωση στις 9 Μαϊου 2017. Προέκυψε πιστωτικό υπόλοιπο >1,500 ευρώ (λόγω μεγάλων παρακρατήσεων από τον εργοδότη μου). Μου λέει ο λογιστής δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, θα μπουν φθινόπωρο και αν. Ωραία λέω, άφραγκος λόγω στρατού και φυσιοθεραπειών, ξετρελάθηκα από τη χαρά μου.

Και -μαντέψτε- περνά ξανά ο καιρός, φτάνει Ιούλιος, δεν την πάλευα καθόλου. λέω να παώ στην εφορία. Γενικά δεν μου είμαι εύκολο because ΣΤΡΑΤΟΣ! Τελοσπάντων, στέλνω την αδερφή μου με εξουσιοδότηση, κάνει αίτηση, της λένε τσέκαρε σε 3 μήνες πάλι. Επισκέπτομαι αυτό το ωραιότατο σάιτ http://panagia.manatous.gr/ και έπειτα κάθομαι κάποιες μέρες να ηρεμήσω.

Βγαίνω σε άδεια απολύσεως, λέω τώρα πρέπει να πάω να αρχίσω να κάνω ερωτήσεις στην πολυαγαπημένη μου εφορία.

Πάω εκεί, ρωτάω, -μαντέψτε- μου λένε έχει πέσει το σύστημα (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;;: ) και δεν μπορούμε να δούμε τίποτα. Λέω έχω κάνει αίτηση και ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ. Επικαλέστηκα και την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: http://www.aade.gr/sites/default/files/2017-06/dt_epistr_14.06.17.pdf. Μου απαντά δεν έχουμε άτομα και είμαστε ακόμα στις δηλώσεις του Φεβρουαρίου (;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ). ΟΚ, εγώ μπορώ να κάνω κάτι; Όχι μου λένε, ΤΙΠΟΤΑ.

Περνούν οι μέρες, είμαι απελπισμένος, παίρνω τηλ στην ΑΑΔΕ. Τους λέω το και το. Μου απαντούν πως βλέπουν ότι έχω επιστροφή (αυτό δεν το θυμάμαι καλά) και ότι εκκρεμούν να εκτελεστούν κάποια ΦΕΚ από την εφορία μου.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορώ επιτέλους να κάνω; Έχω κουραστεί πολύ και έχω δανειστεί από όλο το χωριό (που λέει ο λόγος).

Οποιαδήποτε διευκρίνιση ευπρόσδεκτη!

- Ένας απελπισμένος φορολογούμενος (που δεν βλέπει το νόημα να δουλεύει στην Ελλάδα πια).

• Moderators
Δημοσ.

Η δικιά μου επιστροφή μπήκε προχθές τελικά, δήλωση είχα κάνει 21 Ιουνίου.

Το ίδιο και σε μένα. 

Παρότι σίγουρα έχω και ΕΝΦΙΑ, οπότε ευτυχώς γλιτώνω την ταλαιπωρία με τον συμψηφισμό (βασικά τον άθλιο τρόπο εφαρμογής του). 

• Like 1
Δημοσ.

Το ίδιο και σε μένα. 

Παρότι σίγουρα έχω και ΕΝΦΙΑ, οπότε ευτυχώς γλιτώνω την ταλαιπωρία με τον συμψηφισμό (βασικά τον άθλιο τρόπο εφαρμογής του). 

Πότε έκανες δήλωση; Αίτηση για να τα πάρεις έκανες;

• Moderators
Δημοσ.

Η δήλωση μου έγινε στις 22/06. Δεν έκανα κάποια πρόσθετη αίτηση.

Επίσης, δεν μου ήρθε κάποια ειδοποίηση (από taxisnet/ gsis) για την επιστροφή. Έτυχε να ελέγξω στο url για την εκκαθάριση την Πέμπτη, και το μήνυμα για το ΑΦΜ είχε αλλάξει από "εκκρεμεί έλεγχος" (ή κάτι σε αυτά τα πλαίσια) σε "Το επιστρεφόμενο ποσό θα είναι διαθέσιμο στις : 28/07/2017". 

Δημοσ.

Η δήλωση μου έγινε στις 22/06. Δεν έκανα κάποια πρόσθετη αίτηση.

Επίσης, δεν μου ήρθε κάποια ειδοποίηση (από taxisnet/ gsis) για την επιστροφή. Έτυχε να ελέγξω στο url για την εκκαθάριση την Πέμπτη, και το μήνυμα για το ΑΦΜ είχε αλλάξει από "εκκρεμεί έλεγχος" (ή κάτι σε αυτά τα πλαίσια) σε "Το επιστρεφόμενο ποσό θα είναι διαθέσιμο στις : 28/07/2017". 

Δεν στελουν email για επιστροφη .

• Moderators
Δημοσ.

Σωστά. Γιατί δεν έχει έρθει ποτέ. Όπως δεν έχει έρθει ποτέ,εκτός από δύο εντελώς random φορές, ειδοποίηση για το οτιδήποτε από το σύστημά τους.

Τέλος πάντων. Αυτό είναι άλλη συζήτηση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...