Andy Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Εχω ενα σπιτι που θελω να νοικιασω και το θελει ενας γιατρος,ο οποιος θελει να το κανει και γραφειο. επομενως θα το δηλωσει ως εδρα του.αν καθυστερει-δεν πληρωνει τα ενοικια θα μπορω να του κανω κατι?γιατι διαβαζα οτι σε περιπτωσεις επαγγελματικης στεγης ειναι δυσκολα τα πραγματα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ επαγγελματικής στέγης και κατοικίας, όσον αφορά την προστασία του ιδιοκτήτη-εκμισθωτή για τυχόν δυστροπία του ενοικιαστή-μισθωτή. 3
Andy Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 thx παρεδωσε!απλα διαβαζα οτι αν δειξει οτι εχει μειωμενη δουλεια κτλπ εγω ειμαι αναγκασμενος να του χαμηλωσω το ενοικιο θελω δεν θελω!
overpower Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 thx παρεδωσε!απλα διαβαζα οτι αν δειξει οτι εχει μειωμενη δουλεια κτλπ εγω ειμαι αναγκασμενος να του χαμηλωσω το ενοικιο θελω δεν θελω! Nah, εχει ομως το δικαιωμα μετα απο 2 ή 3 χρονια να ζητησει 20% κατω, αλλα δεν ξερω σε ποιες περιπτωσεις ισχυει αυτο. Πχ εμεις σε εστιατοριο το ειχαμε κανει και μας εριξε το ενοικιο. 1
soteras Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Μια συμβουλή επειδή αυτός αφού θα το κάνει επαγγελματική στέγη μπορεί να διαμορφώσει και το χώρο αλλιώς πχ γυψοσανίδες και τίποτα τέτοιο βάλε και όρο τύπου όταν φύγει να το αφήσει όπως το βρήκε και όχι μεσα στο μαύρο χάλι. Επίσης μείωση ενοικίου δεν μπορεί να ζητήσει από τη 2η μέρα ξέρω γω υποτείθεται ότι το σημείο που διάλεξε είναι σε καλό σημείο. 1
rotting Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις κρίθηκε πλέον αμετάκλητα ότι στα συμβόλαια εμπορικών μισθώσεων, που καταρτίσθηκαν προ της κρίσης ή στο ξεκίνημά της (π.χ. το 2010, όταν δεν είχε ακόμα συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της επερχόμενης καθίζησης) πρέπει να επιβληθούν δικαστικά μειώσεις, που συνήθως κυμαίνονται γύρω στο 20%, αλλά μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 50%. Ωστόσο, η δικαιοσύνη εμφανίζεται αρνητική απέναντι στο «κούρεμα» ενοικίων που συμφωνήθηκαν πιο πρόσφατα, μεσούσης της κρίσης, ενώ δηλαδή είχαν φανεί τα αποτελέσματά της στην αγορά και δεν μπορούσε πλέον να υποστηρίξει κανείς ότι αιφνιδιάστηκε από την απρόβλεπτη μεταβολή των οικονομικών συνθηκών. 1
BritGreek Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ επαγγελματικής στέγης και κατοικίας, όσον αφορά την προστασία του ιδιοκτήτη-εκμισθωτή για τυχόν δυστροπία του ενοικιαστή-μισθωτή. Αρκεί το συμβόλαιο να μην έχει υπογραφεί πριν το 2013. Συμφωνείς; Εγώ είμαι σε δίκη με ενοικιαστή που μου έφαγε ενός χρόνου ενοίκια, βάζοντας 50-100 ευρώ στο παρακαταθηκών, τον έβγαλα με εντολή δικαστηρίου, και δεν πήρα φράγκο γιατί είτε δεν παρουσιάζεται στο δικαστήριο, ή παίρνει αναβολή, ή ασκεί έφεση. Βαρέθηκα να πληρώνω χιλιάρικα και τα παράτησα.
kage Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 δεν εχει να κανει η χρονια... ειναι ενα απο τα "παραθυρακια" για να μην πληρωνει.. το κανουν στα μεγαλα ενοικια και μετα πανε σε αλλο πιο διπλα και συνεχιζεται το στορυ...
BritGreek Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 δεν εχει να κανει η χρονια... ειναι ενα απο τα "παραθυρακια" για να μην πληρωνει.. το κανουν στα μεγαλα ενοικια και μετα πανε σε αλλο πιο διπλα και συνεχιζεται το στορυ... Δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε ένα χώρο που νοικιάζω εγώ από το 2010 και ανανεώνω κάθε τρια χρόνια όπως λέει ο νόμος, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να με βγάλει επειδή θέλει, αν πληρώνω τα ενοίκια. Από το 2013 και μετά, έχει αλλάξει ο νόμος και στη λήξη του συμβολαίου (3ετία) μπορεί να σου ζητήσει να φύγεις, αρκεί να σε ενημερώσει δύο μήνες πριν. Έχω δίπλα μου αυτή τη στιγμή δικηγόρο και λογιστή.
kage Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 εχω την εντυπωση οτι η αλλαγη με το 12+4ετη(2 χρονια αποζημιωση θα εδεινε ο ενοικιαστης αν εφευγε νωριτερα απο 12ετια..) ηταν για συμβολαια μεχρι το 2014...δηλ.το 14 εγινε οτι συμφωνηθει μεταξυ τους ...η 3ετια ειναι αν γραψεις αοριστου...ΦΕΚ 50 A'/28.02.2014 ο Νόμος 4242/2014, με το άρθρο 13 του οποίου θεσπίστηκε η νέα νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές μισθώσεις και γραφω για ακριβως το αντιθετο. ο ιδιοκτητης μπορει να φεσωνεται αν καθε χ μηνες που πας σαν ιδιοκτητης και κανεις διαταγη αποδοσης μισθωματος ή καταγγελια-αγωγη αν σου βαζει ενα ποσο(οχι ολοκληρο) ακυρωνεται η διαταγη-καταγγελια-αγωγη και μετα πρεπει ο ιδιοκτητης να ξανακανει διαδικασιες... και τι γινεται αν δεν εχει τιποτα στο ονομα του ή κανα αυτοκ.της δουλειας ή προσωπικο αυτοκινητο?
BritGreek Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 εχω την εντυπωση οτι η αλλαγη με το 12+4ετη ηταν για συμβολαια μεχρι το 2014...δηλ.το 14 εγινε οτι συμφωνηθει μεταξυ τους ...η 3ετια ειναι αν γραψεις αοριστου...ΦΕΚ 50 A'/28.02.2014 ο Νόμος 4242/2014, με το άρθρο 13 του οποίου θεσπίστηκε η νέα νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές μισθώσεις και γραφω για ακριβως το αντιθετο. ο ιδιοκτητης μπορει να φεσωνεται αν καθε χ μηνες που πας σαν ιδιοκτητης και κανεις διαταγη αποδοσης μισθωματος ή καταγγελια-αγωγη αν σου βαζει ενα ποσο(οχι ολοκληρο) ακυρωνεται η διαταγη-καταγγελια-αγωγη και μετα πρεπει ο ιδιοκτητης να ξανακανει διαδικασιες... Εδώ μου λένε ότι ό,τι κι αν γράψεις η ελάχιστη μίσθωση είναι 3 χρόνια και ότι υπάρχουν αποφάσεις πάνω σ' αυτό. Αν πήγαινες στο παρακαταθηκών και έβαζες ένα χ ποσό, δεν μπορούσε να σου κάνει τίποτα. Και μάλλον έτσι πρέπει να είναι γιατί εμένα μου πήρε 1 χρόνο να βγάλω ενοικιαστή επαγγελματικής στέγης, που νοίκιαζε χώρο 2000τμ σε νησί και στο τέλος όταν έμαθε ότι θα τον έβγαζα, τα έσπασε όλα μέσα και βρήκα ένα ερείπιο. Μετά το 2014 (πράγματι, όχι 2013), στην τριετία μπορεί να σου ζητήσει να φύγεις, και αν δεν πληρώνεις, στο δίμηνο σε πετάει έξω κανονικά.
kage Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 και αν πληρωσει χ ευρω προς εσενα στην τραπεζα οχι παρακαταθηκων(οχι ολοκληρη την οφειλη) στο 2μηνο τι γινεται ρωτησε.. ξανα απο την αρχη μεχρι το επομενο 2μηνο.. εχω την εντυπωση οτι λεμε κατι παρομοιο παντως κανοντας χρηση ενος διαφορετικου "παραθυρακι-κενο νομου-λαθους". ΝΕΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: meta to 14 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η διάρκειά τους καθορίζεται κατ΄ αρχήν ελεύθερα από τους συμβαλλόμενους. Αν συμφωνηθεί χρόνος μεγαλύτερος από την τριετία, ισχύει ο μεγαλύτερος, υποχρεωτικά και για τις δύο πλευρές. Αν όμως συμφωνηθεί μικρότερος από την τριετία, ή δεν συμφωνηθεί συγκεκριμένη διάρκεια (μίσθωση αορίστου χρόνου), τότε ισχύει η ελάχιστη τριετής διάρκειαπου δεσμεύει και τα δύο μέρη. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δηλαδή τα μέρη έχουν πλέον την απόλυτη ευχέρεια να διαπραγματεύονται και να συμφωνούν διαφοροποιημένο χρόνο δέσμευσης για κάθε πλευρά, ανάλογα με τις προθέσεις τους και τις ανάγκες τους, όχι όμως συντομότερο από την τριετία. Είναι αυτονόητο ότι κάθε μισθωτής που θέλει να κάνει μια σοβαρή επιχειρηματική επένδυση, ενώ θα διεκδικεί για τον εαυτό του μεγάλη μισθωτική διάρκεια (π.χ. 9ετία, για την έκπτωση του ΦΠΑ διαρρύθμισης του κτιρίου και τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ), ο ίδιος θα ζητά να δεσμεύεται μόνον για μιά τριετία, ώστε να μπορεί να αποδεσμευθεί σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης της επιχείρησής του. Στις μισθώσεις δηλαδή με σοβαρό αντικείμενο, θα είναι συνήθης στην πράξη και απόλυτα έγκυρη η συμφωνία για μεγάλη συμβατική διάρκεια υπέρ του μισθωτή, αλλά με δέσμευσή του να παραμείνει στο μίσθιο μόνον για μια 3ετία. ΛΥΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Οι νέες μισθώσεις θα μπορεί να λυθούν με νεότερη συμφωνία που αποδεικνύεται με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας. Η καταγγελία τους από τον εκμισθωτή ή το μισθωτή, μετά τη λήξη του συμβατικού τους χρόνου, ή της νόμιμης τριετίας αν ο συμβατικός χρόνος είναι μικρότερος, γίνεται εγγράφως και η μίσθωση λύνεται τρεις (3) μήνες από την κοινοποίησή της, χωρίς καμιά αποζημίωση προς οποιονδήποτε. ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ: Κατά τα λοιπά οι νέες μισθώσεις θα διέπονται από τις γενικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα, και από τις συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο μισθωτήριο. Στις νέες μισθώσεις δεν έχουν εφαρμογή οι παλαιές διατάξεις περί διάρκειας, ιδιόχρησης, ανοικοδόμησης, αποζημίωσης άυλης εμπορικής αξίας κλπ. του π.δ. 34/95. http://www.pomida.gr/misthoseis/misthoseis-emporikes-main.html
BritGreek Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Μάλλον τι ίδιο λέμε. Κοίτα όμως στο spoiler: "ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ δηλαδή τα μέρη έχουν πλέον την απόλυτη ευχέρεια να διαπραγματεύονται και να συμφωνούν διαφοροποιημένο χρόνο δέσμευσης για κάθε πλευρά, ανάλογα με τις προθέσεις τους και τις ανάγκες τους, όχι όμως συντομότερο από την τριετία." Νομίζω ότι δεν γίνεται πλέον να βάζει ο ενοικιαστής μικρότερο ποσό από το συμφωνηθέν, γιατί ο ιδιοκτήτης φορολογείται αυτεπάγγελτα για το πλήρες ποσό. Οι συνεργάτες μου έφυγαν. Θα τους ρωτήσω αύριο. Πάντως σε μία από τις δικές μου επιχειρήσεις με ενοικιαστήριο πριν το 2014, ο ιδιοκτήτης δέχτηκε προσφορά με +40% μεγαλύτερο ενοίκιο και μου ζήτησε να φύγω 15 μέρες πριν από τη λήξη της τελευταίας τριετίας, πέρυσι. Δεν μπόρεσε να με βγάλει, και μπήκαν δικηγόροι γι' αυτό. Και έχει και μια λογική, αφού πληρώνω κανονικά τις υποχρεώσεις μου σ' αυτόν. Σε ορισμένους επαγγελματικούς τομείς, αδειοδοτείται η δομή (ο χώρος) και αυτό κοστίζει αρκετά χρήματα. Βγάζοντάς με, θα με έβαζε σε έξοδα πολλών χιλιάδων ευρώ από την αρχή, και παύση λειτουργίας μέχρι να βγει η νέα μου άδεια, άρα μιλάμε για διαφυγόντα κέρδη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα