mclein Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Σαφως και υπηρχαν αυτοι που ηθελαν ιδιωτικο τομεα τοτε, αλλα οπως λες και εσυ δεν υπηρχε η σημερινη κατασταση οπου η ζητηση ειναι τεραστια και η προσφορα εργασιας ελαχιστη, με αποτελεσμα να ζητανε ατομο για entry level θεση και μισθο 700 καθαρα με 2-3 χρονια προυπηρεσια και μαλιστα στον κλαδο. Επισης, παλια δουλεια 10 ατομων την εκαναν 10 ατομα και οχι 5. Γι αυτο ειχαν και πιο φυσιολογικα ωραρια και γι αυτο καποιος εφτανε στο σημειο να μενει στην ιδια εταιρεια 10 και 20 χρονια. Τωρα στο digital marketing πχ ζητανε ατομο με γνωσεις μαρκετινγκ και γνωσεις κωδικα για να κατασκευαζει ιστοσελιδες, να τρεχει SEO, να κανει SEΜ, να κανει και pricing, να κοιτα και τον ανταγωνισμο, να τρεχει και τα social media, να γραφει και content. Μιλαμε δλδ για δουλεια απο 3 διαφορετικα ατομα που θελουν να την κανει ενας. Και βρισκουν κιολας ατομο να τα κανει ολα αυτα, γιατι λογω ανεργιας σκας λεφτα σε σεμιναρια και τα μαθαινεις. Αλλα μετα βαρας 12ωρα για να τα προλαβεις. Βεβαια αυτο δεν ενοχλει καθολου τον ιδιοκτητη, γιατι με 800 ευρω βρισκει ατομο να του κανει δουλεια για 3! 1600 ευρω στην τσεπη του αφεντικου καθε μηνα και συ ας λιωνεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ γίνε κι εσύ "αφεντικό"....να τσεπωνεις 1600 αντι να εχεις 3 υπαλληλους... για ολους υπαρχει κριση. εφοσον υπαρχει για εσενα, υπαρχει και γι'αυτον που παιρνει τα μεγαλυτερα ρισκα. εχασες λεφτα, εχασε λεφτα κ με μια τεραστια διαφορα, αυτος μπορει να χασει την ολη του επενδυση στο μπανανισταν ενω εσυ απλα μια θεση εργασιας. υγ - δεν αντιλεγω πως εχεις κατα καποια οπτικη δικιο αλλα μην κοιτας μονο απ'τη δικη σου βολεψη τα πραγματα. 1
DDevil Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Επειδη το ειχα κανει για γνωστη πολυεθνικη, θυμαμαι οτι στο αντιστοιχο γραφειο στην Ελβετια ειχαν 3 διαφορετικα ατομα και αντιστοιχο κατεμερισμο εργασιας. Ολα τα λεφτα ηταν η αντιδραση τους οταν εμαθαν οτι εγω τα εκανα ολα μαζι και μονος μου Και μετα μου λενε τα HR για βελτιστες πρακτικες διοικησης ανθρωπινου δυναμικου, best place to work κλπ κλπ... Γελαει ο κοσμος Καλα το οτι στο εξωτερικο μας κοροιδεύουν σε πολλά πραγματα δεν ειναι κάτι καινουργιο. Και δεν ειναι και κατι που πρεπει να μας προκαλει εκπληξη. Για αυτο και υπάρχουν σοβαρες οικονομιες διοτι δεν κοιτάει ο ενας να πιάσει το κώλο στον άλλον στην Ελλαδα θελει ο εργοδοτης να έχει ανασφαλιστους και να μη κοβει και αποδειξη στον πελάτη.
