Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Τέλος όταν γενικά είσαι αντιπαθης σημαίνει ότι λες την αλήθεια χωρίς να σε νοιάζει αν θα ενοχληθει ο άλλος η όχι. (αν ενοχληθει από την αλήθεια είναι δικό του πρόβλημα όχι δικό σου, δεν είσαι εσύ κακός). Δεν μιλάω για περιπτώσεις που κάποιος είναι αντίπαθεις γιατί είναι μαλακας, επιθετικός κτλ Επειδή αυτά με τις αλήθειες τα ακούω πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Εγώ βλέπω αρκετό κόσμο που του αρέσει να κατακρίνει τους άλλους και να πετάει και την καραμέλα περί αλήθειας. Η αλήθεια έχει πάντα και λίγο υποκειμενικότητα, θεωρείς π.χ κάτι ως αλήθεια με βάση τα δικά σου βιώματα και εμπειρίες ενώ για κάποιον άλλον μπορεί να μην είναι αυτό η αλήθεια ή να είναι προβληματικό αυτό που λες. Εγώ γενικά δεν περιμένω από κανέναν να μου πει τι είναι και τι δεν είναι αλήθεια, η αλήθεια είναι κάτι που το βρίσκω αποκλειστικά μόνος μου π.χ μαθαίνοντας από τα λάθη μου, και εμπιστεύομαι να ακούσω ή να δεχτώ ως αλήθειες μόνο αυτά που μου λένε κάποια δικά μου πρόσωπα που έχουν ενδιαφερθεί για εμένα, άντε και 2-3 κολλητούς φίλους, όλους τους υπόλοιπους τους έχω γραμμένους. Δεν είμαι συμπαθεις και χαίρομαι για αυτό γιατί σημαίνει ότι ό, τι κάνω το κάνω σωστά Υγ: δεν εννοώ ότι είμαι τέλειος και οτιδήποτε και να κάνω θα το κάνω τέλεια αλλα για να είμαι αντίπαθεις σημαίνει ότι κάτι κάνω σωστά Ούτε αυτό ισχύει που λες. Μπορεί να είσαι αντιπαθής επειδή είσαι κακός ή κάνεις κάτι κακό το οποίο πιθανόν να μην έχεις αντιληφθεί ακόμα, μπορεί να γίνεσαι αγενής νομίζοντας οτι λες αλήθειες και διάφορες τέτοιες καραμέλες, σαν αυτό που είπε ο xteamgamer
BritGreek Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Αυτό με το topics δεν δείχνει κάτι πιστεύω, άλλες φορές χάνεται ένα θέμα χάνεται, άλλες φορές όντως δεν ξέρουν πολλοί την απάντηση. Ξέρουμε και οι δύο ότι δεν είναι έτσι. Όταν ρωτάς σε τεχνολογικό forum, πόσο μάλλον στο λατρεμένο από εμένα insomnia που μου κάνει παρέα όλη μέρα, ποιό κινητό να πάρεις, ένα πρόβλημα που έχεις σε linux και άλλα σχετικά, περιμένεις ότι κάποιος που ξέρει ,προφανώς και θα θελήσει να απαντήσει. Όχι ότι είναι υποχρεωμένος, αλλά αυτό περιμένεις να δεις. Δεν γράφεσαι σε τεχνολογικο forum για το μπλα-μπλα. Και φυσικά δεν φταίει το insomnia γι' αυτό.
zio10 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Ξέρουμε και οι δύο ότι δεν είναι έτσι. Όταν ρωτάς σε τεχνολογικό forum, πόσο μάλλον στο λατρεμένο από εμένα insomnia που μου κάνει παρέα όλη μέρα, ποιό κινητό να πάρεις, ένα πρόβλημα που έχεις σε linux και άλλα σχετικά, περιμένεις ότι κάποιος που ξέρει ,προφανώς και θα θελήσει να απαντήσει. Όχι ότι είναι υποχρεωμένος, αλλά αυτό περιμένεις να δεις. Δεν γράφεσαι σε τεχνολογικο forum για το μπλα-μπλα. Και φυσικά δεν φταίει το insomnia γι' αυτό. Και πάλι δεν είμαι σίγουρος, είναι τεχνολογικό το φόρουμ και με πολλά ενημερωμένα μέλη αλλά έχω παρατηρήσει πως σε κάποιους τομείς δεν έχει κίνηση (ή την κίνηση που θα περίμενες να δεις για το μέγεθός του). Τέλος πάντων, για μένα δεν δείχνει κάτι το συγκεκριμένο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Βασίλη αν διαβάσες έγραψα ότι δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που κάποιος είναι αντίπαθεις επειδή είναι μαλακας, επιθετικός κτλ. Αν κάποιος είναι χοντρός (κάτι μετρησιμο και αντικειμενικο) και εσύ πεις όχι είσαι όμορφος/η δεν εισαι ευγενικός ψεύτης είσαι. Ναι η αλήθεια πονάει και θα ενοχλεί είτε σας αρέσει είτε όχι. Άλλο το είσαι ευγενικός άλλο το ψεύτης/λες ανακρίβειες για να μην πληγωσεις η/και γλιτώσεις καταστάσεις. Οτιδήποτε αλήθεια πεις; να ενοχληθει ο άλλος είναι δικό του θέμα να λύσει. Αν έρθεις και με πεις κοντό και νευριασω τότε το πρόβλημα το έχω εγώ εσύ απλά είπες μια αλήθεια που βλέπεις. Και όχι η αλήθεια δεν είναι υποκειμενικο. Το ότι βιώνουμε τα ίδια πράγματα διαφορετικά η έχουμε διαφορετικές απόψεις αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι σωστοί. Δεν μπορώ να λέω εγώ 1+1=2, εσύ να λες 1+1=3 γιατί έτσι θες να είναι και να είμαστε και οι δύο σωστοί. Μου θύμισες ένα βίντεο που έβλεπα του Τζον ολιβερ σχετικά με αμερικανικές εκλογές και ήταν ένας τύπος σε συνέντευξη και ενώ η δημοσιογράφος του έλεγε ότι με βάση στατιστικές του φβι έχει πέσει η εγκληματικοτητα σε μια πολιτεία αυτός έλεγε όχι δεν είναι έτσι γιατί δεν αισθάνομαι ασφαλής. 2
BritGreek Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Βασίλη αν διαβάσες έγραψα ότι δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που κάποιος είναι αντίπαθεις επειδή είναι μαλακας, επιθετικός κτλ. Αν κάποιος είναι χοντρός (κάτι μετρησιμο και αντικειμενικο) και εσύ πεις όχι είσαι όμορφος/η δεν εισαι ευγενικός ψεύτης είσαι. Ναι η αλήθεια πονάει και θα ενοχλεί είτε σας αρέσει είτε όχι. Άλλο το είσαι ευγενικός άλλο το ψεύτης/λες ανακρίβειες για να μην πληγωσεις η/και γλιτώσεις καταστάσεις. Οτιδήποτε αλήθεια πεις; να ενοχληθει ο άλλος είναι δικό του θέμα να λύσει. Αν έρθεις και με πεις κοντό και νευριασω τότε το πρόβλημα το έχω εγώ εσύ απλά είπες μια αλήθεια που βλέπεις. Sorry, αλλά διαφωνώ. Αν έρθεις και με πεις κοντό και νευριάσω, θα νευριάσω γιατί θα είσαι αγενής. Με το να με πεις κοντό, τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω; Να φορέσω δωδεκάποντα; Με βοηθάς έτσι; Το ελάττωμα του άλλου δεν του το λες κατάμουτρα, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν έχεις τρόπους. Μπορείς, πολύ καλύτερα, να μην το σχολιάσεις καθόλου και να το χειριστείς διπλωματικά. Εκεί δεν είσαι ψεύτης. Αυτό ονομάζεται τακτ και κοινωνικά ευπρεπής συμπεριφορά. Το να επισημαίνεις το ελάττωμα του άλλου δείχνει έλλειψη πολιτισμού και παιδείας, για μένα, επειδή αυτό που θεωρείς εσύ άσχημο εμένα μπορεί να μου αρέσει.Αυτό που θεωρείς εσύ αλήθεια, για μένα μπορεί να μην ισχύει. Άλλωστε γι' αυτό υπάρχει η διαφορετικότητα και οι διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τι είναι όμορφο ή καλαίσθητο. 11
Irene.j Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Αν κάποιος είναι χοντρός (κάτι μετρησιμο και αντικειμενικο) και εσύ πεις όχι είσαι όμορφος/η δεν εισαι ευγενικός ψεύτης είσαι. Ναι η αλήθεια πονάει και θα ενοχλεί είτε σας αρέσει είτε όχι. Άλλο το είσαι ευγενικός άλλο το ψεύτης/λες ανακρίβειες για να μην πληγωσεις η/και γλιτώσεις καταστάσεις. Οτιδήποτε αλήθεια πεις; να ενοχληθει ο άλλος είναι δικό του θέμα να λύσει. Αν έρθεις και με πεις κοντό και νευριασω τότε το πρόβλημα το έχω εγώ εσύ απλά είπες μια αλήθεια που βλέπεις. Και όχι η αλήθεια δεν είναι υποκειμενικο. Το ότι βιώνουμε τα ίδια πράγματα διαφορετικά η έχουμε διαφορετικές απόψεις αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι σωστοί. Δεν μπορώ να λέω εγώ 1+1=2, εσύ να λες 1+1=3 γιατί έτσι θες να είναι και να είμαστε και οι δύο σωστοί. Spect, η αληθεια ποναει ετσι κι αλλιως. Υπαρχουν χιλιαδες τροποι για να την διατυπωσεις χωρις να την διαστρεβλωσεις..απο τον πιο ευγενικο εως και τον πιο προστυχο. Η συμπεριφορα ειναι δικο μας θεμα και οχι του αλλου. 5
Vapir Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 ούτε συμπαθείς είμαι ούτε αντιπαθής , είμαι παρεξηγημένος παράδειγμα στη γειτονιά μου επειδή με ξέρουν απο μικρό με αποφεύγουν σχεδόν όλοι σα το διάολο με το λιβάνι που λένε. Νομίζουν πως είμαι καβγατζής και επιθετικός ενώ γενικά είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος και ευχάριστος , αρκεί να μη μου δώσεις αφορμή να γίνω δυσάρεστος , σοβαρή αφορμή όμως , όχι με κοίταξες στραβά κτλ , η εφηβεία πέρασε καιρό τώρα το κακό με εμένα είναι πως αντιδρώ με το συναίσθημα και όχι απαραίτητα με την λογική και γιαυτό γίνομαι δυσάρεστος σε ορισμένους. Κάνω αυτό που λέω και νιώθω και δεν μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό Κόσμο γνωρίζω πανεύκολα και γίνομαι συμπαθής , ιδικά στις γυναίκες κάθε ηλικίας χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια αλλα όσοι έχουν δει και την κακή παλιά πλευρά μου σαν πιτσιρικάς γεμάτος οργή είναι επιφυλακτικοί ακόμα και φαντάζομαι δεν τους είμαι και τόσο συμπαθής αλλα δεν με απασχολεί όσο γιαυτό που αναφέρθηκε ποιο πριν και εγώ λέω πάντα την αλήθεια και ας πονάει , απο τη στιγμή που θα ζητήσει κάποιος τη γνώμη μου ξέρει πως θα του πω τι πραγματικά πιστεύω , με κόσμιο τρόπο και μόνο όταν μου την ζητήσουν βέβαια
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Ναι αυτό που λες όμως έιναι διαφορετικό από αυτό που λέω εγώ. Γιατι εγώ αναφέρομαι στην αλήθεια ενώ εσύ στον τρόπο διατύπωσεις. Μπορείς να πεις σε. Κάποιον "μπορείτε σας παρακαλω να μετακινήσετε το όχημα σας γιατί εμποδίζει σας παρακαλώ;" η νς πεις "ενοχλεις ρε μαλακα έτσι όπως παρκάρες παρτο τώρα" ίδιο νόημα άλλο ύφος. Η αλήθεια ότι ενοχλεί όπως δεν άλλαξε και οι δύο λένε την αλήθεια ο 2ος όμως δεν έχει τρόπους και αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο όχι η αλήθεια. Δε λέω ότι το να κοροιδευει κάποιος είναι σωστό αλλά πολύ πιθανόν θα ενοχληθεις και όταν το ύψος σου αναφερθει σε συζήτηση σαν παράδειγμα χωρίς ίχνος κοροιδιας κτλ. Ξανα λέω αλήθεια είναι μόνο μια τα άλλα ειναι απόψεις Ιρενε συμφωνώ αλλά κάποιοι ενοχλούντε ανεξάρτητα τον τρόπο
Vapir Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 απο τη στιγμή που κάποιος ζητάει τη γνώμη σου και του λες τι πραγματικά πιστεύεις αν ενοχληθεί έχει ο ίδιος πρόβλημα όχι εσύ. συνήθως αυτό συμβαίνει σε θέματα εξωτερικής εμφάνισης που βέβαια αν δεν πεις την αλήθεια κακό κάνεις στον άλλο έτσι κ αλλιώς πολλοί άνθρωποι βέβαια γουστάρουν να ζουν στο ψέμα και τον φανταστικό κόσμο που έχουν πλάσει , να συναναστρέφονται με γλείφτες και μερικοί μάλιστα μόνο με αυτούς,good for them , εγώ πάλι προτιμώ να έχω παρε δώσε με άτομα που ότι λένε το πιστεύουν, αυτοί θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς σαν άνθρωπος γιατι όπως είπε και ο spect η αλήθεια είναι μια ανεξαρτήτως πως θα την διατυπώσεις και δεν αλλάζει. το θέμα της διατύπωσης βέβαια είναι θέμα ευγένειας , προσωπικά πχ αν με ρωτήσει μια φίλη "έχω παχύνει πολύ?" και έχει παχύνει δεν θα της πω έγινες σαν βουβάλα , θα της πω η αλήθεια είναι πως έχεις πάρει κιλά αλλα μην αγχώνεσαι , αυτό αλλάζει εύκολα αν θες και όχι επειδή το πρώτο θα το πάρει στραβά αλλα επειδή μου αρέσει να μου μιλάνε οι άλλοι όπως τους μιλάω , με σεβασμό αν πειραχθεί έχει θέμα η ίδια 1
Big Boss Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 είμαι από τους πιο αντιπαθητικούς ανθρώπους που υπάρχουν
revolver1990 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Είναι αρκετά δύσκολο να είσαι αποτελεσματικός χωρίς να είσαι αντιπαθητικός.Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι χειρότερο να σε συμπαθούν όλοι ή κανείς. 1
kargo130 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Εγω νομιζω οτι ειναι λαθος να εχεις μια σταθερη συμπεριφορα. Πιστευω οτι ειναι αναλογα με ποιον εχεις να κανεις και σε ποια στιγμη. Τωρα το να γινεις αντιπαθεις δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολο. Εγω παντως επειδη βαριεμαι τους ανθρωπους αρκετα ευκολα γενικα εχω μια σταθερη ευγενεια, τιποτα δεν μου κοστιζει και θεωρητικα δεν δινω και αφορμες. Τωρα σε πολυ κοντινους ανθρωπους καλο ειναι να λες τα πραγματα με το ονομα τους τις περισσοτερες φορες 1
Moderators stormrain Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Γενικα θα ελεγα πως δεν ειμαι αντιπαθης, συνηθως ο κοσμος με συμπαθει κατα γενικη ομολογια. Υπαρχουν βεβαια περιπτωσεις που γινομαι συνειδητα αντιπαθης γιατι μπορω να πουλησω υπεροψια και γενικως αυτο ειναι κατι που δεν αρεσει, αλλα πρεπει να εχω λογο για να το πραξω, συνηθως ως αμυνα σε κατι ή ως απαντηση σε υπεροψια αλλου. Αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι πως με συμπαθουν a priori οι μεγαλυτερες ηλικιες, αλλα μιλαμε σε υπερθετικο βαθμο. Θεωρω βεβαια πως παιζει ρολο το οτι λογω δουλειας συναναστρεφομουν ανεκαθεν πολυ κοσμο και στον τομεα μου το να εισαι συμπαθης ειναι ατου οποτε καλλιεργηθηκε λιγο συνειδητα, λιγο υποσυνειδητα. @Spect Εχει διαφορα ομως το εξης. Αν ερθω και σε ρωτησω "Ρε μαν, πως με βλεπεις, ειμαι κοντος?" και εσυ μου πεις "Ναι, εισαι", τοτε προφανως και θα εχω το θεμα εγω αν παρεξηγηθω. Αν ομως σε ρωτησω πως σου φαινεται το παντελονι μου και μου πεις "τι το θες το ρεβερ, αφου εισαι κοντος", ε τοτε προφανως και δε θα εχω πολυ αδικο αν σιχτιρισω. Θελω να πω, κανεις δε θελει να ακουει για τις ατελειες του διχως να ρωτησει για αυτες. 2
panther_512 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Στην προσωπική μου ζωή σίγουρα με συμπαθούν όλοι όσοι με συναναστρέφονται και προσπαθώ να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό σε ξένους ανθρώπους. Οι φιλίες μου είναι δυνατές και ξεπερνούν αποστάσεις και χρόνο. Στην επαγγελματική μου ζωή δυστυχώς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν γίνεται να είσαι σε θέση ευθύνης και ταυτόχρονα να είσαι "people pleaser" και αρεστός από όλους.
BritGreek Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Στην προσωπική μου ζωή σίγουρα με συμπαθούν όλοι όσοι με συναναστρέφονται και προσπαθώ να δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό σε ξένους ανθρώπους. Οι φιλίες μου είναι δυνατές και ξεπερνούν αποστάσεις και χρόνο. Στην επαγγελματική μου ζωή δυστυχώς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν γίνεται να είσαι σε θέση ευθύνης και ταυτόχρονα να είσαι "people pleaser" και αρεστός από όλους. Κι όμως γίνεται, μέσω διπλωματίας και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τις οποίες "κτίζεις". Έτσι πιστεύω ότι η ομάδα σου αποδίδει καλύτερα χωρίς να σε σιχτιρίζει από μέσα της. Εγώ έχω απολύσει διευθυντές λόγω της ακαμψίας που έβγαζε η αυστηρότητά τους. Αν δεν είναι ικανοποιημένο το προσωπικό σου, εσύ χάνεις ως επιχείρηση. Και όταν εσύ χάνεις, χάνονται χρήματα και στόχοι. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα