Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας, σκέφτομαι να αγοράσω ένα υπόγειο με 4-5 χιλιάδες ευρώ για να μένω διότι η πρώτη κατοικία που μένω τώρα με τους γονείς μου είναι υποθηκευμένη και θα κανω αποποίηση κληρονομιάς. Τι προβλήματα υπάρχουν με αυτά; Πλημμυρίζουν συνέχεια; 

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μην το κάνεις φίλε μου, πρέπει να υπάρχει εξαιρετική υγρομόνωση στους τοίχους, τα παράθυρα της κατοικίας που θα βρίσκονται; Στο πεζοδρόμιο εκεί που περπατάει ο κόσμος, θα μπουχτίσεις από φασαρία και από αμάξια που θα παρκάρουν ή θα ανάβουν την μηχανή για να φύγουν, με τις βροχές θα πέφτουν νερά εκεί ενώ θα πετάνε διάφοροι περαστικοί σκουπίδια. Αν μιλάς για τις γνωστές πολυκατοικίες του 60-70 στο κέντρο με τα ημιυπόγεια διαμερίσματα απλά ξέχνα το. Επίσης 4-5 χιλιάρικα είναι πολύ λίγα ακόμα και για υπόγειο, αυτός που το πουλάει τόσο λογικά θα έχει προβλήματα είτε στην κατοικία είτε στην περιοχή και κοιτάει να ξεφορτωθεί όσο το συντομότερο, προβλήματα τα οποία θα έχεις εσύ μετά.

• Like 1
Δημοσ.

Μη το κανεις. Ποτε υπογεια σπιτια. Θα εχεις θεμα με υγρασια και 1000% με κατσαριδες. Επισης ειναι υπερβολικα κλειστοφοβικα συνηθως κι η μυρωδια κλεισουρας δε φευγει ποτε. Καλυτερα να νοικιασετε παρα να αγορασεις κατι τετοιο. Δεν αξιζει,θα το μετανοιωσεις πιστευω.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ λαθρομετανάστες και δεν θέλουν να μείνουν σε υπόγειο εσύ γιατί να βάλεις τον εαυτό σου σε τέτοια δοκιμασία;

Οντως. Μια φορα εχει τυχει να μπω σε τετοιο σπιτι και πραγματικα απορουσα πως καταφερναν και ζουσαν εκει μεσα ανθρωποι. Δεν παλευεται.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα...

Απλά είχα μείνει για λίγο καιρό σε ένα γνωστού μου που έμενε με ενοίκιο και δεν είχε τέτοια θέματα, μάλλον ήταν πολύ τυχερός..

Δημοσ.

Mακρυά!!! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αγορά. Να έλεγες να νοικιάσεις δεν υπήρχε θέμα, αν δε σου άρεσε έφευγες αλλά τέτοια επένδυση νομίζω δεν αξίζει.

Δημοσ.

Μην το κάνεις φίλε μου, πρέπει να υπάρχει εξαιρετική υγρομόνωση στους τοίχους, τα παράθυρα της κατοικίας που θα βρίσκονται; Στο πεζοδρόμιο εκεί που περπατάει ο κόσμος, θα μπουχτίσεις από φασαρία και από αμάξια που θα παρκάρουν ή θα ανάβουν την μηχανή για να φύγουν, με τις βροχές θα πέφτουν νερά εκεί ενώ θα πετάνε διάφοροι περαστικοί σκουπίδια. Αν μιλάς για τις γνωστές πολυκατοικίες του 60-70 στο κέντρο με τα ημιυπόγεια διαμερίσματα απλά ξέχνα το. Επίσης 4-5 χιλιάρικα είναι πολύ λίγα ακόμα και για υπόγειο, αυτός που το πουλάει τόσο λογικά θα έχει προβλήματα είτε στην κατοικία είτε στην περιοχή και κοιτάει να ξεφορτωθεί όσο το συντομότερο, προβλήματα τα οποία θα έχεις εσύ μετά.

Υπαρχουν και εσωτερικα υπογεια που εχουν αυλη δικη τους και ειναι σαν ισογεια με δενδρα και λουλουδια και το χειμωνα ειναι ζεστα και το καλοκαιρι δροσερα.Φυσικα υπογειο με παραθυρα σε δρομο ειναι μια κακιστη επιλογη(δεν πρεπει ο τοιχος να μπαινει μεσα στην γη...σιγουρη υγρασια).

• Like 3
Δημοσ.

Εδώ λαθρομετανάστες και δεν θέλουν να μείνουν σε υπόγειο εσύ γιατί να βάλεις τον εαυτό σου σε τέτοια δοκιμασία;

Εννοεις οτι οι λαθρομεταναστες μεταξυ υπογειου και στο δρομο, θα προτιμησουν να μεινουν στο δρομο?

Παντως πραγματι το υπογειο κανει μονο σαν αποθηκευτικος χωρος, οχι σαν κατοικια.

Δημοσ.

Εμένα πάντως στην περιοχή μου που κάθε παλιά πολυκατοικία έχει τέτοια, μένει αρκετός κόσμος.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να μείνω. Αν ήμουν όμως 18 και έως 25  για να έμενα μόνος εφόσον δεν είχα χρήματα, θα ήταν σίγουρα καταπληκτικά. Η αίσθηση ελευθερίας που έχεις μόνος σου, οι ανοχές που έχει ο οργανισμός σου σε αυτές τις ηλικίες και το τι μπορείς να κάνεις σε ένα δικό σου σπίτι αυτά τα χρόνια δεν περιγράφονται.

Έχω τις ακόλουθες σκέψεις όμως. Ένα σπίτι που θα είναι η τελευταία επιλογή για τον καθένα, και το οποίο δεν θα μπορεί μάλλον να ενοικιαστεί μελλοντικά ενώ οι φόροι / ενφιά θα τρέχουν, είναι ένα βαρίδι. Έχω δει σπίτια που βλέπουν στον ακάλυπτο με κήπο και είναι καταπληκτικά. Με 5000 πάντως μάλλον θα έψαχνα για ενοικίαση κάποιο σπίτι μέχρι 150€. Υπάρχουν κ μάλιστα κάποια αξίζουν αρκετά σε περιοχές όπως Πατήσια, Κολωνός, Σεπόλια κλπ κλπ.

Για αγορά μάλλον θα έπρεπε να μαζέψεις και άλλα χρήματα και να ψάχνεις κάποια πιθανή ευκαιρία

• Like 1
Δημοσ.

Σε ανισόπεδες περιοχές (π.χ. Εξάρχεια) έχω δει ημιυπόγεια από τη μια και 1ο-2ο όροφο από την άλλη που τα έχουν φτιάξει πολύ ωραία. Δηλαδή υαλότουβλο στο παράθυρο του πεζοδρομίου ώστε να μπαίνει φως αλλά όχι σκόνη/νερά, εσωτερική επένδυση με πέτρα/τουβλάκι στον υπόγειο τοίχο, κλπ.

Δημοσ.

Γειά σας, σκέφτομαι να αγοράσω ένα υπόγειο με 4-5 χιλιάδες ευρώ για να μένω διότι η πρώτη κατοικία που μένω τώρα με τους γονείς μου είναι υποθηκευμένη και θα κανω αποποίηση κληρονομιάς. Τι προβλήματα υπάρχουν με αυτά; Πλημμυρίζουν συνέχεια; 

Έχω απορία. Μένεις με τους δικούς σου οι οποίοι ζουν ή δεν θα ζουν σε λίγο και ψάχνεις μην μείνεις άστεγος?!

Ή απλά θες να μεινεις μόνος σου και ψάχνεις σπίτι?!

Με μπερδευουν λιγο οι πληροφορίες που μας δίνεις

Δημοσ.

Κατάλαβα...

Απλά είχα μείνει για λίγο καιρό σε ένα γνωστού μου που έμενε με ενοίκιο και δεν είχε τέτοια θέματα, μάλλον ήταν πολύ τυχερός..

Φανταζομαι υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις αλλα σιγουρα ειναι τεραστιο ρισκο να το αγορασεις γιατι σε περιπτωση που σου βγει χαλια δε θα μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο. και φανταζομαι για να το δινει και σε τετοια τιμη πρεπει να ειναι μια απο αυτες τις περιπτωσεις που σου λεμε εμεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...