Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφασισμένη να συνεισφέρει στη native υποστήριξη multi-GPUs φαίνεται πως είναι η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει σύντομα στο GitHub ένα "hardware abstraction layer" για το DirectX 12, μέσω του οποίου θα απλοποιείται το GPU pooling.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η επεξεργαστική δύναμη πολλαπλών GPUs θα μπορεί να αξιοποιηθεί με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς τις υποχρεωτικές δεσμεύσεις που επιβάλλουν οι μέχρι τώρα τεχνολογίες τρίτων κατασκευαστών (βλ. SLI και CrossFire), μειώνοντας σημαντικά το επίπεδο δυσκολίας και τον όγκο εργασίας που θα απαιτείται για την ανάπτυξη μίας DirectX 12 εφαρμογής σε αντίστοιχα συστήματα.

 

Στο GitHub θα τοποθετηθούν δύο δείγματα, ένα το οποίο θα εκμεταλλεύεται την επεξεργαστική δύναμη πολλαπλών καρτών γραφικών και ένα χωρίς την υποστήριξη της προαναφερθείσας τεχνολογίας, δίνοντας στους προγραμματιστές μία γενικότερη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο κώδικα στις υλοποιήσεις τους και φέρνοντας τους ένα βήμα πιο κοντά στις Mixed Multi-Adapter διαμορφώσεις - όπου επιτυγχάνεται αρμονική συνεργασία μεταξύ εντελώς διαφορετικών GPUs.

 

Με αυτόν το τρόπο, η Microsoft υποστηρίζει δυναμικά την υιοθέτηση ενός native multi-GPU API, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη τίτλων, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου οι υλοποιήσεις τρίτων κατασκευαστών θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Explicit Multi Adapter (EMA), μέσω της οποίας μοιράζονται οι διεργασίες μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας κάρτας - αφήνοντας τους προγραμματιστές να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των τίτλων τους.

 

Link.png Site: TechPowerUp

Δημοσ.

ότι και να κάνουν αν η nvidia το έχει απενεργοποιημενο οι ευτυχείς κάτοχοι μιας 1060 θα μείνουν με το dx12 στο χέρι 

Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι αλλα αν έχεις μια intel hd +1060 θα είναι ανοιχτό και θα οφεληθείς χεχεχε

Δημοσ.

ναι αλλα αν έχεις μια intel hd +1060 θα είναι ανοιχτό και θα οφεληθείς χεχεχε

Και 2 x 1060 θα τις εκμεταλευτείς.

Θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τις 2 κάρτες. Απλά δεν θα γίνεται η μετακίνηση δεδομένων μέσω SLI BRIDGE.

Δημοσ.

Με το πασο της να τους πουν αλλα τα παιχνιδια κανονικα full price τα πουλανε και digital only.

Με λίγα λόγια, ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι.

  • Like 1
Δημοσ.

Χμμμ λετε ο καμενος απο το Adored tv (youtube channel απο τρελο AMD fanboy) να ειχε δίκιο?
Ειχε βγαλει ενα βιντεο πριν απο κανα 2 μηνο που ελεγε οτι η AMD χρησιμοποιοντας τη θεση της στις κονσολες, θα σπρωξει το multigpu solution ετσι ωστε να γινει ανταγωνιστικη  με την Nvidia  βαζοντας πολλες gpus σε ενα board. Ετσι θα εχει πολυ καλύτερα yields λογο των μικρότερων πυρήνων και θα τους κανει scale βαζοντας περισσοτερους.

Το εν λογο βιντεο

 

Στο 9.40 περιγραφει τα yields.

  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν μου τρέξουν απ' τα μπατζάκια και θελήσω να επεκταθώ, θα υλοποιήσω και directx (codepath). Προς το παρόν με opengl/vulkan αγγίζω μεγαλύτερο μέρος της στοχευόμενης αγοράς.

Δημοσ.

Όταν μου τρέξουν απ' τα μπατζάκια και θελήσω να επεκταθώ, θα υλοποιήσω και directx. Προς το παρόν με opengl/vulkan αγγίζω μεγαλύτερο μέρος της στοχευόμενης αγοράς.

 

;;;;;;

Επισκέπτης
Δημοσ.

;;;;;;

Ήθελα πιο στρογγυλό λόγο από το να γράψω "υποστηρίξω", που ίσως εν τέλη να ήταν πιο κατανοητό.
Επισκέπτης
Δημοσ.

Και πάλι δεν καταλαβαίνω. Είσαι developer;

Yup.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...