Tigran Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Εμπειρικές παρατηρήσεις με πλήρη διάθεση να σε συμβουλευσω/προστατεψω χωρίς να σημαίνει ότι ειμαι κανενανς γκουρου. Εμπειρικά! 1. Ξεκάθαρη εγγραφη διατύπωση των αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων κάθε εταίρου με υπογραφές όλων σε όλες τις σελίδες και καλό θα ήταν να έχετε κι έναν μάρτυρα. Δεν μιλάω για το καταστατικό, εκεί θα γράψετε πιο τυπικά πράγματα. 2. Τα μέλη ΙΚΕ με βάση αυτά που γνώριζα έως και 6 μήνες πριν, ΔΕΝ μπορούν να εργαστούν παρά μόνο εάν πληρώνουν ΟΑΕΕ ή δηλωθούν ως εργαζόμενοι. Ειδάλλως είναι απλά εταίροι με ποσοστό. 3. Υπολογισμός μισθου σαν να ήταν κανονικός υπάλληλος/συνεργατης για κάθε εταίρο, εφόσον αυτός παρέχει κάποιου είδους υπηρεσία ή εργασία και κανονική πληρωμή του. Μην κάνετε "ανταλλαγή υπηρεσιών" τύπου "θα κάνω εγώ τα λογιστικά, εσύ θα φτιάχνεις καφέ μέρα 2 ώρες για να πατσισουμε." Θα πρέπει μεταξύ σας να είναι ΟΛΑ ΞΕ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΑ και διατυπωμένα αλλιώς κάποιοι θα καταλήξουν να κάνουν τους μ.... 4. Από όσα λεφτά θα επενδύσετε, να έχετε τουλάχιστον άλλες 2 φορές αυτό το ποσό στην άκρη για το πρώτο διάστημα που δεν θα βγαζετε λεφτά μέχρι να πάρει μπρος η επιχείρηση. 5. Αναλυτική κοστολόγηση προϊόντων και περιθωρίου κέρδους και αυστηρή τιμολόγηση. Τι θα σας μενει αν πουλατε 1 καφέ τη μέρα, τι αν πουλατε 10, τι αν πουλατε 100. 6.Αναλυτικο business plan για τουλάχιστον 1 έτος με assumptions. Τι θα κάνουμε αν μπαίνουμε κάθε μέρα μέσα; Τι θα κάνουμε αν είμαστε στα ίσα; Τι θα κάνουμε αν βγάζουμε καλά λεφτα; Τέλος, να πω ότι η λογικη που ξεκινατε "ελα μωρέ 3000 χιλιαρικα είναι δεν είναι μεγάλο το ρίσκο" δεν είναι καλή. Μπορείτε να πετυχετε αρκεί να φτιάξετε ένα οργανωμένο και αναλυτικό πλάνο. Πονεστε τα λεφτά που θα επενδύσετε όσο λιγα κι αν είναι και πονεστε και το χρόνο που θα αφιερωσετε για το στήσιμο. Καλή επιτυχία! 3
bluesattack Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Εχετε την δυνατοτητα να βγαλετε τραπεζακια εξω ? Ειναι σε καλο σημειο ?Αν ναι , μοντερνα διακοσμηση , ωραια μοντερνα σκαμπο εξω , ωστε να γινει νεανικο καφεμπαρακι.Και κανα ομορφο μηχανακι στα χρωματα-logo του μαγαζιου .Kαποια πινελια παραπανω απο τα υπολοιπα (πολλα ) φαστ καφε Γιατι 40 τετραγωνικα δεν το λες και τρυπα 1
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Εχετε την δυνατοτητα να βγαλετε τραπεζακια εξω ? Ειναι σε καλο σημειο ?Αν ναι , μοντερνα διακοσμηση , ωραια μοντερνα σκαμπο εξω , ωστε να γινει νεανικο καφεμπαρακι.Και κανα ομορφο μηχανακι στα χρωματα-logo του μαγαζιου .Kαποια πινελια παραπανω απο τα υπολοιπα (πολλα ) φαστ καφε Γιατι 40 τετραγωνικα δεν το λες και τρυπα Τραπεζάκια εξω δεν μπορουμε να βαλουμε. Εχει ομως χωρο για να παρκαρει ενα αμαξι πραγμα βασικο για take away. Για διακοσμηση μαγαζιου και παπακίων (ακομα και του κρανους) όπως και για μπλουζακια εννοειται θα επιμεληθουν αναλογως..και αδιαβροχα τζακετ για ντελιβερι όλα με το λογκο του μαγαζιου που ειναι επισης πολυ βασικο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι να ξεκαθαρίσεις από πριν με τους υπόλοιπους συνεταίρους σου τα καθήκοντα του καθενός, τι δουλειές θα κάνει από πόσες ώρες την ημέρα, ποιες ημέρες τι υποχρεώσεις θα έχει ο καθένας. Στο λέω επειδή ανέφερες οτι ο καθένας έχει κάποια εισοδήματα και ενασχόληση και θα δουλεύει όσο θέλει, πρόσεξέ το αυτό γιατί αν δεν τα ξεκαθαρίσετε 100% απ' την αρχή μετά προβλέπω γκρίνιες τσακωμούς και αποχωρήσεις επειδή ο ένας μπορεί να δούλευε full και να έφαγε όλη την δουλειά στην μάπα ενώ οι υπόλοιποι λιγότερο και να υπάρξουν κόντρες.
bluesattack Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Aυτο ειναι το πιο σημαντικο , αρμοδιοτητες και backup.Αρρωστησε καποιος , θα κλεισει το μαγαζι ? Και μην ξεχνας , οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους. Εδω αλλοι ανοιγουν καφε σε κοντεινερ
kage Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) το 1990+ ο κοσμος ηθελε να μπει στο δημοσιο. απο το 2010 ο κοσμος θελει να φτιαξει καφε/τυροπιταδικο, σουβλατζιδικο , κομμωτηριο νυχια αναπτυξη το παραπανω κοντεινερ εχει κοντα 100χιλ ή κατι ασημενιες(airstream) καντινες που βλεπουμε σε ταινιες. https://irs0.4sqi.net/img/general/width960/18631895_XbSLFlHmUcK8bom2nUC4LgcXEFosd-bYUkXWD8PLNss.jpg περασα πριν μερικες μερες απο κεντρο αθηνας νομικη σχολη υπαρχει ενα κιτς μαγαζακι με αστειες τιμες...(το εψαξα και χει και 2ο στην κανιγγος! loving φαμιλυ ονομα!) και μετα στο μοναστηρακι το https://irs2.4sqi.net/img/general/width960/39777411_NZo5oDiJtqA7TB_lmPxV9Fou9m0u4kn3kKcJHrujUtg.jpg θα τα δοκιμαζα και οσο αντεχαν...δεν τους κοστισαν σχεδον τιποτα και ειναι κατι διαφορετικο.. υ.γ. μην ψαρωνετε με τις γνωστες μαρκες καφε.αυτες εχουν απο 4-10 χαρμανια διαφορετικης τιμης/ποιοτητας κτλ.. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2016 από kage 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 το 1990+ ο κοσμος ηθελε να μπει στο δημοσιο. απο το 2010 ο κοσμος θελει να φτιαξει καφε/τυροπιταδικο, σουβλατζιδικο , κομμωτηριο νυχια https://irs0.4sqi.net/img/general/width960/18631895_XbSLFlHmUcK8bom2nUC4LgcXEFosd-bYUkXWD8PLNss.jpg περασα πριν μερικες μερες απο κεντρο αθηνας νομικη σχολη υπαρχει ενα κιτς μαγαζακι με αστειες τιμες...(το εψαξα και χει και 2ο στην κανιγγος!) και μετα στο μοναστηρακι το https://irs2.4sqi.net/img/general/width960/39777411_NZo5oDiJtqA7TB_lmPxV9Fou9m0u4kn3kKcJHrujUtg.jpg θα τα δοκιμαζα και οσο αντεχαν...δεν τους κοστισαν σχεδον τιποτα και ειναι κατι διαφορετικο.. υ.γ. μην ψαρωνετε με τις γνωστες μαρκες καφε.αυτες εχουν απο 4-10 χαρμανια διαφορετικης τιμης/ποιοτητας κτλ.. Τυρόπιτα και μπουγάτσα 0.60? Ή θα είναι mini μέγεθος ή μούφα ποιότητα.....
parlapipas25 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Θα σας πιει το αιμα η εφορια,οι εισφορες κλπ.Εισαι σιγουρος οτι θες για Ελλαδα; Εχετε κοτσια να πατε κυπρο ας πουμε που οι εισφορες ειναι πολυ χαμηλοτερες και να ανοιξετε κατι εκει;
DrLo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Να σαι καλα φιλε μου...Νομίζω οτι δεν εχουν ασφάλιση οι υπόλοιποι μονο αυτος στο ονομα του οποιου ειναι η ασφαλεια του ΟΑΕΕ. Αλλα ειναι νομιμοι να δουλευουν οτι ωρες θελουν ο καθένας όντας συνιδιοκτήτες της επιχειρησης. Απλα ενας επιλέγεται σαν διαχειριστης του οποιου τα εσοδα μετρανε σαν μισθωτη εργασια ενω των υπολοιπων σαν ΕΕ και φορολογουνται με τον αντιστοιχο φορο απτο πρωτο ευρω. Από όσο θυμάμαι, με κάθε επιφύλαξη, δεν πληρώνουν εισφορές ως συνιδιοκτήτες ... δε σημαίνει αυτό ότι αν θέλουν να δουλέψουν σαν προσωπικό μέσα δε θα πρέπει να έχουν ασφάλιση. 1
mylo Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Τη πόλη που θα ανοίξετε θα μας τη πεις; Όχι ότι έχει σημασία απλα από περιέργεια ρωταω
Alxnks Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Για να γίνω πιο σαφής, στη διαδρομή από το σπίτι μου έως το κέντρο της πόλης υπάρχουν αρκετά μαγαζιά τύπου "1€ ο καφές", αρκετά mini market ή περίπτερα, κλπ. Παρ' όλα αυτά, ψωνίζω από συγκεκριμένα μαγαζιά, λόγω συνήθειας. Το ότι θα δώσω 0,70€ παραπάνω στον Γρηγόρη για τον καφέ από ότι στο απόλυτα φτηνότερο, ή 0,50€ παραπάνω στο mini market που πάω για το Monster από ότι στο διπλανό, δε μου κάνει καμιά αίσθηση: δε θα γίνω πιο φτωχός ή πιο πλούσιος με τέτοια ποσά, δε τα υπολογίζω καν.0.70 την ημέρα x 30 ημέρες = 21€ x 12 μήνες = 252€ κέρδος, μόνο από έναν καφε ε (κι αυτό αν μιλάμε για την ίδια πάνω κάτω ποιότητα). Αν βάλουμε και το monster κι άλλες "συνήθειες", μάλλον βγάζεις έξοδα αυτοκινήτου, καλοκαιρινές διακοπές κτλ.....Σκέψου μηπως σε συμφέρει να αλλαξεις συνήθειες!
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Από πολλές και μικρές καθημερινές συνήθειες μας χάλαμε αρκετά λεφτά. Εγώ πχ κάθε μέρα έπαιρνα από το περίπτερο εφημερίδα επειδή μ άρεσε να διαβάζω στο διάλειμμα στην δουλειά μου. Είχε 1.5€ την μέρα. Το μήνα ήταν 45€ και το χρόνο 540€ !!!! Το σκέφτηκα και το εκοψα και πλέον την διαβάζω ηλεκτρονικα και γλυτωνω αυτά τα χρήματα που είναι σχεδόν ή ασφάλεια του αυτοκινήτου μου για 1 χρονο (Offtopic αλλά μεγαλης σημασιας) 3
torq Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 όπως τα διάβασα πάντως εγώ, προκοπή δε βλέπω. τους λόγους τους εξήγησαν μερικοί παραπάνω, δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε 4 άτομα. 1
41ex Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Αφού δε περιμένετε απ’ αυτό για να ζήσετε προτείνω να το ξεκινήσετε. Εγώ προσωπικά στον καφέ προτιμώ τον πιο φτηνό, αρκεί να μου κάνει σε γεύση, δεν είναι και πυρηνική φυσική η μηχανή τον φτιάχνει. Πιθανόν να χρειαστείτε και κάποιον μηχανικό για να σας φτιάξει τις άδειες που θα χρειαστείτε και κάποιον νομικό σύμβουλο. Βέβαια στην επαρχία αυτά ξεπερνιούνται με μπάρμπα στη Κορώνη! Σκεφτείτε πάντως τι θα κάνετε αν ρίξουν κι άλλοι τον καφέ στην ίδια τιμή με σας ή φθηνότερα για να σας βγάλουν από τη μέση. Στη χειρότερη πάντως το πουλάτε ή το νοικιάζετε αν δείτε ότι δε βγαίνει ή δε τα βρίσκετε μεταξύ σας. --αν το ξεκινήσετε πάντως θα κεράσεις καφεδάκι όλους όσους συμμετείχαν στο θρεντ-- 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα