Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφενός πως προτιμάτε να διαβάζετε; Οριζοντιωμένοι; Καθιστοί; Σε γραφείο; Στο κρεβάτι; Στον καναπέ; Στη βεράντα; Στην ξαπλώστρα; Σε e-book reader στο ΜΕΤΡΟ;

Κατά δεύτερο, πώς αντιμετωπίζετε τα βιβλία;

Είστε ο τύπος που το βιβλίο που έχει διαβάσει τρεις φορές είναι σε καλύτερη κατάσταση απ'όταν το αγόρασε ή δε σας ενδιαφέρει το μέσο αλλά το περιεχόμενο; Το ανοίγετε ευλαβικά όσο χρειάζεται για να το διαβάσετε χωρίς όμως να τσακίσει η ράχη ή το διπλώνετε στη μέση και yolo; Ανατριχιάζετε μόνο στη σκέψη να υπογραμμίσετε κάτι που σας άρεσε έστω και με μολύβι ή διαβάζετε με το stabilo στο χέρι; Χρησιμοποιείτε σελιδοδείκτη ή τσακίζετε τις σελίδες στη γωνία;

Ρωτάω κυρίως για λογοτεχνικά βιβλία, αλλά πείτε και για εγχειρίδια αν θέλετε (όχι οι γιατροί, ξέρουμε. Με 5 stabilo στο χέρι)

• Like 2
Δημοσ.

Αυτά που βγάζουν γούστα:

Στο κρεβάτι το βράδυ ή σπανιότερα πια στα ΜΜΜ ή/και βεράντα-παραλία.

Δεν αγοράζω ποτέ βιβλία, έχω το e-book reader από το 2009.

Κάθε μέρα διαβάζω για 1-2 ώρες.

Για τα έγγραφα της δουλειάς είναι σε γραφείο της δουλειάς ή σπανιότερα σε βιβλιοθήκη.

Εκεί πέφτει πολύ σημείωση, πολλά stick it και αρκετό τσαπατσούλεμα, στα paper αυτά, διότι τα βιβλία τα έχω σε ηλεχτρονική μορφή και εκτυπώνω ότι χρησιμεύει.

Δημοσ.

Αν προκειται για σοβαρο διαβασμα,μονο σε γραφειο.

Αν προκειται για λογοτεχνικο διαβασμα προσωπικης ευχαριστησης,στο καναπε ή στη πολυθρονα.

Μονο βιβλια,τα pdf κι αυτα μου ειναι παγερα αδιαφορα και δε με ευχαριστουν.

Και μονο σε απολυτη ησυχια,αλλιως δε μπορω , ουτε μου αρεσει :P Οποτε μονο στο σπιτι.

• Like 2
Δημοσ.

Στο κρεβατι , σπανια στην βεραντα

Δεν θελω να τσακισει , γδαρθει , λερωθει , οχι yolo αλλα ουτε με θρησκευτικη ευλαβεια .Αν βεβαια το δεσιμο ειναι μαπα συμβει το κακο,δεν πεθαινω απο στεναχωρια,εξαλλου ολα διορθωνονται, σχεδον ολα.

Γουσταρω πολυ το δερματινο δεσιμο.Αν μπορουσα , αν ειχα λεφτα, θα ζουσα σε ενα παλιο ξυλινο σπιτι, με σκαλιστη σκακιερα μπροστα απο το τζακι,απεναντι απο μια βαρια ξυλινη βιβλιοθηκη , με δερματοδετα σπανια βιβλια.Σε ενα γραφικο σοκακι , σε καποια πολη της κεντρικης Ευρωπης.Βασικα αν μπορουσα θα αλλαζα και αιωνα.Και να παει να ... το ιντερνετ και η τεχνολογια.

Ναι , το ονομα του Ροδου ειναι μια απο τις αγαπημενες μου ταινιες.Οπως και η ενατη πυλη

e-book reader ποτε.Ποτε.ΠΟΤΕ.

Δημοσ.

^^Να πως φαίνεται ο ρομαντικός άνθρωπος. :Ρ

Λογοτεχνικά κυρίως σε τρένα και λοιπά μεταφορικά ή σε διακοπές όσο το δυνατόν σε πιο καθιστή θέση, ειδάλλως με παίρνει ο ύπνος :Ρ Σελιδοδείκτης είναι συνήθως κάποιο εισιτήριο, αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει τότε ενα ελαφροελάχιστο τσάκισμα της γωνίτσας στη σελίδα, δε χάλασε κι ο κόσμος. Σημειώνω σίγουρα στην πρώτη σελίδα ημερομηνία και όνομα και ίσως γράψω κανένα συνειρμό σπάνια δίπλα στο κείμενο, στυλό, μολύβι, κραγιόν (οκ υπερβολή αυτό, αλλά αν αξίζει ο συνειρμός χαλάλι).

Τα συγγράμματα αντιμετωπίζονται αντιθέτως με ευλάβεια: γραφείο και αν είναι κάτι σχετικά λάητ καναπές. Σημειώσεις το πολύ με μολύβι, συνήθως όμως σε ξεχωριστά χαρτιά τα οποία πιάνονται με συνδετήρα στις ανάλογες σελίδες.

Εbooks μόνο αν είναι επείγον - προφανώς μόνο επιστημονικά.

Δημοσ.

Να τσακίσω την ράχη; Να τσακίσω την σελίδα; Να υπογραμμίσω/σημειώσω πάνω του; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!!

Τα λογοτεχνικά βιβλία μου πρέπει να είναι σαν νά'ναι βγαλμένα μόλις απ'το ράφι του βιβλιοπωλείου. Επίσης, εννοείται, μ'αρέσει να τ'ανοίγω και να τα μυρίζω. Δεν είμαι έτοιμη ν'αφήσω αυτή την εμπειρία για να πάω σε κάποιο e-reader.

• Like 9
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παντού και όπως να'ναι.

Όρθια,καθιστή στο σπίτι, στο κρεβάτι, στο γραφείο, στη βεράντα, στο αμάξι, στα ΜΜΜ, στο αεροπλάνο, στην παραλία κοκ.

Από ereader διαβάζω μόνο unlicensed manga, οτιδήποτε άλλο το διαβάζω σε έντυπη μορφή.

Δεν σημειώνω, δεν τα λερώνω, δεν μου αρέσουν να τσακίζουν κτλ.

Δημοσ.

Παντού και όπως ναναι.

Όρθια,καθιστή στο σπίτι, στο κρεβάτι, στο γραφείο, στη βεράντα, στο αμάξι, στα ΜΜΜ, στο αεροπλάνο, στην παραλία κοκ.

This.

Τα δικά μου βιβλία αφότου το έχω διαβάσει δυσκολεύεσαι συνήθως να καταλάβεις ότι έχουν διαβαστεί ήδη, αλλά εκ των πραγμάτων έχω αναγκαστεί να μην είμαι anal μ' αυτό γιατί παίζουν πάρα πολλά δανειστικά νταραβέρια.

Μερικές φορές που έχει τύχει να μου κάνουν το βιβλίο πατσαβούρι (με τα δικά μου κριτήρια) μόλις βλέπω πώς είναι το χαρίζω και αγοράζω καινούριο για μένα.

Σελιδοδείκτης is for pussies. Εμείς θυμόμαστε που ήμασταν, κι αν κάποια φορά δε θυμηθούμε ακριβώς τι θα γίνει; Θα διαβάσουμε ένα τμήμα του βιβλίου δεύτερη φορά. Κρίμαααααααααααααααααααα.....  :-D

Έχω kindle αλλά το χρησιμοποιώ πολύ σπάνια, η αίσθηση της σελίδας που γυρνάει και η μυρωδιά του φρέσκου βιβλίου είναι φετιχάκια.

ΥΓ I see a pattern στις απαντήσεις...  :)  :)

• Like 3
Δημοσ.

Η μυρωδιά του βιβλίου δεν πρόκειται να αντικατασταθεί με καμία τεχνολογία...

Η καλύτερη μου θα ήταν, να δουλεύω σε βιβλιοπωλείο ... από παιδί μου άρεσε 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Η μυρωδιά του βιβλίου δεν πρόκειται να αντικατασταθεί με καμία τεχνολογία...

Η καλύτερη μου θα ήταν, να δουλεύω σε βιβλιοπωλείο ... από παιδί μου άρεσε

Εγώ δεν δουλεύω σε βιβλιοπωλείο, αλλά πηγαίνω σε ένα τόσο συχνά, που φαντάσου, βοηθάω τους πελάτες να βρουν αυτό που θέλουν :D :P
Δημοσ.

κρεβατάτο, αλλά τώρα που το λες έχω και αδιάβαστα, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να πάρω ένα μαζί για το καράβι

• Moderators
Δημοσ.

Παντού εκτός από ΜΜΜ γιατί δε μπορώ να συγκεντρωθώ. Στο κρεβάτι κουράζομαι γιατί έχω τα χέρια μου όρθια για ώρες αλλά what can you do...

Δεν έχω συσκευή για e-book και ούτε και θα ήθελα να έχω. Τα βιβλία τα προσέχω και προφανώς δεν τα τσακίζω/γράφω ffs.

Δημοσ.

Στο κρεβατι αντε καμια φορα στον καναπε παντα ξαπλωμενος και παντα ανασκελα γιατι μπρουμητα θα με παρει ο υπνος.Να ναι καλα τα epub εχω σταματησει να αγοραζω βιβλια και εχω αποθεμα μερικων 1000 βιβλιων.

Το μονο που μου λειπει απο τα βιβλια ειναι η μυρωδια τους, απο μικρος μαρεσε να τα μυριζω και μου χουν μεινει χαρακτηριστικες μυρωδιες.Επισης με τα epub δεν καταλαβαινεις ποσα βιβλια εχεις διαβασει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...