Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά πρόκειται να ταξιδέψω με το F/B KYDON (K/X ANEK-SUPERFAST) και θα κλείσω τα εισιτήρια ηλεκτρονικά. Το θέμα είναι πως έχει επιλογή οικονομική θέση κατάστρωμα και η επόμενη και ακριβότερη κατά 7€ είναι η αριθμημένη θέση. Πιστεύετε πως θα βρούμε να κάτσουμε πουθενά χωρίς να μας φάει η αλμύρα αν διαλέξω κατάστρωμα/σαλόνι;

Δημοσ.

Δεν ξερω για τα Ανεκ, αλλα οταν πηγαιναμε για Κρητη υπηρχαν VIP θεσεις με τηλεοραση για τον καθενα, ακουστικα και ωραια καθισματα με 15 ευρω παραπανω.

• Like 2
Δημοσ.

Αν πας απο νωρίς και κάτσεις κάπου θα βρεις χώρο πιστεύω και μάλιστα πιο βολικά απο αριθμημένη θέση (επίσης μπορείς να στρώσεις σεντόνι κάπου στο πάτωμα σε σημεία που δεν κυκλοφορεί πολλής κόσμος  σε γωνίες κτλ μέσα στο πλοίο και κανείς δεν θα σου πει τιποτα) 

Απο εκεί και πέρα αν δεν θες να ρισκάρεις έστω και λίγο  και ντρέπεσαι να στρώσεις τότε + 7 ευρώ.

Δημοσ.

Εξαρτάται την εποχή που ταξιδεύεις και πόσο νωρίτερα είσαι διατεθειμένος να πας για να πιάσεις μια καρέκλα. Εγώ στο δεύτερο σκαλώνω πάντα και έχω πάντα αριθμημένη εκτός από όταν πηγαίνω τελείως off season (π.χ. Απρίλιο) οπότε έχω όλο το πλοίο δικό μου και δεν υπάρχει λόγος.

Δημοσ.

Με bluestar που ταξιδεύω συνήθως προτιμώ τις αεροπορικές θέσεις αν είναι high season. Για 4-5€ παραπάνω αξίζει να έχεις τη θέση σου σίγουρα.

• Like 2
Δημοσ.

Ταξιδευετε με το πλοιο για την περιπέτεια ?

Τα αεροπορικα εισητηρια για κρητη ειναι πιο φτηνα :-D  

• Like 1
Δημοσ.

Ταξιδευετε με το πλοιο για την περιπέτεια ?

Τα αεροπορικα εισητηρια για κρητη ειναι πιο φτηνα :-D  

Βάζεις αμάξι στο αεροπλάνο ;

• Like 2
Δημοσ.

Βάζεις αμάξι στο αεροπλάνο ;

Αν είχε και αμάξι δεν θα συζητούσαμε τα 7 ευρώ επιπλέον της αριθμημένης...

Δημοσ.

Να σου πω και εγω την γνωμη μου. Πεντε χρονια λογο σπουδων κανω την διαδρομη Περαιας - Χανια και αντιστροφα πολλες φορες μεσα στον χρονο. Εγω θα σε συμβουλευα να κλεισεις καταστρωμα αλλα να πας με το που ανοιξουν τις πορτες ωστε να βρεις και ανετο χωρο αλλα και πριζα για ρευμα. Οι πορτες ανοιγουν 3 ωρες πριν φυγει το πλοιο, αρα αν πας στο χρονικο διαστημα 3 - 2 ωρες πριν φυγει εισαι μια χαρα. Ο ιδανικος χωρος για να κατσεις στο Kydon ή στο Blue Galaxy (εσωτερικα ειναι ακριβως ιδια πλοια) ειναι στην πρύμνη χωρις να αλλαξεις οροφο απο αυτο που θα μπεις. Πιασε ενα κομματι του καναπε που θες (μακρια απο την τηλεοραση για να κοιμηθεις πιο ηρεμα) και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο. Επισης παρε φαγητο απο το σπιτι σου ή απο καπου εκτος πλοιου γιατι μεσα στο πλοιο ενα απλο μικρο σαντουιτσ κανει 4ευρω (Το νερο εχει νορμαλ τιμη, 750ml 50λεπτα).

*Στις αριθμημένες θεσεις μετα απο καποια ωρα ερχονται άκυροι για να κοιμηθούν και πιανουν ξενες θεσεις και τους διάδρομους με αποτελεσμα να είσαι εγκλωβισμενος.

Δημοσ.

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, που απ'το 2009 πηγαινοέρχομαι Ηράκλειο - Πειραιά με αεροπλάνα και πλοία (κι έχω δοκιμάσει όλες τις εταιρίες και πολλές "επιλογές", π.χ. καμπίνα, αριθμημένες, κατάστρωμα, κλπ).

Εάν δικαιούσαι κάποια έκπτωση (π.χ. φοιτητική, πολυτεκνική, κλπ) πήγαινε με το πλοίο. Με ένα -50% (που είναι η φοιτητική έκπτωση για παράδειγμα) θα ταξιδέψεις πολύ φθηνά. Εάν όμως δεν έχεις κάποια έκπτωση, οι τιμές του πλοίου είναι πολύ κοντά με του αεροπλάνου! Εάν κλείσεις και νωρίς, μπορεί να ταξιδέψεις και πιο φτηνά με το αεροπλάνο! Π.χ. πέρυσι το Δεκέμβρη, το πήγαινε-έλα με Aegean μου κόστισε ~70€, ενώ το πλοίο (χωρίς κάποια έκπτωση) ήθελε... 84€. Αλλά ακόμα και τελευταία στιγμή να σκοπεύεις κλείσεις, οφείλεις τουλάχιστον να μπεις να δεις τιμές. 

Εάν τελικά καταλήξεις στο πλοίο, προτίμησε κατάστρωμα. Τις αριθμημένες τις πληρώνεις παραπάνω, ενώ δεν πιάνουν WiFi, δεν έχουν πάντα τηλεόραση, δεν έχεις μπροστά σου τραπεζάκι, τα καθίσματα δεν είναι όσο αναπαυτικοί είναι οι καναπέδες, δε μπορείς να "κάνεις χάζι" όπως στο σαλόνι, ενώ τα bar-περίπτερα-κλπ είναι πολύ πιο μακριά. Πέραν αυτού, πολλοί "μπουκάρουν" στις αριθμημένες χωρίς να έχουν εισιτήριο γι αυτές, αφού πρακτικά κανείς δεν ελέγχει. 

Αν μπεις νωρίς (όχι υπερβολές, μία ωρίτσα πριν έρθει το μπουλούκι) θα βρεις σίγουρα θέση, και θα διαλέξεις κιόλας κάποια κοντά σε τηλεόραση άμα θες! Και στο σαλόνι θα ταξιδέψεις σίγουρα πιο άνετα κι ευχάριστα απ' ότι στις αριθμημένες.

Α! Και μην κάνεις το λάθος και κάτσεις σε εξωτερικό χώρο! Δε φαντάζεσαι πόσο ψοφόκρυο έχει η θάλασσα όταν ταξιδεύεις, ακόμα και το καλοκαίρι.

Δημοσ.
............................................................................

Α! Και μην κάνεις το λάθος και κάτσεις σε εξωτερικό χώρο! Δε φαντάζεσαι πόσο ψοφόκρυο έχει η θάλασσα όταν ταξιδεύεις, ακόμα και το καλοκαίρι.

Μερικές φορές όμως το εξωτερικό κρύο είναι πιο διαχειρήσιμο από αυτό που έχουν ορισμένα πλοία στο εσωτερικό τους.

Έχω ταξιδέψει (πέραν της μίας φοράς) σε φάση που αφήναμε την πόρτα ανοιχτή μπας και ζεσταθεί λίγο το...εσωτερικό

• Like 1
Δημοσ.

Μμμ, ναι, μου 'χει τύχει κι εμένα αυτό αλλά ευτυχώς δεν είναι συχνό. Πριν 3-4 χρόνια στη Minoan είχαν βάλει το A/C στους -2K. Ναι, Κέλβιν. Ναι, μείον δύο.  :mellow: Φόρεσα το μπουφάν (ήταν χειμώνας!!!) και τους έβριζα από μέσα μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...