Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί πρέπει εγώ να είμαι πονηρός, ξυπνιος, τσακαλι ώστε να μην με κοροιδεψει-εκμεταλευτει-εξαπατησει κάποιος, και απλά αυτός ο κάποιος να μην προσπαθήσει να το κάνει;; Απαντήσεις του στυλ ''Έτσι είναι η ζωή, Γιατί ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του κ. α αποριφθηκαν ήδη και ας είναι πραγματικότητα. Απαντήσεις που θα αναφέρονται σε σύστημα αξιών και παιδεία ευπτοσδεκτες.

Δημοσ.

Σε καταλαβαινω.

Ειναι μια διαρκης κουραστικη και ψυχοφθορα κατασταση το να αναγκαζεις τον εαυτο σου να "πονηρεψει" ωστε να μην την (ξανα)πατησει απο καποιον επιτηδειο,απο καποιον αγνωστο μεχρι καποιον...υπερβολικα γνωστο και κοντινο.

Ο λαος εχει αρκετες παροιμιες πο ουσιαστικα καλυπτουν αυτο το πραγμα,και οχι τυχαια.

Δημοσ.

δλδ θελεις παρηγορια κραζοντας το συστημα;παραδεξου οτι την πατησες,και παρε το μαθημα σου......

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Απαντήσεις του στυλ ''Έτσι είναι η ζωή, Γιατί ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του κ. α αποριφθηκαν ήδη και ας είναι πραγματικότητα.

Τι απαντήσεις περιμένεις δηλαδή; Ένα πατ πατ στην πλάτη και κράξιμο στους κακούς και πονηρούς απατεώνες;

Δημοσ.

Γιατί πρέπει εγώ να είμαι πονηρός, ξυπνιος, τσακαλι ώστε να μην με κοροιδεψει-εκμεταλευτει-εξαπατησει κάποιος, και απλά αυτός ο κάποιος να μην προσπαθήσει να το κάνει;; Απαντήσεις του στυλ ''Έτσι είναι η ζωή, Γιατί ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του κ. α αποριφθηκαν ήδη και ας είναι πραγματικότητα. Απαντήσεις που θα αναφέρονται σε σύστημα αξιών και παιδεία ευπτοσδεκτες.

πλεον οι ανθρωπινες σχεσεις βασιζονται κατα βαση στην εκμεταλλευση, σπανια θα δεις ακομη και φιλους μονο με συναισθηματα χωρις να υπαρχει κατι να κερδισει ο αλλος απο σενα.

ετσι εχει γινει η ζωη κακα τα ψεμματα ολοι προσπαθουν να βγαλουν το μεγαλυτερο κερδος με το μικροτερο κοπο, θα σε καταπατησω να περασω απο πανω σου γιατι η εποχη μας το προσταζει

Αυτα τα  εχω μαθει με τον χειροτερο τροπο ,,,πλεον η ζωη σε κανει πονηρο και να μην εμπιστευεσαι κανεναν, ειναι το μεγαλυτερο χαρακτηριστικο πλεον των συγχρονων κοινωνιων.

Δημοσ.

Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. 

Ακόμη και ο καλύτερος φίλος σου, μπορεί να σε παρατήσει ή προδώσει αν βρει κάτι καλύτερο. Πόσο μάλλον ένας ξένος.

Δημοσ.

Νομίζεις ότι αν γίνεις πονηρός ως άμυνα, χάνεις κάτι από την προσωπικότητα ή την αθωότητά σου; Αν ναι, είσαι λάθος.

Κάποια στιγμή σκεφτόμουν και γω έτσι. Αλλά επειδή οι σφαλιάρες δεν αντέχονται και προκαλούν πόνο, στο τέλος αναγκάζεσαι. Και μη νομίζεις, η οπτική μου για τον κόσμο δεν έχει αλλάξει.

Επίσης δες το και έτσι : είμαστε έμβια όντα και κάνουμε το παν για επιβίωση με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε πολλές φορές και δόλιους τρόπους.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πονηρός

Υπάρχει έξυπνος και βλάκας

Ο πονηρός ειναι ο λίγο πιο έξυπνος απο μια ομάδα με βλάκες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...