dancer_69 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Έχω πρόβλημα με αποσυνδέσεις αρκετά συχνά τα 3 τελευταία χρόνια(από τότε που άλλαξα σε forthnet). Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες το φαινόμενο εντείνεται αισθητά και αρκετές φορές διαρκεί πολλές ώρες. Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία πριν μερικές μέρες έγιναν κάποιες ρυθμίσεις(με αποτέλεσμα την μείωση σε ταχύτητα), αλλά οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται καθημερινά. Ειδικά στις 8:30 το βράδυ περίπου θα γίνει σίγουρα αποσύνδεση. Αυτό που παρατήρησα είναι το εξής: Όταν αποσυνδεθεί και δε συγχρονίζει η γραμμή dsl(μπορεί να κάνει και πάνω από ώρα), αν κάνω κλήση σε κάποιο αριθμό από την τηλεφωνική συσκευή και το αφήσω απλά να καλεί, συνδέεται κανονικά ξανά. Πάντα βέβαια(την ώρα που ανέφερα) θα γίνουν ακόμη 2-3 αποσυνδέσεις. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά το τσέκαρα καμιά 10ρια φορές και πάντα η σύνδεση επανερχόταν(κάποιες φορές χρειαζόταν να καλεί η συσκευή για περισσότερη ώρα από άλλες) Μήπως μπορεί να καταλάβει κανείς τι φταίει και γίνεται αυτό και αν μπορώ να κάνω κάτι από την πλευρά μου?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2016 Έχω πρόβλημα με αποσυνδέσεις αρκετά συχνά τα 3 τελευταία χρόνια(από τότε που άλλαξα σε forthnet). Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες το φαινόμενο εντείνεται αισθητά και αρκετές φορές διαρκεί πολλές ώρες. Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία πριν μερικές μέρες έγιναν κάποιες ρυθμίσεις(με αποτέλεσμα την μείωση σε ταχύτητα), αλλά οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται καθημερινά. Ειδικά στις 8:30 το βράδυ περίπου θα γίνει σίγουρα αποσύνδεση. Αυτό που παρατήρησα είναι το εξής: Όταν αποσυνδεθεί και δε συγχρονίζει η γραμμή dsl(μπορεί να κάνει και πάνω από ώρα), αν κάνω κλήση σε κάποιο αριθμό από την τηλεφωνική συσκευή και το αφήσω απλά να καλεί, συνδέεται κανονικά ξανά. Πάντα βέβαια(την ώρα που ανέφερα) θα γίνουν ακόμη 2-3 αποσυνδέσεις. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά το τσέκαρα καμιά 10ρια φορές και πάντα η σύνδεση επανερχόταν(κάποιες φορές χρειαζόταν να καλεί η συσκευή για περισσότερη ώρα από άλλες) Μήπως μπορεί να καταλάβει κανείς τι φταίει και γίνεται αυτό και αν μπορώ να κάνω κάτι από την πλευρά μου? Φιλτρα εχεις σε ολες της συσκευες σου ? εχεις ελεγξει την εσωτερικη καλωδιοση σου ? Δωσε αν μπορεις στατιστικα της γραμμης σου
soteras Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Χμμ αμα αρχήζουν 8.30 το βράδυ ίσως ανοίγει κανάς δημοτικός φωτισμός και σου δημιουργει παρεμβολες το καλώδιο του οτε που παει στο σπίτι σου μήωπς είναι τίποτα κολητα σε καώδια ρεύματος ή σε κανά μεγάλο φορτίο ρεύματος κοντά
dancer_69 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Φίλτρο υπάρχει. Συσκευές δεν υπάρχουν πολλές, το ρούτερ και μια συσκευή τηλεφώνου. Το φίλτρο το έχω σκεφτεί κι εγώ και θέλω να δοκιμάσω κάποιο άλλο μήπως έχει πρόβλημα. Η εσωτερική καλωδίωση δεν φαίνεται επίσης να έχει κάποιο πρόβλημα. Όλες οι συσκευές βρίσκονται πολύ κοντά στο καλώδιο που έρχεται απ' έξω και οι συνδέσεις φαίνονται εντάξει. ADSL Firmware Version : FwVer:3.20.50.0_TC3087 HwVer:T14.F7_11.2 Line State : Showtime Modulation : ADSL2 PLUS Annex Mode : ANNEX_A Downstream Upstream SNR Margin : 6.5 8.9 db Line Attenuation : 29.4 17.4 db Data Rate : 7582 1020 kbps Απ' όσο μπορώ να δω δεν υπάρχει κάποιο καλώδιο ρεύματος κοντά σε αυτό που είναι για το internet(το οποίο αγοράστηκε όταν έγινε η σύνδεση πριν 3 χρόνια). Κολόνα της ΔΕΗ υπάρχει στον απέναντι δρόμο και καλώδια ρεύματος έχουν 1 μέτρο τουλάχιστον απόσταση από αυτό του internet.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Φίλτρο υπάρχει. Συσκευές δεν υπάρχουν πολλές, το ρούτερ και μια συσκευή τηλεφώνου. Το φίλτρο το έχω σκεφτεί κι εγώ και θέλω να δοκιμάσω κάποιο άλλο μήπως έχει πρόβλημα. Η εσωτερική καλωδίωση δεν φαίνεται επίσης να έχει κάποιο πρόβλημα. Όλες οι συσκευές βρίσκονται πολύ κοντά στο καλώδιο που έρχεται απ' έξω και οι συνδέσεις φαίνονται εντάξει. ADSL Firmware Version : FwVer:3.20.50.0_TC3087 HwVer:T14.F7_11.2 Line State : Showtime Modulation : ADSL2 PLUS Annex Mode : ANNEX_A Downstream Upstream SNR Margin : 6.5 8.9 db Line Attenuation : 29.4 17.4 db Data Rate : 7582 1020 kbpsΑπ' όσο μπορώ να δω δεν υπάρχει κάποιο καλώδιο ρεύματος κοντά σε αυτό που είναι για το internet(το οποίο αγοράστηκε όταν έγινε η σύνδεση πριν 3 χρόνια). Κολόνα της ΔΕΗ υπάρχει στον απέναντι δρόμο και καλώδια ρεύματος έχουν 1 μέτρο τουλάχιστον απόσταση από αυτό του internet.Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι για 6snr κλειδώνεις πάρα πολύ χαμηλά, μήπως έχεις ενεργοποίηση fast path? Έχει έρθει ποτέ τεχνικός της εταιρίας σου να μετρήσει σε τι ταχύτητα κλειδώνεις στην κεντρική κλεμα της οικοδομής?
dancer_69 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δε νομίζω ότι είναι ενεργοποιημένο. Δεν έχει έρθει πότε τεχνικός από τότε που έγινε η σύνδεση. Πάντως η ταχύτητα ήταν στα 12 απ' όσο θυμάμαι, τον τελευταίο χρόνο είχε πέσει στα 10 και τις τελευταίες 10 μέρες μετά από επικοινωνία με την εταιρεία, αφού δεν συνδεόταν με τίποτα για μια ολόκληρη μέρα, έκαναν κάποιες ρυθμίσεις, συνδέθηκε αλλά έπεσε κι άλλο η ταχύτητα. Και βέβαια δεν διορθώθηκε ουσιαστικά κάτι μιας και οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται καθημερινά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2016 Δε νομίζω ότι είναι ενεργοποιημένο. Δεν έχει έρθει πότε τεχνικός από τότε που έγινε η σύνδεση. Πάντως η ταχύτητα ήταν στα 12 απ' όσο θυμάμαι, τον τελευταίο χρόνο είχε πέσει στα 10 και τις τελευταίες 10 μέρες μετά από επικοινωνία με την εταιρεία, αφού δεν συνδεόταν με τίποτα για μια ολόκληρη μέρα, έκαναν κάποιες ρυθμίσεις, συνδέθηκε αλλά έπεσε κι άλλο η ταχύτητα. Και βέβαια δεν διορθώθηκε ουσιαστικά κάτι μιας και οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται καθημερινά.Πάρε δήλωσε βλάβη ξανά, να ξέρεις όμως ότι σε περίπτωση που έρθει τεχνικός και βρει ότι τι πρόβλημα είναι μέσα στο κτήριο σου (από την κλεμα που φέρνει ο ΟΤΕ τα καλώδια του και μετά θα σε χρεωσουν τη βλάβη
SaFiS Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Όταν σου εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα, βγάλε τηλέφωνα, φίλτρα, splitter, κλπ. και άσε μόνο του το Modem κατευθείαν στην πρίζα. Αν πάλι δεν συγχρονίζει, ενδέχεται να έχει πρόβλημα το Splitter στο κέντρο της 4net (Duratec ρεκλέτες) τα οποία καίγονται εύκολα και δημιουργούν τέτοια θέματα (να συγχρονίζει μόνο όταν καλείς και να έχεις αποσυνδέσεις). Το πιο ακραίο σενάριο είναι να υπάρχει συνακρόαση / επαφή με άλλη γραμμή, οπότε όταν σηκώνει τηλέφωνο ο άλλος χρήστης, να ρίχνει την δικιά σου γραμμή... Παίρνεις τηλέφωνο και τους επιμένεις για βλάβη / επίσκεψη τεχνικού... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα