Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εχεις 150Κ εχει σημαντικες ευκαιριες για αποσβεση σε 5 ετια ... αλλα μαλλον πρεπει να εχεις τα 3πλα για να ρισκαρεις τα 150Κ. Με πορδες δεν βαφονται αυγα . Υπαρχει εκθεση και περιοδικο και blog για αυτα που ψαχνεις . Πρεπει να εχεις γνωσεις περα απο χρηματα ή να μισθωσεις ανθρωπους με εμπειρια... Αν ειχες οτιδηποτε παο τα παραπανω δεν θα εγραφες σε ενα forum...οποτε αστο αδερφε κρατα τα χρηματα σου και ψαξου πριν τα χασεις .

Ακριβώς ότι λέει ο συμφορουμιτης και μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν τα γράφει ούτε για να σε βγάλει κακό επιχειρηματια, ούτε για να το παίξει έξυπνος και παντογνώστης.

Διάβασε μία μία τις προτάσεις και θα δεις ότι σου λέει πολυ λογικά πράγματα.

"Αν εχεις 150Κ έχει σημαντικές ευκαιρίες για απόσβεση στην 5ετια." - Αν ψαξεις τα πετυχημένα franchise με πραγματικά αποτελέσματα, θα δεις ότι εκεί παίζουν τα νουμερα και πάντα υπάρχουν και λιγες εξαιρέσεις... (τίποτα δεν είναι σίγουρο)

"Μάλλον πρέπει να έχεις τα τριπλά για να ρισκάρεις 150Κ" - Χρυσος κανόνας!!! Δεν πάμε και επενδύουμε όλα τα λεφτά μας και βοηθά παναγια. Και όταν λέει τριπλά, τριπλά. Όχι διπλά, ουτε μιάμιση φορά το budget.

Και αυτό που λέει ότι υπάρχουν σχετικά blogs και περιοδικά για τέτοια θέματα, έχει απόλυτο δίκαιο. Δεν πας να επενδυσεις τα λεφτά σου επειδή μπορεί να σου πουν ότι θα πετύχεις 3-4 σε ένα τεχνολογικό φόρουμ!

• Like 4
Δημοσ.

Πεσατε ολοι πανω να πειτε και να υποστηριξετε μια αποψη..πρωτον Ο καθενας εχει την αποψη του. Δευτερον το να ειναι τσαμπα ενα franchise εννοειτε οτι θα υπαρχει καποιος λακος ασ το πουμε. Γιαυτο και ρωτησα να δω αν ξερει καποιος τωρα αν ειναι τεχνολογικο το φορουμ τοτε δε θα επρεπε να υπηρχε τιποτα απο θεματα λιανικης χονδρικης μεχρι και για παγωτα γραφουν εδω μεσα αν σε πειραξε το δικο μου θεμα γραψε καπου αλλου χωρισ να σχολιαζεις.

Τριτον το να ανοιξεις ενα franchise αυτη την εποχη όντως ειναι μεγαλο ρισκο αλλα αν εχεις καλο κεφαλαιο ξερω πολυ καλες εταιριες οπωσ ρουχα που μες την κριση κανον χρυσες δουλειες και οχι με υπερογκα ποσα. Αυτα απο μενα και ευχαριστώ για τισ απαντησεις.

Πεσατε ολοι πανω να πειτε και να υποστηριξετε μια αποψη..πρωτον Ο καθενας εχει την αποψη του. Δευτερον το να ειναι τσαμπα ενα franchise εννοειτε οτι θα υπαρχει καποιος λακος ασ το πουμε. Γιαυτο και ρωτησα να δω αν ξερει καποιος τωρα αν ειναι τεχνολογικο το φορουμ τοτε δε θα επρεπε να υπηρχε τιποτα απο θεματα λιανικης χονδρικης μεχρι και για παγωτα γραφουν εδω μεσα αν σε πειραξε το δικο μου θεμα γραψε καπου αλλου χωρισ να σχολιαζεις.

Τριτον το να ανοιξεις ενα franchise αυτη την εποχη όντως ειναι μεγαλο ρισκο αλλα αν εχεις καλο κεφαλαιο ξερω πολυ καλες εταιριες οπωσ ρουχα που μες την κριση κανον χρυσες δουλειες και οχι με υπερογκα ποσα. Αυτα απο μενα και ευχαριστώ για τισ απαντησεις.

Δημοσ.

Φίλε μου δε μας είπες τη ακριβώς μαγαζί - franchise θες να ανοιξεις. Άλλο να θες mikel και άλλο h&m.

• Like 1
Δημοσ.

Πώς το ξέρεις και από ποια πλευρά;

Του καταναλωτή/πελάτη; 

Του επιχειρηματία/μαγαζάτορα;

Του περαστικού που βλέπει κόσμο στο μαγαζί και λέει..α αυτός έχει κίνηση= βγάζει λεφτά;

• Like 3
Δημοσ.

Ωραία τότε να βρεις τους επιχειρηματίες αυτούς με τις χρυσές δουλειές και να τους ρωτήσεις τι κάνουν και έχουν χρυσές δουλειές (αν σου πούνε που κατά πάσα πιθανότητα ούτε ο ένας στους εκατό δεν θα απαντήσει).

Μην κοιτάς αν έχει κόσμο το μαγαζί αυτό που πρέπει να κοιτάς είναι τι σου μένει εσένα μετά την αφαίρεση φόρων εισφορών και λειτουργικών + πάγιων εξόδων. Τα μόνα μαγαζιά που ξέρω με υψηλό τζίρο είναι κάτι καφετέριες/fast food στο σύνταγμα που πάνω από το 50% της πελατείας τους είναι ξένοι τουρίστες καθώς και το σουβλατζίδικο της περιοχής μου το οποίο καλά κάνει και έχει μόνιμη και σταθερή πελατεία όπως και εμας γιατί υπάρχει 30 χρόνια, διότι αποδεδειγμένα σε σύγκριση με όλα τα άλλα σουβλατζίδικα εδώ έχει την καλύτερη και σταθερότερη ποιότητα στα φαγητά που κάνει, ποτέ δεν κάνουν λάθη στις παραγγελείες τους και το delivery έρχεται στο σπίτι σαν κεραυνός όταν παραγγέλνουμε, μερικές φορές τους το λέω κιόλας οτι απορώ πως έρχεστε τόσο γρήγορα λες και μετά το κλείσιμο του τηλεφώνου από την παραγγελία τα σουβλάκια είναι έτοιμα και φεύγει ο άλλος κάνοντας αγώνα τρεξίματος στον δρόμο..... Αν νομίζεις οτι μπορείς να ανοίξεις κι εσύ ανάλογα μαγαζιά ψάξτο.

Δημοσ.

Γνώμη μου, αν τελικά αποφασίσεις να επενδύσεις (την έγραψα πριν τη γνώμη μου), μακριά από franchise. Βάζεις "συνέταιρο" στα κέρδη και μάλιστα κάποιον που θα περνά κάθε 1η του μήνα να στα παίρνει, άσχετα αν πας καλά ή όχι στη δουλειά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Τα έγραψες δύο φορές. Πέραν αυτού, σοβαρά τώρα, μου δίνεις την εντύπωση ότι σε ενθουσιάζει η ιδέα και αυτό σε κάνει να μην σκέφτεσαι ψύχραιμα. Έχε υπόψη σου ότι πολλοί επιχειρηματίες στον κύκλο τους το παίζουν large, και είναι ακριβώς οι ίδιοι που πάνε και βάζουν 10 ευρώ βενζίνη στη Mercedes, επειδή απλά αν τους γυρίσεις ανάποδα θα τους πέσουν μόνο ψιλά.

Πρόσεξε μόνο, γιατί την έχω πατήσει κι εγώ από φίλους/γνωστούς με "επιτυχημένα" franchise, οι οποίοι με έβαλαν στο τριπάκι να κάνω δικό μου franchise βλέποντας την επιτυχία τους, γιατί απλά έπαιρναν ποσοστό. Τότε δεν ήξερα. Τώρα ξέρω καλύτερα και ακόμα εννοείται μαθαίνω. Όταν εγώ όμως στη δική μου δουλειά, με τη δική μου φίρμα/επωνυμία ανοίγω υποκαταστήματα/παραρτήματα, αντί να πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βρίσκω έναν συνεργάτη μου και ανοίγουμε το επόμενο μαζί. 50-50 με ίδια συμμετοχή, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτό το βρίσκω πιο τίμιο.

• Like 2
Δημοσ.

δ) Και αν τα γραφόμενά σου πήγαινα για εμένα, έχω δύο εταιρίες στην Βρετανία, και καμία από αυτές δεν είναι retail, ενώ σκέφτομαι την τρίτη να την ανοίξω Βουλγαρία, γιατί Ελλάδα είναι αδύνατον δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, και ο δρόμος προκαθορισμένος μέχρι το 2059 για την ακρίβεια. (αν δεν γίνει κανένα μπαμ ή δεν γυρίσει σε δραχμή).

Τι εταιρίες είναι αυτές αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

Οι μονοι που σου δεινουν ΚΑΤΙ σαν franchise ΣΧΕΔΟΝ τζαμπα ειναι οι MLM

Ουσιαστικα πλασιε γινεσαι αλλα αυτοι σου λενε οτι ανοιγεις δικια σου επειχηρηση με Χ ευρω ( Χ<1000) 

• Like 1
Δημοσ.

Τι εταιρίες είναι αυτές αν επιτρέπεται;

α) Software που χρησιμοποιώ εγώ για contracting, και για όσους απλά θέλουν να πάνε contracting για μικρή περίοδο και όχι για καριέρα. (με αντίτιμο φυσικά)

β) Property development, για ενοικίαση σπιτιών κλπ.

Δημοσ.

Μονο κατι με εσπα.-

Τα franchise ειναι ευκαιρια για τους ιδρυτες...δηλ. οταν δεν βγαινει ο αλλος θα του δωσουν καποιο ποσο πισω και θα κρατησουν το μαγαζι αλλα με λιγοτερα λειτουργικα εξοδα και συνηθως κατω απο ενα αφμ :P

Οποιος απευθυνθει σε συμβουλο επιχειρησεων για να σου προτεινει project ειναι αξιος της μοιρας του..

Σχετικα με το αρχικο ερωτημα Καποιες εταιριες δεν εχουν entry fees (αερα) ή royalty

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,είμαι προβληματισμένος με ένα προτεινόμενο franchise που μου φαίνεται ιδιαίτερα φτηνό για αυτά που λέει πως προσφέρει.Θα σας είχα μεγάλη υποχρέωση εάν μπορείτε να με πληροφορήσετε για το cofeeat..

Δημοσ.
9 ώρες πριν, groupier είπε

Αγαπητοί φίλοι,είμαι προβληματισμένος με ένα προτεινόμενο franchise που μου φαίνεται ιδιαίτερα φτηνό για αυτά που λέει πως προσφέρει.Θα σας είχα μεγάλη υποχρέωση εάν μπορείτε να με πληροφορήσετε για το cofeeat..

Προσωπικά την συγκεκριμένη εταιρεία franchise δεν την γνωρίζω, παρ'ολα αυτά δεν σημαίνει ότι εάν ήθελα καφέ δεν θα έμπαινα μέσα. Το κακό με το franchise είναι ότι είσαι υπάλληλος μιας εταιρείας, δεν μπορείς να βάλεις ότι θέλεις στο μαγαζί, δεν μπορείς να το ανοίξεις/κλείσεις όποτε θέλεις το μαγαζί και υπάρχει πάντα η πιθανότητα εάν είσαι κακός επαγγελματίας (κακός όμως), να σε διώξουν απο το μαγαζί και να το πάρει άλλος. 

Το καλό με το franchise είναι οτι αγοράζεις μια θέση εργασίας και επίσης πολύ σημαντικό αγοράζεις την τεχνογνωσία!΄Τώρα εαν αξίζει ή οχι εσυ το ξέρεις βάση των οικονομικών σου, της τωρινής σου κατάστασης κτλ. Σίγουρα το καφέ και τα κέντρα αισθητικής είναι τα best seller στον τομέα franchise!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...