opoiosdipote Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Καλές δουλειές. --Συμμετέχω στο θρεντ για το κέρασμα-- 3
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Θα σας πιει το αιμα η εφορια,οι εισφορες κλπ.Εισαι σιγουρος οτι θες για Ελλαδα; Εχετε κοτσια να πατε κυπρο ας πουμε που οι εισφορες ειναι πολυ χαμηλοτερες και να ανοιξετε κατι εκει; Εδώ λεμε φιλε μου οτι δεν θα εχουμε εισφορές ούτε ενα ευρω σαν ΙΚΕ. Όσο για εφορία και κει θα γινει αλχημεια με τα ποσοστα και θα υπαρχει ουσιαστικα ενα μικρο αφορολογητο. Τα λειτουργικα στον πάτο. Αφού δε περιμένετε απ’ αυτό για να ζήσετε προτείνω να το ξεκινήσετε. Εγώ προσωπικά στον καφέ προτιμώ τον πιο φτηνό, αρκεί να μου κάνει σε γεύση, δεν είναι και πυρηνική φυσική η μηχανή τον φτιάχνει. Πιθανόν να χρειαστείτε και κάποιον μηχανικό για να σας φτιάξει τις άδειες που θα χρειαστείτε και κάποιον νομικό σύμβουλο. Βέβαια στην επαρχία αυτά ξεπερνιούνται με μπάρμπα στη Κορώνη! Σκεφτείτε πάντως τι θα κάνετε αν ρίξουν κι άλλοι τον καφέ στην ίδια τιμή με σας ή φθηνότερα για να σας βγάλουν από τη μέση. Στη χειρότερη πάντως το πουλάτε ή το νοικιάζετε αν δείτε ότι δε βγαίνει ή δε τα βρίσκετε μεταξύ σας. --αν το ξεκινήσετε πάντως θα κεράσεις καφεδάκι όλους όσους συμμετείχαν στο θρεντ-- Εχουμε μηχανικο και δικηγορο ατομα εμπιστοσυνης που όπως ειπες σαν επαρχία θα κοστίσουν ελαχιστα λογω προσωπικων σχεσεων. Πολύς κοσμος οπως και συ όπως και γω ειδικα κιολας την σημερινη εποχη κοιτανε την τιμη γιατι ο καφες ειναι παγιο εξοδο...ειναι κατι που εχει μηνιαιο στανταρ κοστος για ολους μας. Αρα αν δουμε οτι μπορουμε να το μειωσουμε χωρις να χασουμε σε γευση και ποιοτητα τοτε το κανουμε. Οι άλλοι να ριξουν τοσο τον καφε δεν γινεται λογω λειτουργικων. Εμεις δεν πληρωνουμε τιποτα σε παγια εξοδα (0 ενοικιο,0 εισφορες, εχουν και μεροκαματα υπαλληλων αρκετοι) Μακαρι να πανε να το κανουν να ρίξουν την τιμη τους στον πάτο γιατι εμεις θα ξερουμε οτι οσο γινεται αυτο αυτοι θα μπαινουν μεσα οικονομικα (θα χρεώνονται δλδ)...εμεις από την φάση το πολυ πολυ να χασουμε χρονο...λεφτα δεν θα χανουμε τπτ τον μηνα. Εκει να δούμε ποιος θα αντεξει. Από όσο θυμάμαι, με κάθε επιφύλαξη, δεν πληρώνουν εισφορές ως συνιδιοκτήτες ... δε σημαίνει αυτό ότι αν θέλουν να δουλέψουν σαν προσωπικό μέσα δε θα πρέπει να έχουν ασφάλιση. Επειδη ειδα αρκετα μηνύματα να λένε ή να ρωτάνε το ιδιο ας βάλω εδώ και τον νόμο για να βοηθησει μελλοντικους αναγνωστες που θα τους ενδιαφερει το θεμα και θα πεσουν πανω στο τοπικ. Εφόσον δεν υπαρχουν ξεκαθαρες αμοιβες και συγκεκριμενες ωρες (δλδ εξαρτημενη σχεση εργασιας) και πληρωνονται μονο τα μεριδια τους τοτε οι συνέταιροι μιας ΙΚΕ επιχειρησης μπορουν να δουλευουν οποτε θελουν και οσο θελουν χωρις να χρειαζεται να ασφαλιστουν. 1
Ghost_Rider Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 ολοκληρη εγκυκλιο θα συνταξουμε για το ανοιγμα μιας καφετεριας κατα οπως παει το πραγμα...
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Εγκύκλιο και μερικές τροπολογίες και νομοσχεδια Μετά θα κάνουμε μία ολομέλεια όλο το ινσομνιακο μπλα μπλα και θα αποφανθούμε για την απόφαση αν τελικά θα ανοίξει το μαγαζί ο backpacker,ποσο θα πουλάει τον καφέ και ποσα άτομα θα δουλεύουν μέσα. 2
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 ολοκληρη εγκυκλιο θα συνταξουμε για το ανοιγμα μιας καφετεριας κατα οπως παει το πραγμα... Σορρυ ρε παιδια που συζηταμε κατι που μπορει να ενδιαφέρει αρκετους αλλους και να δουνε και μερικα πραγματα που δεν ηξεραν καν οτι υπαρχουν ή πως ειναι ακριβως (ιδρυση ΙΚΕ) όπως ο Ζιο και αρκετοι αλλοι φιλοι. Δεν θα το ξανακάνουμε. 2
soteras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Λοιπόν πότε ανοίγει το μαγαζάκι και που να έρθουμε για καφεδάκι.Και ξέρεις εε τόσα άτομα εδώ μέσα θα βρεθούν και τίποτα μαστόρια κούκλα θα το κάνουμε το μέρος και εννοείτε κέρνας 1
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Ναι όντως να σ πω σε ποια περιοχή θα το ανοίξετε; Σε ποιο μέρος; Αν είσαι αθηνα σε κερναω τα υδραυλικά σου όλα αν με κερνας ισοβίως καφε και τυρόπιτες
pournaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Εδώ λεμε φιλε μου οτι δεν θα εχουμε εισφορές ούτε ενα ευρω σαν ΙΚΕ. Όσο για εφορία και κει θα γινει αλχημεια με τα ποσοστα και θα υπαρχει ουσιαστικα ενα μικρο αφορολογητο. Τα λειτουργικα στον πάτο. Εχουμε μηχανικο και δικηγορο ατομα εμπιστοσυνης που όπως ειπες σαν επαρχία θα κοστίσουν ελαχιστα λογω προσωπικων σχεσεων. Πολύς κοσμος οπως και συ όπως και γω ειδικα κιολας την σημερινη εποχη κοιτανε την τιμη γιατι ο καφες ειναι παγιο εξοδο...ειναι κατι που εχει μηνιαιο στανταρ κοστος για ολους μας. Αρα αν δουμε οτι μπορουμε να το μειωσουμε χωρις να χασουμε σε γευση και ποιοτητα τοτε το κανουμε. Οι άλλοι να ριξουν τοσο τον καφε δεν γινεται λογω λειτουργικων. Εμεις δεν πληρωνουμε τιποτα σε παγια εξοδα (0 ενοικιο,0 εισφορες, εχουν και μεροκαματα υπαλληλων αρκετοι) Μακαρι να πανε να το κανουν να ρίξουν την τιμη τους στον πάτο γιατι εμεις θα ξερουμε οτι οσο γινεται αυτο αυτοι θα μπαινουν μεσα οικονομικα (θα χρεώνονται δλδ)...εμεις από την φάση το πολυ πολυ να χασουμε χρονο...λεφτα δεν θα χανουμε τπτ τον μηνα. Εκει να δούμε ποιος θα αντεξει. Επειδη ειδα αρκετα μηνύματα να λένε ή να ρωτάνε το ιδιο ας βάλω εδώ και τον νόμο για να βοηθησει μελλοντικους αναγνωστες που θα τους ενδιαφερει το θεμα και θα πεσουν πανω στο τοπικ. Εφόσον δεν υπαρχουν ξεκαθαρες αμοιβες και συγκεκριμενες ωρες (δλδ εξαρτημενη σχεση εργασιας) και πληρωνονται μονο τα μεριδια τους τοτε οι συνέταιροι μιας ΙΚΕ επιχειρησης μπορουν να δουλευουν οποτε θελουν και οσο θελουν χωρις να χρειαζεται να ασφαλιστουν. Μεγα λαθος. Το αποσπασμα που εβαλες, δηλωνει ξεκαθαρα τι συμβαινει με τους εταιρους οταν δεν εργαζονται στην επιχειρηση και απολαμβανουν απλα τα κερδη (η τις ζημιες), των ποσοστων τους. Αυτο αποσαφηνιζει το αποσπασμα αυτο, οτι δηλαδη, εγω ως ΙΚΑ δε θα ζητησω εισφορες απο τα μελη της ΙΚΕ αν αυτα δεν ειναι ασφαλισμενα στον ΟΑΕΕ, αλλα δεν εργαζονται στην επιχειρηση. Οταν ομως μπει ο ελεγχος του ΙΚΑ στο καταστημα, και δει τον Α' συνεταιρο να φτιαχνει καφε, αυτος εκεινη τη στιγμη εργαζεται (παυει δηλαδη να λαμβανει απλως το μερος των κερδων, οπως αναφερει η δευτερη παραγραφος), αρα πρεπει να ειναι δηλωμενος στο ΙΚΑ. Που σημαινει στην τελικα, οτι ολοι σας αφου θα εργαζεστε, ειστε υποχρεωμενοι να εχειτες ΙΚΑ, περαν του διαχειριστη που θα εχει ΟΑΕΕ. 3
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Λοιπόν πότε ανοίγει το μαγαζάκι και που να έρθουμε για καφεδάκι.Και ξέρεις εε τόσα άτομα εδώ μέσα θα βρεθούν και τίποτα μαστόρια κούκλα θα το κάνουμε το μέρος και εννοείτε κέρνας Ναι όντως να σ πω σε ποια περιοχή θα το ανοίξετε; Σε ποιο μέρος; Αν είσαι αθηνα σε κερναω τα υδραυλικά σου όλα αν με κερνας ισοβίως καφε και τυρόπιτες Να στε καλα παιδια. Μακεδονια είμαστε ψηλά οπως ειπα.
soteras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Εγώ συμβυβαζομαι ενα καφεδακι για τα του δυκτίου υπολογιστών και εγκατάσταση καμερών αν με βάλεις να κάνω τον ακροβάτη όμως 2 καφέδες 2
deesnider Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Σορρυ ρε παιδια που συζηταμε κατι που μπορει να ενδιαφέρει αρκετους αλλους και να δουνε και μερικα πραγματα που δεν ηξεραν καν οτι υπαρχουν ή πως ειναι ακριβως (ιδρυση ΙΚΕ) όπως ο Ζιο και αρκετοι αλλοι φιλοι. Δεν θα το ξανακάνουμε. Ακόμα εδώ είσαι και φλυαρείς, ρε θρασύτατε; Δε σού είπα να πας να φέρεις την ανάπτυξη και την καινοτομία; Όλη την ώρα στη λούφα το μυαλό σου... 2
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μεγα λαθος. Το αποσπασμα που εβαλες, δηλωνει ξεκαθαρα τι συμβαινει με τους εταιρους οταν δεν εργαζονται στην επιχειρηση και απολαμβανουν απλα τα κερδη (η τις ζημιες), των ποσοστων τους. Αυτο αποσαφηνιζει το αποσπασμα αυτο, οτι δηλαδη, εγω ως ΙΚΑ δε θα ζητησω εισφορες απο τα μελη της ΙΚΕ αν αυτα δεν ειναι ασφαλισμενα στον ΟΑΕΕ, αλλα δεν εργαζονται στην επιχειρηση. Οταν ομως μπει ο ελεγχος του ΙΚΑ στο καταστημα, και δει τον Α' συνεταιρο να φτιαχνει καφε, αυτος εκεινη τη στιγμη εργαζεται (παυει δηλαδη να λαμβανει απλως το μερος των κερδων, οπως αναφερει η δευτερη παραγραφος), αρα πρεπει να ειναι δηλωμενος στο ΙΚΑ. Που σημαινει στην τελικα, οτι ολοι σας αφου θα εργαζεστε, ειστε υποχρεωμενοι να εχειτες ΙΚΑ, περαν του διαχειριστη που θα εχει ΟΑΕΕ. Φιλε μου μπες και στο taxheaven (απο κει το αποσπασμα) που το επιβεβαιωνουν οι λογιστες. (και ο δικος μας) Εξαρτημενη εργασια λεει συγκεκριμενα. Και αναλυει ΤΙ ΕΙΝΑΙ εξαρτημενη εργασια. 1
stelios18120 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Α ρε backpacker είμαστε πολύ μακριά. Βαλε -15% για τους ινσομνιακ έκπτωση σε ταμπέλα στα εγκαινια (Αρκεί να έχουν κάνει συνδρομή στο παρών τοπικ) 2
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Ακόμα εδώ είσαι και φλυαρείς, ρε θρασύτατε; Δε σού είπα να πας να φέρεις την ανάπτυξη και την καινοτομία; Όλη την ώρα στη λούφα το μυαλό σου... Ειμαι για ξύλο το ξερω. Σας εχω φορτωσει τα μνημονια στην πλατη και γιολάρω. 2
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Τραπεζάκια εξω δεν μπορουμε να βαλουμε. Εχει ομως χωρο για να παρκαρει ενα αμαξι πραγμα βασικο για take away. Για διακοσμηση μαγαζιου και παπακίων (ακομα και του κρανους) όπως και για μπλουζακια εννοειται θα επιμεληθουν αναλογως..και αδιαβροχα τζακετ για ντελιβερι όλα με το λογκο του μαγαζιου που ειναι επισης πολυ βασικο. Φίλε βλέπω όλα τα έχετε σκεφτεί, βλέπω να ανοίγει άμεσα το μαγαζί και όχι εν καιρώ που έγραψες... Αφού δε περιμένετε απ’ αυτό για να ζήσετε προτείνω να το ξεκινήσετε. Εγώ προσωπικά στον καφέ προτιμώ τον πιο φτηνό, αρκεί να μου κάνει σε γεύση, δεν είναι και πυρηνική φυσική η μηχανή τον φτιάχνει. Πιθανόν να χρειαστείτε και κάποιον μηχανικό για να σας φτιάξει τις άδειες που θα χρειαστείτε και κάποιον νομικό σύμβουλο. Βέβαια στην επαρχία αυτά ξεπερνιούνται με μπάρμπα στη Κορώνη! Σκεφτείτε πάντως τι θα κάνετε αν ρίξουν κι άλλοι τον καφέ στην ίδια τιμή με σας ή φθηνότερα για να σας βγάλουν από τη μέση. Στη χειρότερη πάντως το πουλάτε ή το νοικιάζετε αν δείτε ότι δε βγαίνει ή δε τα βρίσκετε μεταξύ σας. --αν το ξεκινήσετε πάντως θα κεράσεις καφεδάκι όλους όσους συμμετείχαν στο θρεντ-- Τον μηχανικό νομίζω δεν μπορείς να τον αποφύγεις, θέλει σχέδιο και σφραγίδα. Επίσης θέλει μελέτη για πυρασφάλεια και δε θυμάμαι τι άλλο. Σορρυ ρε παιδια που συζηταμε κατι που μπορει να ενδιαφέρει αρκετους αλλους και να δουνε και μερικα πραγματα που δεν ηξεραν καν οτι υπαρχουν ή πως ειναι ακριβως (ιδρυση ΙΚΕ) όπως ο Ζιο και αρκετοι αλλοι φιλοι. Δεν θα το ξανακάνουμε. Ειδικά εμένα μπορεί να μου φανεί πολύ χρήσιμο, αρκεί να ξεκαθαρίσουμε αν μπορείς να δουλεύεις τελικά ή όχι στο μαγαζί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα