Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το μόνο που στεναχωριέμαι είναι για τους δεκάδες Έλληνες που σκοτώθηκαν στην μάχη για να υπερασπιστούν ένα ξένο κράτος. Δεν υπάρχει χειρότερο πραγμα πιστεύω απο το να σκοτωθείς σε πόλεμο υπερασπιζόμενος ξένους.

Ότι να ναι. Ο πόλεμος ξεκίνησε σαν proxy Ελλάδας-Τουρκίας. Αν κάποιος φταίει, είμαστε εμείς.

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν μπορεί να συμβεί γιατί είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω τους. Οι χρυσαυγίτες θεωρούν ελληνική την Κύπρο, οι ΕΛΑΜΙΤΕΣ όμως (έχει γίνει και αδελφό κόμμα της ΧΑ) μας θεωρούν το ίδιο με τους πακιστανούς κοκ.

Εσένα σε αγνοώ γιατί μάλλον ούτε στρατό δεν έχεις πάει ακόμα

Links δεν μας δινεις ομως :lol:

Κόψε το faceboοk

Αλλιως λεγεται αυτο που πρεπει να κοψει, αλλα ειμαστε και πολιτισμενο φορουμ.
Δημοσ.

και μια φωτογραφια απ το προσωπικο μου αρχειο

απο δω ξεκιναν τα κατεχομενα εδαφη,εμεις ως στρατιωτες δεν επιτρεποταν να τα περασουμε καθ οτι στον ελεγχο εδειχνες ταυτοτητα

και εμεις ειχαμε στρατιωτικη,αν μας βρισκαν θα μας τσιμπαγανε κια ποιος ξερει ποτε θα μας αφηναν

5FbAe1a.jpg

πανω δεξια στον τοιχο εγραφε,σε τρεις γλωσσες,Λευκωσια η τελευταια διαιρεμένη πρωτεύουσα 

• Like 1
Δημοσ.

Για να περάσεις στα κατεχόμενα περνάς απο έλεγχο των ηνωμένων εθνών ή οι ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές αρχές αντίστοιχα?

Δημοσ.

Συγγνωμη κιολας αλλα ποια εισβολη; οι τουρκοι μπηκαν νομιμοτατα χαρη στο μακαριο. Μην λεμε και οτι θελουμε τωρα

Δημοσ.

Για να περάσεις στα κατεχόμενα περνάς απο έλεγχο των ηνωμένων εθνών ή οι ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές αρχές αντίστοιχα?

αν θυμαμαι καλα μονο οταν εφευγες σε ελεγχανε,οχι οταν εμπαινες

τα Η.Ε. δεν εχουν αρμοδιοτητα να ελεγχουν πολιτες

Δημοσ.

Μια χαρα σε ελεγχουν και οταν μπαινεις .Περσι πηγα Αμμοχωστο απο Τουρκικο φυλακιο με αμαξι και πληρωσα ασφαλεια  για μια μερα στους Τουρκους διοτι οι ευρωπαικες ασφαλειες δεν καλυπτουν τυχον ατυχηματα στα κατεχομενα αφου δεν ειναι αναγνωρισμενα και φυσικα περασαμε και ελεγχο διαβατηριων κτλπ.

Στην εξοδο που βγηκαμε  αργα το βραδυ απο την Αγγλικη βαση επισης εγινε ελεγχος αλλα πολυ  απλη διαδικασια .

Δημοσ.

Μια χαρα σε ελεγχουν και οταν μπαινεις .Περσι πηγα Αμμοχωστο απο Τουρκικο φυλακιο με αμαξι και πληρωσα ασφαλεια  για μια μερα στους Τουρκους διοτι οι ευρωπαικες ασφαλειες δεν καλυπτουν τυχον ατυχηματα στα κατεχομενα αφου δεν ειναι αναγνωρισμενα και φυσικα περασαμε και ελεγχο διαβατηριων κτλπ.

Στην εξοδο που βγηκαμε  αργα το βραδυ απο την Αγγλικη βαση επισης εγινε ελεγχος αλλα πολυ  απλη διαδικασια .

μιλησα για την  Λευκωσια  μαγκακο μου

Δημοσ.

Συγγνωμη κιολας αλλα ποια εισβολη; οι τουρκοι μπηκαν νομιμοτατα χαρη στο μακαριο. Μην λεμε και οτι θελουμε τωρα

Ανιστορητος και ασχετος στην καλυτερη περιπτωση , αν οχι εσκεμμενα ψευτης και προπαγανδιστης.

Για να μη βγαζει ο καθενας απο την ... κοιλια του ιστορικα συμπερασματα εδω η πραγματικοητα:

Η Συνθήκη Εγγυήσεως δεν δίνει το δικαίωμα ένοπλης παρέμβασης στις εγγυήτριες χώρες, παρά μόνο εάν

1. Εγγυήτρια χώρα χρειάζεται να αμυνθεί σε περίπτωση εισβολής από μια Τρίτη χώρα.

2. Τα Ηνωμενα Έθνη ζητήσουν ένοπλη παρέμβαση από μια εγγυήτρια χώρα

3. Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητήσει ένοπλη παρέμβαση και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εγκρίνει το αίτημα.

Συνεπως:

Το πραξικοπημα εναντιον του Μακαριου αν και προδοτικο και προσυνενοημενο απο μελη της χουντας και ξενες δυναμεις, δεν εδινε δικαιωμα επεμβασης σε καμια εγγυητρια δυναμη βαση της Συνθηκης Εγγυησεως, ως εκ τουτου η τουρκικη επεμβαση & κατοχη με το προσχημα οτι ειναι εγγυητρια δυναμη, παραβιαζει καθε διεθνη κανονα και συνθηκη γυρω απο την Κυπρο. Τα περι νομιμοτατης (και σε υπερθετικο βαθμο τρομαρα σας) εισβολης λοιπον λογω Μακαριου,  να τα πειτε ειτε στους ουγκ πιθηκες φιλους σας του γνωστου ναζιστικου κομματος με τους οποιους διαθετετε ιδιο νοητικο επιπεδο & μορφωση, ειτε στα μεμετια αδελφακια σας, διοτι αλλη εξηγηση δεν υπαρχει οταν γινεται τετοιου τυπου προπαγανδα για πραγματα που ειναι τοσο ξεκαθαρα.

Δημοσ.

giwrgos555, on 25 Jul 2016 - 5:10 PM, said:snapback.png

Συμφωνα με αυτο που quotares δεν νομιζω .Για κατεχομενα  ρωτησε .Και εγω απαντησα για τα κατεχομενα που πηγα περσι .

"Τα μαγκακο μου" σε κανα φιλο σου ταβερνιαρη οχι σε μενα .

• Like 1
Δημοσ.

Ανιστορητος και ασχετος.

ακομα και αν ειναι

αυτο δε σου επιτρεπει να τον προσβαλεις

giwrgos555, on 25 Jul 2016 - 5:10 PM, said:snapback.png

Συμφωνα με αυτο που quotares δεν νομιζω .Για κατεχομενα  ρωτησε .Και εγω απαντησα για τα κατεχομενα που πηγα περσι .

"Τα μαγκακο μου" σε κανα φιλο σου ταβερνιαρη οχι σε μενα .

μαγκακο μου ξεκολα το μυαλουδακι σου

εβγαλα φωτογραφια την εισοδο στα κατεχομενα στη Λευκωσια,δε θελει πολυ μυαλο και φαντσασια να καταλαβει κανεις

Δημοσ.

ναι ειμαι ανιστορητος και εχω συμφερον για αυτα που λεω σιγουρα.

εκμεταλευτηκαν την συνθηκη της ζυριχης και μπηκαν σαν κυριοι τωρα τι μου λες ..

« Εάν η κοινή και συντονισμένη δράση των εγγυητριών χωρών είναι αποδεδειγμέ-να αδύνατη, κάθε μία από τις τρεις δυνάμεις που εγγυώνται,  διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει δράση με μοναδικό σκοπό να αποκαταστήσει την κατάσταση πραγμάτων που καθιερώνεται με την παρούσα Συνθήκη".
Επιτρέπει δηλαδή και  τη μονομερή επέμβαση για αποκατάσταση της διασαλευθείσης συνταγματικής τάξης,  αλλά  για εισβολή και μόνιμη κατοχή δε λέει τίποτα.   Φαίνεται ότι αυτό το κενό εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία και εισέβαλε στο νησί για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης,  μετά το άφρον πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 ,αλλά ξέχασε να αποχωρήσει και  κατέχει ακόμα και σήμερα το βόρειο τμήμα. .

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...