Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι κακό να δίνεις δουλειά σε άνεργο πατριωτάκι, μην τρελαθούμε. Γιατί οι αλλοδαποί δίνουν πολλές ευκαιρίες σε Έλληνες όταν έχουν τη δυνατότητα; 

δεν το πηγαινω πατριωτικα. για μενα η εργασια και οχι δουλεια ειναι θεμα σεβασμου & ικανοτητων.

απο θεμα ικανοτητων, οξυδερκειας κ αυτο που λεμε χοντρικα "πιανουν τα χερια του" δεν το κατεχουν αρκετοι ελληνες.

τουλαχιστον οχι σε βαθμο που να ενδιαφερονται να ξεκινησουν απο χαμηλα και καπου εκει το χανουν, μιας κ νομιζουν οτι ειναι γεννημενοι διευθυντες. ετσι λοιπον, στον κλαδο μου οι καλυτεροι τεχνιτες ειναι σοβιετικης κ ισραηλινης προελευσης κ ακολουθουν οι αλλοι αρκετα πιο πισω.

απο θεμα ομως σεβασμου κ ευγενειας, εχουμε ελλειψη σε ολες τις εθνικοτητες. 

ψαχνοντας λοιπον το μη χειρον βελτιστον, κατεληξα μετα απο αρκετες συνεργασιες 6μηνες εως 2χρονες ο τριτος μου υπαλληλος να ειναι ΚΑΙ ελληνικης ιθαγενειας / υπηκοοτητας ΚΑΙ με καθαρο ποινικο μητρωο ΚΑΙ με εμπειρια 2 ετων ωστε να εχει μια Χ γκαμα γνωσεων με πρακτικη και να του μαθουμε τα Ζ που δεν ξερει σε συντομο χρονικο διαστημα.

γενικως η φαση ειναι πολυ δυσκολη οταν καποιος ειναι εργοδοτης. ειτε μιλαμε για μικρη επιχειρηση ειτε μεγαλη.

τωρα για τα παιδακια που εργαζονται και την ψωνιζουν με τις ονομασιες, ας κοιταξουν το λογαριασμο τους που ειναι 100~200 ευρω μεγαλυτερος απο τον μεσο υπαλληλο κι ας αραξουν σε καμια γωνια.

• Like 1
  • Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Βασικο.δε παιζεις ειρωνια.ανταπαντησεις του στυλ "γιατι να σε παρουμε?" "εεε γιατι εχω γνωσεις??" αυτα μονο σε κολλητους κ παλι ειναι εκνευριστικο στυλακι.οποιον ακουω να μου απανταει με τετοια ερωτηση μου γυρναει το ματι.ειναι σαν να το παιζεις εξυπνος κλπ

απαντα με σαφηνεια,δεν εισαι 18 χρονων.εκτος κ αν εισαι."πιστευω οτι ειμαι ικανος να ανταποκριθω μπλα μπλα.."

2)βρες βυσμα.8/10 συνεντευξεις γινονται για να ξεδιαλεξουν υποψηφιους -στα ματια των ανωτερων- ωστε να περασουν οι γνωστοι τους/φιλοι/υποχρεωσεις/συγγενεις.Το βυσμα στις μερες μας ειναι εκτεταμενο απο περιπτερας μεχρι ανωτερη διοικηση.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

1) Βασικο.δε παιζεις ειρωνια.ανταπαντησεις του στυλ "γιατι να σε παρουμε?" "εεε γιατι εχω γνωσεις??" αυτα μονο σε κολλητους κ παλι ειναι εκνευριστικο στυλακι.οποιον ακουω να μου απανταει με τετοια ερωτηση μου γυρναει το ματι.ειναι σαν να το παιζεις εξυπνος κλπ

απαντα με σαφηνεια,δεν εισαι 18 χρονων.εκτος κ αν εισαι."πιστευω οτι ειμαι ικανος να ανταποκριθω μπλα μπλα.."

2)βρες βυσμα.8/10 συνεντευξεις γινονται για να ξεδιαλεξουν υποψηφιους -στα ματια των ανωτερων- ωστε να περασουν οι γνωστοι τους/φιλοι/υποχρεωσεις/συγγενεις.Το βυσμα στις μερες μας ειναι εκτεταμενο απο περιπτερας μεχρι ανωτερη διοικηση.

αν εχει καταλαβει ο αλλος οτι δεν προκειται να τον παρουν, δε βρισκω κανενα λογο να μην απαντησει, εαν το θελει, με υφος αναλογο με αυτου που παιρνει τη συνεντευξη.

Δημοσ.

textbook stress interview

Textbook εορτολόγιο.

Αλφαβητικά και ημερολογιακά.

Θελω πάντως να ακούσω και άλλες εμπειρίες απο παιδιά που πάνε σε συνεντευξεις!

1.Έχω πάρει θέση σε helpdesk αφού προηγήθηκε η ατάκα

-Πως θα διαχειριστείς πελάτη που είναι εκνευρισμένος και δεν ακούει.

-Τα καταφέρνω με εκνευρισμένους οτετζήδες τα τελευταία χρονια, μετράει;

Response ελέγχου. Enjoy.

HeIAdCj.png

2.Requirements απο κάτω. Μισθός περίπου 500. Ερωτήσεις αόριστες τύπου τι ξέρεις απο linux. Άκρη δε βγάλαμε.

Epic ερώτηση που πήρε την επαγγλεματική απάντηση, έλα μου; (θα έπρεπε να ρωτήσω αν μου το επιδοτούν)

-Έχεις γνώσεις CCIE;

VipiH5E.png

3.Μουσάτος απο HR στραβώνει με το δικό μου μούσι. Μάλλον ζήλευε.

4.Τύπισσα σκαλώνει άσχημα επειδή δεν τις έλεγα το λόγο που έφυγα απο την τελευταία δουλειά. Το "δε με ικανοποιούσαν οι εργασιακές συνθήκες" δεν της έκανε μάλλον.

"γιατι να σε παρουμε?" "εεε γιατι εχω γνωσεις??"

Οι ηλίθιες ερωτήσεις θέλουν και ηλίθιες απαντήσεις. Τι πάει να πει γιατί να σε πάρουμε; Γιατί είμαι καλύτερος απο την χαζή που δε μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό της και περιμένει έξω να της πάρεις συνέντευξη, ξέρω γω.

Να κοιτάξει το βιογραφικό και τον τρόπο έκφρασής, σκέψης μου, αυτή είναι η δουλειά του.

• Like 4
Δημοσ.

αν εχει καταλαβει ο αλλος οτι δεν προκειται να τον παρουν, δε βρισκω κανενα λογο να μην απαντησει, εαν το θελει, με υφος αναλογο με αυτου που παιρνει τη συνεντευξη.

Επαγγελματισμός.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν έχω πάει τελευταία σε 13 συνεντέυξεις , και πραγματικά έχω απογοητευτεί και έχω νευριάσει.

Πραγματικά , μερικοί άνθρωποι , κυριως όσοι είναι HR , αυτης της ψευδο-επιστήμης , μου έχουνε κάνει τα νευρα τσατάλια. Ξιπασμένοι , ψωνισμένοι και σε αντιμετωπίζουνε σαν να είσαι ένα τίποτε , με πολύ ειρωνία και προσβολές.

Περιστατικό 1ο (ΙΤ admin)

Περάστε , καθίστε. Βλέπω το βιογραφικό σας είναι αναλυτικότατο και μεγάλο. Πρέπει να σας πω ότι με κούρασε.

- ΟΚ , 3 σελιδες δεν το λες και τεράστιο.

- Μάλιστα. Βλέπω εδώ ότι είχατε δικιά σας εταιρία. Βλέπω ότι την κλείσατε. Για ποιο λόγο?

-Κριση....δεν πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό.

- Και σας φταίει η κρίση για αυτό ή το γεγονός ότι δεν είστε ικανός?

- (σκαλωμένος) ............ Τι να σας πω.....

-Βλέπω εδώ ότι έχετε "κάποια" προσόντα. Τι σας κάνει να πιστέυετε ότι θα σας πάρουμε?

- εεε....το ότι έχω τα προσόντα?

- Το αν έχετε τα προσόντα ή όχι , θα το κρίνω ΕΓΩ.

- Είστε του χώρου? Ξέρετε απο ΙΤ?

- Οχι , ξέρω απο ΗR , και δεν μου αρέσει το ύφος σας κυριε Μ......

-Οκ ............

- Οπότε , οκ , έχετε μια "σχετική" προυπηρεσία. Πείτε μου γνωρίζετε Ντζαβα? Aids Ti Em El? Λινουξ σκριπτινγκ? Πι aids Πι?

- Γνωρίζω , αλλα δεν τα ζήταγε η αγγελία.....!! ΙΤ admin ή προγραμματιστή θέλετε?

- Σας τόνισα για το ύφος σας κύριε Μ....

-Μάλιστα όπως νομίζετε.

- Γνωρίζετε Ντράπαλ?γουορντΠρεσ?

- Γνωρίζω αλλά .....

- (αυστηρά) - Εμένα αυτό μου είπανε αυτό σας λέω κύριε Μ....

- Γνωρίζετε απο Γουιντος Σερβερ?

- Ακούστε , μια τέτοια συζήτηση καλό θα ήτανε να την κάνω με τον υπεύθυνο ΙΤ , καθώς θα είναι ο αρμόδιος να κάνουμε συζήτηση περί αυτών των τεχνολογιών

- (Ενοχλημένη) - Κύριε Μ...., Για να πάτε στον IT Manager , πρέπει πρώτα να περάσετε απο ΕΜΕΝΑ

- ΟΚ.........................

- Λοιπόν χάρηκα για την γνωριμία , θα σας καλέσουμε.

- ..................................................................................

Περιστατικό 2ο (ΙΤ Support)

-Εμείς εδώ έχουμε να κάνουμε με κάμερες , οπότε αν έχετε μια εμπειρία σε δίκτυα ΟΚ , αλλά θα πρέπει να διαβάσετε αρκετά

- Κανένα πρόβλημα , άλλωστε διαβάζω για διάφορες πιστοποιήσεις (Cisco , Microsoft,Redhat) απο μόνος μου.

- (επιθετικά) έχω ένα εξοχικό , πως θα το συνέδεες στο Ιντερνετ? Δεν θέλω να βάλω τηλ.

- εεεεε...με 3g?

- (Πιο επιθετικά)Και αν θέλω ασφάλεια?

- εεεε.............................

-(ακόμα πιο επιθετικά) Απλή ερώτηση είναι , θα έπρεπε να την απαντήσεις στο δευτερόλεπτο

- εεεεεε.....με VPN?

- (εξωφρενικά επιθετικά) ΟΡΙΣΤΕ! Δύσκολο ήτανε??????

- εεεε...όχι?

- Πες μου για σένα......Βλέπεις κάποια σειρά για παράδειγμα?

- Ναι βλέπω

- Ποια?

- Μr Robot , Person of int ....

- (με διακόπτει ακόμα πιο επιθετικά) Game of Thrones?

- Οχι.......

- ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ?????????????????? (Σε βαθμό υστερίας....) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ GAME OF THRONES?

- (έχω μαζευτεί σαν σκυλί που έκανε αταξία)....εεεεεεε....όχι δεν τρελένομε...είδα μια περιοδο και δεν μου αρεσ

-ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ? Εμείς εδώ όλοι είμαστε τρελοί!!!

- Οκ...............................

- Οκ , λοιπόν , (πάντα στον ενικό, λες και γνωριζόμαστε απο τον στρατό) , μου ήρθες εδώ με το κοστουμι , και γνωριστήκαμε. Τι σε κάνει να πιστευεις ότι θα σε πάρουμε.....?\

- εεεεε..........δεν ξερω?

- Και πόσα λεφτά θέλεις?

- εεεεεεεε........(τρομαγμένος) 750?

- ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ??????????

-...........................

- 750 θα πάρεις μετά απο εναν χρόνο , και αν έχεις αποδείξει την αξία σου!!!!!

- χάρηκα πολύ , καλές δουλειες

Aν συνεχισεις να αντιμετωπιζεις τα interviews ως διαγωνισμο καλυτερης ατακας, θα αργησεις να βρεις δουλεια και δε θα φταινε τα HR που πληρωνονται για να σε στρεσσαρουν και να σου βαλουν πιεση για να κοψουν αντιδραση. Και οι δικες σου αντιδρασεις ειναι απλουστατα αυτες που δεν θελουν να δουν σε κανεναν υποψηφιο εργαζομενο. Κι ολα αυτα θεωρωντας οτι οι διαλογοι εξελιχθηκαν οπως τους περιγραφεις εσυ. Διοτι δεν εχουμε ακουσει και την αλλη πλευρα να μας πει για εσενα.

Αν θεωρεις οτι επαγγελματικα και σε θεμα πειρας και skills εισαι καλος αλλα για αγνωστο Χ λογο σε απορριπτουν τοτε ιδου η απαντηση: φροντισε να δουλεψεις ΠΟΛΥ το επικοινωνιακο σου, ειναι ξεκαθαρα αυτο που σε κραταει πισω. Χρειαζεσαι αμεσα τακτ.

• Like 2
Δημοσ.

Οι ηλίθιες ερωτήσεις θέλουν και ηλίθιες απαντήσεις. Τι πάει να πει γιατί να σε πάρουμε; Γιατί είμαι καλύτερος απο την χαζή που δε μπορεί να ξεκλειδώσει το κινητό της και περιμένει έξω να της πάρεις συνέντευξη, ξέρω γω.

Να κοιτάξει το βιογραφικό και τον τρόπο έκφρασής, σκέψης μου, αυτή είναι η δουλειά του.

Καλα οσα γραφεις,αλλα εδω σκαλωνει το HR.Δε θελουν εξυπνοπουλι.θελουν να δουν τι καπνο φουμαρεις.αν πιστευεις οτι παραεισαι εξυπνος γιαυτους,στησε δικη σου επιχειρηση.Τα υπολοιπα συμφωνω ειναι τραγικα,δεν ασχολησαι καν.

Δεν ειναι κακο,ισα ισα αν εισαι σιγουρος οτι σε δουλευουν,μαζι σου.Τοχω κανει σε εναν ρεζιλη υποτιθεται προισταμενο σε μεγαλη γνωστοτατη αλυσιδα ηλεκτρικων κ ζητημα ναχε βγαλει ΙΕΚ με 5.Εκει η ειρωνια κ το υφος θα παει συννεφο,αφου ειναι προφανες οτι προκειται για βυσματοκατασταση.

Αλλα αν μπεις με τετοιες ατακες εχεις φαει γκολ απταποδυτηρια.Δε φταιει ο μουσιας του HR η η ξανθια υπαλληλος αμα σε κοψουνε μετα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα οσα γραφεις,αλλα εδω σκαλωνει το HR.Δε θελουν εξυπνοπουλι.θελουν να δουν τι καπνο φουμαρεις.αν πιστευεις οτι παραεισαι εξυπνος γιαυτους,στησε δικη σου επιχειρηση.Τα υπολοιπα συμφωνω ειναι τραγικα,δεν ασχολησαι καν.

Δεν ειναι κακο,ισα ισα αν εισαι σιγουρος οτι σε δουλευουν,μαζι σου.Τοχω κανει σε εναν ρεζιλη υποτιθεται προισταμενο σε μεγαλη γνωστοτατη αλυσιδα ηλεκτρικων κ ζητημα ναχε βγαλει ΙΕΚ με 5.Εκει η ειρωνια κ το υφος θα παει συννεφο,αφου ειναι προφανες οτι προκειται για βυσματοκατασταση.

Αλλα αν μπεις με τετοιες ατακες εχεις φαει γκολ απταποδυτηρια.Δε φταιει ο μουσιας του HR η η ξανθια υπαλληλος αμα σε κοψουνε μετα.

Δε μπαίνω με τέτοιες ατάκες. Αν προκαλέσουν όμως χέστηκα κιόλας.

Όπως επίσης δεν ανέφερα πουθενά οτι παραείμαι έξυπνος. Πιστεύω το

"Να κοιτάξει το βιογραφικό και τον τρόπο έκφρασής, σκέψης μου, αυτή είναι η δουλειά του."

είναι το ίδιο με το τί καπνό φουμάρεις που γράφεις εσύ. Καμία σχέση με εξυπνοπούλι. Γνωρίζω τα skills μου και τις αδυναμίες μου.

Over and out. Αν θυμηθώ κ άλλα σκηνικά θα τα γράψω :-)

Δημοσ.

:)

Δεν έχω δει ούτε ακούσει για συνέντευξη να γίνεται με κανέναν άλλο τρόπο έξω.

Ειδικά όταν δεν είναι τηλεφωνική αλλά live το μέρος που σου πουλάνε την εταιρία μπορεί να ξεφύγει λίγο, από "έχουμε roof garden με ξαπλώστρες για τα διαλείμματα, πάμε να σου δείξω και να συνεχίσουμε την κουβέντα εκεί" μέχρι τρέχα γύρευε. Και είναι θα έλεγα αυτονόητο ότι πάνε να σου πουλήσουν την εταιρία, για ποιό λόγο να μην το κάνουν; Ακόμα κι αν δεν πάρουν εσένα, μπορεί να κάνεις τζάμπα διαφήμιση σε άλλους.

δεν ειχα ιδιαιτερη εμπειρια απο συνεντευξεις εκτος ελλαδος ειναι η αληθεια (μονο 3 applications που ειχα κανει προ ετων σε 3 μεγαλες εταιριες Δουβλινο, Κρακοβια, Μπρνο), αλλα μου εκανε φοβερη εντυπωση ο σεβασμος που δειχνουν. ενδεχομενως να παιζει ρολο και το οτι πηγαινα για senior θεση, οποτε δεν παιρνανε καναν ανειδικευτο (φαση χαμαλη στα Walmart). το κομματι που περιμενουν τις ερωτησεις το ειχα ξαναπετυχει παλιοτερα, αλλα αυτο με το τοσο promotion.

επισης ηταν η πρωτη φορα που οταν εκανα apply ζητησα Χ λεφτα και τελικα μου δωσανε σχεδον τα διπλα γιατι αυτο ειχαν budgetαρει (!) και δε θελανε να με πληρωνει λιγα με αποτελεσμα να τους φυγω σε μικρο χρονικο διαστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Η ερωτηση για ποιο λογο να σας πάρουμε δεν είναι καθολου κακη για μενα ισα ισα. Η ερωτηση όμως "γιατι κλεισατε την επιχειρηση σας, μηπως δεν ησουν ικανος?" δειχνει χωριατίλα και αγένεια. Μέχρι το γιατι κλεισατε την επιχειρηση σας είναι οκ και δειχνει και ένα ενδιαφερον και κάποιος πονηρος μπορει να αντλησει πληροφοριες χωρις να χρειαστεί να γινει αγενής. Και τελος δεν είναι δουλεια δικιά σου να κρινεις κατά ποσο ημουν ή δεν ημουν εγω ικανος στην επιχειρηση μου δειχνει άτομο που δεν ξέρει να οριοθετεί τα πραγματα και που μπλεκει τη μυτη του παντου.

Μετα από μια τέτοια ατακα εγω θα σκεφτομουν ότι δεν με ξερει καλα καλα και πάει να μπλεχτεί σε υποθεσεις που δεν την αφορουν φαντασου να είμαι και κατω από τη δουλεψη της θα μου πει καμια μερα "Και γιατι να σου δωσω ρεπο που θα πας????" οπου γουστάρω θα παω. Πρεπει να δωσω αναφορά? ανακλησιμος από οσο ξέρω είναι κάποιος μονο στο στρατο οποτε εκει ναι θα πρεπει να εχει ενημερωσει την υπηρεσια του που πάει και ποσο μακρυα πάει. Αλλα την ιδιωτικη επιχειρηση για ποιο λογο να την ενημερώσεις?

βεβαια νταξει αυτά παιδια να ξερετε γενικα είναι για υπαλληλους που δεν γλειφουν τα αφεντικά. Αμα πας με το σκεπτικο ότι θα γλείφεις και θα ρουφιανεύεις για να ανεβεις αυτές δεν είναι καθολου καλες απαντησεις θα σου λενε εκει τις μαλακιες τους και θα λες ναι ναι και μάλιστα και μολις ανεβεις και εσυ θα χεις κρατησει απωθημένα και θα κανεις τα ιδια στους άλλους. Συναρπαστική εξελιξη.

Textbook εορτολόγιο.

Αλφαβητικά και ημερολογιακά.

1.Έχω πάρει θέση σε helpdesk αφού προηγήθηκε η ατάκα

-Πως θα διαχειριστείς πελάτη που είναι εκνευρισμένος και δεν ακούει.

-Τα καταφέρνω με εκνευρισμένους οτετζήδες τα τελευταία χρονια, μετράει;

Response ελέγχου. Enjoy.

HeIAdCj.png

2.Requirements απο κάτω. Μισθός περίπου 500. Ερωτήσεις αόριστες τύπου τι ξέρεις απο linux. Άκρη δε βγάλαμε.

Epic ερώτηση που πήρε την επαγγλεματική απάντηση, έλα μου; (θα έπρεπε να ρωτήσω αν μου το επιδοτούν)

-Έχεις γνώσεις CCIE;

VipiH5E.png

3.Μουσάτος απο HR στραβώνει με το δικό μου μούσι. Μάλλον ζήλευε.

4.Τύπισσα σκαλώνει άσχημα επειδή δεν τις έλεγα το λόγο που έφυγα απο την τελευταία δουλειά. Το "δε με ικανοποιούσαν οι εργασιακές συνθήκες" δεν της έκανε μάλλον.

"Πως θα διαχειριστείς πελάτη που δεν ακουει και είναι εκνευρισμένος?"

Θα του πώ να ηρεμησει και να ξανακαλέσει αν θελει να με βοηθησει να συνενοηθουμε!!!

Τι θα σου πει γιατι θα του το κλεισεις? αφου δεν ακουει και πηρε για να τσακωθεί θα καθομαι εγω να ακουω τον κάθε ψυχάκια?

έχουμε και άλλη δουλειά να κανουμε. Να ηρεμησει και θα τα βρουμε όλα. Δεν είμαι και κανας σκλάβος του.

Μια μερα στη δικια μου δουλεια έπαιρναν φορτωμένοι κάποιοι επειδή ειχε γινει ένα θεμα για το οποιο δεν ευθυνόμασταν εμεις βεβαια και εβλεπα μια συνάδελφο να εχει φουσκωσει της κάνω αστα και πέρνα τους σε μένα μην κάθεσαι να σκάς της κάνω θα τους αναλάβω εγώ. Ενας μαλιστα πηγε να απειλησει και από το τηλεφωνο και του κανω αμα έχεις κοτσια ελα να απειλησεις γραπτά και από κοντά!!! χαχαχα ντάξει είχαμε λιωσει στο γέλιο εκεινη τη μέρα. Δεν τρέχει τιποτα.

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το stressing υποψηφίων στην Ελλάδα? Για μπάτσοι πηγαίνετε? :D

Πρέπει να δειξουν με κάποιο τροπο οτι ειναι σοβαρές εταιρειες. Μαλλον αλλος τροπος δεν υπάρχει οποτε παριστάνουν τους ζορικους στις συνεντεύξεις. 

Μισθο της προκοπης δεν δινουν , αδειες ουτε για πλάκα , ενσημα τι ειναι αυτο? αμα τους πεις για συμβολαιο θα σου πουν οτι κανεις πλακα κατα τα αλλα ελα να σε πιέσουμε λιγο στην συνέντευξη να δουμε αμα μας κάνεις.

Και αυτες οι κακομοιρες που έχουν βάλει να κάνουν τις προϊσταμενες αντε να παιρνουν κανα δυο κατοσταρικα παραπανω απο τους υπολοιπους αμα πέσουν σε κανεναν ψαγμένο τις έχει ξεφτυλισει πολυ εύκολα τους έδωσαν εκει εναν τιτλο και την ψώνισαν αστειες ειναι. Πειτε το σε καμια αφου ουτως ή αλλως η συνεντευξη πάει για πιστολι δεσποινις το χεις πάρει χαμπαρι οτι εισαι αστεια? τουλαχιστον θα φυγεις γελωντας. Αν φυσικα πάει να το παιξει κάποια αν οχι δεν της λές τιποτα!

Εμενα με ειχε πάρει μια φορα μια τηλεφωνο και μου λεει ελάτε απο εδω να μιλησουμε της κάνω πριν έρθω θελω να μου πειτε αν τουλαχιστον υπάρχει σταθερος μισθος λεει αυτο δεν μπορω να σας το πω λεω γιατι δεν το ξέρεις?

λεει οχι. Δουλευεις της κανω σε αυτη την εταιρεια και δεν ξέρεις αμα παρέχεται σταθερος μισθος μαλλον δεν θα παρέχεται για να μην μου το λες. Οποτε τι να ερθω να κάνω? να με ελεγξεις αν σου κάνω απο τη στιγμη που δεν μου κάνεις εσυ πρωτα? λεει οτι νομιζετε! Καλα καληνυχτα της κανω τα λεμε χαχαχαχα

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικη παραμετρος ειναι και τι θεση παει ο υποψηφιος. Προφανως οσο πιο υπευθυνη, τοσο λιγοτερη αναμειξη εχουν οι HRουδες.

Με εξαιρεση καποιες συμβουλευτικες στο Λονδινο, στη συντριπτικη πλειοψηφια συναντησα ΠΡΩΤΑ τους μανατζερς και σε δευτερη συνεντευξη το HR για να κανονισουμε τα διαδικαστικα.

Σε μια επικη διωρη συνεντευξη ειχε ενα διευθυντη, μια μανατζερ, μια HR και μια ψυχολογο, που αργοτερα εμαθα οτι δουλεια τους ειναι να κανει συνεντευξη καθενας ενα 20λεπτο. Προσωπικα το γυρισα στο τεχνικο κομματι πολυ νωρις και ο διευθυντης δεν αφησε χρονο για παρεμβαση στις αλλες δυο, τις εκοβε οταν προσπαθουσαν να ρωτησουν τα ολοκλασσικα και την ψυχολογο δεν την αφησε καν να μιλησει για το τεστ.

Σε μια αλλη συναντηση μπαινει πρωτος ο μανατζερ και μου λεει, "δυστυχως πρεπει να ειναι και το HR εδω, αλλα μη σε απασχολει, θα πουν τα δικα τους ενα δεκαλεπτο και θα μας αφησουν ησυχους".

Το καλυτερο που ειχα διαβασει παντως και ισχυει μεταξυ σοβαρου και αστειου, αν και κακια, ειναι οτι "οταν 20χρονα μετριου βαθμου κοριτσακια οριζουν τα κριτηρια εισαγωγης ακριβοπληρωμενων αριστων στελεχων σε μια εταιρεια, κατι παει λαθος σε αυτη"

Και φανταστειτε τι εχει να τραβηξει ο επομενος που θα παει για συνεντευξη αν διαβαζει κανενας το HR τι γραφεται εδω μεσα

ΥΓ Για τις αστειοτητες που ακουστηκαν στο πρωτο post, topic starter ευτυχως πηγε ετσι η συνεντευξη. Αν πριν καν προσληφθεις παρουσιαζουν τετοιο προσωπο, φαντασου τι γινεται οταν σε δενουν με μισθο.

• Like 7
Δημοσ.

Στην εταιρία μου ο ρόλος του HR περιορίζεται στο sourcing και τα διαδικαστικά. Τίποτα άλλο. 

Δεν μπορώ να σκεφτώ σενάριο που η συμμετοχή του HR σε ένα interview έχει κάποιο value, εκτός ίσως για θέσεις ανειδίκευτων η θέσεις που δεν έχουν άμεση σχέση με τα αποτελέσματα της εταιρίας (καθαρίστριες πχ). 

Το να εμπλέκεται το HR σε συνέντευξη sysadmin η προγραμματιστή είναι κωμικό και γελοίο.

Η μόνη δικαιολογία είναι ότι στην Έλλάδα για κάθε αγγελία θα εμφανίζονται 50.000 υποψήφιοι κάνοντας ίσως απαραίτητο δεύτερο επίπεδο ξεσκαρτάρισματος (μέσω interview).

• Like 3
Δημοσ.

Kαλα στην Ελλαδα πολλα ειναι τα κωμικά και γελοια αμα ηταν μονο αυτο και σου δινανε τουλαχιστον καλο μισθο και ανθρωπινες παροχές με ασφαλιση κτλπ πές πάει στο διαολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...