Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα το ανεφερα απτην αρχη. Εμεις οι 4 θα δουλευουμε.

Όταν λέει ο φίλος ποιος θα δουλεύει, εννοεί από την στιγμή που έχετε όλοι πρωινες δουλειές, πως θα δουλεύετε και στο μαγαζί σας; θα δουλεύετε σε 2 μέροι ταυτόχρονα;

ΌΧΙ άρα κάποιος από τους 4 θα δουλεύει πιο πολύ από τους άλλους. Είτε γιατί θα δουλεύει στο μαγαζί σας 8 ώρες, είτε γιατι σε συνδυασμό με την πρωινή του δουλειά, θα δουλεύει σύνολο 16 ώρες την μέρα!

Επίσης σχετικά με τον λογιστή σου λέω και εγώ να πας να το ελέγξεις ξανά. Ο δικός μου λογιστης έχει εταιρεία με 25 άτομα προσωπικό, δικό του κτήριο (!!!) Και πάλι αρκετές φορές έχουν κάνει λάθος. Οπότε από την στιγμή που ένα λογιστή γραφείο με τζίρους εκατομμυρίων € κάνει λάθοι, να είσαι σίγουρος ότι και ο δικός σου ΜΠΟΡΕΊ να κάνει λάθος!

• Like 1
  • Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μα το ανεφερα απτην αρχη. Εμεις οι 4 θα δουλευουμε. Τι πιο απλο? Επισης δεν απαξιωσα κανεναν. Δεν ειναι απαξιωση το γεγονος οτι ολοι μας ειμαστε ασχετοι και δεν ειναι η δουλεια μας να ξερουμε εξειδικευμενα λογιστικα θεματα. Εδώ καποιοι αμφισβητουν λογιστες και λενε για δευτερες και τριτες αποψεις και δεν θα αμφισβητησω εγω τυχαία ατομα που γραφουν πισω απο οθονες οταν εχω την αποψη εξειδικευμενου ατομου? 

Για φραπε και γω συμφωνω σπιτι ή στη δουλεια ειναι πανευκολος. Αλλα πλεον ζουμε την παντοκρατορια του Φρεντο στον οποιον υπαρχει μεγαλη διαφορα απο αυτο που μπορουμε να βγαλουμε σπιτι μας ακομα και με καλο εξοπλισμο με αυτον που μπορει να βγαλει ενας επαγγελματιας με επαγγελματικο εξοπλισμο. 

Στο ξαναγραφω για δευτερη φορα, γιατι ισως δεν το καταλαβες. Κανεις δεν αμφισβητει λογιστες, ετσι στο χαμο. Αλλα, οπως εσυ ρωτησες και σου ειπαν, σημερα, αυτα που σου ειπαν, ετσι κι εμεις οταν το ψαξαμε για ΙΚΕ, λογιστες ρωτησαμε, δε ρωτησαμε καντηλαναφτες. Οι δικοι μας λογιστες λοιπον μας ειπαν αυτα που σου ειπαμε. Αν θελεις το ψαχνεις λιγο περισσοτερο, αν δε θελεις, οχι.

Οσον αφορα τωρα τον καφε. Οι τιμες ειναι παντα δυο. Αλλη τιμη θα παρεις στον ιδιο καφε, αν αγορασεις μηχανη και κοφτη δικα σου, αλλη τιμη θα παρεις αν η εταιρια σου δωσει μηχανη και κοφτη. 

Η δικη μου γνωμη πανω στον καφε ειναι ειτε hausbrandt ειτε jacobs. Και οι δυο ομως ειναι ακριβοι καφεδες, αλλα ειναι καφεδες, οχι αστεια. 

Α μιας και μιλαμε για εξειδικευμενους λογιστες, σε ενημερωσαν οι λογιστες σου οτι ο συζυγος της Περιστερας σκοπευει να αυξησει μεχρι και 65% την αγορα του καφε, ή και εκει εχουν αλλη γνωμη;

• Like 2
Δημοσ.

Όταν λέει ο φίλος ποιος θα δουλεύει, εννοεί από την στιγμή που έχετε όλοι πρωινες δουλειές, πως θα δουλεύετε και στο μαγαζί σας; θα δουλεύετε σε 2 μέροι ταυτόχρονα;

ΌΧΙ άρα κάποιος από τους 4 θα δουλεύει πιο πολύ από τους άλλους. Είτε γιατί θα δουλεύει στο μαγαζί σας 8 ώρες, είτε γιατι σε συνδυασμό με την πρωινή του δουλειά, θα δουλεύει σύνολο 16 ώρες την μέρα!

Επίσης σχετικά με τον λογιστή σου λέω και εγώ να πας να το ελέγξεις ξανά. Ο δικός μου λογιστης έχει εταιρεία με 25 άτομα προσωπικό, δικό του κτήριο (!!!) Και πάλι αρκετές φορές έχουν κάνει λάθος. Οπότε από την στιγμή που ένα λογιστή γραφείο με τζίρους εκατομμυρίων € κάνει λάθοι, να είσαι σίγουρος ότι και ο δικός σου ΜΠΟΡΕΊ να κάνει λάθος!

12 ωρες θα δουλευει το μαγαζι 6μιση με 6μιση...απο 6 ωρες ο καθενας μας. Μια χαρα θα προλαβαίνουμε τα χουμε ζυγισει ολα αυτα μια χαρά δεν τίθεται θέμα. Και το παιδι που ειναι μπαριστα δεν θα εχει δευτερη δουλεια θα καθως θα ρθει σε μας. 

Στο ξαναγραφω για δευτερη φορα, γιατι ισως δεν το καταλαβες. Κανεις δεν αμφισβητει λογιστες, ετσι στο χαμο. Αλλα, οπως εσυ ρωτησες και σου ειπαν, σημερα, αυτα που σου ειπαν, ετσι κι εμεις οταν το ψαξαμε για ΙΚΕ, λογιστες ρωτησαμε, δε ρωτησαμε καντηλαναφτες. Οι δικοι μας λογιστες λοιπον μας ειπαν αυτα που σου ειπαμε. Αν θελεις το ψαχνεις λιγο περισσοτερο, αν δε θελεις, οχι.

Οσον αφορα τωρα τον καφε. Οι τιμες ειναι παντα δυο. Αλλη τιμη θα παρεις στον ιδιο καφε, αν αγορασεις μηχανη και κοφτη δικα σου, αλλη τιμη θα παρεις αν η εταιρια σου δωσει μηχανη και κοφτη. 

Η δικη μου γνωμη πανω στον καφε ειναι ειτε hausbrandt ειτε jacobs. Και οι δυο ομως ειναι ακριβοι καφεδες, αλλα ειναι καφεδες, οχι αστεια. 

Α μιας και μιλαμε για εξειδικευμενους λογιστες, σε ενημερωσαν οι λογιστες σου οτι ο συζυγος της Περιστερας σκοπευει να αυξησει μεχρι και 65% την αγορα του καφε, ή και εκει εχουν αλλη γνωμη;

Το ξερουμε φιλε μου. Το ιδιο θα αυξηθει για ολους αυτο που λες οποτε παλι οι διαφορες στην τιμη θα ειναι ιδιες. Ολοι το ιδιο θα αυξησουν την τιμη. Τα πάγια έξοδα ειναι που θα κρατανε την διαφορα στην τιμη με τους αλλους σταθερη. Τον φορο στον καφε ολοι την ιδια αυξηση θα φαμε.

Δημοσ.

12 ωρες θα δουλευει το μαγαζι 6μιση με 6μιση...απο 6 ωρες ο καθενας μας. Μια χαρα θα προλαβαίνουμε τα χουμε ζυγισει ολα αυτα μια χαρά δεν τίθεται θέμα. Και το παιδι που ειναι μπαριστα δεν θα εχει δευτερη δουλεια θα καθως θα ρθει σε μας. 

Το ξερουμε φιλε μου. Το ιδιο θα αυξηθει για ολους αυτο που λες οποτε παλι οι διαφορες στην τιμη θα ειναι ιδιες. Ολοι το ιδιο θα αυξησουν την τιμη. Τα πάγια έξοδα ειναι που θα κρατανε την διαφορα στην τιμη με τους αλλους σταθερη. Τον φορο στον καφε ολοι την ιδια αυξηση θα φαμε.

Την ιδια αυξηση μπορει να τη φατε, αλλα οπως φαγαμε κι εμεις αρχες καλοκαιριου αυξηση στη μπυρα, δε σημαινει οτι ολοι την αυξησαμε το ιδιο. Οσοι αντεξαμε (αλλοι σε καποιες μαρκες, αλλοι σε αλλες, αλλοι σε καμμια, αλλοι σε ολες), απορροφησαμε την αυξηση και την τρωμε στον κ@λο.

Εκει λοιπον θα πεσει μεγαλο ξεκαθαρισμα, στο ποιος θα αντεξει με την ιδια τιμη, στην αγορα, και οταν ο διπλα του, θα αναγκαστει να ανεβασει μισο ευρω πανω το take away, αυτοματως θα παει πατο. Ποσο μαλλον εσεις που θα ειστε νεοι στην αγορα και θα πρεπει να δειξετε "καλο προσωπο".

Δημοσ.

Και το παιδι που ειναι μπαριστα δεν θα εχει δευτερη δουλεια θα καθως θα ρθει σε μας.

ΕΔΏ να προσέξεις διότι αυτό το παιδί θα θέλει να πληρωθεί καποια στιγμή. Εάν το μαγαζί τους πρώτους 2-3 μήνες δεν αφήνει τίποτα στην άκρη, να είσαι σίγουρος ότι το παιδί θα σηκωθεί να φύγει.

Έτσι ακριβώς μα ακριβώς έγινε με τα ξάδερφια μου. Ο ένας barista ο άλλος άνεργος και άνοιξαν καφετερια. Όπως είναι λογίνονται στην αρχή δεν εμενε σχεδόν τίποτα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο barista να αποχωρήσει!!

Δημοσ.

Εδώ καποιοι αμφισβητουν λογιστες και λενε για δευτερες και τριτες αποψεις και δεν θα αμφισβητησω εγω τυχαία ατομα που γραφουν πισω απο οθονες οταν εχω την αποψη εξειδικευμενου ατομου? 

Sorry κιόλας ,αλλά τι είναι ο λογιστής για να μην τον αμφισβητήσουμε; Ο θεός;

Γενικά μιλώντας αν κάτι δε φαίνεται σωστό,θα αμφισβητήσεις και το λογιστή και το γιατρό και τον δικηγόρο και οποιονδήποτε..

Άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη. Ενώ μαζεύοντας απόψεις και γνώσεις και κρίνοντας στο τέλος εσύ, έχεις μια σφαιρικότερη εικόνα.

Οπότε πάρε τη 2η γνώμη και 3η και 4η να ξέρεις τι γίνεται.Δε θα σου κοστίσει τίποτα ενώ ένα πιθανό λάθος θα σου κοστίσει πολλά.

Δε χρειάζεται να το μάθει ο φίλος σου αν φοβάσαι οτι θα τον προσβάλεις. 

Δημοσ.

ΕΔΏ να προσέξεις διότι αυτό το παιδί θα θέλει να πληρωθεί καποια στιγμή. Εάν το μαγαζί τους πρώτους 2-3 μήνες δεν αφήνει τίποτα στην άκρη, να είσαι σίγουρος ότι το παιδί θα σηκωθεί να φύγει.

Έτσι ακριβώς μα ακριβώς έγινε με τα ξάδερφια μου. Ο ένας barista ο άλλος άνεργος και άνοιξαν καφετερια. Όπως είναι λογίνονται στην αρχή δεν εμενε σχεδόν τίποτα στην άκρη, με αποτέλεσμα ο barista να αποχωρήσει!!

Αυτος ούτως η αλλως θα σταματουσε γιατι την εψαχνε για εξωτερικο. Ριχνει τελευταια ζαρια στην πολη μπας και κατσει Ελλαδα. Αν δουμε οτι δεν αξιζει θα τραβηξει ο καθενας τον δρομο του και ουτε γάτα ούτε ζημια.

Sorry κιόλας ,αλλά τι είναι ο λογιστής για να μην τον αμφισβητήσουμε; Ο θεός;

Γενικά μιλώντας αν κάτι δε φαίνεται σωστό,θα αμφισβητήσεις και το λογιστή και το γιατρό και τον δικηγόρο και οποιονδήποτε..

Άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη. Ενώ μαζεύοντας απόψεις και γνώσεις και κρίνοντας στο τέλος εσύ, έχεις μια σφαιρικότερη εικόνα.

Οπότε πάρε τη 2η γνώμη και 3η και 4η να ξέρεις τι γίνεται.Δε θα σου κοστίσει τίποτα ενώ ένα πιθανό λάθος θα σου κοστίσει πολλά.

Δε χρειάζεται να το μάθει ο φίλος σου αν φοβάσαι οτι θα τον προσβάλεις. 

Δεν ειπα εγω οτι ειναι θεος. Αλλα δεν μπορουν να μου λενε οτι απαξιωνω ασχετα (οπως και γω) ατομα πανω σε εξιδεικευμενα θεματα επειδη απλα τα αμφισβητω ενω αυτοι να μου ζητανε με τεραστια ευκολια να αμφισβητησω ατομο που το ξερω 25 χρονια και ειναι άκρως εξειδικευμενος πανω στον τομεα που ειναι η δουλεια του  και που στην τελικη οπως ειπα ΑΥΤΟΣ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ και δεν μιλάει εκ του ασφαλούς. 

Αν εγω απαξιώνω όπους μου ειπανε αυτοί τι κάνουν? Ξεφτιλιζουν και διασύρουν με το δικο τους σκεπτικο?

Να μετράμε λιγο τις λεξεις μας απλα ειπα γιατι εχουν βάρος. Δεν απαξίωσα κανέναν ούτε εξοργιστικα με κανεναν οπως μου ειπε αλλος εδω μεσα. Να ειμαστε λιγο σοβαροι. 

Δημοσ.

Με το καλό τότε Go for it! Έλεγξε αυτό με τον λογιστή που σου λένε τοοσα άτομα εδώ μέσα και ξεκινά! Εγώ δεν έχω γνώσεις λογιστικής οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά τόσα άτομα το λενε. Έτσι από περιέργεια πανε στο ΙΚΑ της πόλης σου και ρώτα. 10 λεπτά θα χάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Για καφέ οι προτασεις που επεσαν ειναι Taf ή Tonino. Η συντριπτικη πλειοψηφια των υπολοιπων παιζουν με illy και  hausbrandt. 

Σταματησα να διαβαζω εδω... Στην αρχη ειχες πει οτι θελεις να χτυπησεις τον ανταγωνισμο με καλης ποιοτητα καφε κ χαμηλες τιμες.

Taf? Taf? TAAAAAAAAFFFFF?????  WTFFFFFF???  Δεν εχω δοκιμασει χειροτερο καφε. Ειναι κ το πιο φθινο χαρμανι που κυκλοφορει αλλωστε. Καλα τον αλλον δεν τον ξερω καν αλλα taf εχουν αρκετα μαγαζια κ με το που βλεπω την ταμπελα κανω μεταβολη. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΦΕΣ.

Θα φτιαχνετε μονο καφε κ δεν εισαι διατεθιμενος να παρεις εναν απο τους πιο ακριβους στην αγορα? (ναι οσο πιο ακριβος τοσο κ πιο καλος δυστυχως ) 

Λυπαμαι θα πατε ακλαυτοι. Ακου εκει taf... ΛΟΛ!

Μονο hausbraunt ή illy κ μαλιστα τα ακριβα χαρμανια. Μονο αυτα αξιζουν. Παρτε taf εσεις χαχαχα

Δημοσ.

Σταματησα να διαβαζω εδω... Στην αρχη ειχες πει οτι θελεις να χτυπησεις τον ανταγωνισμο με καλης ποιοτητα καφε κ χαμηλες τιμες.

Taf? Taf? TAAAAAAAAFFFFF?????  WTFFFFFF???  Δεν εχω δοκιμασει χειροτερο καφε. Ειναι κ το πιο φθινο χαρμανι που κυκλοφορει αλλωστε. Καλα τον αλλον δεν τον ξερω καν αλλα taf εχουν αρκετα μαγαζια κ με το που βλεπω την ταμπελα κανω μεταβολη. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΦΕΣ.

Θα φτιαχνετε μονο καφε κ δεν εισαι διατεθιμενος να παρεις εναν απο τους πιο ακριβους στην αγορα? (ναι οσο πιο ακριβος τοσο κ πιο καλος δυστυχως ) 

Μονο hausbraunt ή illy κ μαλιστα τα ακριβα χαρμανια. Μονο αυτα αξιζουν. Παρτε taf εσεις χαχαχα

Δεν θυμάμαι αν τον έχω πιει τον συγκεκριμένο αλλά παίζει ρόλο και η μηχανή και αυτός που τον φτιάχνει. Μπορεί να πιεις το ίδιο χαρμάνι σε δύο μαγαζιά και να είναι τελείως διαφορετικοί καφέδες!

• Like 1
Δημοσ.

4 άτομα δεν θα χρειαστείτε μισθό; 1000 ευρώ * 4 = 4000 ευρώ

πες ότι μείον τις πρώτες ύλες και το ηλεκτρικό βγάζετε κέρδος 50 λεπτά τον καφέ.

4000/30 = 133 ευρώ την ημέρα πρέπει να βγάζετε ή αλλιώς να πουλάτε 266 καφέδες κατά μέσο όρο την ημέρα... (αν είστε κάθε μέρα ανοιχτά και Κυριακές) 

δες πόσοι ειναι 300 άνθρωποι σε μια φωτό:

Large-Group-Photography.jpg

σε τόσους ανθρώπους θα πρέπει να πουλάς καφέ ΚΑΘΕ μέρα για να την βγάζεται ΙΣΑ ΙΣΑ.

Αν είστε ανοιχτά 2 βάρδιες (16 ώρες πες 18) που το κόβω δύσκολο αλλά οκ πες το κάνετε... θα πρέπει να πουλάτε σχεδόν 15 καφέδες μέσο όρο την ώρα και αυτό ΑΝ ειναι ανοιχτό το μαγαζί 18 ώρες όσο λιγότερες ώρες όπως καταλαβαίνεις τόσο περισσότερους καφέδες μέσο όρο πρέπει να πουλάτε ανά ώρα.

Σε επαρχιακή πόλη πιστεύετε πως κάτι τέτοιο ειναι πιθανό (και δεν έβαλα υπόψιν καν την απόσβεση κεφαλαίου τον εξοπλισμό και τα άλλα πάγια λειτουργικά έξοδα. ); 

Η (πολύ συνηθισμένη στην Ελλάδα) λογική του να ψάχνεις business model με μηδαμινά λειτουργικά για τον παραπάνω λόγο ειναι λάθος σε ξεγελάει στο να νομίζεις ότι συμφέρει να σπαταλάς τον χρόνο σου...

Πρέπει να βρεις ένα μοντέλο επιχείρησης που να βγάζει λεφτά και ας έχει όσα λειτουργικά έξοδα θέλει πάρε δάνειο πούλα σπίτια κόψε το κεφάλι σου αν βρεις κάτι που να "πουλάει" και να έχει κέρδος εκεί επικεντρώνεσαι... 

δεν ψάχνεις κάτι που να παράγεται φθηνά και να μην έχει έξοδα (και κατασυνέπεια ελάχιστα έσοδα) 

• Like 2
Δημοσ.

Για τιμές πιστεύω 1,30 με δώρο ενα νεράκι ειναι μια χαρα (ιδια τιμή freddo espresso και freddo cappuccino) και 1.10 ο φραπές με το νεράκι.Να δοκιμάσετε να πουλάτε και σάντουιτς πχ στεργιου κτλ,να κάνετε καλο καφέ και να ειναι προσεγμένο και καλά διακοσμημένο το κατάστημα.

Δημοσ.

Τα βαρελακια με hausbraunt ή illy ερχονται με καθυστεριση περιπου 6 μηνες, στην καλυτερη περιπτωση, απο τοτε που θα καβουρντιστουνε. Το χαρμανι του taf εχουν το πολυ 15 μερες αφου καβουρντιστουν. Καταλαβαινεις φυσικα οτι ο ενας ειναι φρεσκος καφες και σου δινει το μεγιστο της γευσης αν ο μπαριστα ειναι καλος, ο μυλος ρυθμισμενος σωστα και η μηχανη καλοσυντηρημενη.

Απορω που κανεις συγκριση σε κονσερβες με φρεσκο χαρμανι!

• Like 2
Δημοσ.

2 μεσα ενας delivery.Σιγουρα τα εχεις υπολογισει σωστα ?

Δημοσ.

Δεν ξέρω απο επειχείρηση καφέ , αλλά το bussiness plan είναι επιοικώς απαράδεκτο.

Πρώτα απο όλα , θέλεις :

1 μηχανή του εσπρέσο. = στο λιγότερο 10.000 €

1 ψυγείο = το λιγότερο για επαγγελματικό 5.000

1 θερμο-μαλακία για τυρόπιτες κλ = 5.000

επίσης , καρέκλες δεν θα βάλεις? Δεν θα ρίξεις τουλάχιστον 10.000 για να φτιάξεις μέσα το μαγαζί , ή θα είναι μια αποθήκη?

aircondition δεν θα βάλεις?

Οποτε για να ανοιξεις αυτή την μικρή μαλακία , θές ένα 25αρι χιλιάρικα με το καλημέρα !

Μετά , θα πρέπει να αγοράσεις καφε , και υλικά , για να δίνεις στους πελάτες. = δεν ξέρω , αλλά πιστευω ότι στον δίνουν χοντρική μόνο αν πάρεις πολύ , δηλαδή 1000€ + , κάτι εταιρίες που έχουν καφέ , και όχι αν τον παίρνεις απο το σουπερ μαρκετ !

Εξοδα μηνιαία :

50 ευρώ τηλέφωνο \ wifi

250 Ευρώ /μηνα ΔΕΗ , γιατί όλα αυτά τα μηχανήματα καίνε τον κώλο τους ανάποδα

300 + για αναλώσιμα = Ποτήρια που θα βάζεις τον καφέ / καλαμάκια , σκατάκια και δεν ξέρω γω τι

Μάνι μάνι σου έβγαλα 600 € τον μήνα

Επίσης , απο το 1 € που θα παίρνεις τον καφέ , το 24% πάει στο ΦΠΑ , οπότε το κέρδος(χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα για να φτιαχτεί ένας καφές) είναι 0,76 €

Οπότε αν κάνεις 150 καφέδες την ημέρα (πάρα πολύ αισιόδοξο , μα πάρα πολύ) κάντο.

Αλλά πλέον , ούτε καταστήματα όπως ο Γρηγόρης δεν κάνουν τόσο. Ούτε καφετέριες που κάποτε τα σπάγανε δεν κάνουν τόσο.

Και επίσης , εφόσων θα ανοίξετε επιχείρηση , εάν βάλετε το όνομά σας μέσα , ΠΡΕΠΕΙ να έχετε ταμείο ασφάλισης , και πρέπει να έχετε ΟΑΕΕ. Εάν το βάλετε σε ένα άτομο , ΔΕΝ σας βλέπω πολύ καλά.

Επίσης , ξεκινάω με το τί θα πληρώνετε σε εφορίες και ασφάλιση.

29 % εφορία , απο τα καθαρά κέρδη (απο τα κέρδη του κάθε ένα σας), + 100% προκαταβολή (άλλα 29% δηλαδή) = 58 % των καθαρών

Επίσης , 20% ασφάλιση απο τα καθαρά κέρδη σας = 78% των καθαρών κερδών σας.

Οπότε η γνώμη μου είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ !

Θα σου έλεγα ΝΑΙ ξέρεις πότε? Εάν μου έλεγε ότι έχω 150.000 € , και θα πάρω το franchise του Βενετη , και θα το ανοίξω σε μια πλατεία που περνάει πολύ κόσμος. Σε τέτοια επένδυση , και με τέτοιο brand , αξίζει !

Τώρα , αναρωτήσου πολύ απλά , αν ήσουνα πελάτης , για ποιο λογο να έρθει κάποιος σε ένα προχειρο-φτιαγμένο

μαγαζί , το οποίο το έχουν 4 25άρηδες ?

1000 φορές να πάω Βενέτη ή όπου αλλου , που ξέρω.

Και ΝΑΙ , οι πελάτες βλέπουν και το παραμικρό , αν όχι συνειδητά , ασυνείδητα.

ΥΓ : Όποιες μικρο-καφετέριες ξέρω που ανοίξανε , και όσοι μικρο-φουρνοι , κλείσανε στον χρόνο

ΥΓ2 : Eάν δεν είστε μέσα σαν ιδιοκτήτες , θελετε μισθό και ΙΚΑ !!!!! Αν σας πιάσει έλεγχος να δουλέυετε μάυρα μέσα στο μαγαζί , είναι το πρόστιμο 10.000 € το κεφάλι. Οπότε αν είναι σε έναν το μαγαζί , και πιάσει τους άλλους 3 , το πρόστιμο θα είναι 30.000 € στον έναν ! Και ναι , κάνουν πολύ συχνά ελέγχους πλεον(χώρια οι καρφωτές) , και σε γραφουν ακόμα και αν έχεις βάλει τον πατέρα σου μέσα να κρατήσει για λίγο το μαγαζί !

Οπότε για τον καθένα 480 μισθός(βασικός) + χοντρικά άλλα 300 € για ΙΚΑ = 780 € για τον καθένα

Πόσα βγαίνουν λοιπόν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...