zio10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Την χρεώνουν στην κάρτα πάλι. Στα μεγάλα ξενοδοχεία κάνουν ελέγχους. Τα έχω δει σου λέω, δεν τα λέω από το κεφάλι μου zio10 εσενα σου έχουν κρατησει ποτε ταυτοτητα? Μου έχουν κρατήσει ναι και ξέρω ότι γινόταν συστηματικά τουλάχιστον παλιότερα. Στην θήκη του κλειδιού ήταν και η ταυτότητα.
bilya Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δεν ειπα για συνέχεια απλα σε 2 ξενοδοχεια μου την κρατουσαν οσο ημουν στο ξενοδοχειο συνηθως μετα όταν εφευγα και αφηνα τα κλειδιά μου την έδιναν πισω. Εμενα προσωπικα δεν με πειραξε αυτό γιατι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα με την ταυτοτητα μου αν τωρα κάποιοι εχουν το θέμα ότι θα τους κλέψουν τα στοιχεια και θα κάνουν κομπίνες με το ονομα τους τι να πω μη βαζουν πουθενα υπογραφη , μην δινουν πουθενα στοιχεια και ας μην κανουν και καμια συναλλαγή. Αλλα για μενα είναι σοβαρο ένα ξενοδοχειο που φυλάγεται ειτε με τη μια πολιτικη ειτε με την άλλη εγω δεν ειχα θεμα ουτε με την ταυτοτητα. κανένα ξενοδοχείο κ ειδικα 5στερο δεν θα σου κρατησει την ταυτοτητα/διαβατηριο για να διασφαλίσει οτι θα πληρώσεις. δεν ξέρω για ελλάδα αλλά στο uk για safety reasons αλλά όχι μόνο γι αυτό, έχουν σκαναρισμένα τα διαβατήρια των πελατών. τέλος όσον αναφορά τις χρεώσεις για το μπαρ κ τα λοιπα, πριν γίνει checkout το δωμάτιο γίνεται ένας τελικός έλεγχος στα πάντα στο δωμάτιο. υ.γ. ούτε σε τελιωμένο hostel δεν μου χει ζητήσει ταυτότητα (δίπλωμα ή πάσο ήθελαν και αυτό για να επιστρέψω το κλειδί απο το ντουλαπάκι) Τα έχω δει σου λέω, δεν τα λέω από το κεφάλι μου Μου έχουν κρατήσει ναι και ξέρω ότι γινόταν συστηματικά τουλάχιστον παλιότερα. Στην θήκη του κλειδιού ήταν και η ταυτότητα. δλδ στους αγγλους που δεν έχουν ταυτότητα τους κράταγαν τα διαβατήρια? ήμαστε σοβαροί ? γι αυτό ήμαστε ακόμα υπαναπτυκτοι στον τουρισμό. 1
zio10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 κανένα ξενοδοχείο κ ειδικα 5στερο δεν θα σου κρατησει την ταυτοτητα/διαβατηριο για να διασφαλίσει οτι θα πληρώσεις. δεν ξέρω για ελλάδα αλλά στο uk για safety reasons αλλά όχι μόνο γι αυτό, έχουν σκαναρισμένα τα διαβατήρια των πελατών. τέλος όσον αναφορά τις χρεώσεις για το μπαρ κ τα λοιπα, πριν γίνει checkout το δωμάτιο γίνεται ένας τελικός έλεγχος στα πάντα στο δωμάτιο. υ.γ. ούτε σε τελιωμένο hostel δεν μου χει ζητήσει ταυτότητα (δίπλωμα ή πάσο ήθελαν και αυτό για να επιστρέψω το κλειδί απο το ντουλαπάκι) δλδ στους αγγλους που δεν έχουν ταυτότητα τους κράταγαν τα διαβατήρια? ήμαστε σοβαροί ? γι αυτό ήμαστε ακόμα υπαναπτυκτοι στον τουρισμό. Μπορεί να τα κράταγαν και να τα επέστρεφαν αργότερα δεν ξέρω. Αυτό που λέω πάντως ήταν κοινή πρακτική τουλάχιστον παλιότερα. Ακόμα και τώρα οι περισσότεροι πελάτες φυσιολογικό το θεωρούν και μπορεί να το πούνε και μόνοι τους. Όπως και να'χει, το θέμα είναι ότι ούτε αυτή η πρακτική διασφάλιζε τα ξενοδοχεία.
hmmy92 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 δεν διάβασα όλο το θέμα οπότε δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, οι περισσότεροι παίρνουμε τα σαπουνάκια ή/και τα σαμπουάν. Γιατί όμως? τα χρειαζόμαστε πραγματικά? Γλιτώνουμε χρήματα? Είναι καθαρά ψυχολογικό νομίζω, η αίσθηση του "παραβαίνω" τους κανόνες.
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Σε όσα ξενοδοχεία έτυχε να πάμε από τις λίγες φορές που πηγαίναμε για διακοπές ποτέ δεν ζήτησαν να κρατήσουν την ταυτότητα κανενός. Σε ένα ξενοδοχείο υπήρχε φύλακας στην είσοδο/έξοδο και όποιος ερχόταν/έφευγε με το αμάξι του δήλωνε τα στοιχεία του και κοιτούσαν τηλεφωνικά με την ρεσεψιόν αν πληρώθηκε το ξενοδοχείο, αν πήγαινες να φύγεις χωρίς να πληρώσεις σε μπαγλάρωναν εκεί. Το πως θα διασφαλίσει ένα ξενοδοχείο οτι θα πληρωθεί είναι πρόβλημά του και οχι πρόβλημα του πελάτη. Ας ζητήσουν στην αρχή μια προκαταβολή επι των χρημάτων, ας απαιτήσουν μόλις προσέλθει την πρώτη φορά ο πελάτης να αποπληρώσει το σύνολο των χρημάτων του ώστε να είναι διασφαλισμένοι. Ας βάλουν σεκιουριτά στην έξοδο να ελέγχει ποιος πάει να φύγει με το αμάξι του ή φορτωμένος με βαλίτσες και αποσκευές. Ταυτότητα δεν θα άφηνα και ούτε πρόκειται να αφήσω κανέναν να μου κρατήσει, καλύτερα να σηκωθείς να φύγεις αν απαιτούν τέτοιο πράγμα. Η κράτηση της ταυτότητας είναι μια ελληνική βλαχονοοτροπία ξενοδόχων αν και οπου υπάρχει ακόμα. Πρόβλημά τους το πως θα διασφαλίσουν την πληρωμή τους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 δεν διάβασα όλο το θέμα οπότε δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, οι περισσότεροι παίρνουμε τα σαπουνάκια ή/και τα σαμπουάν. Γιατί όμως? τα χρειαζόμαστε πραγματικά? Γλιτώνουμε χρήματα? Είναι καθαρά ψυχολογικό νομίζω, η αίσθηση του "παραβαίνω" τους κανόνες. Κάποιοι τα παίρνουν επειδή έχουν βολικό μέγεθος για ταξίδια.
margaritagr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 κατα το παρελθον εχω παρει σαπουνάκια , λοσιον, σκουφι για τα μαλλια.. Ο,τι δηλαδη ειχε το ξενοδοχειο , προοριζόμενο ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Οι μικρες συσκευασίες απο τα σαμπουαν οντως ειναι βολικές για ταξιδια. Τωρα κατι αλλα, σκουφάκια, συσκευασια μπατονέτας κ τετοια, ειχα παρει για ενθύμια. Ημουν Dubai στη ξενοδοχειαρα με τα καλα τα προιοντα και θα τ αφηνα... No way Πρωτη φορα παντως που χα παρει σαμπουανάκι ηταν απ το Μετροπολιταν το νοσοκομειο. Καθε μερα εκει μεσα χ 10 μερες μου έφερναν σαμπουαν & αφρολουτρα. Και παντοφλίτσα επαιζε Οσο για το μπουφέ του πρωινού, το μονο που χω κανει ειναι να ρωτησω αν μπορω να παρω πιατο στο δωματιο να φαω, γιατι ηθελα την ησυχια μου. Παντως το να παρεις κανα κρουασανακι ή κατι να το φας μετα, δε το θεωρω κακο. 1
4saken Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 ή κατι να το φας μετα, δε το θεωρω κακο. Η καμια φετα ψωμι για να ταισεις τις παπιες στην λιμνη. 1
DDevil Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Σε όσα ξενοδοχεία έτυχε να πάμε από τις λίγες φορές που πηγαίναμε για διακοπές ποτέ δεν ζήτησαν να κρατήσουν την ταυτότητα κανενός. Σε ένα ξενοδοχείο υπήρχε φύλακας στην είσοδο/έξοδο και όποιος ερχόταν/έφευγε με το αμάξι του δήλωνε τα στοιχεία του και κοιτούσαν τηλεφωνικά με την ρεσεψιόν αν πληρώθηκε το ξενοδοχείο, αν πήγαινες να φύγεις χωρίς να πληρώσεις σε μπαγλάρωναν εκεί. Το πως θα διασφαλίσει ένα ξενοδοχείο οτι θα πληρωθεί είναι πρόβλημά του και οχι πρόβλημα του πελάτη. Ας ζητήσουν στην αρχή μια προκαταβολή επι των χρημάτων, ας απαιτήσουν μόλις προσέλθει την πρώτη φορά ο πελάτης να αποπληρώσει το σύνολο των χρημάτων του ώστε να είναι διασφαλισμένοι. Ας βάλουν σεκιουριτά στην έξοδο να ελέγχει ποιος πάει να φύγει με το αμάξι του ή φορτωμένος με βαλίτσες και αποσκευές. Ταυτότητα δεν θα άφηνα και ούτε πρόκειται να αφήσω κανέναν να μου κρατήσει, καλύτερα να σηκωθείς να φύγεις αν απαιτούν τέτοιο πράγμα. Η κράτηση της ταυτότητας είναι μια ελληνική βλαχονοοτροπία ξενοδόχων αν και οπου υπάρχει ακόμα. Πρόβλημά τους το πως θα διασφαλίσουν την πληρωμή τους. Μα δεν σου ειπε κανεις οτι ειναι δικο σου προβλημα. Εμενα μου ειχαν πει στο ξενοδοχειο θα χρειαστει να κρατησουμε την ταυτοτητα σας το δέχεστε κυριε? αν το δέχεστε καλως αν δεν το δέχεστε μπορει να μιλουσαν με τον προϊσταμενο και να ελεγαν εχουμε εναν εδω που δεν θελει ξερω γω τι κανουμε? αλλα εγω το δέχτηκα γιατι οπως εγραψα και πιο πανω δεν ειναι κάτι ειτε στοιχεια σου ζητησουν ειτε ταυτοτητα αφησεις ενα και το αυτο.Και επισης δεν μου φάνηκε παραλογη απαιτηση. Δεν μπορει να σου ζητησει ολα τα χρηματα εξαρχης διοτι καταρχην δεν ξέρεις αμα το ξενοδοχειο σου κάνει στην διαφημιση μπορει να ειναι αλλιως απο οτι στην πραγματικοτητα. Ορισμενοι πάντως να ξέρεις ενα αυστηρο ελεγχο τον χρειάζονται για να τους κοπει ο άερας γιατι νομιζουν οτι θα την φέρουν στον άλλον και θα βγουν και απο πανω μετά.Οποτε καλυτερα ειτε να τους τον κοψεις απο την αρχη ειτε να μη συνεργαστειτε καθολου. Εγω αυτο θα ελεγα και στους υπαλληλους μου αν ειχα μάγκες δειξτε τον καλυτερο σας εαυτό να ειστε ευγενικοι και οχι εριστικοι αλλα αμα ο άλλος ειναι μυστηριος και εριστικος μην μασήσετε να του απαντησετε ανάλογα και ας φυγει στα @@ μας. Το πιο απλο περιστατικο το επαθα προχθες ειχα πάει να πάρω παγωτο (2 ευρω η μπάλα στο μεταξυ) και η κοπελιτσα που εβαζε ετρεμε το χέρι της .... βαζει την μια της κανω δεσποινις αυτο δεν ειναι μπάλα παγωτου ειναι λιγο, λεει καλα θα σας βαλω λιγο ακομα (εβαλε μια κουτσουλια) παει να μου δωσει ενα παγωτο 2 μπαλες υποτιθεται το οποιο δεν γεμιζε καν το κυπελάκι και ηθελε και 4 ευρώ. Της κανω καλα ειναι 2 μπαλες αυτο? λεει τι να σας πω ειμαι καινουργια και μου εχουν πει να βάζω συγκεκριμενη ποσοτητα. Εντάξει της κανω δεν θα το πάρω ευχαριστώ και την άφησα με το παγωτο στο χέρι. Πηγα πιο κάτω σε ζαχαροπλαστειο με καλυτερο παγωτο και οχι σκονη με 1,5 ευρω η μπάλα και που δεν έτρεμε το χέρι τους να βάλουν. Κάθε μαγαζι εχει την πολιτική του αλλοι θέλουν να κλέψουν τον πελάτη αλλοι θέλουν να τους κλέψει ο πελάτης κοιμουνται ορθιοι συνηθως και άλλοι (οι καλυτεροι για μενα) απλα έχουν μια νορμαλ κατασταση και μια ισοροπια ουτε κλεβουν ουτε τους αφηνουν να τους κλέψουν. 1
theoritikos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Έχω φτιάξει σαντουτσακι για "αργότερα" από τον μπουφέ 5αστερου ξενοδοχείου . Κρίμα ήταν να πάει χαμένο τόσο φαγητό ;-) 1
margaritagr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Ααα αυτο που εκανα σε μπουφέ ξενοδοχείου ειναι να παιρνω ο,τι μπορει να φαει ενα ζωο, και τάιζα εκεινη την ωρα αδεσποτα που ηταν τριγύρω. 1
afentiko Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Παιδια συζηταμε το κατα ποσο ειναι "ηθικο" να παιρνεις πραγματα απο το ξενοδοχειο ή τον μπουφε ή το κατα πόσο επιτρεπεται? Αν μιλαμε για το αν επιτρεπεται δεν τειθεται θεμα διαπραγματευσης. Απαγορευεται να παρεις οτιδηποτε απο το δωματιο αναλωσιμο και μη και απαγορευται να παρεις φαγητο (ή και οτιδηποτε αλλο) απο το μπουφε. Στο δωματιο σου μπορεις να παρεις πρωινο αλλα πληρωνεται extra, το να ζητησεις να παρεις ενα πιατο απο το μπουφε να το φας με την ησυχια σου στο δωματιο σου κανονικα απαγορευται γιατι κανεις δε μπορει να τσεκαρει αν οντως το πηρες στο δωματιο σου και το εφαγες εσυ ή το εδωσες στο διπλανο δωματιο που δεν εχει φαγητο στην κρατηση του. Τωρα ολα τα παραπανω δεν τηρουνται και συνηθως το ξενοδοχειο παρολο που τα βλεπει δε θα ασχοληθει με κανεναν απο αυτους γιατι η ζημια που παθαινει ειναι μικροτερη απο τη ζημια του να μην ξανα ερθει καποια στιγμη ο πελατης. Για ηθικη συμφωνω οτι δεν ειναι τιποτα να παρεις ενα μηλο ή το σαπουνι απο το δωματιο κλαιν, όμως καντο εις γνωση σου οτι απαγορευεται. Επισης για το φαγητο. Εσυ μπορει να το παρεις κ να ταιζεις αδεσποτα οπως διαβασα πιο πισω (ηθικο ναι) ομως κανεις ζημια στο ξενοδοχειο (μαζευονται αδεσποτα κοντα στο ξενοδοχειο). Μπορει να ταιζεις αστεγους (παλι ηθικο) αλλα παλι ζημια στο ξενοδοχειο (θα βγει βρωμα οτι εκει μας ταιζουν θα μαζευονται ολοι εκει κ θα ζητιανευουν, τι να κανουν οι ανθρωποι). Οπως ειπα πιο πανω μπορει να ταιζεις το διπλανο δωματιο που γνωριστηκατε γινατε φιλαρακια κ δεν δικαιουνται πρωινο (παλι ζημια για το ξενοδοχειο, αν δεν τους εδινες θα επρεπε να πληρωσουν). Με λιγα λογια ειναι αδιαπραγματευτο το αν επιτρεπεται ή οχι να παρεις το οτιδηποτε απο τους χωρους του ξενοδοχειου. Και το κωλοχαρτο για σενα το εχουν εκει για να το χρησιμοποιησεις οσο εισαι εκει οσο χρειαστεις οχι να το παρεις μετα σπιτι σου (και να ζητησεις και κανα 2 ακομα γιατι "σου τελειωσε") Οσο αφορα την ηθικη κ γω μαζι σας, κλαιν 1
margaritagr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Ποιος απαγορεύει να παρεις ενα κρουασάν ξερω γω και να το φας μετα απο μια ωρα; Απο ποιο κανονισμό απαγορευεται; Επισης γιατι απαγορευεται να παρω το σαμπουαν μαζι μου πχ αφου το δικαιουμαι; Τι διαφορα εχει για το ξενοδοχειο εφοσον μου το παρέχει, να λουστω εκεινη την ωρα μ αυτο ή την επομενη σπίτι μου; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα