Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε εχω διολου διαθεση, να παραθεσω εδω [δηλαδη δημοσια] το βιογραφικο μου

Καταλαβε ομως, πως ειχα φθασει μεχρι να εκπαιδευω & να επιλεγω προσωπικο

σε οργανισμους, που για Ελλαδα ειδικα, δεν τους εχουν ονειρευτει @ translatum :-)

Γιατι, παρεπιπτοντως, ελαχε να "εχω φαει με το κουταλι" Εκδοσεις (πολλα χρονια μαλιστα, μα δεν το κανω θεμα)

επομενως δεν θα δεχτω, σε καμια περιπτωση να μου πει ο/η οποιοδηποτε (περιπου) πως δεν ξερω τι εχω ζησει

Κοίτα, ανωνύμως σε ένα άσχετο με το θέμα φόρουμ, κι εγώ δηλώνω φυσικός του Σερν που ανακάλυψα τον τρόπο δημιουργίας σκουληκότρυπας.

Με τέτοιο βιογραφικό, και τέτοια εμπειρία >250 απομαγνητοφωνήσεις, και τόσα κουτάλια εκδόσεων, το λινκ στο έδωσα, τράβα και πόσταρε αν τολμάς να τους κάνεις ρεζίλι για τις ανακρίβειες που λένε, μην το παίζεις μάγκας και ξερόλας σε φόρουμ ασχέτων. Ιδίως όταν είσαι ο μόνος, γκούχου, "επαγγελματίας" του είδους που ισχυρίζεσαι ότι μια ώρα απομαγνητοφώνησης είναι 7 σελίδες, γελάν και οι κότες.

Αλλά είπαμε, πάνε αλλού, στο λινκ, να το παίξεις μάγκας και να τους αποστομώσεις, αδικείσαι στο άσχετο, με το θέμα, ινσόμνια!

ερωτηση λιγο offtopic:

μπορει ο καθενας να απομαγνητοφωνησει πχ μια αγγλοφωνη ταινια;

εγω νομιζω παρα τα καλα αγγλικα μου οτι καπου θα χανομουν πχ σε ταινιες εαν εχω αγγλικους υποτιτλους πιανω ΤΑ ΠΑΝΤΑ αλλα με επιτηδευμενο λεξιλογιο, δυσκολες προφορες, γρηγορη ομιλια κλπ χωρις υποτιτλους καποια τα χανω (δεν μιλαω για το γενικο νοημα της ταινιας αλλα να με ρωτησει καποιος "τι ειπαν τωρα;" και να μην ειμαι σιγουρος. Το εχετε και εσεις αυτο;

Όλοι το έχουν. Γι'αυτό και οι υποτιτλισμοί κανονικά δεν πρέπει να γίνονται εξ ακοής αλλά να υπάρχει transcript.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Zianna τρικυμια εν κρανιω, η διατελεις εν ευθυμια?
Οταν μου δειξεις με τι το ονειρευτηκες ετουτο εδω:
"που ισχυρίζεσαι ότι μια ώρα απομαγνητοφώνησης είναι 7 σελίδες, γελάν και οι κότες"
:P
Βγες απο το κοτετσι δειξε μας καταρχην: που το εγραψα αυτο? Mετα
μπορουμε να περασουμε παρακατω. Βαζω ο,τι μα ο,τι στοιχημα θες
πως μπορω να αποδειξω το προφανες: ναι, εχω κανει οσα ανεφερα
:shifty:

Δημοσ.

εύχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα την βρω την άκρη... το πολύ πολύ να δανειστώ ένα πετάλι και να το κάνω μόνος μου, όπως έχω κάνει άπειρες φορες.

@haris_216 @agamoi-thytai Γενικά θεωρώ οτι η απομαγνητοφώνηση ΔΕΝ είναι εξειδικευμένη υπηρεσία, γιατί δεν χρειάζεται και καταπληκτικές δεξιότητες για να το κάνεις... Γενικές γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και αγγλικά... Δεν απαιτείται καν να είσαι απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ. Τι απαιτήσεις μπορεί να έχεις πέρα από όταν ακούει την λέξη dog να γράφει στο word την λέξη dog και να κάνει spell check; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παραπάνω προσφέρει ο "επαγγελματίας". Οταν κάποιος ζητάει 50 - 70 ευρώ για να κάνει απομαγνητοφώνηση μια ώρας, σημαίνει ότι σε ένα 8ωρο δουλειάς βγάζει 100 -140 ευρώ... Την στιγμή που νέοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κτλ - αμοίβονται με 700 - 1000 ευρώ το μήνα (δουλειές που απαιτούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εξειδίκευση, 4-5 έτη σπουδών και πιθανώς μεταπτυχιακό), ναι, θεωρώ ότι τα 50 με 70 ευρώ που ζητάνε για την απομαγνητοφώνηση μιας ώρας είναι υπερβολικά πολλά. Και ναι, θεωρώ πως η διαφορά από μια δίκαιη τιμή είναι κερατιάτικη. 

Θανάση, εσύ είσαι;

• Like 1
Δημοσ.

Ότι το σκεπτικό σου και οι ακολουθούντες υπολογισμοί παραπέμπουν στην ταινία με τον Βέγγο, το link της οποίας παρέθεσα.

Αν και αυτό το σκεπτικό θα μας βόλευε ΟΛΟΥΣ, όταν αξιολογούμε τη δουλειά των....άλλων, δεν πάει ακριβώς έτσι (για την ακρίβεια, δεν πάει καθόλου έτσι).

Δημοσ.

Ότι το σκεπτικό σου και οι ακολουθούντες υπολογισμοί παραπέμπουν στην ταινία με τον Βέγγο, το link της οποίας παρέθεσα.

Αν και αυτό το σκεπτικό θα μας βόλευε ΟΛΟΥΣ, όταν αξιολογούμε τη δουλειά των....άλλων, δεν πάει ακριβώς έτσι (για την ακρίβεια, δεν πάει καθόλου έτσι).

Δεν συμφωνώ με αυτό που λες. Σκέψου απλά ότι οι εταιρείες που αναφέρθηκαν παραπάνω χρεώνουν εσένα τον πελάτη με 12,5 έως 17,5 ευρώ για κάθε ώρα εργασίας που απαιτείται (απλή απομαγνητοφώνηση - ΟΧΙ μετάφραση) και στην κοπελίτσα που θα το κάνει δίνουν από 2 έως 5 (στην καλύτερη των περιπτώσεων) την ώρα. Οπότε, δεν ξύπνησα μια μέρα περίεργα και άρχισα να λέω ότι μου κατέβει ή ότι μου βολεύει....

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ με αυτό που λες. Σκέψου απλά ότι οι εταιρείες που αναφέρθηκαν παραπάνω χρεώνουν εσένα τον πελάτη με 12,5 έως 17,5 ευρώ για κάθε ώρα εργασίας που απαιτείται (απλή απομαγνητοφώνηση - ΟΧΙ μετάφραση) και στην κοπελίτσα που θα το κάνει δίνουν από 2 έως 5 (στην καλύτερη των περιπτώσεων) την ώρα. Οπότε, δεν ξύπνησα μια μέρα περίεργα και άρχισα να λέω ότι μου κατέβει ή ότι μου βολεύει....

Ομοίως και το service που πήγα το ραδιοcd του αυτοκινήτου με χρέωσε 80 ευρώ και στον τεχνικό του δίνει 25 ευρώ μεροκάματο.

Your point is?

Δημοσ.

Ομοίως και το service που πήγα το ραδιοcd του αυτοκινήτου με χρέωσε 80 ευρώ και στον τεχνικό του δίνει 25 ευρώ μεροκάματο.

Your point is?

τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; (ή δεν θες να καταλάβεις;)

Πόσα δίνεις να στο κάνω?

trollάρεις ή σε ενδιαφέρει πραγματικά;

Δημοσ.

τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; (ή δεν θες να καταλάβεις ;)

Μάλλον δεν θέλω. Με κατάλαβες.

Άστο λοιπόν.

Ελπίζω μόνο να έχεις αντίστοιχο σκεπτικό τιμολόγησης και στη δική σου τη δουλειά και να την αξιολογείς με βάση το ότι "νέοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κτλ - αμοίβονται με 700 - 1000 ευρώ το μήνα" και ανάλογα του αν η δική σου είναι λιγότερο ή περισσότερο εξειδικευμένη και αν χρειάστηκε περισσότερα ή λιγότερα από "4-5 έτη σπουδών και πιθανώς μεταπτυχιακό"

Δημοσ.

Μάλλον δεν θέλω. Με κατάλαβες.

Άστο λοιπόν.

Ελπίζω μόνο να έχεις αντίστοιχο σκεπτικό τιμολόγησης και στη δική σου τη δουλειά και να την αξιολογείς με βάση το ότι "νέοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κτλ - αμοίβονται με 700 - 1000 ευρώ το μήνα" και ανάλογα του αν η δική σου είναι λιγότερο ή περισσότερο εξειδικευμένη και αν χρειάστηκε περισσότερα ή λιγότερα από "4-5 έτη σπουδών και πιθανώς μεταπτυχιακό"

Ναι, σε πληροφορώ ότι όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως μηχανικός (μισθωτός το 2008), έπαιρνα τον κατώτατο μισθό που ορίζει ο νόμος  για μηχανικούς και ήταν αντιπροσωπευτικό των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων μου και του χρόνου που αφιέρωσα στις σπουδές. Στην συνέχεια όμως απέκτησα world leading εξειδίκευση σε δυο αντικείμενα που λίγοι άνθρωποι στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή έχουν (Ευρώπη και Μέση Ανατολή), οπότε μπορώ να ζητάω και τα αντίστοιχα λεφτά. 

Το πρόβλημα τελικά είναι ότι ο Έλληνας θέλει να διοριστεί διευθυντής από την πρώτη ημέρα και να έχει όλες τις παροχές και τις ανέσεις. Αν δεν του κάτσει αυτό, απλά θα πάει για καφέ και θα γκρινιάζει ότι υπάρχει ανεργία, ότι φταίει η Μέρκελ και έχουμε Γ Παγκόσμιο Οικονομικό πόλεμο και όλα τα συναφή.

Δημοσ.

τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; (ή δεν θες να καταλάβεις ;)

trollάρεις ή σε ενδιαφέρει πραγματικά;

Έχοντας ψιλοαποκλείσει το να το κάνεις ο ίδιος ή να το δώσεις σε εταιρία, το μόνο που μπορεί να βγει από το θρεντ είναι να το αναλάβει κάποιος από εδώ μέσα για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι, χωρίς βέβαια να περιμένεις επαγγελματική δουλειά(με ό,τι αυτό συνεπάγεται)

Γράψε μια τιμή και ίσως βρεις κάποιον

Δημοσ.

Ναι, σε πληροφορώ ότι όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως μηχανικός (μισθωτός το 2008), έπαιρνα τον κατώτατο μισθό που ορίζει ο νόμος  για μηχανικούς και ήταν αντιπροσωπευτικό των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων μου και του χρόνου που αφιέρωσα στις σπουδές. Στην συνέχεια όμως απέκτησα world leading εξειδίκευση σε δυο αντικείμενα που λίγοι άνθρωποι στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή έχουν (Ευρώπη και Μέση Ανατολή), οπότε μπορώ να ζητάω και τα αντίστοιχα λεφτά. 

Το πρόβλημα τελικά είναι ότι ο Έλληνας θέλει να διοριστεί διευθυντής από την πρώτη ημέρα και να έχει όλες τις παροχές και τις ανέσεις. Αν δεν του κάτσει αυτό, απλά θα πάει για καφέ και θα γκρινιάζει ότι υπάρχει ανεργία, ότι φταίει η Μέρκελ και έχουμε Γ Παγκόσμιο Οικονομικό πόλεμο και όλα τα συναφή.

Οκ, άμα είναι να αρχίσουμε αυτά τα φοβερά επιχειρήματα εθνικής αυτοκριτικής (ίσως να προσθέσουμε και το...πρωτότυπο "γι' αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε") και συνήθως βέβαια να εξαιρέσουμε τον εαυτό μας από τη γενικότητα (όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν "σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εγώ είμαι...εξαίρετος") εγώ λέω να αποχωρήσω.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

@haris_216 καλύτερα που αποχωρείς γιατί δεν έχεις και τίποτα να προσφέρεις. Μπήκες απλά για να διαφωνήσεις και να κάνεις flame.

Δημοσ.

Πάρε 6-7 σελίδες και ξεκίνα το διάβασμα δυνατά, όπως θα μιλούσες με κάποιον.

Δες την ώρα πριν ξεκινήσεις και ξανά μόλις τελειώσεις.

Έλα και πόσταρέ μας το σκορ σου :)

6-7 σελίδες, 8 σου βάζω να βγουν οι πράξεις την ώρα, είναι 4 σελίδες το μισάωρο. 2 το τέταρτο.

1 σελίδα τα 7μιση λεπτά!

Σκέψου την ταχύτητα που μιλάς στον προφορικό σου λόγο, και διάβασε μετά μια σελίδα σε 7μιση λεπτά. Αν καταφέρεις να την τελειώσεις πριν σε πιάσει ύπνος, πες μας το μυστικό :P

Ίσως δεν θυμάμαι καλά ή ίσως να παίζει ρόλο και το είδος της ομιλίας. Εγώ έκανα κάτι δημοτικά συμβούλια κλπ.

Zianna τρικυμια εν κρανιω, η διατελεις εν ευθυμια?

Οταν μου δειξεις με τι το ονειρευτηκες ετουτο εδω:

"που ισχυρίζεσαι ότι μια ώρα απομαγνητοφώνησης είναι 7 σελίδες, γελάν και οι κότες"

:P

Βγες απο το κοτετσι δειξε μας καταρχην: που το εγραψα αυτο? Mετα

μπορουμε να περασουμε παρακατω. Βαζω ο,τι μα ο,τι στοιχημα θες

πως μπορω να αποδειξω το προφανες: ναι, εχω κανει οσα ανεφερα

:shifty:

Εγώ το έγραψα αυτό, ίσως μπερδεύτηκε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...