tehAllantin Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δικε μου, γεννηθηκα το 85, οι γονεις παντρευτηκαν με πολιτικο το 87, δεν με βαφτισαν κλπ. Καλα, το τι εχω ακουσει/περασει δημοτικο(κυριως) κ γυμνασιο δεν το φανταζεσαι. Αναρωτιεμαι τι ελεγε ο κοσμος στο χωριο (κωλοχωρι βασικα) οταν μαθαν οτι ο ταδε κ η ταδε καναν παιδι πριν παντρευτουν. 1
Typhoon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Το μόνο πλεονέκτημα στο παιδί εκτός γάμου είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας σε περίπτωση χωρισμού. Κατά τα άλλα το σύστημα είναι φτιαγμένο για παιδιά εντός γάμου και σε αντίθετη περίπτωση έχεις να αντιμετωπίσει πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια από την αναγνώριση του μέχρι τη σχέση του πατέρα με το παιδί, τα επιδόματα, ασφάλειες, κλπ. Γι'αυτό και ο κόσμος κάνει ένα πολιτικό γάμο και ξεμπερδεύει. Άσχετα με τυχόν παραδοσιακές, συντηρητικές αντιλήψεις, υπάρχουν πρακτικοί λόγοι. Αυτοί οι λόγοι βέβαια εκπορεύονται από το γεγονός ότι οι νόμοι έχουν γραφτεί με βάση αυτές τις αντιλήψεις, αλλά μέχρι να το αλλάξουμε αυτό, αναγκαστικά το ανεχόμαστε. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δικε μου, γεννηθηκα το 85, οι γονεις παντρευτηκαν με πολιτικο το 87, δεν με βαφτισαν κλπ. Καλα, το τι εχω ακουσει/περασει δημοτικο(κυριως) κ γυμνασιο δεν το φανταζεσαι. Αναρωτιεμαι τι ελεγε ο κοσμος στο χωριο (κωλοχωρι βασικα) οταν μαθαν οτι ο ταδε κ η ταδε καναν παιδι πριν παντρευτουν. Ωχ, αν είσαι σε χωριό κλάφτα χαράλαμπε σε αυτό το θέμα....
NT1G Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Παλιοτερα επικρατουσε η αποψη οτι... Παλιότερα επικρατούσαν πολλές απόψεις που τις σκέφτεσαι τώρα και λες τι μ******ς ήταν αυτά. Και λοιπόν; Βέβαια όταν ζεις σε χώρα χριστιανοταλιμπάνικη μπανανία αυτά γίνονται, σε ενδιαφέρει αυτά που κάνεις να μην "ειναι αξιο σχολιασμου"... 3
DDevil Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2016 Είναι άσχημο και αδικο κάποιος να σχολιάσει τοσο προσωπικές λεπτομέρειες που δεν τον αφορουν κιολας. Θυμαμαι μια φορά μια τυπισσα από το περιβαλλον της δουλειάς μου ειχε πει σε μια άλλη -την ειχε απειλησει- ευθεως ότι θα της κάνει μηνυση για αυτά που ειπε. Η συγκεκριμενη ειχε πει πως η τυπισσα μπηκε με βυσμα στη δουλειά της. Ξαφνικα η κουτσομπολα έβαλε τα κλάμματα γιατι βεβαια οποιος επιτείθεται πρωτος και τοσο ξεδιαντροπα πιστευω ότι δεν έχει ουτε το σθενος να υπεραπιστει τον εαυτο του ουτε την ψυχικη δυναμη όταν χρειαστεί και σε μια δυσκολη στιγμη. Πρεπει παντα να ειμαστε προσεκτικοι και κυριως δικαιοι. Δικαιος με τους αλλους εισαι όταν δεν τους ενοχλεις πρωτος ενώ δικαιος με τον εαυτο σου όταν δεν τους αφηνεις να σε ενοχλησουν. Και επειδή βλέπω κάποιους να είναι ευκολοι στο να λένε ... να προσέχουν γενικά τι λενε. Το να κατηγορήσεις κάποιον για κάτι σοβαρο και μαλιστα γραπτά μπορει για πολύ καιρο μετά να επιφέρει συνέπειες. Επισης ο κοσμος είναι μικρός και μπορει κάλλιστα κάποιος που νομιζεις ότι δεν ξέρεις την επομενη φορά να εμφανιστεί μπροστά σου. YΓ Εμενα ηταν πάντα πολιτική μου να μην αφηνα κανεναν ευκολα να προσβάλλει την οικογενεια μου και αν γινοταν κάτι τετοιο ο πολεμος δεν θα σταματουσε αμα δεν ζητουσε κάποιος συγγνωμη από αυτους. Δεν έχει ουτε το ξεχνάμε μετα και τα ξαναλέμε ουτε τιποτα τέτοιο. Να μην δινετε συγχωροχάρτι ευκολα σε αυτους που φερονται ετσι γιατι είναι σαν να τους επιβραβεύεις να συνεχισουν να το κάνουν. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Όσοι μιλάτε για «γραφειοκρατία», μάλλον δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει «γραφειοκρατία». Αν οι γονείς δεν έχουν παντρευτεί, μετά την γέννηση του τέκνου παίρνουν τις ταυτότητές τους, πηγαίνουν σε ένα συμβολαιογράφο και συντάσσουν πράξη αναγνώρισης. Αν αυτό το θεωρείτε γραφειοκρατία, τότε προσπαθήστε να κάνετε έναρξη επιχείρησης (με εγγραφή στο αντίστοιχο επιμελητήριο) ή προσπαθήστε να πάτε στο ΙΚΑ για να αποζημιωθείτε για πιθανή ασθένειά σας. Θα αλλάξετε λίαν συντόμως άποψη για το τι είναι γραφειοκρατικό και τι όχι. Δεν ξέρω τι γίνεται στα χωριά των 100 κατοίκων, πάντως στις μικρές πόλεις κανείς δεν ασχολείται πλέον, μιας και είναι απολύτως σύνηθες τα ζευγάρια να κάνουν παιδιά με σύμφωνο συμβίωσης ή χωρίς καν αυτό. Από όσους γνωστούς μου έχουν παιδιά, τουλάχιστον οι μισοί (ίσως και περισσότεροι) τα έχουν κάνει χωρίς να είναι παντρεμένοι. 3
dollyyy19 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2016 ακομη χειροτερα,για δοκιμαστε να κλεισετε επιχειρηση,χωρις λογιστη.εκει να δειτε γραφειοκρατια.. 2
onty Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Παντως και απο τις κουβεντες με φιλους και γνωστους αλλα και απο εδω μεσα βλεπω οτι ειμαστε μισοι μισοι.. Οι μισοι ειναι υπερ του γαμος πρωτα μετα παιδι και οι αλλοι μισοι το αντιθετο. Και φυσικα να ευχαριστησουμε για τις κατατοπιστικές απαντησεις οσους αναφερθηκαν σε ικα εφοριες επιχειρησεις και οαεδ 1
*nenya* Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Παλιοτερα επικρατουσε η αποψη οτι πριν γεννηθει ενα παιδι επρεπε πρωτα το ζευγαρι να παντρευτει. Για να μη θεωρειται εξωγαμο..για να μην ειναι αξιο σχολιασμου απο τον κοσμο και για να εξυπακουεται οτι ετσι αναγνωριζει ο αντρας οτι το παιδι ειναι δικο του. Στις μερες μας νομιζω αυτο εχει αρχισει να φθηνει, αλλα και αποφευγεται εμμεσως με τους γρηγορους πολιτικους γαμους. Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα των δυο αυτων καταστασεων..; Ο καλυτερος φιλος του πατερα μου εχει 8 παιδια [το ενα εκτος γαμου], εχει κανει 2 γάμους [παει για 3ο οπως φαινεται] και προφανως δεν τον νοιαζουν τα σχολια του κοσμου. Αλλα και τι να πει ο κοσμος; Ολα τα παιδια ειναι αναγνωρισμενα, τα εχει στα οπα οπα [παμε π.χ. εκδρομες και ειναι παντα ολα μαζι και οχι παρκαρισμενα στις μαναδες τους, τα πιο μεγαλα πηγαινουν και στην δουλεια του, τους εχει σε ολα τακτοποιημενα τα περιουσιακα στοιχεια]. TL;DR Ειναι θεμα των γονέων η ανατροφη των παιδιων τους, ειτε εντος ειτε εκτος γαμου, να μην τα εχουν παρατημενα κλπ. Και ας λεει η κολλημενη κοινωνια ο,τι θελει. Δλδ τι τον νοιαζει τον κοσμο αν το παιδι εγινε εκτος γαμου και το αν στο κατω κατω το ζευγαρι επιλεξει να μην παντρευτει και ποτε; Αναγνωριζουν το παιδι τους και του προσφερου οσα χρειαζεται και χωρις την σφραγιδα εκκλησιας. 1
Papakaliati Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Αμα θελεις να κανεις ενα πολιτικο γαμο τον κανεις. Αμα δεν θελεις δεν τον κανεις. Αμα μονο ενας απο τους δυο μονο θελει, τοτε παλι το κανεις. Απλα δεν ειναι τα πραγματα; 1
Apoll Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Παλιοτερα επικρατουσε η αποψη οτι πριν γεννηθει ενα παιδι επρεπε πρωτα το ζευγαρι να παντρευτει. Για να μη θεωρειται εξωγαμο..για να μην ειναι αξιο σχολιασμου απο τον κοσμο και για να εξυπακουεται οτι ετσι αναγνωριζει ο αντρας οτι το παιδι ειναι δικο του. Στις μερες μας νομιζω αυτο εχει αρχισει να φθηνει, αλλα και αποφευγεται εμμεσως με τους γρηγορους πολιτικους γαμους. Ποια ειναι τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα των δυο αυτων καταστασεων..; Ο καθείς είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι γουστάρει. Ο φασισμός της κάθε κυράτσας που κατακρίνει τι κάνει ο άλλος, δεν θα πρέπει να μας υποχρεώνει να παίρνουμε αποφάσεις που δεν θέλουμε.
zio10 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2016 Όσοι μιλάτε για «γραφειοκρατία», μάλλον δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει «γραφειοκρατία». Αν οι γονείς δεν έχουν παντρευτεί, μετά την γέννηση του τέκνου παίρνουν τις ταυτότητές τους, πηγαίνουν σε ένα συμβολαιογράφο και συντάσσουν πράξη αναγνώρισης. Αν αυτό το θεωρείτε γραφειοκρατία, τότε προσπαθήστε να κάνετε έναρξη επιχείρησης (με εγγραφή στο αντίστοιχο επιμελητήριο) ή προσπαθήστε να πάτε στο ΙΚΑ για να αποζημιωθείτε για πιθανή ασθένειά σας. Θα αλλάξετε λίαν συντόμως άποψη για το τι είναι γραφειοκρατικό και τι όχι. Δεν ξέρω τι γίνεται στα χωριά των 100 κατοίκων, πάντως στις μικρές πόλεις κανείς δεν ασχολείται πλέον, μιας και είναι απολύτως σύνηθες τα ζευγάρια να κάνουν παιδιά με σύμφωνο συμβίωσης ή χωρίς καν αυτό. Από όσους γνωστούς μου έχουν παιδιά, τουλάχιστον οι μισοί (ίσως και περισσότεροι) τα έχουν κάνει χωρίς να είναι παντρεμένοι. Η δικιά μου εμπειρία είναι διαφορετική πάντως. Δεν ξέρω κανένα νέο ζευγάρι που να έκανε παιδί και δεν παντρεύτηκε. Αν το παιδί προκύψει πριν το γάμο τότε συνήθως κάνουν έναν πολιτικό πριν γεννηθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα