Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στην συνεργασία της Microsoft, με την εταιρεία Twist Bioscience για την αγορά δέκα εκατομμυρίων συνθετικών ολιγονουκλεοτιδίων DNA, που θα χρησίμευαν για την αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, η Microsoft δεν άργησε να το καταφέρει, και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και την εταιρεία Twist Bioscience (το εγχείρημα ονομάζεται Project Palix) κατάφεραν να αποθηκεύσουν ένα ολόκληρο βιντεοκλίπ μεγέθους 220MB σε συνθετικά ολιγονουκλεοτίδια DNA. Να αναφέρουμε ότι το παραπάνω αποτελεί μέρος μίας πρωτοβουλίας, που ενδεχομένως θα οδηγήσει στην καθολική αντικατάσταση των σημερινών μορφών αποθήκευσης δεδομένων (όπως είναι τα solid state drives, οι σκληροί δίσκοι κ.ά) από το DNA.

Ουσιαστικά οι επιστήμονες μεταφράζουν τον δυαδικό κώδικα των δεδομένων που επιθυμούν να γράψουν στο DNA στα ίδια τα μόρια που αποτελούν το DNA. Η Twist Bioscience δημιούργησε μία custom αλυσίδα DNA για το encoding του βιντεοκλίπ του συγκροτήματος OK Go, μαζί με 100 βιβλία του Project Gutenberg και την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε διάφορες γλώσσες.

Το παραπάνω βεβαίως είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα, σε σύγκριση με τον όγκο των δεδομένων που θα μπορούσαν να αποθηκευτούν στο DNA. Στο μέλλον θα μπορούσαμε να δούμε ένα Exabyte (ή ένα εκατομμύριο terabytes) αποθηκευμένο σε ένα cluster DNA που δεν θα είναι μεγαλύτερο από έναν κόκκο άμμου.

Link.png Site: Engadget

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μεχρι εκει τον εχω ικανο τον ανθωπο , να αντικαταστησει πληροφοριες ενος δομηματος δισεκατομμυριων ετων με αυτιστικα βιντεοκλιπ .

το αγγιγμα του μιδα το λεγαν παλιοτερα . 

• Like 9
Δημοσ.

Έλεος ρε φίλε, δες λίγο ποιό θετικά την εξέλιξη. Όσο άσχημα και να θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου...

κατά τα άλλα δε μας λένε και την ταχύτητα της πρόσβασής!

μεχρι εκει τον εχω ικανο τον ανθωπο , να αντικαταστησει πληροφοριες ενος δομηματος δισεκατομμυριων ετων με αυτιστικα βιντεοκλιπ .

Δημοσ.

Έλεος ρε φίλε, δες λίγο ποιό θετικά την εξέλιξη. Όσο άσχημα και να θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου...

κατά τα άλλα δε μας λένε και την ταχύτητα της πρόσβασής!

δεν ειναι μια συναρπαστικη προοπτικη ;

εκει που το γονιδιομα μας θα μας παρειχε την πληροφορια οτι ειμαστε αυτονομα οντα , με τις νεες τεχνολογιες , θα παιζει elevator μουσικη  

Δημοσ.

Και είχα μια απορία απο βγήκε η φράση "να πουλήσω το συκώτι μου ή το νεφρό μου για να πάρω κατι"

• Like 1
Δημοσ.

Για να λένε ότι " κατάφεραν να γράψουν" μάλλον η αντιγραφή κράτησε καμιά βδομάδα. Η ταχύτητα λογικά είναι άθλια

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Yeah, καθως ο στοχος της συγκεκριμενης ερευνας ειναι η αποθηκευση videoclips στο DNA. Ο στοχος επετευχθη, ξεκαθαρα.

"It's like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory", Bruce Lee.

Λατρευω αυτη τη μαγικη ικανοτητα να αναλυετε και εντος λεπτων να βγαζετε ακυρα και αχρηστα τα projects ανθρωπων με αν μη τι αλλο αρκετο μυαλο, που δουλευουν χρονια επανω σε απιστευτα πολυπλοκες και πρωτοποριακες τεχνολογιες. Βtw, τις τεχνολογιες που χρησιμοποιειτε σημερα και θεωρειτε δεδομενες, καποιος αντιστοιχος "τρελος" τις σκεφτηκε μπολικα χρονια πριν τις δουμε στην αγορα.

Εκτος και εαν εχετε περαιτερω γνωσεις επι του θεματος, οποτε please enlight us με το πως και γιατι ειναι αχρηστα και ποιες εναλλακτικες λυσεις στο μελλον θα ειναι πολυ καλυτερες για αποθηκευση μερικων exabytes σε τοσο μικρο χωρο.

• Like 16
Δημοσ.

Λατρευω αυτη τη μαγικη ικανοτητα να αναλυετε και εντος λεπτων να βγαζετε ακυρα και αχρηστα τα projects ανθρωπων με αν μη τι αλλο αρκετο μυαλο, που δουλευουν χρονια επανω σε απιστευτα πολυπλοκες και πρωτοποριακες τεχνολογιες.

να τους πουμε αλχημιστες ; :D

---------------------------------------------------

o bruce lee απο το πολυ glory δεν πεθανε ; 

• Moderators
Δημοσ.

να τους πουμε αλχημιστες ; :D

Εαν το "αλχημιστες" ειναι το μονο που σας ερχεται στο μυαλο οταν μιλαμε για πρωτοποριακες τεχνολογιες, μαλλον στραβα αρμενιζετε και ο γυαλος παραμενει στη σωστη θεση ;)

Edit στο edit σου:

o bruce lee απο το πολυ glory δεν πεθανε ;

Το γεγονος πως μπορω και παλι να υποδειξω το ιδιο ακριβως quote ως απαντηση στο ερωτημα σου, ειναι μια καλη ενδειξη της επιχειρηματολογιας σου ;)

Here we go λοιπον:

"It's like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory", Bruce Lee.

• Like 3
Δημοσ.

Εαν το "αλχημιστες" ειναι το μονο που σας ερχεται στο μυαλο οταν μιλαμε για πρωτοποριακες τεχνολογιες, μαλλον στραβα αρμενιζετε και ο γυαλος παραμενει στη σωστη θεση ;)

Edit στο edit σου:

Το γεγονος πως μπορω και παλι να υποδειξω το ιδιο ακριβως quote ως απαντηση στο ερωτημα σου, ειναι μια καλη αποδειξη της επιχειρηματολογιας σου ;)

Here we go λοιπον:

δεν χρειαζομαι τον bruce lee για να δω το φεγγαρι , καθαρο ουρανο χρειαζομαι . 

δεν μπορω να κρυψω οτι ο τροπος υποκλισης στις τεχνολογιες σαν αυτοτελη θαυματα που βελτιωνουν την ζωη μας ενω την κανουν ολο και πιο πολυπλοκη με εμφαση στην ελπιδα , μου θυμιζει μεσαιωνικα καθεστωτα που η ελπιδα φωλιαζε στο "δουλος του θεου" με τελετες και λειτουργιες ,αιωνια ζωη και αφεση αμαρτιων , λογο αυτου μεταφερεται με αυτον τον τροπο η οποια ενσταση μου σε νεες ανακαλυψεις και υπαρχουσες αξιοποιησεις . 

τι να κανω , ετσι λειτουργει το κεφαλι μου ,βλεποντας τριγυρω , οχι ψαχνοντας ενα δαχτυλο για να δω . 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

δεν μπορω να κρυψω οτι ο τροπος υποκλισης στις τεχνολογιες σαν αυτοτελη θαυματα που βελτιωνουν την ζωη μας ενω την κανουν ολο και πιο πολυπλοκη με εμφαση στην ελπιδα , μου θυμιζει μεσαιωνικα καθεστωτα που η ελπιδα φωλιαζε στο "δουλος του θεου" με τελετες και λειτουργιες ,αιωνια ζωη και αφεση αμαρτιων , λογο αυτου μεταφερεται με αυτον τον τροπο η οποια ενσταση μου σε νεες ανακαλυψεις και υπαρχουσες αξιοποιησεις .

Δεν βλεπω καμια υποκλιση στην συγκεκριμενη τεχνολογια. Βλεπεις εσυ? Ενα ελπιδοφορο μηνυμα βλεπω και αρκετα χρονια μακρυα απο την ευρεια χρηση της εαν και οταν ερθει.

Δεν δεχεσαι την υποκλιση οπως λες, αλλα το αλλο ακρο, η αμεση αρνηση σε οτιδηποτε εχει σχεση με νεα τεχνολογια σου φαινεται λογικη. Εγω παλι δεν ειμαι των ακρων, πιστευω οτι παντου υπαρχει μια ενδιαμεση κατασταση. Χωρις αναλυση, ουτε την υποκλιση δεχομαι, ουτε την αρνηση. Περιμενω να μαθω τα υπερ και τα κατα και μετα να κρινω αναλογα.

Γι αυτο λοιπον και επανερχομαι στο ερωτημα που εθεσα νωριτερα: Για να την στελνουμε στα σκουπιδια την συγκεκριμενη τεχνολογια οταν βρισκεται σε τοσο πρωιμο σταδιο, καποιες γνωσεις θα εχουμε επι του θεματος και θα γνωριζουμε τα υπερ και τα κατα της. Ποια ειναι λοιπον αυτα και ποια/ποιες ειναι οι εναλλακτικες λυσεις που την καθιστουν αχρηστη?

Δημοσ.

δεν χρειαζομαι τον bruce lee για να δω το φεγγαρι , καθαρο ουρανο χρειαζομαι . 

τι να κανω , ετσι λειτουργει το κεφαλι μου ,βλεποντας τριγυρω , οχι ψαχνοντας ενα δαχτυλο για να δω . 

Κόψε το χόρτο σε χαλάει

7YZrNt0.jpg

• Like 8
Δημοσ.

Gi0 , δεν το λεω απεναντι σου για καποια υποκλιση , ειναι το οτι εισαι moderator και καποιος παραγωντας που δεν μπορω να αμφισβητησω και υπολογιζω οτι μπορει να αντιτειθεσαι επειδη ειναι θεμα του φορουμ και να παιρνεις θεση λιγο πιο ζεστα , ευχαριστο αυτο  .

εγω για να ξερεις , το βλεπω σαν θεμα ολων οσων συμμετεχουν , και φυσικα αυτου που ειχε το ενδιαφερον να το μεταφερει μεσω του φορουμ και των παραγοντων που συντονιζουν τα θεματα . 

pokemon-alxdjo , ζουσα καμια δεκαετια στην αθηνα , οταν ηρθα επαρχια , μου εκανε εντυπωση ο ενασδτρος ουρανος την νυχτα που θυμιζει ποσο ασημαντοι ειμαστε και σε τι μικρες ιδεες πλανιομαστε .

θα στριψω ενα στην υγεια σου .  ακυρο , το εχω ετοιμο . 

Δημοσ.

απο την στιγμη που σκεφτηκε κατι ανθρωπος και υπαρχουν τα μεσα . θα γινει . και καλο και κακο .

μην σε κανα κακο ομως χασουμε την μπαλα φοβαμαι γιατι γινονται πολλα παραλληλα με εντονες παρεμβασεις ,σε κρισιμα πεδια  με την πυγμη γοριλα και την την διαθεση κερδοσκοπου τυχοδιωκτη . 

το σιγουρο ειναι οτι πολλα δεν ξερω, και ακομη και ετσι εκφραζω πιθανες φοβιες καποιου που δεν ξερει.

καποιου που δεν ξερει το μελον  αλλα εκφραζει φοβιες για τους παραγοντες που παραδιδουμε την αξιοποιηση του .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...