alxlightning Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 το πιο παναστειο είναι ότι κάθε εταιρια που εχω παει για συνεντευξη η εχω δουλεψει εχει παρει βραβειο για best workplace η κατι αναλογο, είμαι σχεδόν σιγουρος βεβαια ότι ο φορεας που απονεμει αυτά τα βραβεια στις συγκεκριμένες εταιριες δεν εχει δωσει σε καποια άλλη εταιρια.γιαννης κερναει γιαννης πινει μου φαινεται 2
Gkostas2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 το πιο παναστειο είναι ότι κάθε εταιρια που εχω παει για συνεντευξη η εχω δουλεψει εχει παρει βραβειο για best workplace η κατι αναλογο, είμαι σχεδόν σιγουρος βεβαια ότι ο φορεας που απονεμει αυτά τα βραβεια στις συγκεκριμένες εταιριες δεν εχει δωσει σε καποια άλλη εταιρια. γιαννης κερναει γιαννης πινει μου φαινεται Ειναι σαν τους Ερμηδες στην διαφημιση ή τα DMA στο Digital. Ολες οι εταιρειες παιρνουν εστω και ενα Στα HR Awards νομιζω τα ιδια τα στελεχη τα δινουν και οχι καποιος ανεξαρτητος φορεας
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 γίνε κι εσύ "αφεντικό"....να τσεπωνεις 1600 αντι να εχεις 3 υπαλληλους... για ολους υπαρχει κριση. εφοσον υπαρχει για εσενα, υπαρχει και γι'αυτον που παιρνει τα μεγαλυτερα ρισκα. εχασες λεφτα, εχασε λεφτα κ με μια τεραστια διαφορα, αυτος μπορει να χασει την ολη του επενδυση στο μπανανισταν ενω εσυ απλα μια θεση εργασιας. υγ - δεν αντιλεγω πως εχεις κατα καποια οπτικη δικιο αλλα μην κοιτας μονο απ'τη δικη σου βολεψη τα πραγματα. Ναι ενώ οι εργοδότες δεν κοιτάνε την δική τους βόλεψη τα πράγματα και ενδιαφέρονται για τον εργαζόμενο. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Ναι ενώ οι εργοδότες δεν κοιτάνε την δική τους βόλεψη τα πράγματα και ενδιαφέρονται για τον εργαζόμενο. Καλα δεν ειναι και ετσι, ναι καποιοι εργοδοτες ενδιαφερονται για τον εργαζομενο. Θες επειδη αν ειναι ευχαριστημενος αποδιδει αρα δεν ειναι αλτρουιστικο? Μπορει. Παντως δεν ειναι ολοι σκαρτοι ή ολοι καλοι, υπαρχουν ολες οι διαβαθμισεις Πχ δεν εχω να προσαψω τιποτα στους πρωην εργοδοτες μου, μια χαρα ενδιαφερονταν για το προσωπικο, τοσο σε ανθρωπινο επιπεδο οσο σε επαγγελματικο. 8
Gkostas2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Καλα δεν ειναι και ετσι, ναι καποιοι εργοδοτες ενδιαφερονται για τον εργαζομενο. Θες επειδη αν ειναι ευχαριστημενος αποδιδει αρα δεν ειναι αλτρουιστικο? Μπορει. Παντως δεν ειναι ολοι σκαρτοι ή ολοι καλοι, υπαρχουν ολες οι διαβαθμισεις Πχ δεν εχω να προσαψω τιποτα στους πρωην εργοδοτες μου, μια χαρα ενδιαφερονταν για το προσωπικο, τοσο σε ανθρωπινο επιπεδο οσο σε επαγγελματικο. Μα εννοείται ότι υπάρχουν και εργοδότες που έχουν καταλάβει ότι ένας χαρούμενος εργαζόμενος κάνει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Τέτοιοι είναι και ο Σκλαβενίτης, ο Καρέλιας, ο Παπαστράτος. Και σε αυτούς τους εργοδότες και συ ο ίδιος απο φιλότιμο θα σκιστεις στην δουλειά! Αλλά υπάρχουν και εργοδότες όπως το Jumbo, Plaisio, Public, Μαρινόπουλος κλπ που απλά σε βλέπουν σαν κάτι αναλώσιμο και προσπαθούν απλά να σε ξεζουμίσουν. 4
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Μα εννοείται ότι υπάρχουν και εργοδότες που έχουν καταλάβει ότι ένας χαρούμενος εργαζόμενος κάνει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Τέτοιοι είναι και ο Σκλαβενίτης, ο Καρέλιας, ο Παπαστράτος. Και σε αυτούς τους εργοδότες και συ ο ίδιος απο φιλότιμο θα σκιστεις στην δουλειά! Αλλά υπάρχουν και εργοδότες όπως το Jumbo, Plaisio, Public, Μαρινόπουλος κλπ που απλά σε βλέπουν σαν κάτι αναλώσιμο και προσπαθούν απλά να σε ξεζουμίσουν. Κι απο την αλλη υπαρχουν εργοδοτες που ξεζουμιζουν τους υπαλληλους και τα πανε καλα, ενω υπαρχουν κι αυτοι που συμπεριφερονταν αψογα στους υπαλληλους και βαλαν λουκετο. Ειναι γενικα μια αποψη οτι αν εχεις ευχαριστημενο τον υπαλληλο τοτε ειναι πιο αποδοτικος αλλα δεν ειναι απαραιτητα και συνταγη για κερδοφορια (αρα και βιωσιμοτητα) μιας επιχειρησης. Γενικα παντως θα ηθελα πολλους απο αυτους που ποσταρουν εδω μεσα, να τους δω σε ρολο εργοδοτη. Διοτι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λενε. Οσο επισης θα ηθελα να δω και ιδεες για το πώς υπο τις παρουσες συνθηκες ενας εργαζομενος θα μπορουσε να ανεβει την πυραμιδα και σε καποια φαση να αμοιβεται με το μισθο της επιθυμιας του. Διοτι ειτε αρεσει σε μερικους, ειτε οχι, καποιοι στην Ελλαδα, στον ιδιωτικο τομεα παιρνουν χ3, χ4, χ5, χ6 και βαλε τον βασικο μισθο. Αναρωτηθηκε κανεις ποτε πως φτασαν εκει; Επιχειρησε κανεις να μαθει; Η απλα οι συγκεκριμενοι ειναι γλυφτες/κωλοφαρδοι/βυσματα και για ολους τους υπολοιπους φταινε οι εργοδοτες ; Απλες ερωτησεις που προκυπτουν απο την αναγνωση του τοπικ ε, τιποτε περισσοτερο. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2016 από YourTrueLegend 1
mclein Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Μα εννοείται ότι υπάρχουν και εργοδότες που έχουν καταλάβει ότι ένας χαρούμενος εργαζόμενος κάνει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Τέτοιοι είναι και ο Σκλαβενίτης, ο Καρέλιας, ο Παπαστράτος. Και σε αυτούς τους εργοδότες και συ ο ίδιος απο φιλότιμο θα σκιστεις στην δουλειά! Αλλά υπάρχουν και εργοδότες όπως το Jumbo, Plaisio, Public, Μαρινόπουλος κλπ που απλά σε βλέπουν σαν κάτι αναλώσιμο και προσπαθούν απλά να σε ξεζουμίσουν. ολοι οι εργοδοτες ξεζουμιζουν. κι εσυ το ιδιο θα εκανες αν ησουν εργοδοτης γιατι προφανως θα δουλευες περισσοτερο απ'τους υπαλληλους σου αρα θα ηθελες τα μεγιστα κι απο τους ιδιους αλλα προφανως (παλι) δε θα ηθελες να εχετε ιδιο μισθο. επισης, μη τσουβαλιαζεις γιατι δεν ειναι ορθος τροπος σκεψης. εχω 2 γνωστους, εναν αντρα κ μια γυναικα στο πλαισιο οι οποιοι ειναι υπερ-ευχαριστημενοι με τις συνθηκες κ το μισθο. ο ανδρας ειναι πλεον προισταμενος των τεχνικων κ η γυναικα πλεον εγινε υπευθυνη ταμειου. αμφοτεροι δεν πηγαν με μεσον, ξεκινησαν απο τις πωλησεις μπαταριων κ δεχθηκαν να φωτογραφηθουν. γενικως μην τσουβαλιαζετε κ μη νομιζετε οτι μονο στο μπανανισταν ειναι χαλια τα πραγματα. εχουμε κι εμεις ανθρωπους στο εξωτερικο και τα πραγματα ειναι παρομοια απλως υπαρχει μεγαλυτερο ευρος κ περισσοτερες ευκαιριες για "καλες" συνθηκες. 1
Gkostas2007 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 1. Και τον Μαρινόπουλο υγιή επιχείρηση τον λέγαμε. Πέρσι τέτοια εποχή έδινε ένα σκασμό λεφτα για διαφημίσεις και για να κάνει τα βραβεία του Mad με την Coca Cola... Τελικά νύχτα έσκασε... Δεν ξέρω καμια εταιρεία που λειτουργούν με όρους εκμετάλλευσης να έχει ζήσει πάνω απο 10-20 χρόνια το πολύ 2. Αν ήμουν εγώ εργοδότης δεν ξέρετε πως θα ήμουν. Με τα αν χτίζουμε και παλάτια... ΥΓ Το σταματάω εδώ το off topic απο σεβασμό στον TS, μιας και το θέμα είναι το HR και όχι τι θα κάναμε ΑΝ ήμασταν εργοδότες.
mclein Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 1. Και τον Μαρινόπουλο υγιή επιχείρηση τον λέγαμε. Πέρσι τέτοια εποχή έδινε ένα σκασμό λεφτα για διαφημίσεις και για να κάνει τα βραβεία του Mad με την Coca Cola... Τελικά νύχτα έσκασε... Δεν ξέρω καμια εταιρεία που λειτουργούν με όρους εκμετάλλευσης να έχει ζήσει πάνω απο 10-20 χρόνια το πολύ μαρινοπουλος - καρφουρ, μονο αν ηξερες τα λογια των προμηθευτων τους θα μπορουσες να εχεις αποψη για το αν ηταν υγιης επιχειρηση τα τελευταια 5 χρονια. (ισως κ καποιων αλλων που δε γνωριζω) !
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2016 Παντού θέλει μαστίγιο και καρότο. Όσο η ανεργία βαράει κόκκινο μη περιμένετε καλές συνθήκες. Αλλά και οι εργοδότες, όταν δίνεις τα ελάχιστα, παίρνεις και τα ελάχιστα. Νομιμοποιείς τον εργαζόμενο να σε κοροιδεύει στα μούτρα σου. Και τρέχα εσύ απέλυε , επανεκπαίδευσε κλπ. κλπ. ¨Οπου έχουν μπει πριμ παραγωγικότητας , αξιολόγηση και απολύσεις για τους ανίκανους , ο εργοδότης είδε καλύτερο αποτέλεσμα. Σε εταιρείες , οι κακοπληρωμένοι εργάτες , δεν προλαβαίνουν τη μηχανή να χαλάσει. Την βλέπουν να διαλύεται και λένε ''στα αρχίδια μου''. Κωλοβαράνε στις υπερωρίες, χαζεύουν, δεν μαθαίνουν τίποτα καινούριο, κοντράρουν οποιαδήποτε αλλαγή. Αλλά μπας και ξέρουν οι εργοδότες να βλέπουν τα πραγματικά κόστη? Μόνο τα νούμερα από πωλήσεις ξέρουν. Πόσα χάνουν από μειωμένη παραγωγικότητα, ιδέα. Τον κάνει τον αγώνα του ο κακοπληρωμένος εργάτης, σαμποτάρει την ίδια την εταιρεία κάνοντας το ελάχιστο δυνατό. 8
DDevil Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Παντού θέλει μαστίγιο και καρότο. Όσο η ανεργία βαράει κόκκινο μη περιμένετε καλές συνθήκες. Αλλά και οι εργοδότες, όταν δίνεις τα ελάχιστα, παίρνεις και τα ελάχιστα. Νομιμοποιείς τον εργαζόμενο να σε κοροιδεύει στα μούτρα σου. Και τρέχα εσύ απέλυε , επανεκπαίδευσε κλπ. κλπ. ¨Οπου έχουν μπει πριμ παραγωγικότητας , αξιολόγηση και απολύσεις για τους ανίκανους , ο εργοδότης είδε καλύτερο αποτέλεσμα. Σε εταιρείες , οι κακοπληρωμένοι εργάτες , δεν προλαβαίνουν τη μηχανή να χαλάσει. Την βλέπουν να διαλύεται και λένε ''στα αρχίδια μου''. Κωλοβαράνε στις υπερωρίες, χαζεύουν, δεν μαθαίνουν τίποτα καινούριο, κοντράρουν οποιαδήποτε αλλαγή. Αλλά μπας και ξέρουν οι εργοδότες να βλέπουν τα πραγματικά κόστη? Μόνο τα νούμερα από πωλήσεις ξέρουν. Πόσα χάνουν από μειωμένη παραγωγικότητα, ιδέα. Τον κάνει τον αγώνα του ο κακοπληρωμένος εργάτης, σαμποτάρει την ίδια την εταιρεία κάνοντας το ελάχιστο δυνατό. Μεγαλη αληθεια αυτη φιλε. 1
GreekMonkey Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Παντού θέλει μαστίγιο και καρότο. Όσο η ανεργία βαράει κόκκινο μη περιμένετε καλές συνθήκες. Αλλά και οι εργοδότες, όταν δίνεις τα ελάχιστα, παίρνεις και τα ελάχιστα. Νομιμοποιείς τον εργαζόμενο να σε κοροιδεύει στα μούτρα σου. Και τρέχα εσύ απέλυε , επανεκπαίδευσε κλπ. κλπ. ¨Οπου έχουν μπει πριμ παραγωγικότητας , αξιολόγηση και απολύσεις για τους ανίκανους , ο εργοδότης είδε καλύτερο αποτέλεσμα. Σε εταιρείες , οι κακοπληρωμένοι εργάτες , δεν προλαβαίνουν τη μηχανή να χαλάσει. Την βλέπουν να διαλύεται και λένε ''στα αρχίδια μου''. Κωλοβαράνε στις υπερωρίες, χαζεύουν, δεν μαθαίνουν τίποτα καινούριο, κοντράρουν οποιαδήποτε αλλαγή. Αλλά μπας και ξέρουν οι εργοδότες να βλέπουν τα πραγματικά κόστη? Μόνο τα νούμερα από πωλήσεις ξέρουν. Πόσα χάνουν από μειωμένη παραγωγικότητα, ιδέα. Τον κάνει τον αγώνα του ο κακοπληρωμένος εργάτης, σαμποτάρει την ίδια την εταιρεία κάνοντας το ελάχιστο δυνατό. Μα επειδή είναι εργοδότης ο άλλος ή έχει μια ανώτερη θέση δεν σημαίνει και κάτι. Όπως υπάρχει άχρηστος υδραυλικός, υπάρχει και άχρηστος γιατρός και άχρηστος διευθυντής μικρομεσαίας επιχείρισης. Γενικώς η κόμπλα βαράει φουλ στους ανθρώπους. Τους βαρούσε η μάνα τους. Εκεί το αποδίδω εγώ. Δεν εξηγείτε αλλιώς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα