parlapipas25 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μερικοι ανθρωποι εχουν προβλημα να αντιληφθουν οτι οταν καποιος εφαγε χρονια διαβασματος και προσπαθειας να παρει ενα πτυχιο ενα μεταπτυχιακο κλπ κλπ οτι ειναι φυσιολογικο να μην του καθεται να μοιραζει απλα φυλλαδια ή να γινει ντελιβερας.Και αυτο δεν το λεω υποτιμητικα σε καμια περιπτωση για κανενα επαγγελμα,απλα οταν επενδυεις σε ενα μελλον,δεν καταπινεται ευκολα οτι ο κοπος σου πηγε στραφι.Οταν καποιος επενδυει για το μελλον με μεταπτυχιακα κλπ,φευγει εξωτερικο και δεν κλαιει την μοιρα του στο Ελλαδισταν. 2
dollyyy19 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 λες και εχει αλλη επιλογη..............εν τελη,ειναι πολλοι οι βολεμενοι ελληνες,που προφανως και δεν καταλαβαινουν απο ελλειψη θεσεων εργασιας..........
mclein Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Tελικά δεν αφήνουν κανένα να μπει μέσα. Υπάρχει σωματείο ,αλλά ουτε και αυτοί δουλεύουν κάθε μέρα. Έτσι και αλλιώς μου φαινόταν απίστευτο να δίνουν 50ε για ξεφόρτωμα νταλίκας όταν με 30ε μπορούν να πάρουν δυο Πακιστανούς να ξεφορτώσουν την νταλίκα. Σε λίγο έτσι οπως έχουν έρθει τα πράγματα θα παίζουμε ξύλο για να κάνουμε τον σκλάβο. Τι τραγική χώρα... 40€ παίρνουν οι πακιστανοί, ινδοί, σύριοι κλπ που ενδιαφέρονται να δουλέψουν. το ωράριο είναι 5.30 με 20.00 ή 21.00 εκτος των ημερων που φτανουν νταλικες για Πολωνια - Ρωσια οπου πληρωνουν μετρητα και φτανουν εως 23.00~23.30 οι εργάτες. οι έλληνες παίρνουν 50€~60€ αλλά σχεδόν κανείς δεν είναι εργάτης. μάλλον επιστάτη των εργατών κάποιου εμπόρου θα το λέγαμε. 2 ρεπο ειναι σχεδον στανταρ. αν θες να δουλεψεις τα ρεπο, ο μισθος ειναι 25€-30€ και σπανια πηγαινει καποιος. 1
sotirisl Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 παίδες, πριν από 3-4 βδομάδες έψαχνα κάποιον να μου κάνει απομαγνητοφώνηση κάτι συνεντεύξεων που έχω κάνει. Δουλειά γραφείου απλή, εύκολη, που έχω κάνει άπειρες φορές μόνος μου, αλλά εκείνη την χρονική στιγμή δεν μπορούσα να κάνω... Εψαξα σχεδόν παντού (ακόμα και εδω μέσα) και ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν ήθελε να την αναλάβει, εκτός αν του έδινα ωρομίσθιο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ. Χωρίς να μπορώ να μιλήσω για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, εχω συναντήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το φαινόμενο κάποιος να είναι ανεργος αλλά να προτιμάει αραλίκι και να πίνει καφέδες. Περιμένουν πότε θα τους κάτσει η "καλή", στο αντικείμενο που θέλουν και με μισθό διευθυντή.Υ.Γ. Σχετικά με την απομαγνητοφώνηση, τελικά βρήκα ένα παλικάρι, στην αρχη μου έδωσε μια τιμή, του έδωσα την δουλειά, μου έκανε μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απομαγνητοφώνηση (60% ποσοστό λάθους) και μου ζήτησε και παραπάνω λεφτά από αυτά που είχαμε συμφωνήσει.Οπότε ναι, κάτι πάει λάθος.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Υ.Γ. Σχετικά με την απομαγνητοφώνηση, τελικά βρήκα ένα παλικάρι, στην αρχη μου έδωσε μια τιμή, του έδωσα την δουλειά, μου έκανε μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απομαγνητοφώνηση (60% ποσοστό λάθους) και μου ζήτησε και παραπάνω λεφτά από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Είναι επειδή μετά σε κρατούσε εγκλωβισμένο Έπρεπε να είχες κάνει outsourcing τη δουλειά σε κανένα Ινδό freelancer. Για να έλεγε μετά με το δίκιο του ότι τις δουλειές του τις παίρνουν οι ξένοι. ΥΓ. Αν σου κάνει 60% λάθος στην απομαγνητοφώνηση, είτε δεν ακούγονται καθαρά αυτά που λένε, είτε πρέπει να αρχίσεις να ζητάς πτυχία και μεταπτυχιακά για να φιλτράρεις αυτούς που καταλαβαίνουν τι ακούνε από τα υπόλοιπα "διαμάντια".
randomcat Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Χωρίς να μπορώ να μιλήσω για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, εχω συναντήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το φαινόμενο κάποιος να είναι ανεργος αλλά να προτιμάει αραλίκι και να πίνει καφέδες. Περιμένουν πότε θα τους κάτσει η "καλή", στο αντικείμενο που θέλουν και με μισθό διευθυντή. Φαντάσου να μπορούσαν να είναι όλοι έτσι και να μην ανέχονταν να δουλέψουν για κατώτατο μισθό. Δεν θα υπήρχε η εκμετάλλευση που υπάρχει τώρα από εργοδότες.
sotirisl Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 @triapoulakiakathontan όχι ήταν ολα πεντακάθαρα, και το παλικάρι μου έλεγε ότι είχε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας και ότι είχε ζήσει Αγγλία... Go figure....@randomact δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μου πεις
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 παίδες, πριν από 3-4 βδομάδες έψαχνα κάποιον να μου κάνει απομαγνητοφώνηση κάτι συνεντεύξεων που έχω κάνει. Δουλειά γραφείου απλή, εύκολη, που έχω κάνει άπειρες φορές μόνος μου, αλλά εκείνη την χρονική στιγμή δεν μπορούσα να κάνω... Εψαξα σχεδόν παντού (ακόμα και εδω μέσα) και ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν ήθελε να την αναλάβει, εκτός αν του έδινα ωρομίσθιο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ. Χωρίς να μπορώ να μιλήσω για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, εχω συναντήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το φαινόμενο κάποιος να είναι ανεργος αλλά να προτιμάει αραλίκι και να πίνει καφέδες. Περιμένουν πότε θα τους κάτσει η "καλή", στο αντικείμενο που θέλουν και με μισθό διευθυντή. Υ.Γ. Σχετικά με την απομαγνητοφώνηση, τελικά βρήκα ένα παλικάρι, στην αρχη μου έδωσε μια τιμή, του έδωσα την δουλειά, μου έκανε μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απομαγνητοφώνηση (60% ποσοστό λάθους) και μου ζήτησε και παραπάνω λεφτά από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Οπότε ναι, κάτι πάει λάθος. Εεεε, οχι, η απομαγνητοφωνηση ΔΕΝ ειναι απλη και ευκολη. Ο λογος που το 60% ηταν λαθος οπως λες, ηταν ακριβως αυτο, οτι η δουλεια δεν ειναι ευκολη και προφανως ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Υπαρχει δηλαδη συνδεση στο οτι ολοι σου ζητουσαν Χ ποσο και εκεινος που σου ζητησε πολυ λιγοτερα εβγαλε σκαρτο αποτελεσμα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εεεε, οχι, η απομαγνητοφωνηση ΔΕΝ ειναι απλη και ευκολη. Κοίταξε. Προφανώς δεν είναι "απλό και εύκολο" για έναν που το κάνει πρώτη φορά, από έναν άλλον που το έχει κάνει άπειρες φορές. Στον πρωτάρη είναι πιο πιθανό τα λάθη, λογικό. Αλλά σου φαίνεται λογικό το 60% ποσοστό λάθους, αντί 10-20%; Δηλαδή που είναι το δύσκολο και δεν μπορεί να το κάνει ένας λυκείου/γυμνασίου; Για κάτι που ουσιαστικά "ακους και γράφεις" (κι αν δεν ακούσεις, πατάς το replay), σου φαίνεται λογικό να κάνεις το μισό λάθος; Και να ζητάς μετά παραπάνω χρήματα; Εκτός αν μιλάμε για διαφορετικά πράγματα, η δικιά μου εντύπωση είναι ότι ο άλλος ήθελε να ξεπετάξει τη δουλειά σε 30 nanosecond και μετά να το παίξει bill gates επιχειρηματίας για τα "αμύθητα κέρδη".
sotirisl Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 @stormrain τι να σου πω. Το τι είναι εύκολο ή δύσκολο είναι πολύ σχετικό. Παραδείγματος χάρη, αν κάποιος είναι κουφός, του είναι πάρα πολύ δύσκολο (αδύνατο) να κάνει απομαγνητοφώνηση. Οπότε ένας κουφός, δεν θα πρέπει να αναλάβει μια απομαγνητοφώνηση.Εγώ που δεν είμαι του επαγγέλματος και είμαι πολύ ασχετος, για να κάνω απομαγνητοφώνηση μιας ώρας με ποσοστά λάθους εξαιρετικά χαμηλα που να μην επηρεάζουν το νοήμα ήθελα τέσσερις ώρες δουλειάς. Μετά την τέταρτη φορά που το έκανα, έγινα ξεφτέρι. Το μόνο που έκανα ήταν να έχω το F4 σαν play, το F5 σαν pause και το F6 σαν πήγαινε πίσω 3 δευτερόλεπτα. Απλά ότι έλεγε εγραφα. Η συνομιλία ήταν πεντακάθαρη, σε συνθήκες γραφείου, με κανονικό pace, και ήμουν μόνο εγώ και μια άλλη γυναίκα στην συνέντευξη (οπότε μπορεί άνετα να ξεχωρίσει καποιος ποιος είναι αυτό που μιλάει).Οπότε ναι, του παππού μου, ο οποίος δεν ακούει καλά και δεν ξέρει ούτε τι είναι το ποντίκι στον υπολογιστή, ΝΑΙ θα του φαινόταν δύσκολη, με την έννοια ότι θα του έπαιρνε πολύ ωρα να κάνει την δουλειά. Αλλα ΟΧΙ, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεκτώ ότι κάποιος που θέλει να λεει ότι είναι επαγγελματίας του χώρου θα του φαινόταν δύσκολο να κάνει μια απομαγνητοφώνηση. Υ.Γ. συμφωνώ με triapoulakiakathontan Εεεε, οχι, η απομαγνητοφωνηση ΔΕΝ ειναι απλη και ευκολη. Ο λογος που το 60% ηταν λαθος οπως λες, ηταν ακριβως αυτο, οτι η δουλεια δεν ειναι ευκολη και προφανως ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Υπαρχει δηλαδη συνδεση στο οτι ολοι σου ζητουσαν Χ ποσο και εκεινος που σου ζητησε πολυ λιγοτερα εβγαλε σκαρτο αποτελεσμα.
Moderators stormrain Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Αλλά σου φαίνεται λογικό το 60% ποσοστό λάθους, αντί 10-20%; Δηλαδή που είναι το δύσκολο και δεν μπορεί να το κάνει ένας λυκείου/γυμνασίου; Για κάτι που ουσιαστικά "ακους και γράφεις" (κι αν δεν ακούσεις, πατάς το replay), σου φαίνεται λογικό να κάνεις το μισό λάθος; Και να ζητάς μετά παραπάνω χρήματα; Οχι ισως δεν το διατυπωσα καλα. Το 60% ποσοστο λαθους ειναι λογικο απο τη στιγμη που ο φιλος εβαλε καποιον μη επαγγελματικα να κανει τη δουλεια. Ο επαγγελματιας δε θα ειχε τετοιο ποσοστο λαθους, αλλα θα πληρωνοταν παραπανω. Το οτι ολοι παιρνουν ενα ψιλοστανταρ ποσο και ο αλλος ριχνει τοσο την τιμη εχει καποια εξηγηση θελω να πω. Λογικο νομιζω. Απο κει και περα, το transcription ηταν στα αγγλικα. Δεν εχω ακουσει το περιεχομενο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως θα εκανε ενας λυκειου/γυμνασιου σωστη απομαγνητοφωνηση σε ξενη γλωσσα. Σαφως παιζουν και αλλα ρολο, οπως το deadline που του εδωσε ο φιλος κλπ. Εννοειται πως σε καθε περιπτωση το να αυξησει την τιμη ειναι απαραδεκτο. Και αντιεπαγγελματικο, αλλα. @stormrain τι να σου πω. Το τι είναι εύκολο ή δύσκολο είναι πολύ σχετικό. Παραδείγματος χάρη, αν κάποιος είναι κουφός, του είναι πάρα πολύ δύσκολο (αδύνατο) να κάνει απομαγνητοφώνηση. Οπότε ένας κουφός, δεν θα πρέπει να αναλάβει μια απομαγνητοφώνηση. Μα εννοειται ειναι σχετικο. Για εναν επαγγελματια του χωρου δε θα ηταν δυσκολο. Αλλα θα επρεπε να τον πληρωσεις Χ. Απο τη στιγμη που δεν τον πληρωσες Χ, προφανως δεν ηταν επαγγελματιας. Αρα πηρες το αποτελεσμα που πηρες.
bedazzled Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Tελικά δεν αφήνουν κανένα να μπει μέσα. Υπάρχει σωματείο ,αλλά ουτε και αυτοί δουλεύουν κάθε μέρα. Έτσι και αλλιώς μου φαινόταν απίστευτο να δίνουν 50ε για ξεφόρτωμα νταλίκας όταν με 30ε μπορούν να πάρουν δυο Πακιστανούς να ξεφορτώσουν την νταλίκα. Σε λίγο έτσι οπως έχουν έρθει τα πράγματα θα παίζουμε ξύλο για να κάνουμε τον σκλάβο. Τι τραγική χώρα... Η Ελλάδα παίζει να είναι η μοναδική δυτική χώρα που θες βύσμα/γνωριμίες ακόμα και για χαμαλοδουλειές... 3
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Οχι ισως δεν το διατυπωσα καλα. Το 60% ποσοστο λαθους ειναι λογικο απο τη στιγμη που ο φιλος εβαλε καποιον μη επαγγελματικα να κανει τη δουλεια. Ο επαγγελματιας δε θα ειχε τετοιο ποσοστο λαθους, αλλα θα πληρωνοταν παραπανω. Το οτι ολοι παιρνουν ενα ψιλοστανταρ ποσο και ο αλλος ριχνει τοσο την τιμη εχει καποια εξηγηση θελω να πω. Λογικο νομιζω. Απο κει και περα, το transcription ηταν στα αγγλικα. Δεν εχω ακουσει το περιεχομενο, αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως θα εκανε ενας λυκειου/γυμνασιου σωστη απομαγνητοφωνηση σε ξενη γλωσσα. Σαφως παιζουν και αλλα ρολο, οπως το deadline που του εδωσε ο φιλος κλπ. Εννοειται πως σε καθε περιπτωση το να αυξησει την τιμη ειναι απαραδεκτο. Και αντιεπαγγελματικο, αλλα. Κοίτα να δεις που πρέπει να υποθέτω σε ποια γλώσσα ήταν η απομαγνητοφώνηση. Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι δεν έγραψε για ξένη γλώσσα. Στο άλλο κάνεις λάθος. Δεν τον περιόρισε με κάποια συγκεκριμένη διορία (κατά τα λεγόμενα του). Οπότε ο άλλος είχε όλο το χρονικό περιθώριο να κάνει τη δουλειά. Το 60% λάθος (40% σωστό) δεν είναι σοβαρό αποτέλεσμα για κάτι που απλά αντιγράφεις. Ούτε χρειάζεται να σκεφτείς τι θέλει να πει, ούτε να απαντήσεις σε reading comprehension ερωτήσεις. Σαφώς σε ξένη γλώσσα, αυξάνεται το περιθώριο λάθους αλλά μη γελιόμαστε ότι αυξάνεται τόσο υπερβολικά. Μια χαρά το διατύπωσες αλλά και έστω να μην καταλάβαινε μια ξένη γλώσσα, είναι εξίσου αντιεπαγγελματικό να μην πει "ξέρεις δεν πολυκαταλαβαίνω τι λένε, ας το αφήσουμε" ή "δυσνόητο ακούγεται οπότε θα μου πάρει τριπλάσιο χρόνο. έχεις πρόβλημα;" Μα εννοειται ειναι σχετικο. Για εναν επαγγελματια του χωρου δε θα ηταν δυσκολο. Αλλα θα επρεπε να τον πληρωσεις Χ. Απο τη στιγμη που δεν τον πληρωσες Χ, προφανως δεν ηταν επαγγελματιας. Αρα πηρες το αποτελεσμα που πηρες. Και αν έβρισκε από το διαδίκτυο έναν ξένο και τον πλήρωνε x δια 3 με ποσοστό λάθους 5-10%, δεν θα έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε; Κοίτα να δεις που πιάσαμε τις σχετικότητες για κάτι που την πρώτη φορά θα σου πάρει 4 ώρες, τη δεύτερη θα σου πάρει 2 ώρες και την τρίτη γίνεσαι "επαγγελματίας".
randomcat Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Η Ελλάδα παίζει να είναι η μοναδική δυτική χώρα που θες βύσμα/γνωριμίες ακόμα και για χαμαλοδουλειές... 1
sotirisl Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 παίδες ξέχασα να αναφέρω ότι το παλικάρι που μου έκανε την απομαγνητοφώνηση ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ του χώρου και δουλεύει σε γνωστή εταιρία.Δέχτηκε να παρει την δουλεια εξω-εταιρικά (χωρίς δηλαδή να το μάθει το αφεντικό του και η εταιρία του), απαντώντας σε αγγελία που είχα βάλει εγω σε αλλο φόρουμ. Ενω η εταιρία χρεώνει 70/ώρα απογνητοφώνησης, αυτός μου υποσχέθηκε ότι θα μου κάνει την δουλειά με 20 ευρω, κόβωντας τους μεσάζοντες (ΦΠΑ, ΙΚΑ, κέρδη αφεντικού, εξοδα γραμματέως/καθαριστριας κτλ κτλ). Επίσης, του έδωσα πολυ καλή διορία, σε μια περιοδο που μου είπε ότι δεν έχει πολύ δουλειά και άργησε κιόλας να μου τα παραδώσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα