παπι Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Λοιπόν...χτες έπεσε στην παρέα η (απίστευτα πρωτότυπη ιδέα) για άνοιγμα καφέ take away με σχεδόν μηδαμινά έξοδα λειτουργίας και πόσο θα μπορούμε να πουλάμε τον καφέ με βάση αυτό. Έχουμε και λέμε λοιπόν...υπάρχει μαγαζί 30-40τμ ιδιόκτητο σε καλο σημειο επαρχιακης πολης(80χιλ κόσμος) ο οποιος λογω και μελλοντικης επεκτασης του υπαρχοντος πεζοδρομου (σε 1-2 χρονια το πολυ) θα γινει ακομα πιο κομβικος καθως θα ειναι ο μονος τοσο κοντα στο κεντρό που θα ενωνει δυο απτις πιο κεντρικες οδους της πολης. Δεν υπάρχουν έξοδα ΟΑΕΕ καθώς θα γίνει πάνω σε άτομο που έχει ήδη ΟΑΕΕ και θα δηλωθεί σαν υποκατάστημα/παραρτημα Δεν υπάρχουν εξοδα ΙΚΑ καθώς θα είμαστε 3-4 ατομα που θα ειμαστε συνέταιροι και το μαγαζί θα ανοιξει σαν Site: http://www.capital.gr/tax/1989623">ΙΚΕ . Δεν υπάρχουν μηνιαια παγια για λογιστη καθώς ο ένας εκ των τεσσάρων ειναι λογιστής. Λέμε να βάλουμε από 2,5- 3χιλ ο καθένας μας (πολυ μικρο έως ανύπαρκτο το ρισκο δλδ καθώς δεν υπαρχει και περιπτωση να μπουμε μεσα λογω των ελαχιστότατων λειτουργικων εξόδων) Στο απόλυτα χειρότερο σενάριο να χάσουμε από 2-3χιλ ο καθένας μας. Που και παλι καθε μηνα που θα λειτουργει θα γινεται αποσβεση όσο χαμηλη ή ψηλή και αν ειναι αυτη. Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι πόσο χαμηλα μπορούμε να πουλάμε τον καφέ (υψηλής ποιότητας φυσικα) ώστε πραγματικά να εξοντώσουμε σε αυτό τον θέμα τον ανταγωνισμο?Θα προτιμούσα απόψεις απο ατομα που εχουν δουλεψει στον χωρο και ξερουν με αριθμους και απτην εμπειρια τους τα πραγματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Αυτο που ζητας ειναι δυναμικο. Στη σουμα του μηνα πρεπει οι πωλησεις να υπερκαλυπτουν τα παρακατω Food cost, καφες ζαχαρι γαλα ποτηρια καλαμακια κλπ Labor cost, εδω αν δεν κανω λαθος δεν υπαρχει εφοσον θα δουλευετε τζαμπα Fixed cost, ενοικια ρευμα ενφια κλπ που δεν αλλαζουν. Επισης το ρισκο δεν ειναι €, αλλα €/χρονο. Τεσπα, καπου στα 20 σεντς ειναι η δοση για τον διπλο εσπρεσσο.
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Προσωπικη αποψη δεν ενδιαφερει πιστευω αυτον που παει στη δουλεια του να γλυτωσει 20-30 λεπτα. Τον ενδιαφερει να πιει ΚΑΛΟ καφε. Συνηθως οσοι κανουν φθηνο καφε εχουμε την εντυπωση (και παντα πεφτουμε μεσα) οτι δε πινετε. Προσπαθησε να το αλλαξεις. Παιξε και με 10% φοιτητικη, στρατιωτικη εκπτωση Καφέ παιδια το εγραψα απτο πρωτο ποστ. Θα ειναι ποιοτικότατος και λογω εμπειρου μπαριστα και θα επιλεχθει καλη μαρκα. Δεν θα τσιγκουνευτουμε ουτε θα παμε ριξουμε το κοστος του ούτε σεντς. Αυτος ειναι ο σκοπος να εχουμε πολυ καλο καφε σε παρα πολυ δυνατη τιμη χαρις στην εξαλειψη λειτουργικων εξόδων. Για καφέ οι προτασεις που επεσαν ειναι Taf ή Tonino. Η συντριπτικη πλειοψηφια των υπολοιπων παιζουν με illy και hausbrandt.
soteras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω αν εχετε υπολογίσει το πιο βασικό πράγμα στο σημείο που θέλετε μπορεί να ανοίξει μαγαζί υγειονομικού χαρακτήρα γιατί πρέπει το μέρος να έχει τις χ προδιαγραφές πχ ιδικό πάτωμα στην είσοδο / τοαλετα κοινου ανδρων γυναικών και άλλα χίλια τέτοια.Μετά το πιο βασικό πρέπει πχ να πάτε στη ΔΕΗ και να πείτε ότι θέλουμε να ανοίξουμε καφέ εκεί και θα έχουμε μέσα τα χ μηχανήματα το υπάρχον δύλτιο μπορεί να μας εξυπηρετήσει σωστά ή πρέπει να βάλουμε τριφασικές γραμμές που είναι ένα κόστος μεγάλο από μόνο του. Μακάρι να πάνε όλα καλά αλλά μην πάτε σε σημείο με άλλα 20 καφέ γιατί ή θα αποκτήσετε όλοι θέμα ή ορισμένοι στο λέω γιατί στη γειτονιά είχαμε 10 σουβλατζίδικα μια μέρα τσακωθήκανε άγρια όλι για το πιος πέρνεις τον πέλάτη πιου εε και μετά από 2 μήνες κλείσαν όλα και έμεινε το παλιό το πιο γνωστό. Επίσης αν ο μπαρίστας έχει άδεια η άλλη πως πάτε με τον καφέ η αν εσύ ο ντελίβερι μποι εχεις άδεια η άλλη πως πναε απο ντελιβερι Για το ντελίβερι συμβουλή μην βάλετε κουτί πίσω στο μηχανάκι κάνει τον καφέ σκατά πάρτε τις τσάντες της μεγάλες για καφέ και την βάζεις στα πόδια προστά και ο καφές πάει πολύ σωστός.Το είχα ερευνήσει με φιλαράκι που ειναι ντελιβερει σε καφε
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω αν εχετε υπολογίσει το πιο βασικό πράγμα στο σημείο που θέλετε μπορεί να ανοίξει μαγαζί υγειονομικού χαρακτήρα γιατί πρέπει το μέρος να έχει τις χ προδιαγραφές πχ ιδικό πάτωμα στην είσοδο / τοαλετα κοινου ανδρων γυναικών και άλλα χίλια τέτοια.Μετά το πιο βασικό πρέπει πχ να πάτε στη ΔΕΗ και να πείτε ότι θέλουμε να ανοίξουμε καφέ εκεί και θα έχουμε μέσα τα χ μηχανήματα το υπάρχον δύλτιο μπορεί να μας εξυπηρετήσει σωστά ή πρέπει να βάλουμε τριφασικές γραμμές που είναι ένα κόστος μεγάλο από μόνο του. Μακάρι να πάνε όλα καλά αλλά μην πάτε σε σημείο με άλλα 20 καφέ γιατί ή θα αποκτήσετε όλοι θέμα ή ορισμένοι στο λέω γιατί στη γειτονιά είχαμε 10 σουβλατζίδικα μια μέρα τσακωθήκανε άγρια όλι για το πιος πέρνεις τον πέλάτη πιου εε και μετά από 2 μήνες κλείσαν όλα και έμεινε το παλιό το πιο γνωστό. Επίσης αν ο μπαρίστας έχει άδεια η άλλη πως πάτε με τον καφέ η αν εσύ ο ντελίβερι μποι εχεις άδεια η άλλη πως πναε απο ντελιβερι Πριν 6 χρονια ήταν σουβλατζιδικο το μαγαζι οποτε εχει ηδη λειτουργησει σαν καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος και το ρευμα του ειναι τριφασικο.
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω αν εχετε υπολογίσει το πιο βασικό πράγμα στο σημείο που θέλετε μπορεί να ανοίξει μαγαζί υγειονομικού χαρακτήρα γιατί πρέπει το μέρος να έχει τις χ προδιαγραφές πχ ιδικό πάτωμα στην είσοδο / τοαλετα κοινου ανδρων γυναικών και άλλα χίλια τέτοια.Μετά το πιο βασικό πρέπει πχ να πάτε στη ΔΕΗ και να πείτε ότι θέλουμε να ανοίξουμε καφέ εκεί και θα έχουμε μέσα τα χ μηχανήματα το υπάρχον δύλτιο μπορεί να μας εξυπηρετήσει σωστά ή πρέπει να βάλουμε τριφασικές γραμμές που είναι ένα κόστος μεγάλο από μόνο του. Μακάρι να πάνε όλα καλά αλλά μην πάτε σε σημείο με άλλα 20 καφέ γιατί ή θα αποκτήσετε όλοι θέμα ή ορισμένοι στο λέω γιατί στη γειτονιά είχαμε 10 σουβλατζίδικα μια μέρα τσακωθήκανε άγρια όλι για το πιος πέρνεις τον πέλάτη πιου εε και μετά από 2 μήνες κλείσαν όλα και έμεινε το παλιό το πιο γνωστό. Επίσης αν ο μπαρίστας έχει άδεια η άλλη πως πάτε με τον καφέ η αν εσύ ο ντελίβερι μποι εχεις άδεια η άλλη πως πναε απο ντελιβερι Για το ντελίβερι συμβουλή μην βάλετε κουτί πίσω στο μηχανάκι κάνει τον καφέ σκατά πάρτε τις τσάντες της μεγάλες για καφέ και την βάζεις στα πόδια προστά και ο καφές πάει πολύ σωστός.Το είχα ερευνήσει με φιλαράκι που ειναι ντελιβερει σε καφε Αν είναι μικρό το μαγαζί ανοίγει και με μία τουαλέτα. Μετά επαρχία είναι, κάποιος γνωστός θα υπάρχει, θα βρεθεί άκρη με τα χαρτιά και τις άδειες...
soteras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Αν είναι μικρό το μαγαζί ανοίγει και με μία τουαλέτα. Μετά επαρχία είναι, κάποιος γνωστός θα υπάρχει, θα βρεθεί άκρη με τα χαρτιά και τις άδειες... Καλά ναι δεν λέω απλά επειδή είχα μαγαζί ξέρεις είναι η ερωτήσεις που μου ερχόνται έτσι τώρα λίγες ώστε αν έχει διαφύγει κάτι στα παιδιά να το βάλουν στη λίστα to do 1
bluesattack Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Καφέ παιδια το εγραψα απτο πρωτο ποστ. Θα ειναι ποιοτικότατος και λογω εμπειρου μπαριστα και θα επιλεχθει καλη μαρκα. Δεν θα τσιγκουνευτουμε ουτε θα παμε ριξουμε το κοστος του ούτε σεντς. Αυτος ειναι ο σκοπος να εχουμε πολυ καλο καφε σε παρα πολυ δυνατη τιμη χαρις στην εξαλειψη λειτουργικων εξόδων. Για καφέ οι προτασεις που επεσαν ειναι Taf ή Tonino. Η συντριπτικη πλειοψηφια των υπολοιπων παιζουν με illy και hausbrandt. Ρε συ φιλε , κανεις δεν μπορει να σου πει τιμη.Οσο ''ειδημων'' και να ειναι.Εσυ μπορει να πουλας χιλιους καφεδες την ημερα,να εχεις μπατζανακη τον αντιπροσωπο του καφε.Η να δινεις 5 την ημερα και να απορεις γιατι ο διπλα δινει 500.Σαν κατι καφετεριες που ειναι γαματες και οι δυο , η μια ειναι αδεια και η διπλανη γεματη γιατι καποιοι καπου καποτε αποφασισαν απο συνηθεια να καθονται στην πρωτη κανοντας μπουγιο και δινοντας προσκλητηριο στα υπολοιπα προβατα
deesnider Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 καφετεριες εδω καφετεριες παραδιπλα αυτη ειναι η αναπτυξη που ζηταμε? καμια καινοτομια απολυτως κοροιδια στο maximum Το περίμενα πολύ νωρίτερα, το κλασσικό, γκρινιάρικο post περί ...ανάπτυξης! Φέρε εσύ ρε τεράστιε, την «ανάπτυξη που ζητάμε» με τρία χιλιάρικα κεφάλαιο... ...Οι άνθρωποι καλλιεργούν μια ιδέα, σίγουρα τετριμμένη, αλλά με κάποιες πιθανότητες, όχι φυσικά να τους κάνει πλούσιους, αλλά να τους αφήσει πέντε φράγκα και με απόλυτη σιγουριά για το ότι δεν θα τους καταστρέψει, αν τελικώς δεν «πιάσει», λόγω ελάχιστου κεφαλαίου. Για ποια ...«κοροϊδία» μιλάς και εις βάρος ποιου; Σού τη χρωστάει κάποιος την καινοτομία, ή μήπως θα τη χρηματοδοτήσεις; Καινοτόμησε εσύ που είσαι άπλας και μάγκας και μη μιλάς μόνο για να μιλάς, λες και σού τρώνε το ψωμί! 11
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Το περίμενα πολύ νωρίτερα, το κλασσικό, γκρινιάρικο post περί ...ανάπτυξης! Φέρε εσύ ρε τεράστιε, την «ανάπτυξη που ζητάμε» με τρία χιλιάρικα κεφάλαιο... ...Οι άνθρωποι καλλιεργούν μια ιδέα, σίγουρα τετριμμένη, αλλά με κάποιες πιθανότητες, όχι φυσικά να τους κάνει πλούσιους, αλλά να τους αφήσει πέντε φράγκα και με απόλυτη σιγουριά για το ότι δεν θα τους καταστρέψει, αν τελικώς δεν «πιάσει», λόγω ελάχιστου κεφαλαίου. Για ποια ...«κοροϊδία» μιλάς και εις βάρος ποιου; Σού τη χρωστάει κάποιος την καινοτομία, ή μήπως θα τη χρηματοδοτήσεις; Καινοτόμησε εσύ που είσαι άπλας και μάγκας και μη μιλάς μόνο για να μιλάς, λες και σού τρώνε το ψωμί! Κρατιόμουν ώρα να τα πω αλλα με πρόλαβες και με πιο εύγλωττο τρόπο. Γεμίσαμε καινοτόμους και entrepreneurs! Να τους ζητήσουμε συγγνώμη που δεν ξεκινάμε να φτιάχνουμε την νέα Silicon Valley...λες και τους πήραμε δανεικά το φελέκι μου μέσα για να κάνουμε μαγαζί. 1
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Κρατιόμουν ώρα να τα πω αλλα με πρόλαβες και με πιο εύγλωττο τρόπο. Γεμίσαμε καινοτόμους και entrepreneurs! Άλλαξε τον τίτλο και βάλε «startup καφέ takeaway και delivery» δείχνει πιο καινοτόμο! 5
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Άλλαξε τον τίτλο και βάλε «startup καφέ takeaway και delivery» δείχνει πιο καινοτόμο! Και αντι για τοπικ να το πούμε TEDxBLAHBLAH! 3
logitech Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Φίλε μου σου μιλάω από εμπειρία λόγω διανομής σε τέτοια μαγαζιά, το κόλπο για να πιάσει η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι κάποιος από όλους εσάς να γνωρίζει να φτιάχνει καφέ.Δεν μιλάω για καφέ στο σπίτι, αλλά να είναι μάστορας πάνω σε αυτό το θέμα. Έτσι λοιπόν σε συμβουλεύω πριν καν ξεκινήσετε να πάτε σε συγκεκριμένες σχολές που διαρκούν τρεις μήνες και σας μαθαίνουν πως να φτιάχνετε έναν καλό καφέ που προτιμά ο πελάτης. Για παράδειγμα εάν δεις σε βίντεο πως φτιάχνεται ένας κανονικός ζεστός νεσκαφέ, από έναν μάστορα πάνω στον καφέ και τον συγκρίνεις με έναν ζεστό νεσκαφέ που φτιάχνουμε όλοι στο σπίτι μας θα μείνεις άναυδος. https://www.youtube.com/watch?v=RpRd3F8J8OI Όσο για τα φαγώσιμα για παράδειγμα τυρόπιτες αυτό δεν είναι πρόβλημα υπάρχουν πολλά κόλπα στην πιάτσα. Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις σαράντα ή πενήντα τυρόπιτες κατεψυγμένες με 25 ευρώ. Το θέμα δεν είναι όλα αυτά, αλλά το θέμα είναι ο καφές που θα σερβίρεται στον πελάτη. Ο καφές θα πρέπει να κερδίσει τον πελάτη και η συμπεριφορά σας απέναντι του. Έτσι λοιπόν πριν ξεκινήσεις βάλε τον εαυτό σου στη θέση του πελάτη και τι θα ζήταγες από ένα μαγαζί σαν αυτό που πας να ανοίξεις. Όσο για το συνεταιριλίκι με τα τέσσερα άτομα το βλέπω δύσκολο μιας και έχουν διαλυθεί κολοσσοί που ο συνεταιρισμός ήταν ανάμεσα σε δύο άτομα, αν πόσο μάλλον σε τέσσερα . Όταν θα πάτε να ανοίξετε το μαγαζί, τα έξοδα δεν είναι τόσο, μιας και θα σας προσεγγίσουν εταιρείες και θα σας δώσουν τις μηχανές δωρεάν φυσικά όμως να ψωνίζετε καφέ από εκείνες. Αυτό ισχύει και για τα αναψυκτικά και για πολλά άλλα. 1
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Φίλε μου σου μιλάω από εμπειρία λόγω διανομής σε τέτοια μαγαζιά, το κόλπο για να πιάσει η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι κάποιος από όλους εσάς να γνωρίζει να φτιάχνει καφέ.Δεν μιλάω για καφέ στο σπίτι, αλλά να είναι μάστορας πάνω σε αυτό το θέμα. Έτσι λοιπόν σε συμβουλεύω πριν καν ξεκινήσετε να πάτε σε συγκεκριμένες σχολές που διαρκούν τρεις μήνες και σας μαθαίνουν πως να φτιάχνετε έναν καλό καφέ που προτιμά ο πελάτης. Για παράδειγμα εάν δεις σε βίντεο πως φτιάχνεται ένας κανονικός ζεστός νεσκαφέ, από έναν μάστορα πάνω στον καφέ και τον συγκρίνεις με έναν ζεστό νεσκαφέ που φτιάχνουμε όλοι στο σπίτι μας θα μείνεις άναυδος. Όσο για τα φαγώσιμα για παράδειγμα τυρόπιτες αυτό δεν είναι πρόβλημα υπάρχουν πολλά κόλπα στην πιάτσα. Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις σαράντα ή πενήντα τυρόπιτες κατεψυγμένες με 25 ευρώ. Το θέμα δεν είναι όλα αυτά, αλλά το θέμα είναι ο καφές που θα σερβίρεται στον πελάτη. Ο καφές θα πρέπει να κερδίσει τον πελάτη και η συμπεριφορά σας απέναντι του. Έτσι λοιπόν πριν ξεκινήσεις βάλε τον εαυτό σου στη θέση του πελάτη και τι θα ζήταγες από ένα μαγαζί σε σαν αυτό που πας να ανοίξεις. Όσο για το συνεταιριλίκι με τα τέσσερα άτομα το βλέπω δύσκολο μιας και έχουν διαλυθεί κολοσσοί που ο συνεταιρισμός ήταν ανάμεσα σε δύο άτομα, αν πόσο μάλλον σε τέσσερα . Όταν θα πάτε να ανοίξετε το μαγαζί, τα έξοδα δεν είναι τόσο, μιας και θα σας προσεγγίσουν εταιρείες και θα σας δώσουν τις μηχανές δωρεάν φυσικά όμως να ψωνίζετε καφέ από εκείνες. Αυτό ισχύει και για τα αναψυκτικά και για πολλά άλλα. Σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες φιλε μου. Αυτό ακριβως σκεφτομαστε και μεις γι'αυτο οπως ανεφερα ο ενας εκ των 4 ειναι μπαριστα σε παρα πολυ γνωστη καφετερια της πολης εδω και 8 χρονια και ειναι ο ορισμος του ψείρα και του τελειομανη πανω στο αντικειμενο. Εννοειται θα μας διδαξει αυτος ολους πριν παμε να ανοιξουμε (κατι το οποιο δεν θα γινει αυριο...στο ποστ ανεφερα οτι εγινε η συζητηση και οτι απλα φυτευτηκε ο σπορος της ιδεας για να ξεκινησει αργα αργα η υλοποιηση της...δεν μας βιάζει κανείς να φτιαξουμε γρηγορα το μαγαζι γιατι ουτε νοικια τρεχουν ουτε εξοδα) ωστε το προιον και φυσικα η προετοιμασια του απο μας ειναι οσο το δυνατον υψηλότερου επιπεδου γινεται. ΥΓ 1 Οπως ειπε και ενας φιλος προς τα πισω για τα ντελιβερι συμφωνω απολυτα οι καφεδες σε ειδικα τσαντακια και οχι σε κουτι στην πλατη. ΥΓ 2 Για τετοιες προτασεις οπως αυτες εφτιαξα το τοπικ...για να παρουμε ιδεες και απο αλλους πελατες οπως ειμαστε εμεις ως τωρα και το τι κοιταμε ολοι μας ή τι θελουμε απο τον καφε μας. Και απο ατομα που εχουν δουλεψει στον χωρο ωστε να μας μεταφέρουν τις ανεκτιμητες εμπειριες τους.
deesnider Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Να τους ζητήσουμε συγγνώμη που δεν ξεκινάμε να φτιάχνουμε την νέα Silicon Valley. Εσύ άσε τις εξυπνάδες και μην παίρνεις πολύ αέρα που την είπα στον άλλον, διότι δε θέλω και πολύ να σ' αρχίσω κι εσένα στα μπινελίκια! Σού είπε κανείς να φτιάξεις τη νέα Silicon Valley, ρε καραμήτρο; Τουλάχιστον μια anti-Tesla όμως, γιατί δεν την επιχειρείς;... ...Παλιό-δειλέ! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα