Mike_K8 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σε όλη τη παρέα του φόρουμ! Θέλω να ρωτήσω το εξής.Πριν λίγες μέρες είχα μια συζήτηση με έναν γνωστό μου,σε εντελώς υποθετικό επίπεδο,σχετικά με βραδινή εργασία σε μπαράκι. Το κακό είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα από service,bar κτλ κτλ οπότε και αρχικά ήμουν διστακτικός. Επειδή όμως δε βλέπω φως στο τούνελ,σχετικά με άλλη εργασία άμεσα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι πιο σοβαρά. Συνεπώς αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι τι ακριβώς παίζει με το νυχτοκάματο? Αν υποθέσουμε οτι κάποιος εργάζεται ένα τριήμερο την εβδομάδα ο εργοδότης πληρώνει ενα στάνταρ ημερομίσθιο? + κάποια ποσοστά απ'το κέρδη του μαγαζιού? Επίσης να φανταστώ ότι τα ένσημα πλέον ειναι στην διακριτική ευχερεια του εκάστοτε εργοδότη? Προσωπικά ακόμη και εάν δε προσληφθώ πότε θα'θελα να γνωρίζω ακόμη και εντελώς πληροφοριακά τι επικρατεί με τους μισθούς στα βραδινά μαγαζιά. Όποιες πληροφορίες καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1
Miracle Worker Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Ποσοστά από τα κέρδη δεν έχω ξανακούσει, ποσοστά από το μπουρμπουάρ ναι. Ναι, το ημερομίσθιο θα είναι στάνταρ συν κάποια μπουρμπουάρ. Τα ένσημα εξαρτάται το μαγαζί. 1
johnkal Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Ποσοστά από τα κέρδη δεν έχω ξανακούσει, ποσοστά από το μπουρμπουάρ ναι. Τα κωλομπαρα δε τα ξέρεις;;
georgekz750 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Τα ενσημα ειναι πλεον μεγαλυτερο πανηγυρι απ οτι ηταν ως τωρα στη νυχτα. Τωρα πλεον σου κανουν προσληψη κανονικα ωστε αν ερθει ελεγχος να ειναι μια χαρα,αλλα δεν πληρωνουν τις εισφορες στο ΙΚΑ γιατι απλα...δεν το νοιαζει το ΙΚΑ! Αφηνει να παιρνουν ασφαλιστικες ενημεροτητες και να προσλαμβανουν κοσμο μεγαλοοφειλετες του και δεν κανει τιποτα απολυτως για αυτο. Οι περισσοτεροι δε εχουν τα μαγαζια γραμμενα σε ονοματα αχυρανθρωπων τους,οι οποιοι δεν εχουν τιποτα απολυτως στο ονομα τους και δεν τους νοιαζει ουτε ΙΚΑ ουτε εφορια ουτε τιποτα. Μαγικη χωρα,ζησε και συ το μυθο σου στην Ελλαδαρα. 1
Mike_K8 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Τα ενσημα ειναι πλεον μεγαλυτερο πανηγυρι απ οτι ηταν ως τωρα στη νυχτα. Τωρα πλεον σου κανουν προσληψη κανονικα ωστε αν ερθει ελεγχος να ειναι μια χαρα,αλλα δεν πληρωνουν τις εισφορες στο ΙΚΑ γιατι απλα...δεν το νοιαζει το ΙΚΑ! Αφηνει να παιρνουν ασφαλιστικες ενημεροτητες και να προσλαμβανουν κοσμο μεγαλοοφειλετες του και δεν κανει τιποτα απολυτως για αυτο. Οι περισσοτεροι δε εχουν τα μαγαζια γραμμενα σε ονοματα αχυρανθρωπων τους,οι οποιοι δεν εχουν τιποτα απολυτως στο ονομα τους και δεν τους νοιαζει ουτε ΙΚΑ ουτε εφορια ουτε τιποτα. Μαγικη χωρα,ζησε και συ το μυθο σου στην Ελλαδαρα. Δε πληρώνουν εισφορές στο ΙΚΑ...άρα δεν υπάρχουν ενσημα...αρα οι εργαζόμενοι επι του πρακτέως ειναι ανασφαλιστοι?! Τωρα όσον αφορα τους αχυρανθρωπους που αναφερεις το πηγες πολυ μακρια το θεμα χωρις φυσικα να αμφισβητω τα λεγόμενά σου γιατι ως γνωστον το ελληνικο κράτος ειναι ενα απεραντο μπου....λο Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπερ της μαυρης εργασιας απλα ζητησα μερικες πληροφορίες. Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να φυγουμε από την Ελλαδάρα....
logistoulis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Τα ενσημα ειναι πλεον μεγαλυτερο πανηγυρι απ οτι ηταν ως τωρα στη νυχτα. Τωρα πλεον σου κανουν προσληψη κανονικα ωστε αν ερθει ελεγχος να ειναι μια χαρα,αλλα δεν πληρωνουν τις εισφορες στο ΙΚΑ γιατι απλα...δεν το νοιαζει το ΙΚΑ! Αφηνει να παιρνουν ασφαλιστικες ενημεροτητες και να προσλαμβανουν κοσμο μεγαλοοφειλετες του και δεν κανει τιποτα απολυτως για αυτο. Οι περισσοτεροι δε εχουν τα μαγαζια γραμμενα σε ονοματα αχυρανθρωπων τους,οι οποιοι δεν εχουν τιποτα απολυτως στο ονομα τους και δεν τους νοιαζει ουτε ΙΚΑ ουτε εφορια ουτε τιποτα. Μαγικη χωρα,ζησε και συ το μυθο σου στην Ελλαδαρα. Να σε ρωτησω να μου πεις και εμένα μπας και καταλάβω αφού δε πληρώνουν το ικα τότε τι τους νοιάζει ο έλεγχος; Ας φάνε 11 χιλιάρικα από το ικα πρόστιμο και δε τρέχει κάστανο Επίσης εξήγησε μου πώς θα πάρεις ασφαλιστική ενημερότητα αν δε πληρώνεις το ικα ή αν έστω δεν έχεις ρυθμίσει τα χρέη σου
Mau-Maus Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Φίλε μου η ερώτηση σου δεν θα γινόταν να είναι πιο αόριστη ακόμη και εγώ που είχα εμπειρία συν 10 χρόνια σερί νύχτα στα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα, δεν μπορώ να σου απαντήσω συγκεκριμένα! Σε γενικές γραμμές θα σου πω μόνο πως οι σερβιτόροι, οι βοηθοί και μετρ πληρώνονται με ποσοστά από τις εισπράξεις του μαγαζιού και μοιράζονται τα τυχερά (εκτός από αυτά που πνιγεί ο μετρ και δεν τα βγάζει ποτέ στο τραπέζι χαχα) και οι άλλες θέσεις (μπαρ,πόρτα κτλ) με νυχτοκάματο, τα ένσημα οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν ξέρουν τι είναι, βάζουν άλλα βάζουν στο 1/10 των υπαλλήλων τους! Επίσης ισχύει ότι σου είπε ο ζιο, ότι κανονίσεις προσωπικά δηλαδή.. 1
georgekz750 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Να σε ρωτησω να μου πεις και εμένα μπας και καταλάβω αφού δε πληρώνουν το ικα τότε τι τους νοιάζει ο έλεγχος; Ας φάνε 11 χιλιάρικα από το ικα πρόστιμο και δε τρέχει κάστανο Επίσης εξήγησε μου πώς θα πάρεις ασφαλιστική ενημερότητα αν δε πληρώνεις το ικα ή αν έστω δεν έχεις ρυθμίσει τα χρέη σου Ο ελεγχος τους νοιαζει γιατι αν βρει ολο τον κοσμο ανασφαλιστο τους το κλεινει. Ενω με τα χρεη στο ΙΚΑ συνεχιζουν να δουλευουν. Το πως παιρνουν μεγαλοοφειλετες που δεν εχουν μπει καν σε ρυθμιση ασφαλιστικη ενημεροτητα... Ακριβως οπως παιρνουν αδεια απ την πολεοδομια κατι αυθαιρεταρες μεσα στα δαση ή πανω στο κυμα,οπως παιρνουν επιστροφη απο την εφορια ΦΠΑ εκατομμυρια ευρω με πλαστα τιμολογια,κλπ κλπ κλπ. Με καποιους "προθυμους" στα καταλληλα ποστα. Εμεις παντως στη δουλεια μου εδω και εναμιση χρονο ψαχνουμε την ακρη με τα ενσημα που δεν πληρωνονται και στο ΙΚΑ απλα ανασηκωνουν τους ωμους τους σε στυλ "δεν ξερουμε"...
logistoulis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Άσε τους (παρα πολύ) μεγάλους που μπορει να τους εξαφανίσουν χρέη όσο μπορούν αντίστοιχα μεγάλες άκρες Σε ένα μέσο επιχειρηματία ποιος θα του σβήσει τα χρέη που έχουν βεβαιωθεί στο ικα; Κανένας υπάλληλος δε θα αναλάβει τέτοια ευθύνη γιατί αυτα βεβαιωνονται ηλεκτρονικά δεν είναι τόσο απλό Επίσης και να τους βρουν όλους ανασφάλιστους πως θα σε κλείσει; Το ικα δε μπορεί να κλείσει επιχείρηση απλά θα βεβαιώσει τα 11 χιλιάρικα το κεφάλι τα οποία πλέον βεβαιώνονται την επόμενη χωρίς δυνατότητα ένστασης Αυτό που γίνεται στη πράξη είναι ότι γίνεται η πρόσληψη για να μη φάει το γέρο πρόστιμο και από κει και πέρα ασφαλίζει για λιγότερες ώρες έτσι ώστε ακόμα και αν πιαστεί κάποιος εκτός ωραρίου να "πέσουν στα μαλακά" Μετά τις εισφορές μπορεί να μην τις πληρώνουν, αλλά ενημερότητα που λες δεν είναι και κάτι τόσο φοβερό να πάρεις, κάνεις απλά μία ρύθμιση και όσο την εξυπηρετείς είσαι ενήμερος μέτα την αφήνεις ξανά απλήρωτη.. αυτό είναι το σύνηθες Στη δουλειά σου ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Δεν έχουν δηλωθεί οι πραγματικές μέρες/αποδοχες στο ικα που λογικό είναι να σε νοιάζει ή απλά δε τις έχει πληρώσει ο εργοδότης σου (που με τα μέχρι τώρα εσένα δε σε ενδιαφέρει αυτό αν έχουν μπει κανονικά τα ενσημα σου); Στη πρώτη περίπτωση καλά κρασιά.. τον ήπιες, διαφορετικά δεν υπάρχει θέμα Έχεις δει τα ενσημα σου; (Από το λογαριασμό στο ικα δύο λεπτά υπόθεση)
georgekz750 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Στη δουλειά σου ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Δεν έχουν δηλωθεί οι πραγματικές μέρες/αποδοχες στο ικα που λογικό είναι να σε νοιάζει ή απλά δε τις έχει πληρώσει ο εργοδότης σου (που με τα μέχρι τώρα εσένα δε σε ενδιαφέρει αυτό αν έχουν μπει κανονικά τα ενσημα σου); Στη πρώτη περίπτωση καλά κρασιά.. τον ήπιες, διαφορετικά δεν υπάρχει θέμα Έχεις δει τα ενσημα σου; (Από το λογαριασμό στο ικα δύο λεπτά υπόθεση) Ο εργοδοτης (αυτος δηλαδη που φαινεται για εργοδοτης και ειναι μεγαλοοφειλετης χωρις τιποτα στο ονομα του) δεν πληρωνει τις εισφορες. Με τον νομο που ψηφιστηκε το 2010 και ισχυει απ το 2011 αυτο που ως τοτε ΔΕΝ ενδιεφερε τον εργαζομενο γιατι απ τη στιγμη που δηλωνοταν τα ενσημα μετρουσαν,πλεον ενδιαφερει τον εργαζομενο γιατι αν το καθε λαμογιο δεν πληρωσει τις εισφορες τα ενσημα ΔΕΝ μπαινουν. Δηλαδη οι υπεροχοι πολιτικοι φωστηρες μας εκαναν τη λαμογια να την πληρωνει ο εργαζομενος. Ψαξτο και θα δεις. http://www.alphafm.gr/archives/1810 Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2016 από georgekz750
dionisis1925 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σε όλη τη παρέα του φόρουμ! Θέλω να ρωτήσω το εξής.Πριν λίγες μέρες είχα μια συζήτηση με έναν γνωστό μου,σε εντελώς υποθετικό επίπεδο,σχετικά με βραδινή εργασία σε μπαράκι. Το κακό είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα από service,bar κτλ κτλ οπότε και αρχικά ήμουν διστακτικός. Επειδή όμως δε βλέπω φως στο τούνελ,σχετικά με άλλη εργασία άμεσα έχω αρχίσει να το σκέφτομαι πιο σοβαρά. Συνεπώς αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι τι ακριβώς παίζει με το νυχτοκάματο? Αν υποθέσουμε οτι κάποιος εργάζεται ένα τριήμερο την εβδομάδα ο εργοδότης πληρώνει ενα στάνταρ ημερομίσθιο? + κάποια ποσοστά απ'το κέρδη του μαγαζιού? Επίσης να φανταστώ ότι τα ένσημα πλέον ειναι στην διακριτική ευχερεια του εκάστοτε εργοδότη? Προσωπικά ακόμη και εάν δε προσληφθώ πότε θα'θελα να γνωρίζω ακόμη και εντελώς πληροφοριακά τι επικρατεί με τους μισθούς στα βραδινά μαγαζιά. Όποιες πληροφορίες καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τι θέση θα έχεις ? σερβιτόρος ? βοηθός σερβιτόρου ? όλα παίζουν ρόλο,γενικά κάτω από 60 ευρώ αν σου πει δεν αξίζει. Να σε ρωτησω να μου πεις και εμένα μπας και καταλάβω αφού δε πληρώνουν το ικα τότε τι τους νοιάζει ο έλεγχος; Ας φάνε 11 χιλιάρικα από το ικα πρόστιμο και δε τρέχει κάστανο Επίσης εξήγησε μου πώς θα πάρεις ασφαλιστική ενημερότητα αν δε πληρώνεις το ικα ή αν έστω δεν έχεις ρυθμίσει τα χρέη σου Οι περισσότεροι δηλώνουν λιγότερους εργαζομένους,έχω πάει σε μαγαζί που κανονικά έχει 10 σερβιτόρους και είχαν μάθει πως θα έρθει έλεγχος και δούλευαν μόνο 3 άτομα..
logistoulis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 @georgekz Εντιτ Ναι λάθος μου όντως έτσι είναι , οπότε πρέπει να τσεκαρουμε αν είναι οριστικοποιημενα ή όχι στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης 1
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Τι θέση θα έχεις ? σερβιτόρος ? βοηθός σερβιτόρου ? όλα παίζουν ρόλο,γενικά κάτω από 60 ευρώ αν σου πει δεν αξίζει. Οι περισσότεροι δηλώνουν λιγότερους εργαζομένους,έχω πάει σε μαγαζί που κανονικά έχει 10 σερβιτόρους και είχαν μάθει πως θα έρθει έλεγχος και δούλευαν μόνο 3 άτομα.. Σιγά μη του δώσει 60€... 1
pant13 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2016 Το κακό είναι ότι εγώ δεν έχω ιδέα από service,bar κτλ κτλ οπότε και αρχικά ήμουν διστακτικός. Τι θέση θα έχεις ? σερβιτόρος ? βοηθός σερβιτόρου ? όλα παίζουν ρόλο,γενικά κάτω από 60 ευρώ αν σου πει δεν αξίζει. Φεισπαλμ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα