Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ειναι ετσι αυτο αποτελει φορολογικη παραβαση του εργοδοτη προς το δημοσιο .

Προφανως αλλα αυτο θα το πληρωσει ο εργαζομενος; Χλωμο.

• Like 1
  • Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στους φορολογούμενους, που δήλωσαν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) στο έντυπο Ε1, το ποσό επιστροφής θα πιστωθεί στις 16/06/2017, ενώ για τους φορολογούμενους, που δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN, που δήλωσαν, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο από τις 23/06/2017, με την προσκόμιση στην αναγραφόμενη τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος, η οποία είναι ενσωματωμένη στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου, που έχει εκδοθεί για το φορολογικό έτος 2016.

(Η ειδοποιηση που λεει που βρισκετε?)

Δημοσ.

Δεν ανοιγει ο συνδεσμος.

Στους φορολογούμενους, που δήλωσαν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) στο έντυπο Ε1, το ποσό επιστροφής θα πιστωθεί στις 16/06/2017, ενώ για τους φορολογούμενους, που δεν διαθέτουν λογαριασμό ή βρέθηκε σφάλμα κατά τον έλεγχο του IBAN, που δήλωσαν, το ποσό επιστροφής θα είναι διαθέσιμο από τις 23/06/2017, με την προσκόμιση στην αναγραφόμενη τράπεζα της ειδοποίησης επιστροφής φόρου εισοδήματος, η οποία είναι ενσωματωμένη στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου, που έχει εκδοθεί για το φορολογικό έτος 2016.

(Η ειδοποιηση που λεει που βρισκετε?)

Το εκκαθαρστικο σου απο το taxis..

Δημοσ.

Αν ειναι ετσι αυτο αποτελει φορολογικη παραβαση του εργοδοτη προς το δημοσιο .

Σιγά μην τον κρεμάσουν και στο Σύνταγμα

Άλλαξε το αφορολογητο μες στη μέση της χρονιάς, άλλαξε πάρα πολύ η εισφορά αλληλεγγύης λογικό είναι να υπάρχουν αποκλίσεις πάρα πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι φέτος πληρώνουν ενώ θα έπρεπε να είναι μηδενικοι, δεν μπορείς να αποδόσεις ευθύνες στον εργοδότη όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης στην ουσία και όπως έχω ξαναπεί επίτηδες το έκαναν για να μη βγαίνουν τόσα πολλά μηδενικά εκκαθαριστικά και του χρόνου το ίδιο θα γίνει με το μπαχαλο των αποδείξεων

Αφού δεν τα κράτησε ο εργοδότης θα τα πληρώσει ο εργαζόμενος με την εκκαθάριση της δήλωσης το αποτέλεσμα είναι το ίδιο στην ουσία.

Εντάξει είναι "βαρύ" να σου σκάει ένα τέτοιο εκκαθαριστικό αλλά ή η μία ή η άλλη θα ήταν αν έδιναν λιγότερα το μήνα

• Like 1
Δημοσ.

Της μικρης μου εκκαθαριση 9/5 πιστωτικο , σωστο ΙΒΑΝ αλλα τα ....35 ευρω ακομα να μπουν.

Σιγά μην τον κρεμάσουν και στο Σύνταγμα

Άλλαξε το αφορολογητο μες στη μέση της χρονιάς, άλλαξε πάρα πολύ η εισφορά αλληλεγγύης λογικό είναι να υπάρχουν αποκλίσεις πάρα πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι φέτος πληρώνουν ενώ θα έπρεπε να είναι μηδενικοι, δεν μπορείς να αποδόσεις ευθύνες στον εργοδότη όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης στην ουσία και όπως έχω ξαναπεί επίτηδες το έκαναν για να μη βγαίνουν τόσα πολλά μηδενικά εκκαθαριστικά και του χρόνου το ίδιο θα γίνει με το μπαχαλο των αποδείξεων

Αφού δεν τα κράτησε ο εργοδότης θα τα πληρώσει ο εργαζόμενος με την εκκαθάριση της δήλωσης το αποτέλεσμα είναι το ίδιο στην ουσία.

Εντάξει είναι "βαρύ" να σου σκάει ένα τέτοιο εκκαθαριστικό αλλά ή η μία ή η άλλη θα ήταν αν έδιναν λιγότερα το μήνα

Η παραβαση του εργοδοτη είναι ότι δεν επεδωσε κάθε μηνα τον αναλογουντα ΦΜΥ με αποτέλεσμα το κρατος να καθυστερει την εισπραξη και να περιμενει την φορολογικη δηλωση του μισθωτου.

Δημοσ.

Από την άλλη το κράτος τρώει το 1.5% που θα έκανε έκπτωση αν το ποσό παρακρατούνταν στη μισθοδοσία και αποδιδόταν νωρίτερα. Αν αποδοθούν τα χρήματα με την εκκαθάριση της δήλωσης, δεν υπάρχει -1.5%.

Δημοσ.

Η παραβαση του εργοδοτη είναι ότι δεν επεδωσε κάθε μηνα τον αναλογουντα ΦΜΥ με αποτέλεσμα το κρατος να καθυστερει την εισπραξη και να περιμενει την φορολογικη δηλωση του μισθωτου.

όταν τον Ιούνιο σου αλλάζουν τις κλίμακες και την αλληλεγγύη είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά, αν δεν ήθελαν να γίνουν ας ανακοίνωναν τα μέτρα από τον δεκέμβρη του '15 το αργότερο για να εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο και να είναι όλη η χρονιά ομαλή

όταν το κράτος είναι μπάχαλο το μπάχαλο αυτό όπως καταλαβαίνεις μεταφέρεται και στους ιδιώτες, δε μπορεί να γίνει διαφορετικά

κάτσε να βγουν στατιστικά των δηλώσεων για φέτος όταν τελειώσουν και σύγκρινέ μου πόσα μηδενικά εκκαθαριστικά θα έχουμε φέτος σε σχέση με πέρυσι, είμαι βέβαιος από το μέχρι τώρα δείγμα μου ότι θα είναι σαφώς λιγότερα 

για το'17 (δηλώσεις '18) δε θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα γιατί από την αρχή της χρονιάς ισχύουν δεδομένα πράγματα που δε θα αλλάξουν, του χρόνου αν είναι ο κόσμος θα πληρώσει λόγω αποδείξεων 

ΥΓ επίσης υπάρχουν και διάφορες περιπτώσεις όπου ο εργοδότης δε μπορεί να σου κρατήσει τον φόρο με τρόπο ώστε να σου βγει μηδενικό το εκκαθαριστικό λόγω διαφόρων συνθηκών όπως το ότι άλλαξες εργασία μέσα στη χρονιά ή έχεις ένα επιπλέον εισόδημα από άλλη πηγή το οποίο είτε φορολογείται ξεχωριστά (ενοίκια) είτε είναι μικρό ώστε να σου κρατήσει ο άλλος φόρος όταν όμως προστεθεί στο υπόλοιπο εισόδημά σου γίνεται χαμούλης

χθες έκανα δήλωση σε τέτοια περίπτωση όπου 5 χιλιάρικα από δεύτερη εργασία (στα οποία δεν είχε κρατηθεί φόρος γιατί δεν προβλέπεται) προστέθηκαν πάνω σε 20 (τα οποία είχαν ήδη το θέμα ότι άλλαξε το αφορολόγητο στη μέση της χρονιάς και δεν είχαν κρατηθεί όλα στην εντέλεια) και βγήκε ένα ωραιότατο εκκαθαριστικό 1900€ και ο άλλος έπαθε εγκεφαλικό και από  τη δεύτερη δουλειά που την κάνει σαν εξτραδάκι του μένουν ουσιαστικά πολύ λίγα χρήματα 

για όλα αυτά όμως δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον άλλον πέρα από το κράτος που σου επιβάλλει τη φορολογία όπως και όποτε του καπνίσει 

στη τελική να στο πω και αλλιώς; όταν πήγα το δεκέμβριο να βγάλω δώρα χριστουγέννων επειδή το πρόγραμμά μου πήγε να κρατήσει πάρα πολλά για να αντισταθμίσει αυτή την αλλαγή στο φόρο και έβγαινε σε κάποιους ένα δώρο πολύ μικρότερο από τον κανονικό μισθό μου άρχιζαν αγριεμένα τηλέφωνα "πώς θα κάνουμε χριστούγεννα; :mad:  έχω δυο παιδιά, είμαι χωρισμένη μάνα "  και άλλα γραφικά.. 

και να τους έδινα τα λεφτά να "έκαναν χριστούγεννα" θα τους έβγαιναν τώρα να τα πληρώσουν και πάλι θα τα άκουγα εγώ, λες και φταίω εγώ.. 

οπότε παιδιά τα παράπονά σας στον τσίπρα και τον σόιμπλε αφήστε τους εργοδότες ήσυχους σε αυτό.. 

• Like 2
Δημοσ.

Η φορολογια είναι τρομακτικη...Η κορη μου δουλευει συνεχεια νυχτα 23:00-07:00 ( 7 ωρες με προσαυξηση 0,40 νομιζω)  και 4 Κυριακες τον μηνα με προσαυξηση και 0,40 και 0,75 .

Αν δουλευε ημερα και χωρις Κυριακες θα επερνε τα ιδια και ισως λιγο περισσοτερα λεφτα λογω ΦΜΥ .

• Like 1
Δημοσ.

Εγω φετος από 1800 περυσι φορο πηγα στα 2850 με ιδια μικτα και 6.500 παρακρατηθεντα και γιατι και το τελευταιο παιδι επαψε να είναι προστατευομενο μελος εστω και αν σπουδαζει επειδη εργαζεται...Του χρονου ..............

Δημοσ.

Και εμένα ο φαδερ εχει βγει επιστροφή 2200. Μισθωτος ειναι και πέρσι ξεκινησε να δουλεύει από Ιούνιο αλλα απο τον μεικτό μισθό εχει περιπου 1500 τον μηνα κρατήσεις. Ποτε να περιμένουμε να μπουν ρε guys?

Δημοσ.

31 χρονια εργασια , 6 σαν ελευεθρος επαγγελματιας μηδενικες δηλωσεις και 25 σαν μισθωτος μια μονο φορα εχω παρει επιστροφη  και όχι κατι σπουδαιο και με τρια παιδια που εχουν φυγει τωρα πια από τη δηλωση αλλα πριν 10 χρονια αρχισαν να αποχωρουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...