..MementoMori.. Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Το οτι θεωρεις οτι γνωριζεις παραπανω απο ατομα καταξιωμενα στην δουλεια τους και να λες εμενα μετα ξεροκεφαλο επειδη πιστεύω αυτους και όχι εσένα (ποιον???) ειναι ο ορισμος της ειρωνείας. Φιλε μου για το καλο σου σου τα λενε ολα αυτα. Κανε χαρη στον εαυτο σου και παρε και μια δευτερη γνωμη απο αλλον λογιστη. Πλεον δεν μιλαμε για το μικρο αρχικο κεφαλαιο που ρισκαρεις, αλλα για βαρια προστιμα. Το γεγονος οτι τοσα ατομα σου λενε κατι διαφορετικο, δεν σου χτυπαει καποιο καμπανακι? Ψαχτο λιγο για το δικο σου το καλο. Εμεις εδω δεν σε ξερουμε και δεν θα χασουμε τον υπνο μας αν φας κανα 10χιλιαρο προστιμο στο κεφαλι.
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Φιλε μου για το καλο σου σου τα λενε ολα αυτα. Κανε χαρη στον εαυτο σου και παρε και μια δευτερη γνωμη απο αλλον λογιστη. Πλεον δεν μιλαμε για το μικρο αρχικο κεφαλαιο που ρισκαρεις, αλλα για βαρια προστιμα. Το γεγονος οτι τοσα ατομα σου λενε κατι διαφορετικο, δεν σου χτυπαει καποιο καμπανακι? Ψαχτο λιγο για το δικο σου το καλο. Εμεις εδω δεν σε ξερουμε και δεν θα χασουμε τον υπνο μας αν φας κανα 10χιλιαρο προστιμο στο κεφαλι. Τα τοσα τυχαια ατομα φιλε μουμε ψευδωνυμα πισω απο οθονες οι οποιοι δεν ξερω τι καπνο φουμαρουν και προφανεστατα δεν ειναι λογιστες ξερουν παραπανω απο εναν απτους κορυφαιους λογιστες της πολης που ειμαι? Θέλουμε και τα λέμε? Χώρια οτι το ατομο που ειναι λογιστης λες να ρισκαρει και για τον εαυτο του να φαει δεκαχιλιαρα προστιμα οπως λες και να δουλευει παρανομος?
fylatos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Το οτι θεωρεις οτι γνωριζεις παραπανω απο ατομα καταξιωμενα στην δουλεια τους και να λες εμενα μετα ξεροκεφαλο επειδη πιστεύω αυτους και όχι εσένα (ποιον???) ειναι ο ορισμος της ειρωνείας. Τέλος πάντως επειδη ξεφυγε το τοπικ. Για τα λογιστικα δεν ζητησα απο κανεναν βοηθεια οπως ανεφερα απτο αρχικο ποστ αυτο το θεμα ειναι καλυμμένο και ειναι απτα πλεονεκτηματα του εγχειρηματος. Για θεματα πανω στο θεμα καφετερια ζητησα συμβουλες και αποψεις. Θέλει κεφάλαιο κίνησης για το πρώτο διάστημα. Νομίζω ότι 3.000 του καθένα δε φτάνουν. Λογικά θέλετε κάπου στα 7-10. Δεν είμαι ειρωνικός ούτε στα λέω αυτά για να βγω από πάνω. Απλά σου λέω από τη δική μου πείρα με αντίστοιχες εταιρίες Ελλάδας και εξωτερικού τι ισχύει. Θα πρέπει να δεις το θέμα της αμοιβής κι εσύ κι οι άλλοι. Θα μπορείτε να δουλεύεται με την προοπτική να πληρωθείτε με μέρισμα στο τέλος του έτους ή θα υπάρχουν γρίνιες; Επίσης, θα λαμβάνουν όλοι ίση αμοιβή; Σε περίπτωση ζημιάς τι γίνεται; Ποιός βάζει και τι; Με τι ποσοστό; Τέλος αν πάει καλά που στο εύχομαι και υπάρξει και συνέχεια με franchise κλπ πως θα διανεμηθούν τα κέρδη. Αν πάει στραβά και κλείσει που το απεύχομαι πως θα διαχειριστείτε την εκκαθάριση; Υπόψιν ο διαχειριστής έχει νομική ευθύνη και οι άλλοι τίποτα. Τα τοσα τυχαια ατομα φιλε μουμε ψευδωνυμα πισω απο οθονες οι οποιοι δεν ξερω τι καπνο φουμαρουν και προφανεστατα δεν ειναι λογιστες ξερουν παραπανω απο εναν απτους κορυφαιους λογιστες της πολης που ειμαι? Θέλουμε και τα λέμε? Χώρια οτι το ατομο που ειναι λογιστης λες να ρισκαρει και για τον εαυτο του να φαει δεκαχιλιαρα προστιμα οπως λες και να δουλευει παρανομος? Αν θες στείλε μου pm να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και να σου δώσω μερικά τηλέφωνα άλλων κορυφαίων λογιστών της πόλης να σου πουν μια γνώμη. Αν πάλι είσαι τόσο βέβαιος ότι απλά μασάμε μανιτάρια εμείς εδώ μέσα και τα 10 άτομα που σου λένε ψάξτο παραπάνω είναι όλοι άσχετοι πάλι οκ. Καλή συνέχεια δεν έχω κάτι άλλο να γράψω. 3
pournaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Τα τοσα τυχαια ατομα φιλε μουμε ψευδωνυμα πισω απο οθονες οι οποιοι δεν ξερω τι καπνο φουμαρουν και προφανεστατα δεν ειναι λογιστες ξερουν παραπανω απο εναν απτους κορυφαιους λογιστες της πολης που ειμαι? Θέλουμε και τα λέμε? Χώρια οτι το ατομο που ειναι λογιστης λες να ρισκαρει και για τον εαυτο του να φαει δεκαχιλιαρα προστιμα οπως λες και να δουλευει παρανομος? Αν τοσα τυχαια ατομα σου ελεγαν αλλα τοσα διαφορετικα ασχετα, ναι τοτε να εχεις τις αμφιβολιες σου. Το οτι διαφορετικα ατομα, ασχετα μεταξυ τους επιμενουν σε ενα συγκεκριμενο θεμα, απλα βαλε το μυαλο σου να σκεφτει. Το μαγαζι θα ειναι δικο σου, τα λεφτα δικα σου, πραξε οπως νομιζεις. 1
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Θέλει κεφάλαιο κίνησης για το πρώτο διάστημα. Νομίζω ότι 3.000 του καθένα δε φτάνουν. Λογικά θέλετε κάπου στα 7-10. Δεν είμαι ειρωνικός ούτε στα λέω αυτά για να βγω από πάνω. Απλά σου λέω από τη δική μου πείρα με αντίστοιχες εταιρίες Ελλάδας και εξωτερικού τι ισχύει. Θα πρέπει να δεις το θέμα της αμοιβής κι εσύ κι οι άλλοι. Θα μπορείτε να δουλεύεται με την προοπτική να πληρωθείτε με μέρισμα στο τέλος του έτους ή θα υπάρχουν γρίνιες; Επίσης, θα λαμβάνουν όλοι ίση αμοιβή; Σε περίπτωση ζημιάς τι γίνεται; Ποιός βάζει και τι; Με τι ποσοστό; Τέλος αν πάει καλά που στο εύχομαι και υπάρξει και συνέχεια με franchise κλπ πως θα διανεμηθούν τα κέρδη. Αν πάει στραβά και κλείσει που το απεύχομαι πως θα διαχειριστείτε την εκκαθάριση; Υπόψιν ο διαχειριστής έχει νομική ευθύνη και οι άλλοι τίποτα. Αν θες στείλε μου pm να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και να σου δώσω μερικά τηλέφωνα άλλων κορυφαίων λογιστών της πόλης να σου πουν μια γνώμη. Αν πάλι είσαι τόσο βέβαιος ότι απλά μασάμε μανιτάρια εμείς εδώ μέσα και τα 10 άτομα που σου λένε ψάξτο παραπάνω είναι όλοι άσχετοι πάλι οκ. Καλή συνέχεια δεν έχω κάτι άλλο να γράψω. Με τις αμοιβες οπως λες και με τα μερισματα στο τελος του ετους οπως πολυ σωστα λες εχει συζητηθει και δεν υπαρχει θεμα καθως οπως ειπα εχουμε και αλλα εισοδηματα ολοι μας και ευτυχως ειμαστε καλα. Απο βδομαδα που θα παρουμε τιμες απο μαστορια (βαφεις,μαραγκο,υδραυλικο,ηλεκτρολογο κτλπ) θα αρχισουμε να εχουμε καλυτερη εικονα του κεφαλαιου που θα χρειαστει. Τα 30-40 χιλ που λες ειναι υπερβολικο ποσο για το μεγεθος του μαγαζιου. Ουτε καναν εξοπλισμο θα χρειαστουμε ούτε καμια τρελή μετατροπη χώρου (ψυγεια δωρεαν και εσπρεσιερα λογικα το ιδιο ή σε πολυ χαμηλη τιμη απο τον προμηθευτη). Παγκος και καποιες γυψοσανιδες θα χρειαστουν μεσα.30-40 χιλ δεν προκυπτουν με τπτ. Αν τοσα τυχαια ατομα σου ελεγαν αλλα τοσα διαφορετικα ασχετα, ναι τοτε να εχεις τις αμφιβολιες σου. Το οτι διαφορετικα ατομα, ασχετα μεταξυ τους επιμενουν σε ενα συγκεκριμενο θεμα, απλα βαλε το μυαλο σου να σκεφτει. Το μαγαζι θα ειναι δικο σου, τα λεφτα δικα σου, πραξε οπως νομιζεις. Όταν το συγκεκριμενο θεμα ειναι ΑΚΡΩΣ εξειδικευμένο ναι η αποψη του ενος ΑΚΡΩΣ εξειδικευμένου (που ρισκάρει και ο ιδιος το κεφαλι του) υπερισχύει 10.000 ασχετων που δεν ρισκαρουν και τπτ. Δεν ειναι εκλογές αυτά τα θέματα να λεμε εχει δικιο η πλειοψηφια.
efo355 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Βρε παιδιά επικρατεί παραλογισμός. Ρωταω ποιοι θα δουλεύουν; Ο ένας είναι λογιστής ο άλλος barista αυτοί οι δύο θα δουλεύουν; Θαβ βρούνε χρόνο; Αυτός που βάζει το μαγαζί θα δουλεύει; Το μαγαζί λόγω ικε μπορεί να μην έχει ενοίκιο αλλά αυτός που το βάζει έχει μέρισμα. Δουλεύοντας και μέσα στο μαγαζί έχει διπλό μέρισμα. Εξακολουθω να λέω έχει πολλά έξοδα το μαγαζί και καλά τον πρώτο χρόνο θα βάλουν όλοι πλάτη μετά τι γίνεται; Επίσης ρε αρχηγε χτες έπεσε ή ιδέα ποτέ προλαβατε και τα βρήκατε με τα μερίδια;
pournaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Όταν το συγκεκριμενο θεμα ειναι ΑΚΡΩΣ εξειδικευμένο ναι η αποψη του ενος ΑΚΡΩΣ εξειδικευμένου (που ρισκάρει και ο ιδιος το κεφαλι του) υπερισχύει 10.000 ασχετων που δεν ρισκαρουν και τπτ. Δεν ειναι εκλογές αυτά τα θέματα να λεμε εχει δικιο η πλειοψηφια. Οπως σου ειπα, τα λεφτα δικα σου, τα ρισκα δικα σου. Απλα μη νομιζεις οτι ολοι οι υπολοιποι κατοικουμε στο Αρη. Εδω ειμαστε, και ειτε προσπαθησαμε, ειτε καναμε ηδη παρεμφερεις επιχειρησεις ( εχω τσιπουραδικο με αλλους δυο συνεταιρους εδω και δυο χρονια), και την ΙΚε την ψαξαμε πολυ πριν απο σενα. Εμας αυτα μας ειπαν (αλλοι εξειδικευμενοι, γιατι κι εμεις εξειδικευμενους λογιστες ρωτησαμε), αυτα σου λεμε. αμα θελεις λαβε τα υποψιν, αμα δε θελεις οχι. 2
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Βρε παιδιά επικρατεί παραλογισμός. Ρωταω ποιοι θα δουλεύουν; Ο ένας είναι λογιστής ο άλλος barista αυτοί οι δύο θα δουλεύουν; Θαβ βρούνε χρόνο; Αυτός που βάζει το μαγαζί θα δουλεύει; Το μαγαζί λόγω ικε μπορεί να μην έχει ενοίκιο αλλά αυτός που το βάζει έχει μέρισμα. Δουλεύοντας και μέσα στο μαγαζί έχει διπλό μέρισμα. Εξακολουθω να λέω έχει πολλά έξοδα το μαγαζί και καλά τον πρώτο χρόνο θα βάλουν όλοι πλάτη μετά τι γίνεται; Επίσης ρε αρχηγε χτες έπεσε ή ιδέα ποτέ προλαβατε και τα βρήκατε με τα μερίδια; Εσυ λες να μην ξερουμε πως να κουμανταρουμε τον χρονο μας? Επαγγελματιες ειμαστε ποσα χρονια ολοι μας δεν ειμαστε παιδακια. Για να το συζητησαμε σημαινει τα ζυγίσαμε ολα. Το τι θα κανει ο καθενας εχει συζητηθει και συμφωνηθει. Για αλλα πραγματα ανοιξα εγω το τοπικ ουτε για να μου πουνε πως ειμαι με τους φιλους μου και τι σχεσεις εχουμε και πως μπορουν να καταληξουν. (εχει γραφτει πολλακις γιατι) Εγω θελω πληροφοριες και συμβουλες για το θεμα ΤΟΥ ΚΑΦΕ ξαναλέω. Τα γραφειοκρατικα και τα λογιστικα και ακομα περισσοτερα τα των σχεσεων μας ειναι ξεκαθαρισμενα. 1
zio10 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Οπως σου ειπα, τα λεφτα δικα σου, τα ρισκα δικα σου. Απλα μη νομιζεις οτι ολοι οι υπολοιποι κατοικουμε στο Αρη. Εδω ειμαστε, και ειτε προσπαθησαμε, ειτε καναμε ηδη παρεμφερεις επιχειρησεις ( εχω τσιπουραδικο με αλλους δυο συνεταιρους εδω και δυο χρονια), και την ΙΚε την ψαξαμε πολυ πριν απο σενα. Εμας αυτα μας ειπαν (αλλοι εξειδικευμενοι, γιατι κι εμεις εξειδικευμενους λογιστες ρωτησαμε), αυτα σου λεμε. αμα θελεις λαβε τα υποψιν, αμα δε θελεις οχι. Και έχετε και ωραίο τσίπουρο ρε συ εκεί!
cris41 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Πω πω με τον τροπο φιλε μου που απαντας εξοργισμενα εδω μεσα σε μερικους που εχουν διαφορετικη αποψη, να δω πως θα απαντησεις σε καποιον που θα σου πει δε του αρεσει ο καφες. Λιγη ηρεμια και διπλωματια δεν ειναι κακο.. 1
ikaruga24 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 καφετεριες εδω καφετεριες παραδιπλα αυτη ειναι η αναπτυξη που ζηταμε? καμια καινοτομια απολυτως κοροιδια στο maximum Ξέρεις πολλά που μπορούν να γίνουν με 10-15 χιλιάρικα μπάτζετ; 1
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Πω πω με τον τροπο φιλε μου που απαντας εξοργισμενα εδω μεσα σε μερικους που εχουν διαφορετικη αποψη, να δω πως θα απαντησεις σε καποιον που θα σου πει δε του αρεσει ο καφες. Λιγη ηρεμια και διπλωματια δεν ειναι κακο.. Που την είδες την οργη πραγματικα απορω! Μια χαρα πολιτισμενα μιλαμε με ολους.
efo355 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Ts έχω την εντύπωση ότι εδώ μπηκες για να ακουσεις σχόλια του στιλ ουαου και ναι τι ωραία και ξαφνικά μόλις διάβασες πράγματα που δεν σου αρέσουν απαξιωνεις τους ανθρώπους που σου μιλάνε. Σου έκανα μία απλή ερώτηση Να στη ξανακανω. Ποιοι θα δουλεύουν; Υγ όσο για το καφέ τι θες να σου πούμε; Ένα φρεντο εσπρεσο μέτριο να πίνεται να μην είναι καραβίσιος. Προσωπική προτίμηση Bristol αλλά γενικά σπάνια θα πάρω καφέ από έξω το βρίσκω ολίγον χαζό όταν είμαι καθημερινά στη δουλειά μου και φτιάχνω το φραπεδακι μου.
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Ts έχω την εντύπωση ότι εδώ μπηκες για να ακουσεις σχόλια του στιλ ουαου και ναι τι ωραία και ξαφνικά μόλις διάβασες πράγματα που δεν σου αρέσουν απαξιωνεις τους ανθρώπους που σου μιλάνε. Σου έκανα μία απλή ερώτηση Να στη ξανακανω. Ποιοι θα δουλεύουν; Υγ όσο για το καφέ τι θες να σου πούμε; Ένα φρεντο εσπρεσο μέτριο να πίνεται να μην είναι καραβίσιος. Προσωπική προτίμηση Bristol αλλά γενικά σπάνια θα πάρω καφέ από έξω το βρίσκω ολίγον χαζό όταν είμαι καθημερινά στη δουλειά μου και φτιάχνω το φραπεδακι μου. Μα το ανεφερα απτην αρχη. Εμεις οι 4 θα δουλευουμε. Τι πιο απλο? Επισης δεν απαξιωσα κανεναν. Δεν ειναι απαξιωση το γεγονος οτι ολοι μας ειμαστε ασχετοι και δεν ειναι η δουλεια μας να ξερουμε εξειδικευμενα λογιστικα θεματα. Εδώ καποιοι αμφισβητουν λογιστες και λενε για δευτερες και τριτες αποψεις και δεν θα αμφισβητησω εγω τυχαία ατομα που γραφουν πισω απο οθονες οταν εχω την αποψη εξειδικευμενου ατομου? Για φραπε και γω συμφωνω σπιτι ή στη δουλεια ειναι πανευκολος. Αλλα πλεον ζουμε την παντοκρατορια του Φρεντο στον οποιον υπαρχει μεγαλη διαφορα απο αυτο που μπορουμε να βγαλουμε σπιτι μας ακομα και με καλο εξοπλισμο με αυτον που μπορει να βγαλει ενας επαγγελματιας με επαγγελματικο εξοπλισμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα