Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δεν είναι το θέμα "να το πεις". Αυτή η αντίδραση ταιριάζει σε κάποιους ανθρώπους, σε άλλους όχι. Το θέμα είναι πως εάν το καταλαβαίνεις ότι ο ερωτικός σου σύντροφος θέλει/περιμένει από εσένα κάτι και εσύ δεν... να το ξεκαθαρίσεις. Με όποιον τρόπο σου ταιριάζει, αλλά να το κάνεις. Το "να το πεις" είναι παράδειγμα. Αλλά δεν μπορείς να κοροιδεύεις κάποιον/α για να κάνεις εσύ αυτό που θες και να είσαι "βολεμένος/η".
groot Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Το "να το πεις" είναι παράδειγμα. Αλλά δεν μπορείς να κοροιδεύεις κάποιον/α για να κάνεις εσύ αυτό που θες και να είσαι "βολεμένος/η". Δεν διαφωνώ στο τελευταίο.. ελπίζω να το έχεις καταλάβει. Αυτό που λέω είναι ότι ο καθένας έχει τον τρόπο του για να επικοινωνεί. Το σημαντικό είναι: [...] πως εάν το καταλαβαίνεις ότι ο ερωτικός σου σύντροφος θέλει/περιμένει από εσένα κάτι και εσύ δεν... να το ξεκαθαρίσεις. Με όποιον τρόπο σου ταιριάζει, αλλά να το κάνεις.
sphinxgr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Ο ίδιος λοιπόν υποστηρίζει ότι όσες φορές το έχει κάνει ήταν "χωρίς συναίσθημα" κ πως σε καμία περίπτωση δεν το έκανε επειδή δεν γουστάρει/σέβεται τη κοπέλα του, αλλά πιο πολύ για τη "καβλατζα" Δεν θα ασχοληθώ για το αν είναι σωστό ή λάθος. Θα μείνω στο ότι έκανε ένα τραγικό σφάλμα. Το είπε σε κάποιον. Αυτές τις φάσεις αν τις κάνεις, τις κάνεις για σένα και μόνο για σένα και μετά τις παίρνεις μαζί σου στον τάφο. Αυτό. Ούτε κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο. 3
idomeneas7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Λοιπόν, έχω παρόμοια περίπτωση: γνωστός του άντρα του είπε ότι έχει απατήσει την γυναίκα του και ο άντρας το είπε σε μένα σε φάση κουτσομπολιού. Εγώ την βλέπω την κοπέλα μια στα τόσα. Δεν της λέω τίποτα φυσικά αλλά κάθε φορά νιώθω πως την αντιμετωπίζω ασυναίσθητα με λύπηση, λες και το μόνο που σκέφτομαι όταν την βλέπω είναι "είσαι τάρανδος και ούτε που το υποψιάζεσαι".
idomeneas7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Μπα, εγώ είμαι ασφαλής επειδή δεν ταξιδεύει με φίλους.
Garnele Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δεν θα ασχοληθώ για το αν είναι σωστό ή λάθος. Θα μείνω στο ότι έκανε ένα τραγικό σφάλμα. Το είπε σε κάποιον. Αυτές τις φάσεις αν τις κάνεις, τις κάνεις για σένα και μόνο για σένα και μετά τις παίρνεις μαζί σου στον τάφο. Αυτό. Ούτε κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο. Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ η αλήθεια είναι. Το κέρατο απο μονο του είναι ενα ζήτημα που σε κάθε περίπτωση έχει διαφορετικές αιτίες και χαρακτηριστικά, για μένα όχι παντα κατακριτέα, το να το κρεμάει ο άλλος σημαία στο μπαλκόνι όμως ή να εξιστορεί τις τρέλες του εδώ κι εκει πίσω απο την πλάτη του συντρόφου είναι όντως θλιβερό. Κυρίως γιατί υποχρεωνεις ανθρώπους που ενδεχομένως να μη μοιράζονται την άποψή σου να μπουν σε ένα ρόλο που δε θέλουν. Το ίδιο κατακριτέο και εγωιστικό είναι παρεμπιπτόντως και το "μωρο μου, σ' αγαπάω αλλά, να, σε κερατωσα. Συγχώρεσέ με." Και πάλι σπρώξιμο ευθυνών και αποφάσεων σε άλλον. Κοινώς, όταν το κέρατο είναι αλτρουιστικο (:Ρ) δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει. 1
defacer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Τι λες μωρέ. Αν θέλει ας ρωτήσει, αν μου έρθει εμένα η επιθυμία να το πω θα το πω. Απλά δεν υπάρχει πρέπει σε αυτήν την περίπτωση. Ευτυχώς γι' αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ένα πάρα πολύ απλό τεστ. Πας στη δικιά σου έξαλλος επειδή έμαθες ότι σε κερατώνει και ζητάς εξηγήσεις: "τι έχεις να πεις για όλα αυτά;". Και σου απαντάει "ε κοίτα, η αλήθεια είναι πως σε έχω κάνει τάρανδο αλλά δε θεώρησα ότι είναι απαραίτητο να στο πω και συ δε ρώτησες". Πώς θα χαρακτηρίσεις αυτή τη συμπεριφορά; Τι θα έγραφε όλο το φόρουμ σχολιάζοντας μια τέτοια ιστορία; Τα ίδια πράγματα ισχύουν και ανάποδα. Λοιπόν, έχω παρόμοια περίπτωση: γνωστός του άντρα του είπε ότι έχει απατήσει την γυναίκα του και ο άντρας το είπε σε μένα σε φάση κουτσομπολιού. Εγώ την βλέπω την κοπέλα μια στα τόσα. Δεν της λέω τίποτα φυσικά αλλά κάθε φορά νιώθω πως την αντιμετωπίζω ασυναίσθητα με λύπηση, λες και το μόνο που σκέφτομαι όταν την βλέπω είναι "είσαι τάρανδος και ούτε που το υποψιάζεσαι". Έχω κάνει περίπου αυτή τη συζήτηση με κολλητούς φίλους: "ρε μαλάκα defacer έτσι που τα κατάφερες η κοπέλα είναι πολύ φιλική μαζί μου, αλλά εγώ ξέρω ότι την κεράτωσες και με χαλάει γιατί νιώθω ότι προδίδω την εμπιστοσύνη της". Αυτή η συζήτηση με έκανε να σκεφτώ και να αναθεωρήσω αρκετά πράγματα. Το ίδιο κατακριτέο και εγωιστικό είναι παρεμπιπτόντως και το "μωρο μου, σ' αγαπάω αλλά, να, σε κερατωσα. Συγχώρεσέ με." Και πάλι σπρώξιμο ευθυνών και αποφάσεων σε άλλον. Έλα μου; Κατακριτέο επειδή σπρώξιμο αποφάσεων σε άλλον; Δηλαδή τις αποφάσεις που αφορούν τις ερωτικές σχέσεις του άλλου ποιός πρέπει να τις παίρνει, ο παπάς της ενορίας;
Garnele Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Άμα νιώθεις τύψεις για το κέρατο, απλα δεν το κανεις. Δεν ανακαλύπτεις ξαφνικα ποσο σε πονάει και σου τρώει τα σωθικα ΑΦΟΥ το κανεις. Αν απλα θες να το πεις σε κάποιον εκ των υστέρων για να το βγαλεις απο μέσα σου και να σου πει δεν πειράζει, σε συγχωρώ, τοτε πράγματι, καλυτερα να πας σε κάνα παπα. 1
sam75 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Τύψεις θα νιώσεις αν δε το κάνεις και το κάνει αυτή πρώτη!!
defacer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Άμα νιώθεις τύψεις για το κέρατο, απλα δεν το κανεις. Δεν ανακαλύπτεις ξαφνικα ποσο σε πονάει και σου τρώει τα σωθικα ΑΦΟΥ το κανεις. Αν απλα θες να το πεις σε κάποιον εκ των υστέρων για να το βγαλεις απο μέσα σου και να σου πει δεν πειράζει, σε συγχωρώ, τοτε πράγματι, καλυτερα να πας σε κάνα παπα. Χο χο μου άρεσε αυτή η απάντηση. Την πρώτη φορά που το κάνεις (ή την πρώτη υπό συγκεκριμένες ΧΥΖ συνθήκες) πώς το ανακαλύπτεις από πριν; Αν το είχαμε συζητήσει αυτό νωρίτερα θα είχα γλιτώσει μισό μπουκάλι gin που χρειάστηκα για να σταματήσω να το σκέφτομαι και να πω yolo. Στον κερατά/κερατού κάποιοι το λένε όντως για να πάρουν άφεση αμαρτιών και μόνο, χωρίς πραγματικά να το έχουν μετανιώσει. Δεν έχω και πολλά να πω γι' αυτούς που -- there is no other way to put it -- κοροϊδεύουν αβέρτα για να γίνει η δουλειά τους. Αλλά ξέρεις υπάρχει και η περίπτωση που πηγαίνεις σε κάποιο πρόσωπο που εκτιμάς να ζητήσεις ειλικρινά συγγνώμη επειδή έκανες μαλακία κάπου και το αναγνωρίζεις και δε θέλεις να ξανακάνεις. Και δεν περιορίζεται μόνο στο κέρατο. Τύψεις θα νιώσεις αν δε το κάνεις και το κάνει αυτή πρώτη!! Αν είσαι συναίτερος με κάποιον και ανακαλύψεις ότι σε κλέβει, νιώθεις τύψεις που δεν τον έκλεψες πρώτος; Αν τον έκλεβες χωρίς να σε έχει κλέψει αυτός πρώτα, δε θα ήσουν κλέφτης και, γενικεύοντας, κακός μαλάκας; Προσωπικά δε νιώθω ποτέ τύψεις επειδή δεν ήμουν μαλάκας. Συνήθως όταν νιώθω είναι επειδή ήμουν. 1
KNSM Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Εγω ειμαι της αποψης ''να μην κανεις αυτο που δεν θελεις να σου κανουν'', απλα και κατανοητα. Δε γουσταρω να με κερατωσει η αλλη οποτε δεν το κανω κι εγω. Αν αισθανθω την αναγκη να το κανω σημαινει οτι η σχεση μας εχει τελειωσει, οποτε χωριζω πριν κανω οτιδηποτε. Εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας με ζευγαρια που ξενοπηδιουνται δεξια κι αριστερα. Αφου δεν την μπορειτε την μονιμη σχεση/γαμο, παρατηστε το το αθλημα. Ταγαρια! 3
alxlightning Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Για άλλη μια φορα ζηλευω που δεν τα εχω με τον defacer πραγματικα δεν καταλαβαίνω την αναγκη για ιντριγκα και δραμα, είναι απλα σεξ και ο καθενας είναι υπεύθυνος για το σωμα του και δεν το χρωστάει σε κανεναν. δε θεωρω ότι υφίσταται η εννοια κερατο. θεωρω ότι υπαρχουν επικοινωνιακες συμβασεις τις οποιες επισυναπτουν οικειοθελως ανθρωποι και τις τηρουν επειδή τις εκαναν οικειοθελως.τωρα το ότι το "κερατο" και η "απιστια" ειναι κοινωνικα κατακριταια και μαλιστα αναπαράγεται η αποψη ότι οφειλει να γινεται στα κρυφα και να μην το λεμε και πουθενα γιατι φερνουμε κοσμο σε δυσκολη θεση, χμ, σεξισμουλης, το να "λυπάσαι" η να πιστευεις οτιδήποτε για οποιονδηποτε επειδή ξερεις κατι για τη σεξουαλικη ζωη του-η του συντροφου του-μου φαινεται οριακα σχιζοειδης διαταρραχη,Τσιλ παιδακια, ο,τι θελει ο καθενας.Επισης δεν ξερω πως το swinging μπαινει στο ιδιο καζανι με το θεμα συζητησης.
Mau-Maus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Μπα, εγώ είμαι ασφαλής επειδή δεν ταξιδεύει τα λέει με φίλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις