Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή τι σου έλεγαν;

Και τι αλλά περίεργα σ είπαν;

Γ πες..

"Ναι κόψε απόδειξη μη χάσεις, άσε μας ρε φίλε με τα λαμόγια και δώσ' τα μου να φύγω!", "Ρε άσε την απόδειξη και δώσε το εισητήριο θα χάσω το λεωφορείο!"(ναι, εγώ φταίω που θα χάσεις το λεωφορείο, όχι το οτι τον παίζεις μέχρι να 'τοιμαστείς να φύγεις απ' το σπίτι!) ή "Τί έγινε ρε μεγάλε, απόδειξη δεν έχει;".

Για να μην πω για κάποιους που ενώ δεν προλάβαινα ούτε να βήξω απο την κίνηση, μου έκαναν ντε και καλά διαλέξεις για το γιατί πρέπει ή δεν πρέπει να κόβω αποδείξεις και το ωραίο είναι οτι αν ήταν και σταθερός πελάτης κάποιος, μου κράταγε και μούτρα μετά γιατί δεν του 'δωσα σημασία...

Φαντάσου οτι είχα φτάσει στο σημείο να την αράζω στο περίπτερο για κάμποσο μετά τη βάρδια, μόνο και μόνο για να "λούζω" όποιον τέτοιο τύχαινε μέχρι να φύγω!! :P

• Like 3
  • Απαντ. 176
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν το ποσοστό φορολόγησης ήταν σε νορμάλ επίπεδα (τύπου 15-19%), θα απαιτούσα απόδειξη και θα παρότρυνα τον καθένα να κόβει αποδείξεις. Αλλά με τέτοια απαράδεκτη φορολογία, καλύτερα να μην πληρώνει κανένας, διαφορετικά κάθε εταιρία θα κλείσει. Διότι απλά δεν βγαίνει το πράγμα. Και δεν μιλάω μόνο για ντελίβερι. Δεν έχει νόημα να πληρώνεις νταβατζηλίκι φορολογία.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Σε φίλους - γνωστούς είναι πιο δύσκολο - άβολο να ζητήσεις, έτσι δεν είναι;

Δεν ειναι ακριβως αβολο, ειναι και ξεκαρφωτο. 

Εχεις μαγαζι. Ερχεται λοιπον ο φιλος σου γιατι ηθελε να παρει το Χ αντικειμενο. Επειδη ειναι φιλος σου δεν κοιτας να βγαλεις απο αυτον και του το δινεις λιγο πιο πανω απο τη χονδρικη ξερωγω. Σου ζηταει αποδειξη. Φαση τον πληρωνεις κιολας για να παρει το αντικειμενο :lol:

Αν τωρα ο φιλος σου σου δωσει το αντικειμενο σε τιμη καρτελας, εκει οχι μονο αποδειξη, μεχρι και τιμολογιο θα τον βαλω να κοψει.

Κατατα, σπανιως δε θα μου δωσουν αποδειξη. Προσωπικα συνηθως τους λεω πως δε με ενδιαφερει. Επειδη ετσι. Αλλα πρεπει να το πω εγω, οταν παιρνουν μονοι τους την πρωτοβουλια να μη μου κοψουν θα τη ζητησω φυσικα και ποτε δεν εχει τυχει να με ρωτησουν τι θα την κανω. Ευτυχως δηλαδη :P

Δημοσ.

Και οι μεγαλοφοροφυγαδες εχουν φιλους,γκομενες, κοτερα να συντηρησουν.Εχουν συνηθισει και σε ενα Α lifestyle.Δεν  τα πληρωνετε και αυτα μια που πηρατε φορα ?  :-D

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

"Τί έγινε ρε μεγάλε, απόδειξη δεν έχει;".

Aυτο το βρισκω απειρως εξοργιστικο ε, και μου εχει τυχει παμπολλες φορες. Το οτι εχουν αποφασισει οι ιδιοι a priori οτι θα τους φας την αποδειξη και πριν προλαβεις να βαλεις το αντικειμενο στην τσαντα του σου πετανε με υφος πως θελουν αποδειξη ή σου δινουν τα χρηματα και σου λενε και μια αποδειξη κλπ. 

Μα θα στη δωσω απο μονος μου την φακην αποδειξη, ασε με να ολοκληρωσω την κινηση μου. Στο κατω κατω της γραφης περιμενε να δεις αν θα ολοκληρωσω τη συναλλαγη διχως αποδειξη και τοτε ξεχεσε με. Αλλα πριν το θεωρω ηλιθιο.

Εκει παντα μα παντα απανταω με υφος 1000ων καρδιναλιων ή αναλογα τη φαση μου, τους ρωταω τι ειναι αυτο που τους κανει να πιστευουν οτι δε θα κοψω αποδειξη.

Δημοσ.

Τα  delivery ξεχνουν τα αναψυκτικα στις αποδειξεις θα κολλησουν?

Οι περισσοτεροι στην Ελλαδα με εξαιρεση τα μεγαλα καταστηματα,αλυσιδες κτλ και μεμονωμενα μικρομεσσαια καταστηματα φοροδιαφευγουν με οποιονδηποτε τροπο μπορουν.Βγειτε εξω,κυκλοφορηστε και θα το διαπιστωσετε.

Δημοσ.

Φίλε μου, αυτοί που τα κάνουν αυτά, είναι συνήθως οι δημοφιλείς/αγαπητοί της τοπικής κοινωνίας, με τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ άκρες. Είμαι 20 χρόνια στις επιχειρήσεις και τα έχω δει όλα. Δεν τα βγάζεις πέρα εύκολα. Ξέρεις πόσο εύκολα βρίσκεται "τυχαία" στην πόρτα σου λουκουμόσκονη ή κάτι άλλο από το πουθενά όταν πας να κουνηθείς; Τα πράγματα στις επιχειρήσεις δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Ακόμα και στις μικρές. Όταν τα βάζεις με άτομα που είναι πολύ αγαπητά ενώ εσύ έχεις πάει ουρανοκατέβατος σε μια περιοχή, απλά είσαι τελειωμένος. Σε έχουν απορρίψει σε χρόνο dt. Το έχω δει το έργο και ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Δεν θα έλεγα αγαπητά, αλλά χωμένα βαθιά στα σκατά των κομμάτων και των "τοπικών σχέσεων" aka κάνουμε βρομοδουλειές μαζί. Τουλάχιστον στην επαρχία που ήμουν και ήξερα άτομα "επιχειρηματίες" έτσι ήταν.

Έζησα εμετικές συνομιλίες με "φιλαράκια" για το πόσο καλοί επαγγελματίες είναι ενώ και οι πέτρες ήξεραν ότι έφτιασαν μαγαζί/ια με θαλασσοδάνεια και τα συντηρούσαν με λαμογιές σε βάρος του κράτους και των πελατών(οι οποίοι πήγαιναν διότι έτσι επέβαλε η τοπική μόδα ή επειδή δεν υπήρχε άλλος τοπικά, το οποίο ήταν γνωστό θέμα ότι όποιος τολμούσε να κουνήσει το μονοπώλιο μερικών έβρισκε εντελώς τυχαία την αστυνομία-εφορία-υγειονομικό κάθε μέρα στο μαγαζί για ελέγχους...).

Τελείως τοξικές-σουρεάλ καταστάσεις και ένας βασικός λόγος που δεν θέλω να ξαναγυρίσω ποτέ,ούτε για βόλτα που λέει ο λόγος, στο "χωριό" μου.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά την οικονομία την έριξε η απόδειξη της τυρόπιτας ή όχι?

Χέστηκα για την απόδειξη, όπως  36 χρόνια χέστηκε και το κράτος για μένα. 

''Από πελάτη θα σε χάσουμε?''

Ε θα με χάσουνε και ότι θέλει ας γίνει.

Ούτε σε ζητιάνους και πρεζάκια πλέον. 

Να πάνε να τα πάρουν από την εισφορά αλληλεγγύης. 20 ευρώ από το μισθό μου παραπάνω φέτος το μήνα.

Και από φόρους , δόξα να έχει ο θεός, το ΦΠΑ θα το κάνανε δημοσίους υπαλλήλους. Το έχουμε μάθει το κόλπο πλέον. 

Όσο για την απόδειξη, η τιμή αγοράς για το σουβλάκι είναι 2 ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους.

• Like 3
Δημοσ.

Η μια τυρόπιτα όχι. Μερικά δισεκατομμύρια τυρόπιτες, ναι.

Με την ίδια λογική που μια γόπα από μόνη της δεν βρωμίζει την παραλία. Μερικές χιλιάδες πεταμένες όμως ναι.

Οδεύουμε σε κατάργηση του μετρητού (αρχής γενομένης από το 500άρικο) και υποχρεωτική χρήση κάρτας. Η Ελλάδα είναι το τέλειο πειραματόζωο/testbed για αυτά που θα γίνουν σε όλη την Ευρώπη, μην πω σε όλο τον (δυτικό) κόσμο.

base.jpg

Δημοσ.

Αυτή την εποχή δεν έχω απαίτηση να μου δώσει κανένας απόδειξη, εκτός αν είναι για τεχνολογία επειδή θέλω την εγγύηση. Και οποιαδήποτε ευκαιρία μου δοθεί να πληρωθώ μαύρα θα την πάρω. 

Όσοι νομίζετε ότι φταίνε όσοι φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα για τα χάλια της χώρας κάνετε λάθος. Η Ελλάδα είναι έτσι όπως είναι επειδή πάντα είχε τη λογική της πρόχειρης και εύκολης πολιτικής και μετά του μπαλώματος των προβλημάτων κλέβοντας από τον μέσο άνθρωπο. Αυτό γίνεται από όσο θυμάμαι και δεν έχει αλλάξει.

Όσοι θέλετε να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας περισσότερο το κάνετε επειδή νιώθετε ότι έτσι ανήκετε σε μία πεφωτισμένη μειοψηφία που θα σώσει τη χώρα, και όχι επειδή θεωρείτε ότι υπάρχει λογική σε όλα αυτά. 

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό που με παραξενεύει είναι οτι το ρωτάς και σοβαρά. Τί σχέση έχει η ελαστικότητα για κάποια παρανομία που μπορεί να έχει κάποιος για φίλους; Είναι διαφορετικό θέμα και δεν ξέρω για ποιο λόγο η ύπαρξή της απενοχοποιεί όσους παρανομούν και όσους αδιαφορούν.

Δεν λέω ότι απενοχοποιεί (αν μιλάμε για ενόχους!) απλά απορία είναι. Γιατί πιστεύω πως ελάχιστοι το κάνουν για το λόγο που λένε (για τα έσοδα του κράτους και τη νομιμότητα κλπ). Οι υπόλοιποι βρίσκουν ευκαιρία να την πουν σε έναν άγνωστο, να ξεσπάσουν εκεί ίσως λες και τους φταίει αυτός, ενώ αν πάρουν καλύτερη τιμή ή ο μαγαζάτορας είναι φίλος όλα οκ!

Δεν το λέω για σένα, αλλά έτσι το βλέπω, λίγο υποκριτικό μου κάνει το όλο θέμα.

Δημοσ.

Ξεκίνησε απο το "Δεν μου φέρνουν απόδειξη τα delivery" και κατέληξε...

τεσπα.

Εγώ το ίδιο πρόβλημα το έλυσα με e-food και πληρωμή με κάρτα. ;-)

Δημοσ.

Όσοι θέλετε να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας περισσότερο το κάνετε επειδή νιώθετε ότι έτσι ανήκετε σε μία πεφωτισμένη μειοψηφία που θα σώσει τη χώρα, και όχι επειδή θεωρείτε ότι υπάρχει λογική σε όλα αυτά. 

Επιτέλους μια λογική φωνή!

Αφού τα χρήματα για τον ΟΑΕΔ ας πούμε, ή τη σύνταξη ή τις δωρεάν παροχές στην υγεία ή... ή... ή.... προέρχονται από το Άλφα Κενταύρου εμείς οι μαλάκες θα εμποδίσουμε το συνάνθρωπο μας να φοροδιαφύγει και να ζήσει τη ζωάρα του; 

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα το έκανα θέμα. Όποιος θέλει ας κόψει, εγώ δεν ζητάω.

Ακομη και με αυτη την οπτικη,δεν σε πειραζει οτι αυτος ο "οποιος" βαζει καταρχην τη χερουκλα του μεσα στην τσεπη σου και σου παιρνει το 1/4 απ αυτο που πληρωνεις (ΦΠΑ) σαν ληστεια ενα ψυχρω μιας και δεν θα το δωσει εκει που πρεπει,+ το οτι γλιτωνει μετα τα 29%+ της φορολογιας του (τα οποια μεσω αλλων φορων (ισοδυναμα τα λενε τελευταια) θα τα ξαναπληρωσεις εσυ?

Δηλαδη ψωνιζεις για 100 ευρω,και τα 50 περιπου πανε δωρακι στον κλεφτη που στα ψειρισε και θα τα ξαναπληρωσεις εμμεσως γιατι αυτος τα εφαγε στα μπουζουκια.

ΟΚ,αν σου περισσευουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ακομη και με αυτη την οπτικη,δεν σε πειραζει οτι αυτος ο "οποιος" βαζει καταρχην τη χερουκλα του μεσα στην τσεπη σου και σου παιρνει το 1/4 απ αυτο που πληρωνεις (ΦΠΑ) σαν ληστεια ενα ψυχρω μιας και δεν θα το δωσει εκει που πρεπει,+ το οτι γλιτωνει μετα τα 29%+ της φορολογιας του (τα οποια μεσω αλλων φορων (ισοδυναμα τα λενε τελευταια) θα τα ξαναπληρωσεις εσυ?

Δηλαδη ψωνιζεις για 100 ευρω,και τα 50 περιπου πανε δωρακι στον κλεφτη που στα ψειρισε και θα τα ξαναπληρωσεις εμμεσως γιατι αυτος τα εφαγε στα μπουζουκια.

ΟΚ,αν σου περισσευουν.

Δεν με πειράζει όχι.

Πάντως πιστεύω ότι αρκετοί (η πλειοψηφία ίσως) κόβουν, ακόμα κι αν δεν ζητάς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...