DDevil Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Mini-bus-to-Mae-Sai-2-800x450.png <- βάλε και αυτό απέξω
Haldol Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και δεν υπάρχει τρόπος να εκμηδενιστεί (ή έστω να μειωθεί). Το ότι "υπάρχουν τα στοιχεία των οδηγών - συνεπιβατών στην ΕΕΤΤ" δε λέει απολύτως τίποτα. Άμα ο άλλος με σφάξει τι να το κάνω το να βρουν ποιος είναι; Σε τι θα με ωφελήσει, εμένα, που θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα; Πέραν αυτού τα στοιχεία δεν είναι πάντα αληθή. Το μόνο εύκολο είναι να πάει κανείς στο περίπτερο και να αγοράσει μία προ-ενεργοποιημένη κάρτα SIM, χωρίς τα στοιχεία του. 2
bedazzled Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Και στο μετρό μπορεί να πέσεις σε τρομοκράτη ζωσμένο με εκρηκτικά... άρα να κλείσουμε το μετρό. Δεν είναι λογική αυτή... ΥΓ: Πουλάνε «πακιστανικές» SIM και στα περίπτερα; Έχω χάσει επεισόδια... μόνο σε πλανόδιους έβρισκες παλιά. 1
paylidis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Και στο μετρό μπορεί να πέσεις σε τρομοκράτη ζωσμένο με εκρηκτικά... άρα να κλείσουμε το μετρό. Δεν είναι λογική αυτή... ΥΓ: Πουλάνε «πακιστανικές» SIM και στα περίπτερα; Έχω χάσει επεισόδια... μόνο σε πλανόδιους έβρισκες παλιά. Περιξ της ομονοιας πουλανε στο φουλ... Οσο για το μετρο αν δεις πολλοι παραπανω που ειπαν οτι ειναι κατα του ridesharing ειναι και κατα του μετρο (και εγω ομοίως...). 1
thetruth Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 μισο ευρω ο συνεπιβατης και 25% ο οδηγος οταν παρομοια concepts στο εξωτερικο ειναι δωρεαν, μην αναρωτηθειτε μετα γιατι δεν "επιασε"... 2
Poolit Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Οχι; και πάλι γιατι να γίνει κανεις ο ταρίφας του καθενός αγνώστου; κοινως πρωί πρωί θα εχω κάποιον να φαω στη μάπα την ώρα που δε θέλω να μιλησω ουτε με τον εαυτό μου; Γιατί με αυτό τον τρόπο μπορείς να βγάλεις μέχρι 6000 ευρώ για να καλύψεις τα κόστη του οχήματός σου! Κανένας δεν εμπιστεύεται να μπει με έναν άγνωστο σε ενα αμάξι και ομοίως οι περισσότεροι δε θα εμπιστευόταν έναν εξίσου άγνωστο στο αμάξι τους... Το οτι υπαρχει ένας αριθμός κινητού και ενα όνομα δε λέει τιποτα... δεκάδες τρελοί κυκλοφορούν εκει έξω... Υπάρχει πιστοποίηση των κινητών και μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποιον "περίεργο". Είναι δύσκολο κάποιος να κατεβάσει την εφαρμογή, να πιστοποιηθεί, να ξέρουμε που βρίσκεται μέσω GPS και μετά να επιλέξει να κάνει κάτι "τρελό". Εγώ πάντως θα το έκανα. Κάθε μέρα είμαι γύρω στη 1 ώρα κατά μέσο όρο στο αυτοκίνητο. Αντί να ακούω τον κάθε πικραμένο στο ραδιόφωνο, γιατί να μην μιλάω με κάποιον άλλον live; Πόσο μάλλον αν πρόκειται να μου μειώσει και λίγο το κόστος της μετακίνησης. Δεν μιλάμε να κάνω τον ταρίφα, αλλά αν κάποιον τον εξυπηρετεί η διαδρομή που κάνω ή μέρος της, γιατί όχι; Θα σου μειώσει όχι μόνο το κόστος της μετακίνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόστη του οχήματός σου (service, λάστιχα, ανταλλακτικά, σήμα, parking κτλ). Ξεκαθαρα οχι! 1) Αν ηθελα να γινω ταριφας, θα γινομουν ταριφας. 2) Το αμαξι μου το εχω για να πηγαινω μονος. Αμα ηθελα παρεα αγνώστων θα επερνα λεωφορειο. 3) safety reasons (ειτε ως οδηγος ειτε ως επιβατης) 4) Legal reasons: Πειτε οτι ως οδηγος εμπλέκομαι σε βαρυ ατύχημα... με ξένο ανθρωπο μέσα. Με συγχωρατε... ουτε γνωστο δεν θελω να μεταφερω μέσα για αυτον τον λογο. Θα τραβαμε τα βυζια μας μετα για αποζημιωσεις και ρεστα. Μονο στους δικους μου θα παρω ρισκο. Γενικά ειμαι οπαδος του ατομικου μεσου μεταφορας... rideshare, busses κλπ κλπ... ειναι πολυ ωραια για τους αλλους ομως. Το 3 νομίζω το συζητήσαμε (πιστοποίηση ΕΕΤΤ κτλ - https://poolit.zendesk.com/hc/el/articles/210410645). Όσο για το 4, οποιαδήποτε ασφάλεια και να έχεις για το αυτοκίνητο καλύπτει όλους τους συνεπιβάτες με Αστική Ευθύνη σαν "τρίτα πρόσωπα" (https://poolit.zendesk.com/hc/el/articles/210431385) Ρε παιδια τι είναι αυτό? βαλτε με λιγο στο κλιμα Αν έχεις όχημα, κάνεις αίτηση στο bit.do/pooler και βγάζεις χρήματα (μέχρι 6000 ευρώ για να καλύψεις τα κόστη σου) οδηγώντας. Αν δεν έχεις, κατεβάζεις την εφαρμογή από το onelink.to/poolit και βρίσκεις οδηγό, εύκολα και οικονομικά με ένα κλικ! Δες και το help center στο poolit.zendesk.com, που τα λέει ωραία και αναλυτικά! Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και δεν υπάρχει τρόπος να εκμηδενιστεί (ή έστω να μειωθεί). Το ότι "υπάρχουν τα στοιχεία των οδηγών - συνεπιβατών στην ΕΕΤΤ" δε λέει απολύτως τίποτα. Άμα ο άλλος με σφάξει τι να το κάνω το να βρουν ποιος είναι; Σε τι θα με ωφελήσει, εμένα, που θα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα; Πέραν αυτού τα στοιχεία δεν είναι πάντα αληθή. Το μόνο εύκολο είναι να πάει κανείς στο περίπτερο και να αγοράσει μία προ-ενεργοποιημένη κάρτα SIM, χωρίς τα στοιχεία του. Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να αγοράσεις προ-ενεργοποιημένη κάρτα - είναι παράνομο στην Ελλάδα. Ακόμα και να γίνεται παράνομα όμως, φαντάζομαι ότι αυτός που το κάνει δεν θα πάει μετά να κατεβάσει μία εφαρμογή, να γραφτεί σε μία υπηρεσία, πιστοποιώντας το κινητό και το email του για να "σφάξει". Αν πραγματικά αυτό θέλει να κάνει και είναι τρελός, θα βρει κάποιον άλλον τρόπο μάλλον! Εφαρμογές σαν το Poolit υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και δεν έχει σημειωθεί κάποιο τέτοιο κρούσμα, όταν οι χρήστες ήταν πιστοποιημένοι. μισο ευρω ο συνεπιβατης και 25% ο οδηγος οταν παρομοια concepts στο εξωτερικο ειναι δωρεαν, μην αναρωτηθειτε μετα γιατι δεν "επιασε"... Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε μία εφαρμογή που να δουλεύει σωστά και να είναι δωρεάν. Αν υπήρχε, τότε οι εφαρμογές με κόστος θα είχαν εξαφανιστεί και δεν θα ήταν εταιρίες των $63 δις. Ο λόγος είναι απλός: χρειάζεται προσωπικό να εκπαιδεύσει οδηγούς και συνεπιβάτες, customer support, προγραμματιστές, servers, έχει κόστη σε Google Maps, για τις πληρωμές με κάρτα και πολλά άλλα. Και πάλι όμως είναι 50% πιο οικονομική από κάθε άλλη εφαρμογή στην Ελλάδα και η μόνη που σου επιτρέπει να βγάλεις χρήματα σαν οδηγός ΙΧ ή μηχανής νόμιμα. Έχει ήδη πάνω από 800 οδηγούς και 2000 συνεπιβάτες μέσα σε 2 μήνες, άρα μάλλον πάει καλά!
Alphaleader Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Το 3 νομίζω το συζητήσαμε (πιστοποίηση ΕΕΤΤ κτλ - https://poolit.zendesk.com/hc/el/articles/210410645). Όσο για το 4, οποιαδήποτε ασφάλεια και να έχεις για το αυτοκίνητο καλύπτει όλους τους συνεπιβάτες με Αστική Ευθύνη σαν "τρίτα πρόσωπα" (https://poolit.zendesk.com/hc/el/articles/210431385) Μακάρι τα τροχαία ατυχήματα να ταν τοσο απλά, αλλα μπορεις να καταληξεις να πληρωνεις για μια ζωη... και περαν αυτού πέραν απο το αστικο κομμάτι μπορεί να υπάρξει και ποινικό. Δεν διατιθεμαι να αναλαβω ενα τετοιο ρισκο. 1
paylidis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μακάρι τα τροχαία ατυχήματα να ταν τοσο απλά, αλλα μπορεις να καταληξεις να πληρωνεις για μια ζωη... και περαν αυτού πέραν απο το αστικο κομμάτι μπορεί να υπάρξει και ποινικό. Δεν διατιθεμαι να αναλαβω ενα τετοιο ρισκο. Βαλε κατευθείαν και παραδειγμα το θέμα του παντελιδη με τις γκομενες... και εκει δε τον πλήρωναν για να τους μετακινησει!! Δυστυχώς για εναν λογικό και σώφρονα άνθρωπο θεωρώ οτι ενέχει κινδύνους αντίστοιχες με του να ήταν ταρίφας... Επίσης δεν προβλημάτισε κανέναν τι θα πει η εφορία για τα εσοδα αυτά;
Poolit Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Επίσης δεν προβλημάτισε κανέναν τι θα πει η εφορία για τα εσοδα αυτά; Τα έσοδα αυτά δεν φορολογούνται (δεν επιτρέπεται να εκδοθεί καν απόδειξη) γιατί είναι διαμοιρασμός εξόδων και όχι φορολογητέο εισόδημα (ο οδηγός δεν παρέχει υπηρεσία στον συνεπιβάτη) - είναι σαν να μοιράζεσαι το λογαριασμό σε ένα εστιατόριο: https://poolit.zendesk.com/hc/el/articles/209648049.
tarantules Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Προσωπικά όλο αυτό το θεωρώ τεράστια παπάτζα με αρκετές επικινδυνότητες. Καταρχήν τι έξοδα να μειώσεις; Αυτά είναι αστεία πράγματα και μόνο μεγάλου επιπέδου τσίπηδες τα κάνουν.Εαν έχεις αμάξι και δεν έχεις να βάλεις βενζίνη να το κινήσεις τότε τι διάλο το πήρες; Εαν όντως δεν έχεις για συντήρηση και για βενζίνες και ασφάλειες , λάθος που το πήρες και καλύτερα θα ήταν να αρχίσεις τη γνωριμία με τα λεωφορεία , τα τρένα και το μετρό.Δεν είναι κακό... Όσον αφορά την ασφάλεια , όταν μπαίνει ένας άγνωστος στο αμάξι μου , για λόγους καθαρά ευγένειας θα πρέπει να ανοίξεις κουβέντα γνωριμίας.Δεν μπορείς να τη βγάζεις στη μούγκα.Αυτό λοιπόν ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους απόσπασης προσοχής για τον οδηγό.Ακόμα και έμπειροι οδηγοί είναι επιρρεπείς στην απόσπαση της προσοχής με κίνδυνο να προκαλέσουν ατύχημα. Ακόμα και σαν συνεπιβάτης όμως , ποτέ δεν έχω εμπιστοσύνη στο πως οδηγάει ένας ξένος.Περισσότερο στην τσίτα θα είμαι εγώ παρά αυτός. Όπως και να έχει καθένας κάνει οτι νομίζει για τον εαυτό του.Απλά μην προσπαθείτε ντε και καλά να μας πείσετε για κάτι το οποίο ξεφύτρωσε σαν μαϊντανός λόγω κρίσης και επειδή είναι και καλά "cool" 4
Poolit Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Προσωπικά όλο αυτό το θεωρώ τεράστια παπάτζα με αρκετές επικινδυνότητες. Καταρχήν τι έξοδα να μειώσεις; Αυτά είναι αστεία πράγματα και μόνο μεγάλου επιπέδου τσίπηδες τα κάνουν.Εαν έχεις αμάξι και δεν έχεις να βάλεις βενζίνη να το κινήσεις τότε τι διάλο το πήρες; Εαν όντως δεν έχεις για συντήρηση και για βενζίνες και ασφάλειες , λάθος που το πήρες και καλύτερα θα ήταν να αρχίσεις τη γνωριμία με τα λεωφορεία , τα τρένα και το μετρό.Δεν είναι κακό... Όσον αφορά την ασφάλεια , όταν μπαίνει ένας άγνωστος στο αμάξι μου , για λόγους καθαρά ευγένειας θα πρέπει να ανοίξεις κουβέντα γνωριμίας.Δεν μπορείς να τη βγάζεις στη μούγκα.Αυτό λοιπόν ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους απόσπασης προσοχής για τον οδηγό.Ακόμα και έμπειροι οδηγοί είναι επιρρεπείς στην απόσπαση της προσοχής με κίνδυνο να προκαλέσουν ατύχημα. Ακόμα και σαν συνεπιβάτης όμως , ποτέ δεν έχω εμπιστοσύνη στο πως οδηγάει ένας ξένος.Περισσότερο στην τσίτα θα είμαι εγώ παρά αυτός. Όπως και να έχει καθένας κάνει οτι νομίζει για τον εαυτό του.Απλά μην προσπαθείτε ντε και καλά να μας πείσετε για κάτι το οποίο ξεφύτρωσε σαν μαϊντανός λόγω κρίσης και επειδή είναι και καλά "cool" Ένα μέσο όχημα κοστίζει περίπου 6000 ευρώ το χρόνο (500 το μήνα), αν βάλεις όλα τα έξοδά του. Όσο για αυτούς που πήραν όχημα, είναι δύσκολο τα ΜΜΜ να εξυπηρετήσουν τους πάντες (και σε αριθμό, αλλά και σε περιοχή)...αν είσαι κοντά στο Μετρό έχει καλώς, αλλά αν όχι χρειάζεσαι 1.5 ώρα με ΜΜΜ για να κάνεις απόσταση 15' με το αυτοκίνητο. Άρα δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται όλοι με ΜΜΜ. Όσο για το Poolit, δεν "ξεφύτρωσε" λόγω κρίσης. Ο συνεπιβατισμός μέσω εφαρμογών και τεχνολογίας γίνεται γνωστός στις Δυτικές Χώρες σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης, γιατί μην ξεχνάς ότι εκτός του ότι γλιτώνεις χρήματα, βοηθάς το περιβάλλον, την μείωση της κίνησης και την πόλη σου γενικά. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι για όλους, αλλά το να οδηγά ο καθένας μόνος του το ΙΧ του, δημιουργεί τραγικές συνθήκες στο αστικό περιβάλλον και σίγουρα δεν είναι το μέλλον. Οι πόλεις του μέλλοντος δεν μπορεί να έχουν ένα όχημα ανά κάτοικο (όπως γίνεται τώρα στην Αθήνα), γιατί θα είναι μη βιώσιμες. Όσο για το αν είναι "cool"...ίσως το να οδηγάς μόνος το cabrio να είναι πιο cool. Το να γλιτώνεις χρήματα, να γνωρίζεσαι με τους συμπολίτες σου και να βοηθάς την πόλη σου είναι σίγουρα έξυπνο, ανθρώπινο και οικολογικό.
Haldol Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Και στο μετρό μπορεί να πέσεις σε τρομοκράτη ζωσμένο με εκρηκτικά... άρα να κλείσουμε το μετρό. Δεν είναι λογική αυτή... ΥΓ: Πουλάνε «πακιστανικές» SIM και στα περίπτερα; Έχω χάσει επεισόδια... μόνο σε πλανόδιους έβρισκες παλιά. Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να αγοράσεις προ-ενεργοποιημένη κάρτα - είναι παράνομο στην Ελλάδα. Ακόμα και να γίνεται παράνομα όμως, φαντάζομαι ότι αυτός που το κάνει δεν θα πάει μετά να κατεβάσει μία εφαρμογή, να γραφτεί σε μία υπηρεσία, πιστοποιώντας το κινητό και το email του για να "σφάξει". Αν πραγματικά αυτό θέλει να κάνει και είναι τρελός, θα βρει κάποιον άλλον τρόπο μάλλον! Εφαρμογές σαν το Poolit υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και δεν έχει σημειωθεί κάποιο τέτοιο κρούσμα, όταν οι χρήστες ήταν πιστοποιημένοι. Δεν εξετάζω το πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι. Συμφωνώ ότι είναι εξαιρετικά απίθανο. Στέκομαι όμως στο ότι (αν μία στο τετράκις εκατομμύριο) συμβεί, δεν υπάρχει καμία προστασία. Και άλλωστε, το θέμα είναι η πρόληψη, όχι να "πιαστεί" ο άλλος μετά την τέλεση της οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης. Σχολίασα διότι απλά δεν μου αρέσει που παρουσιάζεται σαν ασφαλές και απόρθητο σύστημα, ενώ μόνο τέτοιο δεν είναι. Ένα μέσο όχημα κοστίζει περίπου 6000 ευρώ το χρόνο (500 το μήνα), αν βάλεις όλα τα έξοδά του. Όσο για αυτούς που πήραν όχημα, είναι δύσκολο τα ΜΜΜ να εξυπηρετήσουν τους πάντες (και σε αριθμό, αλλά και σε περιοχή)...αν είσαι κοντά στο Μετρό έχει καλώς, αλλά αν όχι χρειάζεσαι 1.5 ώρα με ΜΜΜ για να κάνεις απόσταση 15' με το αυτοκίνητο. Άρα δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται όλοι με ΜΜΜ. Μη λέτε τέτοια και διαβάζουν από κάνα υπουργείο, μετά τα τεκμήρια για μικρομεσσαίο θα πάνε σε 5-ψήφια νούμερα. Εάν είχαμε ~500 ευρώ το μήνα έξοδα μόνο για το αυτοκίνητο θα είχε μειωθεί ο πλυθησμός της χώρας από τους θανάτους από την ασιτία! Ούτε τα μισά δεν είναι τα έξοδα. Εκτός και αν με το "μέσο όχημα" εννοείται το Cayenne. 2
bedazzled Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Όσον αφορά την ασφάλεια , όταν μπαίνει ένας άγνωστος στο αμάξι μου , για λόγους καθαρά ευγένειας θα πρέπει να ανοίξεις κουβέντα γνωριμίας.Δεν μπορείς να τη βγάζεις στη μούγκα.Αυτό λοιπόν ενέχει πάρα πολλούς κινδύνους απόσπασης προσοχής για τον οδηγό.Ακόμα και έμπειροι οδηγοί είναι επιρρεπείς στην απόσπαση της προσοχής με κίνδυνο να προκαλέσουν ατύχημα. Μάλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε ελληνικό ταξί. Επίσης, ακόμα κι αν μας έδινε η Merkel βασικό μισθό €2000/μήνα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ήταν λογικό να γεμίσει η Αθήνα 4 εκατομμύρια ΙΧ. Είναι καθαρά χωροταξικό το θέμα. Το ΙΧ (λόγω χώρου που απαιτεί) δεν μπορεί να «εκδημοκρατιστεί», όπως έγινε π.χ. με τους υπολογιστές. Όσο φτηνό κι αν το κάνεις, πάντα θα πιάνει χώρο στον δρόμο και στο parking. Εκτός κι αν έχεις το βαλιτσάκι του Sport Billy...
tarantules Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μάλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε ελληνικό ταξί. Επίσης, ακόμα κι αν μας έδινε η Merkel βασικό μισθό €2000/μήνα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ήταν λογικό να γεμίσει η Αθήνα 4 εκατομμύρια ΙΧ. Είναι καθαρά χωροταξικό το θέμα. Το ΙΧ (λόγω χώρου που απαιτεί) δεν μπορεί να «εκδημοκρατιστεί», όπως έγινε π.χ. με τους υπολογιστές. Όσο φτηνό κι αν το κάνεις, πάντα θα πιάνει χώρο στον δρόμο και στο parking. Εκτός κι αν έχεις το βαλιτσάκι του Sport Billy... Όταν ήμουν φαντάρος τα είχα πάρει αγκαζέ τα ταξί...
bedazzled Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν ήμουν φαντάρος τα είχα πάρει αγκαζέ τα ταξί... Και πόσες φορές έγινε ατύχημα λόγω της κλασικής ταριφοκουβέντας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα