Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Στη δικη μου περιπτωση η βεβαιωση/προστιμο βγηκε 2 χρονια μετα τον θανατο.

Και αναρωτιεμαι γιατι δεν το ελεγαν 5 χρονια τωρα. Περιμεναν να παρει προσαυξηση 66%?....

Παντως ο κληρονομος πληρωνει μόνο αν κανει δεκτη τη κληρονομια, σωστα?

Nαι, αν δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομίας δεν υφίσταται καμία υποχρέωση.

(Στη δική μου περίπτωση, δεν το λέω για το ποσό που μας ήρθε, το οποίο τέλος πάντων καλύπτεται, όσο δυσάρεστο κι αν είναι να πρέπει να δώσεις 20-25 ευρώ από το πουθενά, αλλά για το παράλογο της όλης ιστορίας, θυμήθηκαν 17 χρόνια μετά να ζητήσουν καταβολή προστίμου...)

Δημοσ.

Βέβαια για να μη γινει αποδοχή κληρονομιάς πρέπει να πληρωσεις το 200ράκι έτσι? Μηηηη ξεχνιόμαστε. Θες δε θες θα πλερώσεις!

Δημοσ.

Βέβαια για να μη γινει αποδοχή κληρονομιάς πρέπει να πληρωσεις το 200ράκι έτσι? Μηηηη ξεχνιόμαστε. Θες δε θες θα πλερώσεις!

Δεν ξερω αν εχει αλλαξει αυτο αλλα οταν το 1994 εκανε η μητερα μου οταν πεθανε ο πατερας μου δεν πληρωσε τιποτα και εγινα εγω ο μανδικος κληρονομος.

Δημοσ.

(Στη δική μου περίπτωση, δεν το λέω για το ποσό που μας ήρθε, το οποίο τέλος πάντων καλύπτεται, όσο δυσάρεστο κι αν είναι να πρέπει να δώσεις 20-25 ευρώ από το πουθενά, αλλά για το παράλογο της όλης ιστορίας, θυμήθηκαν 17 χρόνια μετά να ζητήσουν καταβολή προστίμου...)

Mετα απο 17 χρονια μόνο 20-25€ μαλλον ειναι απιθανο, γιατι υπαρχουν οι προσαυξησεις.

Μηπως το προστιμο που λες βεβαιωθηκε προσφατα?

• Super Moderators
Δημοσ.

Πώς να βεβαιώθηκε πρόσφατα; Ο άνθρωπος έχει πάνω από 13 χρόνια που έφυγε από τη ζωή και η "παράβαση" χρονολογείται από το 1999. Έτσι λέει το χαρτί που μας έστειλαν, τουλάχιστον.

Τόσα ζητούσαν. Τους τα δώσαμε, γιατί για ένα τέτοιο ποσό δεν ήταν δυνατόν από Αθήνα να μπω σε συζήτηση με τους καρεκλοκένταυρους της "συμπρωτεύουσας", τους ευχηθήκαμε από καρδιάς καλοφάγωτα και έληξε η ιστορία. Ελπίζω, δηλαδή. Γιατί στη μητέρα μου είχαν "βεβαιώσει" παλιότερα σειρά παραβάσεων για αυτοκίνητο που δεν ήταν δικό της, έτρεχε η γυναίκα επί εβδομάδες στην εφορία να τους εξηγήσει πως το αυτοκίνητο του οποίου η πινακίδα αναγραφόταν στο μπιλιέτο δεν ήταν δικό της, ούτε και είχε ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο, και το πρόβλημα τελικά λύθηκε μόνο όταν απείλησε να επιστρέψει με τα κανάλια. Τότε κουνήθηκε κάποιος Φορέβας στη ΔΟΥ και διαπίστωσε πως, πράγματι, το αυτοκίνητο στο οποίο βεβαιωνόταν η παράβαση δεν ήταν δικό της. Πριν την απειλή για τα κανάλια, στα καλότυχά τους, και μάλιστα η απάντηση που της έδωσε ένα θρασίμι εκεί μέσα, από αυτά που πληρώνονται από τους φόρους μας, ήταν "πρόβλημά σας, εδώ έχω βεβαίωση παράνομης στάθμευσης".

Τέλος πάντων, ξεφεύγουμε από το θέμα του νήματος.

Δημοσ.

Δηλαδη αν δε πληρωσεις 200€ σου δινουν με το ζορι την οποια κληρονομια υπαρχει?

Κι αν ειναι 5 παιδια? σου δινουν με το ζορι το 20%?

Αν τα τρια παιδια πληρωσουν το 200ρι τοτε σου δινουν με το ζορι το 50%?....

Δε νομιζω να ειναι ετσι τα πραγματα.

Πώς να βεβαιώθηκε πρόσφατα; Ο άνθρωπος έχει πάνω από 13 χρόνια που έφυγε από τη ζωή και η "παράβαση" χρονολογείται από το 1999. Έτσι λέει το χαρτί που μας έστειλαν, τουλάχιστον.

Ποια ειναι η ημερομηνια εκδοσης του προστιμου, οπως αναγραφεται στο εγγραφο?

Προσαυξησεις δεν εχει?

.............Γιατί στη μητέρα μου είχαν "βεβαιώσει" παλιότερα σειρά παραβάσεων για αυτοκίνητο που δεν ήταν δικό της, έτρεχε η γυναίκα επί εβδομάδες στην εφορία να τους εξηγήσει πως το αυτοκίνητο του οποίου η πινακίδα αναγραφόταν στο μπιλιέτο δεν ήταν δικό της, ούτε και είχε ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο, και το πρόβλημα τελικά λύθηκε μόνο όταν απείλησε να επιστρέψει με τα κανάλια. Τότε κουνήθηκε κάποιος Φορέβας στη ΔΟΥ και διαπίστωσε πως, πράγματι, το αυτοκίνητο στο οποίο βεβαιωνόταν η παράβαση δεν ήταν δικό της.

Ειμαι περιεργος να μαθω κι εγω τον λογο του δικου μου θεματος, και ελπιζω να ειναι καποιο παρομοιο λάθος γιατι προκειται για 100δες ευρω.

Δημοσ.

Πήγα σήμερα στην εφορία. Μπροστά στον κισέ κολλημένο χαρτί "Η επιστροφή φόρου θα πραγματοποιείται αυτόματα. Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να έρχονται στην εφορία" (στο περίπου το έγραφε έτσι). Βέβαια αν ρωτούσες κάποιον υπάλληλο σου έλεγε ότι πρέπει να κάνεις την αίτηση για επιστροφή φόρου. Με λίγα λόγια, όποιος ξεχαστεί/βαρεθεί να πάει στην εφορία καλύτερα για το κράτος

• Like 1
Δημοσ.

Πήγα σήμερα στην εφορία. Μπροστά στον κισέ κολλημένο χαρτί "Η επιστροφή φόρου θα πραγματοποιείται αυτόματα. Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να έρχονται στην εφορία" (στο περίπου το έγραφε έτσι). Βέβαια αν ρωτούσες κάποιον υπάλληλο σου έλεγε ότι πρέπει να κάνεις την αίτηση για επιστροφή φόρου. Με λίγα λόγια, όποιος ξεχαστεί/βαρεθεί να πάει στην εφορία καλύτερα για το κράτος

Το αυτόματο σύστημα δε δουλεύει. Η εφορία δε δουλεύει. Ο ΕΝΦΙΑ χρεώνεται κανονικά. Η επιστροφή φόρου σ'εμάς που δεν έχουμε ΕΝΦΙΑ δεν πιστώνεται. Τα λεφτά πρακτικά δεν ανήκουν στο κράτος. Τα λεφτά ωστόσο παρακρατούνται στο κράτος.

Φίλε φοβάμαι να πάω στην εφορία γιατί φοβάμαι μη και δε πάρω σεντ και σπαταλήσω είτε ώρες ύπνου μου (που δε τις έχω και για πέταμα με τη ζωή που κάνω) είτε ώρες από τη δουλειά μου, και φοβάμαι μην εκνευριστώ από ουρές και μαλακίες και φάω πόρτα.

Δημοσ.

Αν μετα το συμψηφισμο ειναι να παρεις λεφτα πρεπει να συμπληρωσεις αιτηση και υπαρχει διαδικασια. Αν ειναι να μην παρεις ξεμπερεδευεις γρηγορα και το μονο που χρειαζεται ειναι ο αριθμος του ΑΦΜ σου.

Το αυτόματο σύστημα δε δουλεύει. Η εφορία δε δουλεύει. Ο ΕΝΦΙΑ χρεώνεται κανονικά. Η επιστροφή φόρου σ'εμάς που δεν έχουμε ΕΝΦΙΑ δεν πιστώνεται. Τα λεφτά πρακτικά δεν ανήκουν στο κράτος. Τα λεφτά ωστόσο παρακρατούνται στο κράτος.

Φίλε φοβάμαι να πάω στην εφορία γιατί φοβάμαι μη και δε πάρω σεντ και σπαταλήσω είτε ώρες ύπνου μου (που δε τις έχω και για πέταμα με τη ζωή που κάνω) είτε ώρες από τη δουλειά μου, και φοβάμαι μην εκνευριστώ από ουρές και μαλακίες και φάω πόρτα.

Παντως τοσα χρονια πιστωνονταν κανονικα, σε μενα τουλαχιστον επι αρκετα χρονια και μαλιστα γρηγορα(πλην μόνο μιας φορας, τοτε που εστελνες εκατονταδες αποδειξεις και επαιρνες 100δες ευρω επιστροφη).

Αμα πας θα τα παρεις τα λεφτα, απλα μπορει να περιμενεις 2-3 ωρες.

Δημοσ.

Αν μετα το συμψηφισμο ειναι να παρεις λεφτα πρεπει να συμπληρωσεις αιτηση και υπαρχει διαδικασια. Αν ειναι να μην παρεις ξεμπερεδευεις γρηγορα και το μονο που χρειαζεται ειναι ο αριθμος του ΑΦΜ σου.

Παντως τοσα χρονια πιστωνονταν κανονικα, σε μενα τουλαχιστον επι αρκετα χρονια και μαλιστα γρηγορα(πλην μόνο μιας φορας, τοτε που εστελνες εκατονταδες αποδειξεις και επαιρνες 100δες ευρω επιστροφη).

Αμα πας θα τα παρεις τα λεφτα, απλα μπορει να περιμενεις 2-3 ωρες.

Εγω παντως που πηγα εφορια και εκανα ολη τη διαδικασια και δεν εχω ενφια περιμενω 6 εβδομαδες το ιλλιγγιωδες ποσο των 140 ευρω..

Δημοσ.

εγω ειχα παει πριν ενα μηνα στην δου που ανηκω και ζητησα να μου κανουν συμψηφισμο με τα 15 ευρω που εχω να πληρωσω για ενφια αλλα ακομα τιποτα...ουτε να με πληρωσουν θελουν αλλα ουτε να γινει συμψηφισμος...ασε που εχει μπει και τοκος επιπλεον 0,11 λεπτα..

ΞΕΦΤΥΛΕΣ!

Δημοσ.

Ξερει κανεις αν μπορουμε να παμε και σε αλλη εφορια απο αυτην που ανηκουμε?

Οχι δεν γίνεται

Εγώ εκανα την αιτηση συμφηφισμου αρχές Σεπτεμβριου, δεν ειχε πολυ κοσμο και τελειωσα σε 30 λεπτα.

Ο ΕΝΦΙΑ φανηκε στο Taxis να εχει εξοφληθει άμεσα (σε 2-3 ώρες) αλλά το υπόλοιπο του ποσού δεν το εχω παρει ακομα..

Χρήματα στο χέρι δεν παιζουν εκτός αν μιλάμε για μικρά ποσά

Επισης καθε ΔΟΥ ανάλογα με την εισπραξιμότητα που εχει και την στοχοθεσία της δουλεύει τελειως διαφορετικά με αποτελεσμα κανείς να μην γνωρίζει τι γίνεται τελικά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...