gazvista Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Γεια σας, Θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει: Υποχρεουμαι να κανω στρατιωτικη θητεια Ελλαδα, αν εχω ηδη εξαγορασει την στρατιωτικη μου θητεια σε αλλη χωρα εντος του ΝΑΤΟ?
dionisis1925 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Αρθρο 56 Αναγνώριση χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας σε Ένοπλες Δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1. Ο χρόνος κατά τον οποίο Έλληνες υπηρέτησαν οποτεδήποτε ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται προς κάλυψη της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης και των τυχόν πρόσθετων στρατιωτικών υποχρεώσεων που υπέχουν. 2. Ο αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να υπερβαίνει τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση και τις τυχόν πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις, που υπέχουν οι ενδιαφερόμενοι. 3. Όσοι δεν καλύπτουν εξ ολοκλήρου τις ανωτέρω υποχρεώσεις μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο αυτών, μετά προηγούμενη αναγνώριση τριών (3) τουλάχιστον μηνών ένοπλης υπηρεσίας σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διατάξεις του άρθρου 43 του παρόντος νόμου εφαρμόζονται και στην προκειμένη περίπτωση. 4. Όσοι διατελούν ή διετέλεσαν οποτεδήποτε σε ανυποταξία από την ημερομηνία αναγνώρισης της ένοπλης υπηρεσίας τους στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι. Το αξιόποινο της ανυποταξίας τους εξαλείφεται με παραγραφή και αίρονται όλες οι σχετικές συνέπειες. Οι δικογραφίες για τις ανυποταξίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου. 5. Στις διατάξεις του άρθρου αυτού υπάγονται και όσοι έχουν υπηρετήσει ενόπλως σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας. 6. Όσοι διατελούν σε λιποταξία υπάγονται ομοίως στις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου αυτού μετά τη διακοπή της, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν. 7. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία υπαγωγής, η προθεσμία εξαγοράς, καθώς και κάθε λεπτομέρεια, αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού. 8. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομίας και Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται το χρηματικό ποσό για την εξαγορά κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης. 1
Faeton Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Αν είσαι Έλληνας πολίτης (ή για να γίνεις Έλληνας πολίτης) ναι πρέπει να κάνεις την θητεία σου εδώ. τώρα αν έχεις διπλή υπηκοότητα μπορείς να το παίξεις αλλοδαπός με την άλλη υπηκοότητα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ειναι νόμιμο αυτό εχω ακουστά πάντως πως κάποιοι προφασίζονται την 2η υπηκοοτητα τους για να μην πάνε στρατό. 1
Typhoon Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δεν έχει σημασία η διπλή υπηκοότητα. Αν έχεις την ελληνική, είτε ως μόνη είτε όχι, τότε πρέπει να υπηρετήσεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 αν εχω ηδη εξαγορασει την στρατιωτικη μου θητεια σε αλλη χωρα εντος του ΝΑΤΟ? Υποθέτω ότι για να το έκανες αυτό είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (τουλάχιστον) ?
andreapaog328 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Υποθέτω ότι για να το έκανες αυτό είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (τουλάχιστον) ? και μαλιστα για κανα 10αρι χρονια ελεγε ο νομος αν θυμαμαι καλα
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Υποθέτω ότι για να το έκανες αυτό είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (τουλάχιστον) ? Μπορεί να έχει διπλή υπηκοοτητα λόγω του ενός γονεα...
gazvista Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Μπορεί να έχει διπλή υπηκοοτητα λόγω του ενός γονεα... Ακριβως αυτο. Εχω διπλη υπηκοοτητα απο την μητερα μου. Αλβανικη για να ειμαι ακριβης. Σκεφτομαι να εξαγορασω την θητεια μου απο Αλβανια,η οποια ειναι μερος του ΝΑΤΟ και η θητεια εκει δεν ειναι υποχρεωτικη οπως εδω... 1
paylidis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Εδω θα κανεις τουλαχιςτον 3 μηνες οπως και να εχει..
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Ακριβως αυτο. Εχω διπλη υπηκοοτητα απο την μητερα μου. Αλβανικη για να ειμαι ακριβης. Σκεφτομαι να εξαγορασω την θητεια μου απο Αλβανια,η οποια ειναι μερος του ΝΑΤΟ και η θητεια εκει δεν ειναι υποχρεωτικη οπως εδω...Αφού δεν είναι υποχρεωτική, πώς θα την εξαγορασεις; ΥΓ. Μπράβο στην Αλβανία για την κατάργηση
gazvista Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δεν ξερω. Θελω απλα ενα δικαιολογητικο που να αποδεικνυει οτι εχω εκτελεσει θητεια καπου. Δυστυχως με την σημερινη κριση δεν εχω την ανεση να μεινω ανεργος 9μηνες, να ξοδεψω και αυτα που εχω και να με παει και ενα χρονο πισω...
Pablo_Hasan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δεν νομίζω να γίνεται, αλλά μάλλον δικαιουσαι μειωμένη
Tigran Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2016 Εξαγορά/Απαλλαγή οδηγεί σε κανονική θητεία εδώ. Αν υπηρέτησες, δεν θα πας. Θα πρέπει βέβαια το διάστημα που υπηρέτησες να μην φαίνεται πουθενά στην Ελλάδα οποιαδήποτε κίνηση (εργασία κτλ.). Δεν γίνεται να είσαι σε 2 μέρη ταυτόχρονα. @Pablo_Hasan: Δεν δικαιούται μειωμένη. Αυτό ισχύει αν θυμάμαι καλά μόνο για πόντιους και βορειοηπειρώτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα